Käyttäjä:Röhmöfantti/Nhomon-luokan taisteluristeilijä

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Nhomon-luokka
[[kuva:]]
*Ei pakollinen. Pyyhi koko rivi pois, jos et käytä kuvatekstiä.*
Tyyppi: Taisteluristeilijä
Käyttötarkoitus: Sota, partio
Toimintasäde:Intergalaktinen
Valmistaja: InDimCo Ioumn StarYards
Muut käyttäjät:Useat InDimCon tytäryhtiöt, sekalaisia muita
Miehistö: *Tyypillinen miehitysvahvuus.*
Mitat: 3000 m × 500 m × 350 m
Voimanlähde: Fuusio, antimaterium
Propulsio: Plasmamoottori
Hyperajoluokka:
A7
Suojaukset:Superraskas Ascudo MR-55 suojakenttä, raskas panssari
Aseistus:6 plasmakanuunaa, turbolaserpattereita, ohjus- ja torpedoputkia, AT-tykkejä
Muu varustus:1 hangaari

Nhomon-luokan taisteluristeilijä, valmistajatunnukseltaan Ioumn Tyyppi CBV-3, on InDimCon Ioumn StarYards -tytäryhtion valmistama ja kauppakomppanian laajalti käyttämä taistelualustyyppi. Ioumnin alkuperäismallin lisäksi siitä on lukuisia lisensoituja ja lisensoimattomia[1] variantteja ja alaluokkia, joista osa kulkee muulla kuin Nhomon-luokan nimellä[2].

Tehtäväprofiili[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taisteluristeilijänä Nhomon-luokka on tarkoitettu pääasiassa pitkille komennuksille yksin tai risteilijälaivueen lippulaivana; tyypillisiä tehtäviä ovat kauppareittien turvaaminen, piraattien metsästäminen ja InDimCon kauppa-alusten vapaata kulkua rajoittavien tai yhtiön mielestä liian korkeita tulleja perivien alempien valtojen kurittaminen[3] sekä suurimuotoisemmissa sodissa vihollisalusten interdiktio, tukireittien strateginen häirintä ja taistelulaivaosastojen tukeminen. Taktiselta profiililtaan se on ns. risteilijäntappaja, joka on parhaimmillaan keskiraskaiden alusten metsästämisessä, eikä loista vastaavan tason taistelulaivoja tai -risteilijöitä vastaan. Tyypissään erinomaisen taloudellisuutensa ja monipuolisuutensa vuoksi se on monien InDimCon tytäryhtiöiden sekä sekalaisten ulkopuolisten tahojen[4] suosima, ja, vaikka ei olekaan yleisin InDimCon suuralusluokista, on suurissa määrissä ja laajalti käytettynä sen sotilasmahdin tunnetuimpia ja näkyvimpiä edustajia ympäri Keskiulottuvuutta.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nhomon-luokan taisteluristeilijä on muodoltaan jokseenkin silmäneulan näköinen: pitkä, suippeneva, litteähkö ovoidi, jonka leveimmän kohdan läpi kulkee soikea reikä. Päämoottorit sijaitsevat aluksen leveämmässä päässä, ja hangaari avautuu rungon läpi kulkevan aukon moottoreita vastakkaiseen päätyyn. Suurin osa asejärjestelmistä on rungon kapeassa etuosassa, ja miehistötilat sekä komentosilta niiden ja hangaarien välissä.

Voimanlähde[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten useimmat Ioumn StarYardsin mallit ja toisin kuin useimmat tasoisensa sota-alukset, Nhomon-luokka käyttää pääasiallisena voimanlähteenään antimaterium-avusteista helium-vety-fuusiota, ei puhdasta antimateriumia. Fuusioreaktorit ovat antimateriumreaktoreita raskaampia ja vähemmän tehokkaita, mutta Ioumnin erittäin kehittynyt fuusioteknologia sekä mahdollisuus säädellä käytetyn antimateriumin määrää reaktorin tehon ja tehokkuuden varioimiseksi nipistävät eron hyvin pieneksi. Fuusipolttoainetta kuluu enemmän, mikä teoriassa rajoittaa sitä polttoainemäärää, jota alus voi kuljettaa mukanaan ja siten sen toimintasädettä, mutta käytännössä antimaterium on harvinaista ja kallista, kun taas heliumia ja vetyä on saatavilla kaikkialla. Ioumnin patentoidun patokauhateknologian, jonka avulla Nhomon-luokan alukset voivat käyttää keulansa plasmatykkejä fuusioaineen keräämiseksi tähtienvälisestä sumusta[5] tai kaasuplaneettojen yläilmakehistä samoja tiehyeitä myöten kuin plasmaa ulos syljettäessä, ansiosta taisteluristeilijät voivat tankata lennosta tarvitsematta siihen erillistä, tilaa vievää keräysjärjestelmää.

Nhomon-luokan normaalimalleissa on kaikkiaan kolme reaktoria: raskas, suoraan moottoreihin yhteydessä oleva pääreaktori perässä, kevyempi, varavoimanlähteenä toimiva ja asejärjestelmille virtaa antava toinen fuusioreaktori keulassa, ja pieni, kahden edellisen kanssa yhdessä toimiva antimateriumreaktori niiden välissä[6]. Energian säilömiseen luokka käyttää suprasolenoideja[7], joita on aluksen eri järjestelmille omansa.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. InDimColle on täysin tavanomaista valmistaa kehnoja piraattikopioita omista tuotteistaan.
  2. Vastaavasti on myös Nhomon-luokan nimellä kulkevia alustyyppejä ja muita kuin aluksia, jotka eivät tosiasiassa edusta sitä, jälkimmäisistä mainittakoon Nhomon-luokan teenkeitin, joka keittää teen poikkeuksetta liian kuumaksi, mutta on raskaan aseistuksena vuoksi massatuhoaseet kieltäviä sopimuksia kiertävien asiakkaiden suosiossa.
  3. Yksi tai kaksi Nhomon-luokan taisteluristeilijää saattajineen katsotaan sopivaksi taisteluosastoksi vailla taistelulaivoja tai taisteluristeilijöitä olevan alemman hypervallan tai ylemmän supervallan koko laivastoa vastaan.
  4. Nhomon-luokkaa ei ole tarkoitettu InDimCon ulkopuolelle myytäväksi, mutta toisinaan niitä joutuu "erehdyksessä" roskalavoille tai putoaa megatukialuksen kyydistä.
  5. Koska sumu on harvaa, on tämä energiatehokasta vain korkeilla relativistisilla nopeuksilla liikkuessa.
  6. Tämä sijoittaa antimateriumvaraston suoraan miehistötilojen keskelle, kun tavallisesti ne halutaan pitää mahdollisimman kaukana toisistaan. Käytännössä hyökkäyksestä johtuvan katastrofaalisen reaktorimurtuman aiheuttama riski on vähäinen, sillä mikä tahansa aluksen raskaimmin panssaroituun keskiosaan yltävä hyökkäys todennäköisesti tuhoaisi sen joka tapauksessa, oli antimateriumia tai ei, ja Ioumnin lakiosasto vakuuttaa, että normaaliolosuhteissa reaktorin tuottama pioni- ja gammasäteily on humanoideille lähes täysin vaaratonta. Hätätapauksia varten aluksissa on joka tapauksessa mekanismi, jolla vaurioitunut antimateriumydin voidaan ejektoida hangaarin läpi avaruuteen. Kolmessa tunnetussa Nhomon-alusten erässä - yhdessä virallisessa ja kahdessa lisensoidussa - tämä järjestelmä on erehdyksessä asennettu väärinpäin, niin että ytimen vaurioituessa se ejektoi miehistön ja jättää antimateriumin, mitä ei voida pitää optimaalisena.
  7. Suprajohtavasta materiaalista kääritty, itseensä sulkeutuva kieppi säilyttää siihen johdetun virran käytännössä ikuisesti, ja voi vapauttaa sen vähän tai kaiken kerrallaan tarpeen mukaan.