Kakkosen Inkvisitio

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Kakkosen Inkvisitio on albiana Ibinthian alaisuudessa toimiva Hyvyyden järjestö, jonka tehtävä on vapauttaa sydämeltään puhtaat pahuudesta ja puhdistaa sydämeltään pahat äärimmäisellä ennakkoluulolla. Sen pääaseet ovat yllätys, pelko, fanaattinen uskollisuus Yang-Jistalle, mukavat punaiset univormut, jne. Inkvisitio painottaa toiminnassaan liikkuvuutta (ei voida olettaa, että pahantekijä tulee Inkvisitio luo, joten Inkvisition on mentävä pahantekijän luo), nopeutta (jokainen hetki, joka kuluu ennen kuin syytetty on saatu tuomiolle, on hänen rikostovereilleen lisäaikaa paeta) sekä Kakkosen virallisten tahojen proaktiiviseksi oikeudeksi kutsumaa metodia, jossa sen sijaan, että tuomioistuin odottaa, että rikollinen tekee rikoksen, jää kiinni, tuodaan oikeuden eteen ja todetaan syylliseksi ennen kuin antaa tuomion, se etsii rikollisen itse käsiinsä ennen kuin rikosta on ehditty suorittaa ja lähtee siitä, että tämä on syyllinen, jolloin tuomio voidaan antaa paljon aikaisemmin.

Inkvisition mandaatti on joustava, ja riippuu osittain siitä, mitä muita Hyvyyden voimia paikalla on, kunkin tribunaalin spesialisaatiosta sekä siitä, millaisia syyllisiä sattuu olemaan saatavilla; toisinaan inkvisiittorit eivät tee muuta kuin nuhtele epäkohteliaita tai keskittyvät etsimään Ykkösen vakoojia, toisinaan he puhdistavat kokonaisia maailmoja kaikesta vähänkin johonkin muuhun kuin hyvyyteen viittaavasta.

Järjestäytyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Inkvisition ylimmän johdon muodostavat suurinkvisiittori Ibinthia ja hänen alaisuudessaan toimiva yhdeksänjäseninen johtoneuvosto. Tietyt Inkvisition osat, mm. keskusarkisto sekä koulutus- ja värväysohjelma, toimivat suoraan ylimmän johdon alaisuudessa. Ylimmän johdon alaisuudessa on useita yli-inkvisiittorien johtamia direktoraatteja, joista kullakin on oma vastuualueensa, joka voi olla joko funktionaalinen tai topologinen. Inkvisition operatiivisen osan muodostavat tribunaalit, joita on useita kunkin direktoraatin alaisuudessa. Tribunaaleja on kolmea tyyppiä: liikkuvia, pysyviä ja väliaikaisia. Pysyvillä tribunaaleilla on kiinteä asemapaikka, liikkuvilla ei. Väliaikaisia tribunaaleja voidaan muodostaa ylimmän johdon käskystä vapaana olevista inkvisiittoreista hoitamaan jotakin erikoistehtävää, jonka suoritettuaan ne puretaan. Yksittäisiä inkvisiittoreita siirretään direktoraattien ja tribunaalien välillä sen mukaan, missä heitä tarvitaan, ja tarvittaessa kokonaiset tribunaalit voivat vaihtaa direktoraattia. Direktoraatit ja tribunaalit ovat useimmissa asioissa autonomisia, mutta ne raportoivat kaikista toimistaan ylemmäs, niin että direktoraatit ja keskusjohto tietävät joka hetki, kuinka monta inkvisiittoria niillä on missäkin ja mitä tekemässä.[1]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Näin siis teoriassa. Käytännössä Hyvyys ei ole Järjestys ja Inkvisitiolla on enemmän innokkuutta kuin työvoimaa, joten sillä on paha tapa kiirehtiä itsensä edelle tai antaa paperitöiden kasaantua.