Voimajärjestys
Voimajärestys on alunperin Tasapainon voimien kehittämä luokittelujärjestelmä, joka jakaa maailmankaikkeuden olennot kaikkiaan kahteentoista tasoon ja alatasoon heidän voimiensa suuruudeen mukaan. Suurin osa maailmankaikkeuden asujaimistosta ei kuulu Voimajärjestykseen, vaan jo alimmille tasoille pääsemiseen vaaditaan yli-inhimillisiä kykyjä. Voimajärjestyssijoituksen tärkeimpänä mittarina toimii tuhokapasiteetti.
Muilla Suuntaumuksilla ja useilla muilla tahoilla on omat asteikkonsa olentojen voimien suuruuden arviointiin ja luokitteluun, mutta Voimajärjestys on näistä käytetyin ja neutraalimpana pidetty. Tasapaino ajoi aluksi oman järjestelmänsä laajamittaista käyttöönottoa, ja julkaisi säännöllisiä katsauksia eri olentojen virallisista sijoituksista siinä, mutta oman teoreettisen paikkansa Voimajärjestyksessä nostamista ruikuttavien olentojen virrat saivat lopulta harvinaislaatuisesti jopa yleensä niin kärsivällisen Tasapainon johdonkin tympääntymään[1] ja se luopui Voimajärjestyksen lobbaamisesta sekä katsausten julkaisemisesta.
Voimajärjestyksen tasot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Voimajärjestys on jaettu siihen kuuluvien hahmojen tuhovoiman perusteella viiteen päätasoon, joista kolme alempaa jakautuvat edelleen useampaan alatasoon.
Ylin taso on nimeltään Mahdit, ja tämä kategoria onkin varattu universumin mahtavimmille olennoille, jotka ovat kovaa kamaa jopa multiversaalissa mittakaavassa. Heidän tuhokapasiteettinsa on kosminen; vähimmäisvaatimuksena pidetään yleensä ulottuvuustasoista (dimensionaalia) tuhovoimaa.
Toisiksi ylin taso on nimeltään Mainor, joka sekin on yleiseltä voimatasoltaan kosminen. Mainorit pystyvät romuttamaan kosmosta kokonaisten galaksien tasolla, ja he jäävät Mahdeista jälkeen siinä, että heidän voimansa eivät ole enää niin kamalan korkeat koko multiversumin tasoon suheutettuna, vaikka meidän maailmankaikkeudessamme he ovatkin eittämättä parhaimmistoa.
Kolmas taso onkin sitten Biskatamatar, jotka eivät pääse aivan galaktiseen tuhovoimaan asti. He pystyvät kuitenkin romuttamaan niin halutessaan kokonaisia aurinkokuntia. Biskatamataritkin ovat kuitenkin pelottava uhka, ja pystyvät teoriassa hakkaamaan yli 90% koko universumin muusta asujaimistosta niin halutessaan. Biskatamatar jaetaan kahteen alaluokkaan: Suprem Biskatamatar ja Undremal Biskatamatar.
Seuraava taso tästä alaspäin on Biskamatar. Biskamatarit ovat tuhovoimaltaan planetaarista tasoa, eli he pystyvät tuhoamaan kokonaisia maailmoja. Heitä kannattaa varoa, sillä Maapallon kaltainen pikkuplaneetta on useimmiten heille vain suupala. Biskamatar jaetaan kolmeen alaluokkaan: Suprem Biskamatar, Midian Biskamatar ja Undremal Biskamatar.
Alin luokitus Voimajärjestyksessä on Biskatar. Biskatar jaetaan viiteen alaluokkaan: Ultimar Biskatar, Suprem Biskatar, Elevam Biskatar, Alivam Biskatar ja Undremal Biskatar. Ultimar Biskatarit ovat niitä olentoja, joiden mahti ei riitä planetaarisen tason tuhvoimaan; minimivaatimusksena pidetään valtiotason tuhovoimaa. Suprem Biskatarit eivät yllä valtiotasolle asti, mutta omaavat vähintään kaupunkitason tuhokapasiteetin. Elevam Biskatarit ovat seuraava looginen askel tästä alaspäin, sillä heidän miniminsä on korttelitason tuhovoima. Alivam Biskatarit (jostain syystä määrällisesti runsaslukuisin ryhmä koko Voimajärjestyksessä) ovat niitä, jotka omaavat tuhovoiman, joka on Elevam Biskatarien alapuolella, mutta on vähintäänkin rakennustasoa. Kaikkein heikoin luokka koko Voimajärjestyksessä on Undremal Biskatar, johon käytännössä menevät kaikki alhaisemmalta yli-ihmistasolta ylöspäin.
Vastaavuudet muihin järjestelmiin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
- Pahuus soveltaa Suuntaumuksista tiukimmin Authority equals Asskicking -periaatetta, jonka mukaan voimakkaammat olennot ovat myös arvojärjestyksessä korkeammalla, ja käyttää olentojen voimien arvioimiseen vastaavuuksia oman hierarkiansa kanssa. Voimajärjestystasoihin Pahuuden hierarkian asteet suhtautuvat seuraavasti:
- Korkein Yliherra on Mahti.
- Bekerit ovat Mainoreita tai Biskatamatareja.
- Pahuuden yliherrat ovat Biskamatareja.
- Pimeyden herrat ovat tavallisesti vähintään Elevam Biskatareja.
- Hyvyys käyttää Pahuuden tapaan hallinnollisen hierarkiansa asteita voimien luokitteluun. Hyvyyden hierarkiassa arvot eivät kuitenkaan jakaannu yhtä tiukasti voimien mukaan, vaan yksittäiset olennot voivat jäädä tasonsa nimellisten voimaodotusten ylä- tai alapuolelle. Oletusarvoisesti tasot sijoittuvat Voimajärjestyksessä seuraavasti:
- Luxianat ovat Mahteja ja Mainoreita.
- Albianat ovat Biskatamatareja.
- Aureanat ovat Biskamatareja.
- Argentanat ovat ylempiä Biskatareja.
- Canianat ovat keskisiä Biskatareja.
- Ateranat ovat alempia Biskatareja.
- Kaaos on Suuntaumuksista ainoa, jolla ei ole lainkaan virallista voima-asteikkoa, sillä se inhoaa kaikenlaista luokittelua ja kaikkia järjestelmiä. Kaaosherran arvo kuitenkin tunnustetaan, ja sen eri asteille voidaan antaa tyypilliset Voimajärjestys-sijoitukset:
- KaAoShErRa on Mahti.
- Ylemmät Kaaosherrat ovat Biskatamatareja.
- Alemmat kaaosherrat ovat Biskamatareja tai ylempiä Biskatareja.
- Järjestyksen voimakkuusasteikko on, kuten voi odottaakin, monimutkaisin, tiukin ja kattavin. Se jakaa kaikki maailmankaikkeuden olennot ja ilmiöt ensin neljään luokkaan, kunkin luokan neljään tasoon (joita siis on yhteensä 16), ja jokaisen tason vielä kahdeksaan asteeseen (joiden kokonaismääräksi tulee 128).
- Maagien Neuvosto jakaa Universumin maagit seitsemään tasoon heidän maagisen osaamisensa laajuuden ja syvyyden mukaan. Tämä asteikko ei ota lainkaan huomioon muita kuin taikavoimia, jotka voivat vaikuttaa sijoitukseen Voimajärjestyksessä, eikä myöskään huomioi käytetyn taikuuden lajia tai tyyppiä, vaan ainoastaan sen, kuinka hyvin asianomainen sen tuntee ja taitaa. Maaginen osaaminen kuitenkin merkitsee yleensä myös korkeampaa paikkaa Voimajärjestyksessä, ja maagiuden asteille voidaan antaa viitteelliset vastaavuutensa Voimajärjestyksessä:
- Arkkisuurmaagit ovat Mainoreita.
- Suurmestarimaagit ovat Biskatamatareja tai harvemmin ylempiä Biskamatareja.
- Suurmaagit ovat tavallisesti Biskamatareja.
- Arkkimaagit ovat ylempiä Biskatareja.
- Mestarimaagit ovat keskisiä tai alempia Biskatareja.
- Rivimaagit ovat alempia Biskatareja.
- Noviisimaagit jäävät Voimajärjestyksen ulkopuolelle.
- Jumalat luokitellaan voimiensa suuruuden ja palvojiensa määrän (jotka jumalilla seuraavat tiiviisti toisiaan) mukaan tasoihin. Nämä tasot asettuvat Voimajärjestykseen seuraavasti:
- Mahtijumalat ovat Mainoreita ja Biskatamatareja.
- Valtajumalat ovat ylempiä Biskamatareja.
- Ylemmät jumalat ovat keskisiä tai alempia Biskamatareja.
- Alemmat jumalat ovat korkeita Biskatareja.
- Pienet jumalat ovat keskisiä tai alempia Biskatareja.
Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
- ↑ Erityisen suuri rooli oli Lonkeromestarien kampanjalla suurmestarinsa Tyräel Haara-Pallilan Biskamatariksi nostamisen puolesta. Kymmenen Katselijoiden jäsenen joutuminen sairaalakuntoon löydettyään Katselijoiden postilaatikosta sarjan valokopioita Tyräelin karvaisesta perseestä sanottiin olleen viimeinen niitti.