Yhdeksäs universumisykli

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Yhdeksäs universumisykli eli sefirinen sykli oli Hömppäpedian lukijoiden näkökulmasta nykyistä, kymmenettä eli nothilista sykliä edeltänyt universumisykli. Yhdeksäs sykli muistutti tietyiltä päällisiltä puolilta kymmenettä, mutta sitä pidetään paljon kymmenettä rauhallisempana ja yleisesti ottaen Universumin suurten olentoluokkien kannalta parempana aikakautena. Suuntaumukset pidättäytyivät Mahtien Mittelön välittömässä jälkihehkussa käytännössä kokonaan suorasta sodankäynnistä, mikä antoi vapaat ulokkeet keskiulottuvuudessta ja muista Suuntaumusalueiden ulkopuolisista ulottuvuuksista peräisin olevien lajeille, imperiumeille ja sankareille tehdä kauppaa, sotaa ja urotekoja ympäri maailmankaikkeutta.

Koska yhdeksäs sykli oli nykyistä suoraan edeltänyt, sillä on aikaisemmista sykleistä eniten yhtäläisyyksiä kymmenennen syklin kanssa, mukaan lukien eräs kokonainen planeetta. Monet kymmenennellä syklillä suurmaineeseen nousseet voimatekijät, esimerkiksi Hjassan, Velirien, Jorma Teräs, Suuret Muinaiset ja Vanhemmat Jumalat, omaavat alkuperän yhdeksännellä syklillä.

Aikakaudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdeksäs sykli jaotellaan neljään pääasialliseen aikakuteen, jotka kattavat siitä selkeästi suurimman osan. Näiden lisäksi on olemassa myös kaksi hyvin lyhyettä kautta, jotka värittivät syklin alkua ja loppua. Kaiken kaikkiaan yhdeksännen syklin aikakaudet kronologisessa järjestyksessä ovat:

Mahtien Mittelön loppu
Kattoi syklin varhaisimman osan aivan yhdeksännen alkuräjähdyksen jälkeen. Mahtien Mittelön viimeisimmän kylmän sodan kauden häntäosa, joka päättyi lopulta Arkkioikeussalin päätöksellä. Suuntaumusten joukot vetäytyivät keskiulottuvuudesta vaihtelevan halukkaasti[1], ja Mahtavat jakoivat keskiulottuvuuden yhteispäätöksellä kahteen olemassaolon tasoon, joita kutsuttiin myöhemmin ihmistasoksi ja henkitasoksi[2]. Elementaalitasot muodostuivat henkitasolle pian sen luomisen jälkeen. Tämä lyhyt varhaisaika loppui, kun Tiamarin energialohikäärmeet saavuttivat ylivallan keskiulottuvuuden muiden lohikäärmepopulaatioiden yli, aloittaen lohikäärmeiden ajan.
Lohikäärmeiden aika
Tällä ajalla Tiamar oli keskiulottuvuudessa vallitseva kybervalta, ja energialohikäärmeitä pidettiin keskiulottuvuuden voimakkaimpana lajina. Tämän ajan alussa Suuret Muinaiset saapuivat Universumiin, mutta integraation vaatiman ajan vuoksi eivät tehneet heti mitään suurempaa. Tiamar vaali ja laajensi aktiivisesti valtaansa suorittamalla sotaretkiä muita lohikäärmerotuja vastaan (esim. manalohikäärmesota) ja tukahduttamalla lohikäärmeiden vastaisia kapinaliikkeitä (esim. suuri lohikäärmepuhdistus). Tälle ajalle toi lopun metallilohikäärmekapina, joka taittoi terän Tiamarin hegemonialta, ja loi keskiulottuvuuteen hedelmällisen valtatyhjiön.
Sankareiden aika
Metallilohikäärmekapinan lopetettua lohikäärmeiden ajan, alkoi tämä aika, joka oli kuuluisin siitä, että sen aikana keskiulottuvuuden valtatyhjiö salli yksittäisten sankarien ja näiden johtamien sankariryhmien niittää mainetta ja kohota voimajärjestyksessä, tehden nimistään universuminkuuluja. Esimerkiksi Sei Karu, Mr. Maximator ja Miekka-Mike olivat aktiivisia tähän aikaan. Hjassan, joka tosin saavutti maineensa ja voimiensa huipun vasta kymmenennellä syklillä, syntyi tähän aikaan. Sankareiden ajan katsotaan loppuneen, kun Sei Karun johtamat Oikeuden Ruusut kohtasivat loppunsa kohtalokkaassa viimeisessä taistelussaan.
Suursotien aika
Tällä ajalla tapahtui joukko sotia, jotka olivat yhdeksännen syklin mittakaavassa suuria, mutta olivat Mahtien Mittelön sotakausiin tai kymmenennen syklin suursotiin verrattuna pieniä kahnauksia. Suuret temporeaalisodat olivat niistä kuuluisimmat, mutta niitä edelsi Suuria Muinaisia vastaan käyty Suurten Muinaisten sota. Suursotien kauden lopetti kolmannen temporeaalisodan päättänyt Suuri kronaalikompromissi, jonka katsotaan aloittaneen imperiumien ajan.
Imperiumien aika
Aika, jota luonnehti Temporeaalien imperiumin hegemonia keskiulottuvuuden yli. Temporeaalit manipuloivat keskiulottuvuuden aikajanaa aktiivisesti, Suuntaumusten ollessa haluttomia puuttumaan tähän toimintaan[3]. Imperiumien aika loppui äkillisesti, kun temporeaalit katosivat ennakoimattomasti Universumista, Bydon ilmestyessä pian tämän jälkeen, mikä tuli olemaan yhdeksännen syklin lopun alku.
Bydon nousu
Kattoi osan viimeistä aeonia, kun temporeaalit katosivat Universumista ja viraalielämänmuoto Bydo ilmestyi ja alkoi uhata keskiulottuvuuden integriteettiä. Universum Majora romautti keskiulottuvuuden ennenaikaisessa loppurysäyksessä Bydon tuhoamiseksi, ja järjesti korvaukseksi tunnetun multiversumin historian suurimmat bileet, joihin oli kutsuttu käytännössä Universumin koko asujaimisto. Nämä viinanhuurun ja lopunaikojen musiikin täyttämät kemut veivät Universumin kymmenennelle syklille samalla kun Bydo tuhoutui loppurysäyksen hornankattilassa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viiteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Muunmuassa Kaaoksen joukot olisivat kernaasti halunneet jatkaa tappelemista.
  2. Nämä nimet ovat, kuten arvata saattaa, kuolevaisten ihmisten antamia, sillä heillä on tapana käsittää itsensä keskiulottuvuuden oletusarvoisiksi asukkaiksi.
  3. Tätä voidaan verrata GigaCorpin aika-aktiiviseen toimintaan kymmenennellä syklillä, kun Suuntaumukset olivat toisen Universumin sodan jäljiltä taas kerran haluttomia puuttumaan keskiulottuvuuden kybervaltojen aktiviteetteihin.
edeltäjä:
Kahdeksas universumisykli
Universumisykli seuraaja:
Kymmenes universumisykli