Universumin historia

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
WikiCorp.GIF Tämä hömppäartikkeli ei ole yhteensopiva Hömppäpedian kaanonin kanssa.
Tämä artikkeli ei synkkaa muiden kaltaistensa kanssa. Saata se oikeaan tilaan. Tarkempaa erittelyä voit yrittää etsiä keskustelusivulta.

Esipuhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hömppäuniversumi käsittelee Hömppäartikkelien maailman historiaa tarkasti oikeassa järjestyksessä. Se eroaa Ensyclopedia Galacticasta siinä, että se ei pyri luetteloimaan yleisesti tunnettuja faktoja vaan ainoastaan pyrkii luomaan hömppäuniversumin aikajanan mukaisen historiankirjoituksen. Lisäksi lopussa on kätevä lista Hömppäomniversumin yleisistä periaatteista, sekä linkkejä hömppäaineistoon, josta saattaa olla hyötyä kaanonia tavoitellessa.

Ennen multiversumia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Multiversumi sisältää nuo kaikki universumit Majoroineen. Se, mitä oli ennen sitä, on arvoitus.

Universumin alku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tässä kohtaa Hömppäpedia hyppää mukaan.

Alussa tapahtui mystinen tapahtuma nimeltä Materium Majora, jossa syntyi oma universumimme sekä viiden perusvoiman, Majoran, hyvän, kaaoksen, pahan ja tasapainon, viisi ruumiillistumaa maailmankaikkeudessamme: Universum Majora, Valon Herra, Ruumiillistunut Kaaos, Nigel ja Rautakynsi. Jokainen näistä ruumiillistuneista voimista oli voimatasoltaan Mahti, ja heidän voimansa tasapainottivat ja kumosivat toisensa, jolloin universumi pystyi elämään ja kehittymään.

Kuten yleensä, universumi alkoi kolmella testikierroksella, joiden aikana selvitelliin kaikkia sotkuja ja päästiin asiaan. Nämä kolme universumin ensimmäistä sykliä tunnettiin Alfa, Beta ja Gamma-sykleinä, ja niiden ajalta on säilynyt todella vähän informaatiota. Kun nämä syklit olivat kulkeneet, olikin aika ruveta pistämään ranttaliksi. Jokainen osapuoli loi erilaisia voimia ja valtoja kuomamaan vastustavan osapuolen voimat. Tänä aikana vapautettiin niin paljon voimaa, että se leijuu universumissa vieläkin, ja jotkut olennot voivat oppia käyttämään sitä, ja näin tulla mielettömän vahvoiksi. Tämä voima jaetaan suurpiirteisesti manaan (taikavoimat) ja energiaan sen mukaan, miten sitä hyödynnetään. Näin laskettiin perusta voimajärjestyksen synnylle. Henkilön voima riippuu käytännössä siitä, kuinka hyvin hän osaa vetää puoleensa tätä vapaana leijuvaa voimaa. Viiden perusvoiman ruumillistumat ovat kuitenkin ainoat, joilla on pääsy voimaan puhtaimmillaan. Myös koneet voivat oppia kanavoimaan tätä voimaa, sillä osa voimasta sitoutui erilaisiin aineisiin, joita polttamalla, fissioimalla, fuusioimalla tai muuten hyödyntämällä saadaan aikaan koneiden energia.

Tänä aikana luotiin melko suuri osa nykyään mahtiolentoina tunnettujen olentojen roduista, kuten lohikäärmeet, kaaoksen otukset, muodonmuuttajat enkelit, demonit ja yhdeksänhäntäiset ketut. Tähän aikaan oli olemassa myös ihmisen kaltaisia olentoja, mutta moninverroin voimakkaampia. Yhtään näistä ns. "ihmisoideista" ei tiedetä säilyneen nykypäivään. Nykyiset ihmiset ovat Jumalan luomia kalpeita kopioita ihmisoideista.

Suuret Universumisyklin Päättäneet Bileet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eräänä päivänä Universum Majora sai kuningasajatuksen: Mitä jos hänen universumissaan pidettäisiin bileet, joihin osallistuisi ihan jokikinen koko tunnetusta multiversumista kaaoksen otuksia lukuunottamatta? Hän alkoi luomaan kutsukortteja ja heittelemään niitä transmondisten portaalien kautta ympäri koko multiversumin. Vieraita alkoikin tulla, kunnes loulta heidän yhteenlaskettu massansa käyristi universumia niin paljon, että sen laajeneminen kääntyi kutistumiseksi ja universumi romahti kokoon. Universum Majora aiheutti kuitenkin uuden alkuräjähdyksen vääntämällä viimeiseksi teokseen stereot täysille, ja niin alkoi uusi universumin alkuräjähdyksestä alkava ja loppurysäykseen päättyvä sylki. Lähes kaikki hömppä sijoittuukin sitten tähän sykliin.

Uuden syklin alun jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Universum Majora sai pojan erään luomansa ihmisen kanssa ja poika peri isänsä voimista sellaisen määrän, että se riitti kokonaisen planeetan hallintaan. Syntyi Jumala, joka valtasi itselleen myös oman mikroulottuvuuden, joka nimettiin Taivaaksi. Tässä eivät jääneet myöskään pahan voimat toisiksi, sillä Nigel paritteli seuraavana päivänä Majoran juuri luoman uuhen kanssa ja sai lapsen, joka nimettiin Saatanaksi. Hänestä kasvoi Jumalan nemesis, ja he kohtasivat ensimmäisen kerran taistelussa siitä, kumpi saisi johtaa tulevaa pyhää kansaa. Jumala voitti taistelun nostatettuaan maanjäristyksen ja pudotettuaan Saatanan kuiluun, syvälle maan sisään, jonne hän perusti oman valtakuntansa, Helvetin.

Yleisesti katsoen asiat eivät kuitenkaan olleet Hyvien voimien kannalta hyvin. Kaaos loi itselleen (ette halua tietää, miten se tarkalleen ottaen tapahtui) pahimman takapirun ikinä, helvetillisen Kivi-paperi-sakset-olennon, joka tulisi tuomaan kaaosta maailmaan. Syystäkin Kaaos oli ylpeä pojastaan. Näihin aikoihin tehtiin myös eräs universumin suurimmista virheistä, Varjovartija. Varjovartija syntyi, kun Jumala onnistui jotenkin kummasti sörkkimään kaaosta, josta erkani suunnaton läpinäkymätön, lyijynharmaa pilvi, josta materialisoitui kammottava peto, Varjovartija. Jumala luuli olentoa omaksi luomuksekseen, ja siis hyväksi, ja yritti komentaa sitä, mutta pedolla oli tuho mielessään, eikä se kuunnellut itseään paljon heikompaa Jumalaa.

Valon Herra päätti käyttää inhimillisempiä menetelmiä seuraajien hankintaan. Hän laskeutui erääseen neitseelliseen kylään eräällä neitseellisellä, nuorella planeetalla ja sai pelkän katseensa voimalla erään naisen raskaaksi. Tämä nainen synnytti yhdeksän kuukauden päästä Jorma Teräksen, mahtavan hyvää seuraavan supersoturin.

Vähäisemmät vallat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näiden suurten voimien suurten toimien jälkeen ja aikana muodostui kuitenkin myös voimiltaan vähäisempinä pidettäviä ryhmittymiä. Näitä olivat muunmuassa Nokia, GigaCorp, Verstas ja Röhmöfantit. Sillä aikaa kun isommat voimat keskittyivät kiljumaan toisilleen rivouksia ja irvistelemään toisilleen, pienemmät vallat ja voimat saivat mahdollisuuden kehittyä. Nokia ja GigaCorp pyrkivät universaaliin monopoliasemaan ja siinä sivussa ansaitsemaan käteistä, Verstas halusi tuhoa ja siinä sivussa käteistä ja röhmöfantteja kiinnosti kaiken tietäminen ja siinä sivussa käteinen. Näiden valtojen joukossa oli yleisempää käyttää koneita kanavoimaan universumin energiaa kuin omaa, orgaanista ruumistaan.

Röhmöfanttien oletetaan syntyneen mammuttilauman sinkouduttua Maasta Neptunukseen valtavalla vauhdilla. Neptunuksessa tapahtui evoluutio, jonka ansiosta mammuteista kehittyi röhmöfantteja, eli ne muuttuivat sinisiksi sekä kaksiulotteisiksi ja niiden silmät muuttuivat punaisiksi ja pupillittomiksi. Lisäksi ne kehittivät telekineettisiä voimia, joilla he osasivat leijua ilmassa äänettömästi, ja röhmöfanttien äly kehittyi huikaisevan suureksi. Tämän oletetaan tapahtuneen noin 30 000 vuotta ennen ajanlaskun alkua.

GigaCorp sai alkunsa vähintäänkin yhtä mystisellä tavalla herra Tupla-X:n, erään historian mahtavimmista aikamatkailijoista, siirryttyä ajassa taaksepäin aina ajanlaskumme alkuun asti, jossa hän sai Jeesuksen perustamaan GigaCorpin. Ikävä kyllä tämä suurteko sai aikaan myös vastaavan kaaoksen ja pahuuden hyöyn Verstaan saadessa alkunsa Juudas Iskariotin perustaessa sen salaliitoksi Jeesusta vastaan. Jeesus koki ristinkuoleman, mutta GigaCorp pääsi tulevaisuudesta saadun teknologiansa avulla pakenemaan Maasta käsin havaitsemattomalle aurinkokunnan planeetalle, joka nimettiin myös GigaCorpiksi. GigaCorp vaurastui universumin rikkaimmaksi kybervaltasuperyhtiöksi.

GigaCorp olisi kuitenkin saava kilpailijan. Mahtava suomalainen suuryritys Nokia lähti ennennäkemättömään nousukiitoon, ja pian sillä oli käytössään koko Maapallon kehittynein teknologia. Laajentaessaan valtansa verkkoa avaruuteen Nokian luotaimet kohtasivat GigaCorpin avaruuslaivaston tiedustelualuksia. Koska molemmat yritykset pyrkivät universaaliin monopoliin, sota oli edessä. Tästä seurasi vähäisempien valtojen ensimmäinen sotakausi, joka tunnetaan myös Galaksin sotina.

Vähäisempien valtojen ensimmäinen sotakausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän kauden aloitti ensimmäinen Galaksin sota ja lopetti ensimmäinen Universumin sota. Näiden sotien tärkein osallistuja oli GigaCorp, joka kalisteli kalpoja Nokian kanssa galaktisesta herruudesta. Sotakausi päättyi Nokian ja GigaCorpin suorittamaan universumin jakoon, jossa universumin markkinat jaettiin näiden valtojen kesken.

Hjassan ja "Mahtien sotien" alustus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tänä aikana syntyi Hjassan, joka alkoi kehittämään voimiaan. Hjassan perusti Armada Forcen ja Gommandoryhmän. Hjassanin toiminta johti lopulta Mahtien sotiin.

Mahtien sodat ja niiden huipennus: Toinen Universumin sota[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauden aloitti Kaaoksen sota ja lopetti toinen Universumin sota. Vähäisemmistä valloista GigaCorp osallistui aktiivisesti myös näihin, sillä heidän johtajansa herra Tupla-X oli Mainor-tasoa ja altis puuttumaan universaaleihinkin konflikteihin. Lisäksi GigaCorpin avaruusalukset olivat hyvänä apuan maagisten miekkamiesten ja supersotureiden rinnalla taisteltaessa esimerkiksi Kaaoksen Valtakunnan hirviöitä ja ISVL:n avaruuslaivastoa vastaan.

Suurempien valtojen status quo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisen Universumin sodan päätteeksi kaikki suuremmat vallat olivat hakanneet toisensa niin pahasti, että heidän oli vetäydyttävä nuolemaan haavojaan tuntemattoman pituiseksi aikaväliksi. Tänä aikana vähäisemmät vallat alkoivat kehittyä voimakkaasti.

Vähäisempien valtojen toinen sotakausi huipennuksineen: Toinen Röhmöfanttisota[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauden aloitti ensimmäinen Röhmöfanttisota ja lopetti toinen Röhmöfanttisota. Tällä kaudella vähäisemmät vallat pääsivät selvittelemään välejään.

Vähäisempien valtojen status quo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tällä kaudella vähäisempien valtojen välille muodostui hauras tasapaino. Puolustajat muodostettiin. USA kohosi vähäisempien mahtien joukkoon.

Kätevä hakusanaliite[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maailma
Maailma-nimeä käytetään vaihtelevasti joko tietyn universumin yksittäisesta planeetasta tai kokonaisesta ulottuvuudesta.
Maailmankaikkeus tai universumi
Suurehko paikka. Jokaisen universumin myötä syntyy Majora. Yleensä Majorat eivät puutu toisten universumien tapahtumiin. Suuret hätätilanteet muodostavat poikkeuksen.
Multiversumi
Sisältää kaikki universumit.
Sodat
Universum Majoran Universumi oli ripoteltu täyteen sekalaisia sotia, joissa taistelivat tutut "kaikki kaikkia vastaan"-osapuolet tai löyhät "Majora & Hyvikset VS. Kaaos ja pahikset"-liittoumat. Tämä universumi huipentuikin 2. Universumin sotaan, jossa melkein kaikki laitettiin paskaksi. Tätä seurasi nimeämättä jäänyt aika, jossa entiset mahtisotapuolet tekivät huteran tulitauon, jottei koko homma hajoiaisi käsiin. Tämä antoi pienemmille hömppäosapuolille loistavan tilaisuuden kasvaa ja kehittyä, ainakin kunnes tulitauko lakkaa ja Majorat sun muut rupeavat taas häiriköimään universumin rauhaa. Sodat voidaan karkeasti jaotella Galaksin sotiin, Mahtien sotiin ja Röhmöfanttisotiin, joiden välissä on status quo-kausia.
Voima
Nimitystä käytetään ennen nykyistä universumisykliä vapautetusta valtavasta määrästä raakaa alkuvoimaa, joka vieläkin leijuu universumissa. Voimajärjestyksessä olevien olentojen voimat perustuvat suurimmilta osin heidän kykyynsä käyttää tätä voimaa. Myös koneet voivat kanavoida tätä mahtia. Voima jaetaan karkeasti manaan ja energiaan.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]