Yaishinu Zed
Laajalti lempinimellä Vihreän miekan mies tunnettu Yaishinu Zed oli yhdeksännellä ja kymmenennellä universumisyklillä vaikuttanut suursankari, miekkamestari ja Biskatamatar. Hänet luetaan usein yhdeksi ns. Seitsemästä legendaarisesta miekkasankarista, ja on Sei Karun jälkeen tämän tapaan Suuntaumuksista paperilla riippumattomana ja vaatimattomista oloista[1] aina Voimajärjestyksen isojen poikien kerhoon asti kiivenneenä eräs merkittävimpiä Mahtien Mittelön ja kymmenennen syklin suursotien välisen rauhan kauden korkean profiilin merkkitekijöistä. Kymmenennellä syklillä hänen legendansa on jäänyt vielä häntäkin suurempiegoisen ja suurudenhullumman Hjassanin varjoon, erityisesti tämän surmattua hänet kohua herättäneessä kaksintaistelussa ja omittua hänen Braidivel-miekkansa.
Olemus ja voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
- Henge
- Sarja muodonmuutostekniikoita, jotka Yaishinu kehitti alunperin monimutkaisen perintönsä prosessointiin, ja näiden ongelmien ensimmäisen tosinimen jälkeen ratkettua käytti inhimillisyytensä säilyttämiseen porrastamalla olemuksensa eri tarkoituksia varten optimoituihin muotoihin. Viimeisessä iteraatiossa nämä olivat:
- Nigi-henge: Lähes-inhimillinen lepomuoto. Soveltui palautumiseen ja incognitona liikkumiseen, ja kykeni silti käyttämään useimpia monimutkaisista tekniikoista, mutta ei yhtä hyvin kuin optimoidummat muodot.
- Ara-henge: Tavanomainen Biskamatar-tason taistelumuoto.
- Saki-henge: Muihin kuin taistelutarkoituksiin suunnattu, joustava operatiivinen muoto.
- Kushi-henge: Puhtaan epäinhimmillinen, ultimaattinen tosimuoto, joka kykeni operoimaan luontevasti Biskatamatar-tasolla. Yaishinun jälkimmäinen tosinimi "Zed" kuului tarkalleen ottaen vain tälle muodolle.
- Avoidant Fist
- Yaishinun kasvattiäidin omien tekniikoidensa pohjalta juuri häntä varten kehittämä, Feeniksen ja Turmandemonin Tyylejä soveltanut taistelutyyli, joka salli heikon, mutta teknisesti taitavan käyttäjän selvitä paljon itseään vahvempia vastustajia vastaan. Tyylin hyökkäyspotentiaali oli tarkoituksella rampautettu[2]. Yaishinu eliminoi sen heikkoudet ja kehitti sille omia tekniikoitaan, ja sen "täydellinen" muoto kantoi hänet aina Biskamatariksi asti.
- Vihreän miekan tyyli
- Yaishinun omakohtainen miekkailutyyli, jonka hän välitti useille oppilaille. Se edustaa lähinnä Yhdeksänhäntäisen ketun tyyliä, mutta kykenee suorittamaan myös muiden Jalojen Tyylien tekniikoita. Tyyli luokitellaan ulkoiseksi ja pehmeäksi. Kaikenkarvaisia erikoiskykyjä omaavia ihmeveikkoja vastaan taistellut Yaishinu totesi sekä liian hyökkäävät että liian puolustavat tyylit vaarallisiksi käyttäjilleen, ja rakensi Vihreän miekan tyylin kykeneväksi vastustamaan hyvin monenlaisia hyökkäyksiä soveltamalla yleispäteviä periaatteita ja tekemättä liikaa olettamuksia niiden luonteesta[3], minimoimaan kärsityn vahingon erilaisilla instant counter -tekniikoilla, kun osumia joka tapauksessa syntyy, sekä improvisoimaan joustavasti sopivia vastatekniikoita. Vihreän miekan tyyliä on kritisoitu siitä, että se pitkittää taisteluita tarpeettomasti ja tekee ne arvaamattomiksi, mutta juuri nämä seikat myös lisäsivät sen viihdearvoa katsojille ja edesauttoivat Yaishinu Zedin yhdeksi Keskiulottuvuuden suurimmista julkkiksista.
- Blood Manipulation
- Koska hänen ei-inhimillinen puolensa oli nuorena sinetöity[4], Yaishinu joutui opettelemaan käyttämään tietoisesti monia sellaisia voimiensa aspekteja, jotka ne normaalein tavoin oppineelle tai suoraan perineelle olisivat olleet luontaisia kykyjä, mutta oli vastaavasti myös kykenevä manipuloimaan niitä tietoisella tasolla tavoilla, jotka näille olisivat olleet kiven takana. Tämän lahjakkuuden karkea ilmenemismuoto oli tämä tekniikka, joka varhaimmissa variaatioissaan todella perustui oman veren ohjailemiselle. Sen myöhemmät muodot olivat olemuksen dynaamisen keskikerroksen hienomanipulaatioon pohjautuva sarja tukitekniikoita, jotka sallivat hänen mm. tehostaa havainnointi- tai piiloutumiskykyään tai optimoida hyökkäys- tai puolustusvoimaansa eri tyyppisiä vihollisia vastaan.
Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
- ↑ Siis kosmisessa mittakaavassa, vaikka isä nyt sitten olisikin ollut soturirodun kuningas ja kasvattiäiti legendaarinen taistelulajimestari.
- ↑ Yaishinu itse kutsui sitä humoristisesti myöhemmin "tyyliksi niille, jotka tykkäävät ottaa turpaansa".
- ↑ Kuten hän Miekka-Miken kanssa käydyn kaksintaistelun karvaasta kokemuksesta tiesi, paraskin tekniikka saavuttaa lopulta pisteen, jossa se häviää raa'alle voimalle ja nopeudelle
- ↑ Vanha kunnon, "haluan lapselleni normaalin elämän".
Suprem biskatamatar | Undremal biskatamatar |
---|---|