Our SynPhrenion
Our SynPhrenion (vapaasti käännettävissä Mielten taivaallinen yhteisö, Taivaallisten mielten yhteisö tai Taivaallinen yhteismieli) oli yhdeksännen syklin Suursotien ajalla vaikuttanut monastinen järjestö, jonka sanottuna tarkoituksena oli vapauttaa Keskiulottuvuuden kuolevaiset asukkaat kaikesta sorrosta opettamalla heidät vapauttamaan itsensä mielensisäisistä rajoitteista. Myöhempi historiankirjoitus tuntee Our SynPhrenionin parhaiten siitä roolista, jota se näytteli Muinaisten sodassa Suursotien ajan alkuvaiheilla.
Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Mahtien Mittelön päättyminen oli luonut Keskiulottuvuuteen Suuntaumuksista riippumattomien valtojen ja ryhmien kukoistukselle puitteet, joiden vertaista ei maailmankaikkeudessa oltu nähty sitten eoseemisen syklin alun. Suuri lohikäärmepuhdistus, joka monilla tahoin koettiin ei vain lohikäärmeidenvastaiseksi, vaan laajemmin kuolevaisten ja Mahtiolentojen väliseksi konfliktiksi, sekä varhaisten, kuolevaista alkuperää olevien sankarien uroteot ympäri Keskiulottuvuutta levittivät ajatusta siitä, että kuolevaiset kansat olivat kykeneviä seisomaan omillaan, eivät vain Mahtiolentojen palvelijoina tai klientteinä.
Näiden ns. mortalististen tai sentientististen[1] aatteiden eräs ilmenemismuoto olivat uudenlaiset uskonnollis-mystiset (tai joidenkin mukaan antiuskonnolliset) liikkeet, jotka suhtautuivat ynseästi parhaimmillaankin ylimielisinä ja riippuvaisempia kuolevaisten uskosta kuin nämä heidän suojelustaan ja pahimmillaan kuolevaisia huiputtavina ja heidän potentiaaliaan riistävinä loisina pitämiinsä jumaliin ja personifikaatioihin, ja pitivät hengellisyyden aitona kohteena sielua ja mieltä itseään. Psioniikka oli niille luontainen väline, sillä sitä pidettiin suoraan olennoista itsestään, ei ulkoisista lähteistä, kuten mana tai energia, kumpuavana voimana. Nämä frenomystiset liikkeet olivat karkeasti jaettavissa pimeyssuuntaukseen, joka piti omien psionisten voimiensa kasvattamista erikoislaatuisten mielten etuoikeutena, sekä valosuuntaukseen, jonka mukaan psioniikka oli kaikkien tietoisten yhteinen lahja[2]. Sankarien ajan loppupuolelle tultaessa Our SynPhrenion oli vakiinnuttanut itsensä valosuuntauksen verkostoituneimpana, voimakkaimpana ja laajimmin vaikuttavana edustajana[3].
Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
- ↑ Riippuen siitä, haluttiinko painottaa kuolevaisen elämän erikoislaatuisuutta vai kaiken tietoisen elämän samankaltaisuutta ja siten kuolevaisten ja Mahtiolentojen eron toisarvoisuutta.
- ↑ Kumpikaan suuntaus ei käyttänyt tätä terminologiaa, sillä ne eivät ensinnäkään pitäneet toisiaan osana samaa liikettä, ja toiseksi koska pimeys- ja valoterminologian katsottiin liittävän ne liian läheisesti Pahuuteen ja Hyvyyteen, jotka myönnettäköönkin tukivat niitä.
- ↑ Sen muut osat koostuivat mestari-oppilas-pohjalta toimivista traditioista sekä sekalaisista pienimuotoisemmista munkkikunnista, joiden toiminta joko rajoittui pienelle alueelle tai joilla ei ollut kykyä keskittää voimiaan.