Keskustelu käyttäjästä:B14/Elementit

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Kumi, muste ja paperi kahden elementin sekoituksina epäilyttävät minua hiukan. En ole myöskään aivan varma kaasun nimestä - ehkä mieluummin "hengitys", tai kenties "lehti" tai "ruoho" (tämä sopisi itämaisen median ajatukseen, jossa kasvit yhdistetään ilmaelementtiin, ja lehdethän ovat hengityselimiä). --Röhmöfantti (keskustelu) 23. toukokuuta 2019 kello 18.29 (UTC)

Tähän lisään erinäisiä mietteitä, jotka eivät sovi sellaisenaan artikkelitekstiin.--B14 (keskustelu) 26. toukokuuta 2019 kello 15.24 (UTC)

  • Kaoottisemmat elementit ja pimeys ovat parempia offensiiviseen magiaan, järjestyksellisemmät ja valo ovat parempia defensiivisesti.
    • Esimerkiksi, tulipallo on silkassa tuhovoimassa mitattuna tehokkaampi kuin muuten yhtä voimakas jäätävä säde. Käytännössä kaikki noviisia korkeamman tasoiset maagit kuitenkin katsovat pelkkää tuhovoimaa pitemmälle päättäessään, mitä manatyyppiä käyttää kuhunkin offensiiviseen loitsuun.
    • Vastaavasti, kilvet ja muut puolustavat ja sitovat loitsut ovat helpompia tehdä ja yleensä toimivat paremmin jään, maan, luonnon ja valon kanssa.
  • Tasapainoisemmat elementit (luonto, vesi ja tuuli) ovat parhaita muodonmuutoksiin. Hyvin järjestykselliset tai kaoottiset tyypit ovat yleensä luonteensa vuoksi muodonmuutostaikuuteen soveltumattomia. (Järjestykselliset tyypit ovat liian jäykkiä ja kaoottiset tyypit liian vaikeita tarkasti kontrolloida.)
  • Puhtailla elementaalimanoilla tehtävät konjuraatiot kykenevät luomaan ainoastaan elementin itsensä kuvastamaa ainetta. Sekoitusmanat mahdollistavat vapaamman konjuraation.
  • Esoteerisemmat loitsut, kuten siunaukset ja kiroukset, teleportaatio, summonointi, manaus ja nekromantia eivät ole mahdollisia pelkästään elementaalimanoilla, koska elementaalimanat eivät vuorovaikuta suoraan sielujen, mielten, energian tai aika-avaruuden kanssa.
Kannatan kaikkia (Tosin: voisin nähdä suoraan elementin itsensä kanssa vaikuttamiseen perustuvien kirous- ja siunaustyyppisten loitsujen - kuten luontomanalla voisi kirota kohteen siten, että hän ja hänen ympärillään olevat sairastuvat herkästi - sekä elementaalien ja muiden hyvin vahvasti elementtiin sidoksisa olevien olentojen summonoimisen olevan mahdollista myös pelkillä elementaalimanoilla. Minulla ei kuitenkaan ole tästä vahvaa mielipidettä.).
Kolme vaihtoehtoista mallia elementtien suhteista Suuntaumuksiin.
Toinen mieleeni juolahtanut ajatus koskee elementtien suhteita Suuntaumuksiin. Alkuperäisen mallin mukaan valo on kallellaan hyvään, pimeys pahaan, ja muut ovat neutraaleja hyvä-paha akselilla mutta asetettavissa jonoon järjestyksellisimmästä kaoottisimpaan. Näkisin nyt mieluummin siten, että jokainen elementeistä olisi kallellaan eri Suuntaumukseen tai niiden yhdistelmään: jää järjestykseen, tuli kaaokseen, valo hyvään, pimeys pahaan, vesi neutraaliuteen, kivi järjestys-pahaan, luonto järjestys-hyvään ja tuuli ja salama kaaos-hyvään ja kaaos-pahaan. Nämä asemoitumiset korreloisivat elementaalitasojen sijainteja suhteessa Suuntaumusalueisiin (lukuunottamatta Caminusta post-elementaalimullistus). Jakoon järjestyksellisiin ja kaoottisiin elementteihin tällä ei ole vaikutusta, sillä samat elementit ovat niihin kallellaan kummassakin vaihtoehdossa. Kolmas vaihtoehto olisi yhdistää hyvyys-pahuus-jaottelu kaaos-järjestys-jaotteluun, siten, että esimerkiksi kivi olisi jäätä ja luontoa enemmän kallellaan pahuuteen, ja lisäksi luontoa järjestyksellisempi ja jäätä kaoottisempi.
--Röhmöfantti (keskustelu) 4. kesäkuuta 2019 kello 15.06 (UTC)