Tyhjiökolossi

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Chaos league logo 2.svg
Tämä artikkeli käsittelee Kaaosta tai jotain siitä syntynyttä epäsikiötä. Varo henkesi puolesta astuessasi sisään.
Tyhjiökolossi
Tieteellinen nimi:Voido brutus
Tosinimi:ḳ'tČɵK\-cHó'žshṍᵺ
Voimakkuus:C/D
Vaarallisuus:C/D
Älykkyys:D-

Tyhjiökolossit (Voido Brutus) ovat tyhjiön olentoihin lukeutuvia kaaosotuksia, jotka ovat syntyneet yrityksestä luoda keinotekoisesti ja nopeutetusti void-demoneja alemmista tyhjiön olennoista. Tässä epäonnistuttiin, sillä vaikka ne ovatkin tyhjiödemoneita voimakkaampia, tyhjiökolossit ovat myös hitaita, kömpelöitä, varsin tyhmiä, eivätkä omaa kaikkia void-demonien kykyjä tai voimia. Niille on silti löydetty käyttöä Tyhjyyden laumojen jatkeena[1]. Ulkomuodoltaan tyhjiökolossit ovat suurikokoisia, päättömiä, luunvalkeita humanoideja.

Olemus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tyhjiökolossin ulkokuori koostuu tyhjyydestä, joka on tihentynyt niin paljon että käy aineesta, lähes yhtä tiheäksi kuin void-demonien tyhjiö. Sen alla tyhjiökolossin sisäosat sen sijaan ovat tavallista, harvaa tyhjyyttä, laadultaan samanlaista kuin tyhjiöotusten ja tyhjiödemonien. Tyhjiökolossit tarvitsevat ulkokuorta pitääkseen yllä muotoaan ja olemassaoloaan: jos se vaurioituu liiaksi, tyhjiökolossi vapauttaa osan tyhjyydestään räjähdyksenomaisesti ja hajoaa pilveksi tyhjiöotuksia. Koska tyhjiökolossien tyhjyys ei ole täysin aineellista, niiden ruumiit ovat epämääräisen elastisia, ja niiden raajat ja torso voivat venyä pituutta tai vetäytyä kasaan. Tämän vuoksi niiden koko on vaihteleva, mutta tyypilliset tyhjiökolossit putoavat pituudeltaan (jalanpohjista harteille) kolmen ja kymmenen metrin väliin[2]. Kuten void- ja tyhjiödemoneilla, tyhjiökolosseilla on mieli, joskaan ne eivät ole kovin älykkäitä. Tyhjiökolosseille tavallisesti annettavat tehtävät ovat kuitenkin senlaatuisia, ettei tämä suuresti haittaa.

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fyysisesti tyhjiökolossit ovat erittäin vahvoja, mutta vastaavasti melko hitaita ja kömpelöitä. Yleisestä raahustelevaisuudestaan huolimatta ne kykenevät lähietäisyydelle päästyään hyökkäämään yllättävällä nopeudella. Ne kykenevät absorboimaan energiaa ja itseään vähäisempiä tyhjiöitä siinä missä muutkin tyhjyyden olennot. Aineellisesta ulkokuorestaan johtuen ne eivät sitä vastoin ole yhtä kykeneviä imemään ainetta kuin tyhjiöotukset ja -demonit; niin tehdäkseen tyhjiökolossien on avattava ulkokuoreensa aukko, ja otettava absorboitava materia sisälleen sen kautta.

Tyhjiökolossit osaavat käyttää olemattomuusenergiaa rajallisesti: niiden kykyihin kuuluu mm. void-demonien Void Blastia muistuttava, kämmenestä tai rintakehän keskeltä ammuttava, aaltomuotoinen olemattomuusenergiahyökkäys. Se on varsinaista void blastia vähemmän koherentti, epätarkempi ja hitaampi ladata, ja siksi helpompi väistää tai torjua.

Tyhjiökolossit ovat ulkokuorensa ansiosta varsin kestäviä (mutta eivät yhtä kestäviä kuin void-demonit), ja voivat regeneroida sen kärsimää vahinkoa. Mikäli kuori kärsii kylliksi vahinkoa, tyhjiökolossi tuhoutuu. Kuoren alainen tyhjyys on muodotonta, ja iskut siihen enimmäkseen yhtä tyhjän (ehe ehe) kanssa. Tyhjiökolossi on lisäksi mahdollista tuhota samoin keinoin kuin muutkin tyhjiön olennot, eli ylisyöttämällä sitä aineella tai energialla kunnes sen tyhjiö täyttyy. Koska tyhjiökolossien tyhjiö on suurempi kuin tyhjiöotusten tai -demonien, on tämä suhteessa vaikeampaa. Toimivampi tapa on valoenergian tai Majoraalisen voiman käyttö, sillä niillä on voima rikkoa tyhjiön olentojen tyhjiö kertaiskulla. Koska tyhjiökolosseilla on mieli, psioniikan käyttö niitä vastaan on myös toimiva vaihtoehto.

Synty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tyhjiökolossin luominen on kohtuullisen monimutkainen prosessi, jonka kehittämiseen liittyi paljon yritys ja erehdys -tyyppistä kokeilua[3]. Yksinkertaisten se tapahtuu siten, että iso lössi tyhjiöotuksia ja mahdollisesti muutama tyhjiödemoni pakotetaan olemattomuudesa muotoiltuun kehikkoon, johon sitten kanavoidaan sopivissa määrin kaaosta, jotta raaka-aineena toimivien tyhjiön olentojen tyhjyydet romahtavat yhdeksi, suuremmaksi tyhjiöksi, joka muodostaa tyhjiökolossin. Prosessin haasteellisuus on ennen kaikkea kaaosenergian annostelussa: liian paljon tai liian vähän väärään paikkaan tai väärään aikaan, ja syntyvä yhteistyhjiö ei pysy koossa, vaan joko hajoaa uudelleen pienemmiksi tyhjyyksiksi tai puhkeaa.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kaaoksen voimien rivit nyt ovat muutenkin niin täynnä rajoittuneita mutta tuhovoimaisia hirmuja, että yhdelle lajille lisää riittää aina tilaa.
  2. Poikkeuksia on, mutta paljon tätä suuremmat tai pienemmät yksilöt eivät kykene enää pitämään tyhjiötään koossa.
  3. Kaaoksen näkökulmasta erehdyksetkin voidaan usein laskea onnistumisiksi.