Pariah

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Pariah on, lyhyesti sanottuna, jonkin lajin jäsen, joka on perustavanlaatuisella tasolla täysin erilainen kuin muut lajinsa edustajat. Esimerkiksi Majora, joka ilman Kaaoksen korruptoivaa vaikutusta liittyisi suoraan Kaaokseen, olisi Pariah. Suuntaumus-akselilla korkean luokan olentojen parissa Pariahiksi luetaan yleensä sellainen olento, jonka tulisi luonnostaan tuntea vetoa johonkin Suuntaumuksista, mutta joka tuntee sen sijaan vetoa johonkin aivan toiseen suuntaan. Monisuuntaumullisesten olentojen takia täsmällisempi määritelmä käsittää myös sen, että Pariah tuntee luotaantyöntävyyttä "kotisuuntaumustaan" kohtaan.

Vähäisemmillä tasolla esimerkiksi geneettisellä tasolla tappamista rakastavaan sotilasrotuun syntynyt jostain selittämättömästä syystä rauhaa etsivä olento lasketaan Pariahiksi. Ihmiset tuntevat hyvin spontaanisti vetoa käytännössä mihin tahansa, joten teoriassa "puhdas" ihmis-Pariah on mahdoton. Sen sijaan vieläkin matalammilla tasoilla, esimerkiksi sosiaalisissa tai moraalisissa ympäristöissä esiintyy jossain määrin runsaasti Pariaheja.

Yhteensopivuusongelmien takia hyvin suuri osa pariaheista listitään nuorina. Suuntaumuksesta toiseen aktiivikeinoin käännytetty henkilö ei ole pariah. Universi Majoraa epäillään pariahiksi, sillä tuhottuaan Kaaoksen omasta universumistaan hän ei pyrkinyt täyttämään sitä puhtaalla Järjestyksellä vaan pikemminkin kallistui Tasapainon taakse ja laittoi multiversaalin baarin pystyyn.