Teriantrooppi

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Teriantrooppi on tieteellinen nimitys ihmiselle tai ihmistä vastaavalle humanoidille, joka pystyy tai on pakotettu muuttamaan muotoaan eläimen hahmoon. Ihmissudet lienevät tunnetuin teriantrooppien tyyppi. Etenkin ihmissuden puremalle tai muulle vastaavalle kiroukselle altistuneita teriantrooppeja pidetään usein eri rotuisina kuin alkuperäisia uhreja johtuen heidän voimakkaasti muuttuneista ruumiistaan (ja joskus myös mielistään).

Kiroukset[muokkaa]

Teriantropiaa voidaan aiheuttaa kirouksilla, pahansuovilla loitsuilla jotka on asetettu kohteensa päälle ja pakottavat tämän muuttumaan eläimeksi esimerkiksi tiettyihin aikoihin tai aiheuttavat hitaasti etenevän mutta kumoamattoman eläinmuodonmuutoksen, jonka täydellistyttyä uhria ei voi juuri erotta eläimestä. Kirouksen alaiset teriantroopit ovat eräs tunnetuimmista teriantrooppien tyypeistä.

Ihmissuden purema
Ihmissuden purema on tunnetuin teriantropiaa aiheuttava kirous. Ihmissusien lisäksi myös monet muut teriantroopit pystyvät kiroamaan muita ihmisiä puremalla näitä eläinmuodossaan, mutta ihmissudet ovat tämän kiroustyypin tunnetuimmat käyttäjät. Ihmissuden puremalle altistuneet muuttuvat seuraavaan täysikuuhun mennessä itsekin ihmissusiksi. Ihmissuden puremaa pidetään parantumattomana, sillä se muuttaa uhrinsa kehon rakennetta ja toimintaa perustavalla tasolla.
Kettukirous
Yhdeksänhäntäisten kettujen käyttämä ikivanha kirous, jota on muinaisaikoina käytetty ironisena rangaistuksena humanoideille, jotka ovat yrittäneet metsästää kettuja[1]. Kiroukslle altistunut metsästäjä alkaa hitaasti ja vaiheittain muuttaa peruuttamattomasti muotoaan, kunnes hän on muuttunut ketun hahmoiseksi. Tämä muodonvaihdos on peruuttamaton, ellei sitä kumota kirouksen langettajaa mahtavamman maagin voimilla. Siinäkin tapauksessa, että sopiva maagi löytyy, ei kaikilla loihtijoilla ole tarpeeksi tietotaitoa kettumagiasta loitsun luotettavaan kumoamiseen.
Muodonmuutoskiroukset
Erinäisten velhojen rangaistuksena tai muihinkin tarkoituksiin käyttämiä kirouksia, jotka pakottavat uhrinsa muuttumaan nopeasti ja rajalliseksi ajaksi eläimen hahmoon. Velho voi esimerkiksi käyttää tälläistä loitsua tottelemattomaan palvelijaan muuttamalla tämän eläimenhahmoon rangaistukseksi. Velho voi myös muuttaa palvelijansa eläimeksi muusta syystä, esimerkiksi käyttääkseen tätä vakoilutarkoituksiin.

Vapaa muodonvaihdos[muokkaa]

Vapaa muodonvaihdos on omasta tahdosta suoritettu teriantrooppinen muunnos. Tälläiset muunnokset perustuvat taikuuteen, ja niitä voidaan saavuttaa useilla erilaisilla tavoilla, esimerkiksi muodonmuutoksen sallivalla taikaesineellä tai erikoistuneella loitsulla. Teriantrooppinen muodonvaihdos eroaa normaalista muodonmuutosloitsusta siinä, että se on spesialisoitunut muuttamaan käyttäjänsä yhteen ja tiettyyn eläimen hahmoiseen muotoon vapaasti säädeltävän muodonvaihdoksen sijasta. Shamaanit ovat tunnettuja taidoistaan teriantrooppisten muodonvaihdosten saralla.

  • Taikajuomat - Eräät taikajuomat sallivat hetkellisen muodonmuutoksen eläimeksi juotaessa. Tähän kategoriaan voidaan myös laskea muut eläinmuodonmuutoksen sallivat taika-aineet, kuten maagiset jauheet ja ruoka-aineet.
  • Amuletit, sormukset ja muut vastaavat esineet - Esine, joka joko muuttaa käyttäjänsä niin pitkäksi aikaa kuin esine on käyttäjänsä päällä (esimerkiksi kaulassa tai sormessa) tai vaihtoehtoisesti sallii vapaan muodonvaihdoksen tahdonvoimalla niin kauan kuin käyttäjällä on esine. Muotoa vaihtaessa esine yleensä vaihtaa muotoa käyttäjän mukana, tai katoaa kokonaan näkyvistä ja sulautuu osaksi eläinhahmoa.
  • Loitsut - Käyttäjän itseensä soveltamat loitsut, joiden avulla hän voi vaihtaa muotoaan eläimeksi. Tälläisiä loitsuja on useita, ja niiden manakoostumukset vaihtelevat.

  1. Yhdeksänhäntäisten kettujen turkki ja etenkin niiden irrotetut hännät ovat hyvin maagisia, ja niitä voidaan käyttää monenlaisiin loitsuihin.