Honda-Lexus

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Oy Honda-Lexus Ab
150px
Kulkee sujuvammin
Yritysmuoto: Osakeyhtiö
Perustettu: 2020
Toimitusjohtaja: Bill Grand
Kotipaikka: Suomi
Toimiala: Kulkuneuvot
Henkilökuntaa: n. 5 100 000
Liikevaihto: 120 mrd. € (2035)

Honda-Lexus, "Honda Lexus" tai joskus "Hoxus" on kulkuneuvotehdas, joka perustettiin vuonna 2020, kun entinen laulaja ja silloinen miljonääri ja liikemies Mikko Alatalo osti konkurssin partaalla olevat autotehtaat Hondan ja Lexuksen. Honda-Lexuksesta tuli pian perustamisensa jälkeen maailman suurin autotehdas. Yhtiön kasvukauden ensimmäinen suurhitti oli vuonna 2021 julkaistu automalli "Honda-Lexus X2021". Se saavutti hetkessä valtavan suosion maailmalla, joka johti useiden olemassa olevien autonvalmistajien konkurssiin ja sulautumiseen Honda-Lexukseen. Muun muassa Peugeot, Nissan, Audi, Citröen ja Opel liitettiin heti ensimmäisten vuosien kuluessa Honda-Lexukseen.

Historia[muokkaa]

Alkuvaiheet[muokkaa]

Tiedosto:Hondalexusx20251.png
Honda Lexus X2025:n ensimmäinen malli

Honda-Lexus menestyi hyvin jo heti perustamisen jälkeen. Yhtiö nousi yleiseksi puheenaiheeksi valmistettuaan huomattavan suuria ja tilavia henkilöautoja. Aluksi yhtiö hankkiutui pois Hondan ja Lexuksen veloista valmistamalla ja myymällä muovisia tynnyreitä ja kastelukannuja. Ensimmäisen autonsa, X2021:n, yhtiö valmisti jo vuonna 2021. Se oli huomattava myyntimenestys erityisten ominaisuuksiensa vuoksi, mutta vain esimakua yhtiön tulevasta suosiosta.

Samalla kun avaruus-ja sotilasalaa alettiin kehittää, alkoi uudenlaisen automallin tuotekehitys. Yhtiön seuraavista malleista suosituimmaksi nousi lopulta vuonna 2025 julkistettu kokonaan uudenmallinen maasturi "Honda Lexus X2025", joka saavutti apokalyptisen mittakaavan suosion. Kaikki muut yhtiöt yrittivät kopioida sitä, ja siitä tehtiin vuosien kuluessa tuhansia eri variaatioita. Sitä myytiin myös yli 200 maan asevoimille, ja se korvasi lukuisat aikaisemmat ajoneuvot lukuisten erilaisten muokkausmahdollisuuksiensa ansiosta.

Nousu huipulle ja Suuri Autokriisi[muokkaa]

Julkaistuaan Honda Lexus X2025:n yhtiö suorastaan hukkui tulevaan rahan määrään. Sijoittajia tunki yhtiöön joka kulmasta. Jopa muutama valtio sulautui Honda Lexukseen, ja niistä tehtiin valtavia tehdaskaupunkeja yhtiölle. Maailmalla nousi valtavia mellakoita, kun autot loppuivat kesken ja uudet laivaukset vietiin heti käsistä. Kaikki halusivat itselleen Honda Lexus X2025:n tai jonkun sen lukuisista muokatuista versioista. Tyynellä Valtamerellä sattui myös aikakauden suurin laivaonnettomuus kun liiassa autolastissa oleva rahtilaiva M/S Honda Lexus 1:n kaatui kyljelleen ja upposi. Tämä aiheutti suurta keskustelua maailmalla rahtilaivojen turvallisuudesta. Kyseinen tapahtuma tunnettiin jälkeenpäin nimellä "Suuri Autokriisi". Lopulta tilanne kuitenkin rauhoittui, kun uudet tehtaat alkoivat valmistaa autoja entistä suuremmalla nopeudella, ja kaikki saivat haluamansa. Kohta lähes kaikki vähänkin pienemmät autotehtaat luovuttivat ja siirtyivät Honda-Lexuksen alaisuuteen.

Jatkuva menestys[muokkaa]

Tiedosto:2025mil.png
Honda Lexus X2025:n sotilasversio

Honda-Lexuksen menestys ei loppunut tähän. Yhtiö valloitti koko ajan lisää markkina-aloja, muun muassa laivojen, veneiden, lentokoneiden, moottorikelkkojen, avaruusalusten, sotakaluston ja periaatteessa kaiken liikkuvan saralla. Honda Lexuksen vaikutusvalta kasvoi lopulta niin valtavaksi, että se pystyi kontrolloimaan jopa kokonaisia valtioita ja on tavallaan valtio jo itsessäänkin. Honda-Lexus oli myös tie Kultaisen Liiton finanssimenestykselle sen alkuaikoina. Alatalo ei pysynyt Honda-Lexuksen pääomistajana kauaakaan, sillä hänet ostettiin ulos yhtiöstä jo ensimmäisten vuosien aikana kun sen suosio alkoi kasvaa. Nykyiset pääomistajat ovat eräitä Aurinkokunnan - mahdollisesti Galaksin - vaikutusvaltaisimmista henkilöistä, joista suurin osa päättää pysyä nimettöminä. On huhuttu, että esim. GigaCorp, Röhmöfantit tai Verstas saattavat omistaa huomattavat osuudet Honda-Lexuksesta.

Velorexin löytymisen jälkeen vuonna 2030 Honda-Lexus päätti satsata avaruusalusten valmistukseen, sillä yhtiön johto ennakoi tulevan kolonisaatiobuumin. Vain muutaman kuukauden kehittelyn tuloksena syntyi "jokamiehen avaruusalus" SHP-X, joka lopulta mahdollisti siirtokuntien räjähdysmäisen kasvun sekä yhtiön omien tehtaiden levityksen uudelle planeetalle.

Honda Lexus X2025:tä valmistettiin aina vuoteen 2060 asti, jolloin se sai antaa tietä uudemmille malleille, jotka eivät saavuttaneet yhtä suurta suosiota kuin edeltäjänsä, mutta myivät silti kiitettävästi. X2025:tä käytettiin vielä satoja vuosia eteenpäin uudempien mallien rinnalla sen luotettavuuden takia; se oli todellisesti voittanut ihmiskunnan sydämet.

Avaruuden Valloitus[muokkaa]

Syy Honda-Lexuksen avaruuskaluston nopeaan kehitykseen 2030-luvulla oli alunperin räjähdysmäisesti kasvanut tarve kyseiseen kalustoon, ja idea luoda yhtiölle monopoli sen toimittajana. Tämä oli todellisuutta ensimmäisinä vuosina, kun Honda-Lexus oli käytännössä ainoa yhtiö joka pystyi tarjoamaan Maan valtioille pitkänmatkan avaruusaluksia edes jotenkin järkevään hintaan. Tästäkään huolimatta avaruusmatkailu tai laajamittaisempi kolonisaatio ei yleistynyt vielä kymmeniin vuosiin Velorexin sisällissodan vuoksi, sillä kyseinen sota opetti ihmiskunnalle liian nopean kolonisaation ja laajenemisen varjopuolet. Valonnopeus pysyi ylittämättä Honda-Lexuksen aluksilla vielä vuosikymmeniä eteenpäin.

Honda-Lexus oli yksi ensimmäisistä yhtiöistä jotka asettuivat rakentamaan teollisuutta ja infrastruktuuria Velorexille sen jälleenlöytymisen jälkimainingeissa, ja oli pohjana monien planeetan siirtokuntien vauraudelle tulevina vuosina. Yhtiö pysyi neutraalina Velorexin Vapaussodassa ja säilytti asemansa planeetalla sen itsenäistymisen jälkeenkin, ja niitti mahtavia voittoja kun Velorexin puolustusvoimat tilasi käytännössä koko sotakalustonsa Honda-Lexukselta.

Kritiikki[muokkaa]

Honda-Lexus ei ole suuryhtiönä jäänyt ilman kritiikkiä, jota se on saanut muun muassa (ja erityisesti) ympäristöaktivisteilta sekä muilta yhtiöiltä, jotka ovat yrittäneet mustamaalata sitä. Alkuaikoina suurin kritiikin aihe oli yhtiön autojen huomattava polttoaineenkulutus, mutta ongelma ratkaistiin vuonna 2027, kun Honda Lexus esitteli maailman ensimmäisen vedellä toimivan sarjatuotantoauton, Honda Lexus X2025-A27-1:n. Keksintö sai muutamien ennakkoluulojenkin jälkeen jopa vannoutuneimmatkin luontofanaatikot ajelemaan valtavilla maastoautoilla, ja pian tiet täyttyivät onnellisista ja ajosta nauttivista Honda Lexuksen omistajista.

Kritiikkiä on myöhemmin herättänyt mm. kohuttu mainos, jossa Matti Nykänen ajaa X2021:tä selkeästi alkoholin vaikutuksen alaisena. Honda-Lexuksen valta-asema, joidenkin mielestä monopoli, autojen ja muiden kulkuneuvojen tuottajana on myös saanut aikaan kritiikkiä, paikoin jopa mellakoiksi äityneitä mielenosoituksia, useimmiten paikallisten tehtaiden sulkemisten yhteydessä. Honda-Lexuksen yksityinen mellakkapoliisi on kuitenkin hoitanut asiansa tyylillä, ja useimmat mielenosoittajat miettivät kahdesti, ennen kuin vastustavat yhtiötä toista kertaa.

Lista Honda-Lexuksen tehtaista[muokkaa]

Tuotteet[muokkaa]

Seuraavassa on lista Honda-Lexuksen tuotteista. Lista ei ole täydellinen sen tosiasian vuoksi, että Honda-Lexus on valmistanut niin käsittämättömän paljon erilaisia kulkuneuvoja ettei niitä voida yhdellä sivulla luetella.

Siviilikulkuneuvot[muokkaa]

 • Honda-Lexus prototyyppi (2020)
 • HL-EX henkilöauto (2021)
 • X2021 citymaasturi
 • X2025 citymaasturi
  • X2025-A (perusversion päivitetty malli)
  • X2025-B (avomalli)
  • X2025-A27-1 (vedellä toimiva malli)
  • X2025 A29 Revolution
 • X2028 kevyt citymaasturi
 • VX-3 moottorikelkka
 • B3 moottoripyörä
 • M-15 mopo
 • AB-03 linja-auto
 • SHP-X avaruusrahtialus - Ensimmäinen massatuotantoon vuonna 2031 päässyt syvän avaruuden alus, jonka päätehtävänä on kuljettaa asukkaita ja sekalaista rahtia siirtokuntiin. Usein sanotaan, että juuri tämä alus mahdollisti Velorexin laajamittaisen asuttamisen.
 • SHP-XB avaruusmatkustaja-alus - Matkustajaversio SHP-X:stä, johon mahtuu tuplasti enemmän matkustajia.

Sotakalusto[muokkaa]

Lentokoneet

 • B9F raskas torjuntahävittäjä
 • DZ-EX suihkuhävittäjä
 • Y7-MPRS maataistelu -ja kuljetuskone

Panssariajoneuvot

 • JF-35 raskas tykistöpanssarivaunu
 • J012 raskas hyökkäyspanssarivaunu
 • T77A6 rynnäkkötykki
 • AB4V raskas ohjusajoneuvo
 • B907 ilmantorjuntapanssarivaunu

Yleisajoneuvot

 • PAS-1 panssariajoneuvo
 • X2025T raskas sotilasajoneuvo
 • X2025B sotilasajoneuvo (X2025'n sotilasversio)
 • X2028B kevyt tiedusteluajoneuvo
 • BL63 moottoripyörä

Erikoisajoneuvot

 • VX-0309 moottorikelkka
 • 1THM-C15 taktinen hyökkäysmopo
 • AB3C tulenjohtoajoneuvo
 • AIV-X kokeellinen häiveajoneuvo
 • SPEC-B6 maanalaisajoneuvo
 • MEC/02 kevyt mecha/taisteluhaarniska - Yksi ensimmäisistä lajissaan; MEC/O2 oli varjo siitä, mitä tuleman piti.
 • MEC/H raskas mecha - Suurehko jalallinen kulkuneuvo joka oli käytännössä pelkkä kävelevä aselavetti. Tehokas oikeassa paikassa, muttei vastannut odotuksia eikä herättänyt aikansa verraten konservatiivisen sotilasjohdon mielenkiintoa.

Vesiajoneuvot

 • SU-B05 taistelusukellusvene
 • XYZ-4B taktinen vesiskootteri

Avaruustaistelualukset[muokkaa]

Honda-Lexus on myös toiminut yksityisenä avaruustaistelukaluston toimittajana joillekin Aurinkokunnan ja myöhemmin Galaksin valtioille. Ensimmäiset mallit rakennettiin 2030-luvulla, jolloin yhtiöllä ei vielä ollut tietoakaan esim. hyperajo- tai suojakenttäteknologiasta. Joihinkin vielä 2100-luvulla käytössä oleviin vanhoihin aluksiin nämä tosin asennettiin myöhemmin, kun avaruusteollisuus oli taas elpynyt; Velorexin kolonisaatiobuumin kuihduttua 2030-luvun luppupuolella Honda-Lexuksen suuremman luokan avaruusbisnes jäi pitkäksi aikaa taka-alalle, vaikka joitain taisteluita käytiinkin kiertoradalla ja maan läheisyydessä pienemmillä aluksilla kuten ohjusveneillä ja hävittäjillä. Vaikka vahvimmat malleista ovat kunnioitusta herättäviä, edes ne eivät voi kilpailla esim. GigaCorpin laivaston raskaimpien tähtituhoojamallien kanssa.

Retributor Ex-luokan lippulaiva - 2100-luvulla rakennettu äärimmäisen voimakas taistelualus. Toimii nimensä mukaisesti usein laivaston komentoaluksena ja käytetään vain äärimmäisimmissä tilanteissa.

 • Valmistusmäärä 4 kpl
 • Pituus 5100 m
 • 6-kertainen panssari
 • 1-tason suojakenttä
 • 30 vetosädeprojektoria
 • 18 ionikanuunaa
 • 800 torjuntaohjuspatteria
 • 300 taisteluydinkärkeä
 • 80 raskasta tykkipatteria
 • 4000 turbolaserkanuunaa
 • 1B-luokan lähitorjuntajärjestelmä (4800 automaattitykkiä)
 • Kapasiteetti 100:lle 30 tähtihävittäjän laivueelle, 30:lle ohjusveneelle ja 40 maahanlaskualukselle
 • Ib-luokan hyperajoydin
 • Neljä B-luokan ja kolme A-luokan alivalonnopeusmoottoria

Nemesis-luokan taistelualus - Voimakas taistelualus, jossa on panostettu raskaaseen aseistukseen ja puolustukseen hävittäjäkapasiteetin kustannuksella. Kehitettiin 2100-luvun alussa.

 • Valmistusmäärä 20 kpl
 • Pituus 2100 m
 • 4-kertainen panssari
 • 2-tason suojakenttä
 • 15 vetosädeprojektoria
 • 20 ionikanuunaa
 • 400 torjuntaohjuspatteria
 • 200 taisteluydinkärkeä
 • 16 raskasta tykkipatteria
 • 2000 turbolaserkanuunaa
 • 1C-luokan lähitorjuntajärjestelmä (2100 automaattitykkiä)
 • Kapasiteetti 20:lle 30 tähtihävittäjän laivueelle, 10:lle ohjusveneelle ja 10 maahanlaskualukselle
 • II-luokan hyperajoydin
 • Kolme B-luokan ja kaksi A-luokan alivalonnopeusmoottoria

Atlantis-luokan tukialus - Raskaasti panssaroitu mutta heikommin aseistettu alus jonka päätehtävä on uhkien torjunta siinä säilytettyjen hävittäjien ja ohjusveneiden avulla. Yksi ensimmäisistä malleista; kehitettiin 2030-luvulla.

 • Valmistusmäärä 30 kpl
 • Pituus 1800 m
 • 3-kertainen panssari
 • 100 torjuntaohjuspatteria
 • 40 taisteluydinkärkeä
 • 8 raskasta tykkipatteria
 • 2-luokan lähitorjuntajärjestelmä (1000 automaattitykkiä)
 • Kapasiteetti 20:lle 30 tähtihävittäjän laivueelle, 20:lle ohjusveneelle ja 25 maahanlaskualukselle
 • Neljä C-luokan ja kaksi B-luokan alivalonnopeusmoottoria

Legiator-luokan risteilijä - Tehokas ja monipuolinen jokapaikan taistelualus. Kehitettiin samoihin aikoihin Atlantis-luokan kanssa.

 • Valmistusmäärä 35 kpl
 • Pituus 1000 m
 • 3-kertainen panssari
 • 140 torjuntaohjuspatteria
 • 100 taisteluydinkärkeä
 • 20 raskasta tykkipatteria
 • 2B-luokan lähitorjuntajärjestelmä (950 automaattitykkiä)
 • Kapasiteetti 6:lle 30 tähtihävittäjän laivueelle ja 20 maahanlaskualukselle
 • Neljä C-luokan ja kaksi B-luokan alivalonnopeusmoottoria

Eradicator-luokan tuhooja - Pienehkö ja nopea, tulivoimainen taistelualus. Usein käytetään saattamaan isompia aluksia ja antamaan tulitukea. Yksi varhaisimmista taistelualuksista; kehitettiin 2030-luvun alkupuolella.

 • Valmistusmäärä 80 kpl
 • Pituus 500 m
 • 2-kertainen panssari
 • 30 torjuntaohjuspatteria
 • 50 taisteluydinkärkeä
 • 6 raskasta tykkipatteria
 • 3-luokan lähitorjuntajärjestelmä (200 automaattitykkiä)
 • Kapasiteetti 2:lle 30 tähtihävittäjän laivueelle ja 8:lle maahanlaskualukselle
 • Kolme C-luokan ja yksi B-luokan alivalonnopeusmoottori

Destromax-luokan ohjusvene - Ei paljoakaan hävittäjää suurempi, avaruudessa toimiva pienikokoinen hyökkäysalus. Kehitettiin 2030-luvun alkuvuosina. Yksi ainoista Honda-Lexuksen avaruustaistelualuksista, joka kykenee hätätilassa lentämään ilmakehässä.

 • Valmistusmäärä 12000 kpl
 • Pituus 70 m
 • 1-kertainen kevyt panssari
 • 4 automaattitykin kevyt ohjuksentorjuntajärjestelmä
 • 6 torjuntaohjusputkea
 • 8 torpedoputkea
 • Ulkopuoliset telineet lisäohjuksille tms.

Topsix-luokan häivekorvetti - Nimetty Kultaisen Liiton kaupungin mukaan. Erikoisalus, joka voi muuttua näkymättömäksi paljaalle silmälle sekä sensoreille. Heikosti panssaroitu ja aseistettu. Kehitettiin 2040-luvun alussa.

 • Valmistusmäärä 60 kpl
 • Pituus 100 m
 • 1-kertainen kevyt panssari
 • C-luokan häivejärjestelmä
 • 4 torjuntaohjusputkea
 • 4 automaattitykin kevyt ohjuksentorjuntajärjestelmä
 • Miinanlaskujärjestelmä
 • Vahvistettu elektroniikka, kehittyneet sensorit

F027 Tähtihävittäjä - Joskus kutsuttu "avaruuden X2025:ksi", sen monipuolisuuden ja yleisyyden vuoksi. Kuuluu Atlantis-luokan perusarsenaaliin, ja kehitettiin samoihin aikoihin sen kanssa.

 • Valmistusmäärä ? (liian monta laskettavaksi)
 • Pituus 16 m
 • 2 kevyttä automaattitykkiä
 • 10 kevyttä torpedoa tai torjuntaohjusta
 • Telineet ulkopuoliselle lisäaseistukselle

Iron Chariot-luokan maahanlaskualus (DS01/S-AT) - Monitoiminen kuljetusalus, joka voi kuljettaa pieniä määriä rahtia tai joukkoja ilmakehässä, ilmakehästä kiertoradalle ja toisinpäin sekä lentää lyhyitä matkoja avaruudessa, esim. alusten välillä apu- tai valloitusoperaatioita varten. Käyttötarkoitusta on joskus verrattu kuljetushelikopteriin. Ei sovellu pitkänmatkan avaruuslentoon pienten ruoka- ja happivarastojensa sekä verraten tehottomien moottoriensa vuoksi, ja toimii suuremmilta avaruusaluksilta ja/tai planeetan pinnalta. Ulkopinnoite altistuu suurelle rasitukselle jokaisessa ilmakehään laskussa, ja alkuperäinen pinnoite täytyi siksi vaihtaa jo muutaman käyttökerran jälkeen. Myöhemmin materiaali vaihdettiin kestävämpään.

 • Pituus 42 m
 • 1 raskas konekivääri ja ulkopuoliset kiinnityspaikat lisäaseille
 • Konekiväärit asennettavissa oikeaan ja vasempaan oveen sekä lastiruuman takaoveen
 • Perusmiehistö 4
 • Kantokapasiteetti 30 henkeä, 2 X2025:ttä tai 1 raskas ajoneuvo