Kymmenes universumisykli

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Kymmenes universumisykli eli nothilinen sykli on Hömppäpedian lukijoiden näkökulmasta nykyinen universumisykli. Sitä pidetään yleisesti kaikin puolin yhdeksättä sykliä huonompana, ankeampana ja kuolevaisille vaarallisempana. Kymmenennellä syklillä on kuitenkin erinäisiä yhtäläisyyksiä yhdeksännen kanssa, joista osa lienee sattumaa, osa ei. Sitä luonnehti Suuntaumusten välisen sodankäynnin uudelleenlämpiäminen, ensimmäisenä Kaaoksen ja Järjestyksen aloittamana ja lopulta toisessa Universumin sodassa kaikki Suuntaumukset ainakin nimellisesti käsittäneenä. Toinen Universumin sota oli esimerkiksi Mahtien Mittelön sotakausiin suhtautettuna lyhyt mutta verinen, ja sen Universumille aiheuttamaa vahinkoa on vaikea kuvailla tavalla, joka olisi kuolevaiselle merkityksellinen. Tänä syklinä tapahtui (tai tulee tapahtumaan, riippuen temporaalisesta lokuksestasi) myös koko Universumin tasapainoa järkyttänyt spektrisota Kugayaa vastaan.

Huomattavaa tällä syklillä on myös kahden Suuntaumuksista aluksi riippumattoman olennon, Hjassanin ja Keisarin, nousu universuminlaajuiseen maineeseen näiden saavutettua korkean voima-asteen. Molemmat olivat alunperin syntyneet yhdeksännellä syklillä, mutta he nousivat täyteen suuruuteensa vasta kymmenennellä. Kiintoisa kuriositeetti on myös, että Maapallo oli olemassa molemmilla sykleillä; kyseessä on itseasiassa täysin sama planeetta, jonka aikajana on kopioitu ja liitetty vain vähän muunnellen yhdeksänneltä sykliltä kymmenennelle. Siitä, kuka tästä on vastuussa ei ole täyttä selviyttä, mutta Universum Majoraa pidetään uskottavimpana kandidaattina.

Aeonin pituus kymmenennellä syklillä on Maapallon ajanlaskuun suhteutettuna noin miljardin vuoden pituinen, mikä tekee siitä yhden pisimmistä sykleistä kahden sitä edeltäneen kanssa.

Aikakaudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esiaika - aeonit 1-?
Varhainen aikakausi, joka alkaa heti kymmenennestä alkuräjähdyksestä. Useita kymmenennen syklin historialle tärkeitä olentoja ja entiteettejä saa alkunsa tällä ajalla.
Muinaisaika - aeonit ?-8
Maailmanrakentamisen aika, jona Universumin eri suuruiset valtatekijät rakensivat itselleen toiminta-asemia ja uusia toimijoita tuli mukaan.
Sankareiden aika - aeonit 8-10
Tätä aikaa värittävät Hjassanin suurimmat sankarityöt ja tämän nousu biskatamatariksi. Tämän ajan lopulla Hjassan alkoi siirtyä sankarista sotaherraksi, ja osallistui sen päättäneisiin Suureen Elementaalimullistukseen ja -vitsaukseen.
Suursotien aika - aeonit 10-12
Kattaa suuret, Universumin rauhan rikkoneet suursodat Suuntaumusten välillä. Nämä olivat ensimmäiset suuret Suuntaumussodat sitten Mahtien Mittelön, ja ovat pääsyy siihen, että kymmenettä sykliä pidetään yhdeksättä huonompana. Sotaa rakastavien olentojen parissa tämä aikakausi tunnetaan myös kultaisena kautena. Se kulminoitui toiseen Universumin sotaan, jonka jälkimainingit merkitsivät suursotien ajan loppua.
Imperiumien aika - aeonit 12-14
Suuntaumusten kärsittyä suuria aineellisia ja miestappioita toisessa Universumin sodassa nämä vetäytyivät enemmän tai vähemmän kuoriinsa, sulkien melkein kaikki Dimension Gapit ja pitäessään vaikutuksensa keskiulottuvuudessa suurimmaksi osaksi omilla äärivyöhykkeillään, jotka nekin pienenivät suursotien kaudelta. Tämä valtatyhjiö antoi mahdollisuudet keskiulottuvuuden itsenäisille kybervalloille ja muille mahtitekijöille kuten GigaCorpille, Verstaalle, röhmöfanteille, lonkeromestareille ja Nokialle vapaat raajat laajentua ja taistella keskenään. Imperiumien aika jaetaan edelleen useaan lyhyempään kauteen, joiden pituudet vaihtelevat miljoonista vuosista vain muutamiin. Nämä kaudet ovat järjestyksessä rauhan kausi, salaliittojen kausi, röhmöfanttisotien kausi, supersankarien kausi ja avaruussotien kausi. Avaruussotien kausi kulminoitui ensimmäiseen Universumin sotaan, ja loppui jonkin aikaa sen jälkeen kun Kugaya aloitti nousunsa.
Spektrin aika - aeonit 14-15
Lyhyt mutta Universumia järisyttänyt aikakausi, jonka tärkein yksittäinen tapahtumasarja oli Kugayan nousu ja sitä seurannut Kugayan spektraaliherraksi nouseminen, sekä Kugayaa vastaan käyty spektrisota. Päättyi spektrisodan jälkeiseen Universumin puhdistukseen, jossa spektraalienergian rippeet puhdistettiin varsin aikaavievästi Universumista.
Hiljaisuuden aika - aeonit 15-?
Spektrisodan ja Universumin puhdistuksen jälkeen Suuntaumukset olivat ehkä vielä toisen Universumin sodan jälkeistäkin heikommissa asemissa, ja niillä ei ollut juuri muuta vaihtoehtoa kuin keskittyä omien asemiensa jälleenrakentamiseen. Myös keskiulottuvuus oli imperiumien ajan avaruussotien ja spektrisodan jäljiltä kuitenkin kokenut sen vertaista tuhoa, että suuria kybervaltoja ei enää juuri riittänyt tämän valtatyhjiön täyttämiseen; keskiulottuvuus olikin tänä aikana enimmälti jakautunut erilaisten pienempien super- ja hypervaltojen hallinoimien alueiden, ja niiden välisten anarkististen avaruudenosien muodostamaksi suhteellisen tylsäksi tilkkutäkiksi. Hiljaisuuden aika päättyi Suuntaumusten jälleenrakennettua täysin hallinoimansa alueet.
Viimeinen aika - aeonit ?-24
Viimeiseen Taisteluun johtanut aikakausi, jonka aikana Suuntaumukset palasivat toimimaan aktiivisesti keskiulottuvuudessa ja muualla Universumissa. Tämä aktiviteetti kulminoitui (tai kulminoituu) juuri Viimeiseen Taisteluun, jota on aktiivisesti profetioitu lähes kaikkien vähemmänkään relevanttien osapuolten toimesta jo miljardien vuosien ajan. Viimeiseen Taisteluun on ennakoitu osallistuvan Suuntaumusten lisäksi myös ainakin Suurten Muinaisten ja energialohikäärmeiden.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

edeltäjä:
Yhdeksäs universumisykli
Universumisykli seuraaja:
ei ole tapahtunut vielä