GigaCorp

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
GigaCorp
Lippu (© GigaCorpin johtokunta)
ValtiomuotoPlutokraattinen tasavalta
Hallitsija(t)Ensimmäinen kansalainen
KeskushallintopaikkaGigaVille, GigaCorp-planeetta
Hallitut alueetPuolet linnunradasta, toimii useampien Linnunradan läheisten galaksijoukkojen alueella, de facto hallinnoi suurta osaa hitaan vyöhykkeen kauppareiteistä
Tärkeimmät lajitIhmiset
Taloudellinen järjestelmäKapitalismi
LiittolaisetAurinkokunnan Planeettojen Liitto, Galaktinen liittokunta, Avaruuden Unioni
VihollisetVerstas, röhmöfantit, Illuminati, Lonkeromestarien veljeskunta, Tähtien Liitto
DoubleX.svg
KULUTTAJAT! – Tämä artikkeli kuuluu GigaCorpin vaikutuspiiriin ja sitä valvotaan tarkasti sen toimesta!

GigaCorp on sekä valtio että yhtiö. Valtio sijaitsee jossain Kuun ja Jupiterin väilillä. Yhtiö on ns. kybervalta, joka on omnipresent ja hallitsee kaikkea kaikkialla.

GigaCorpin perustusasiakirja[muokkaa]

Hömppäpedia on onnistunut hankkimaan huippuharvinaisia otteita perustusasiakirjasta:

Kohta 1: Päätetään GigaCorpin perustamisesta.[muokkaa]

Tämä asiakirja takaa GigaCorpin virallisen perustamisen. GigaCorpin päämääränä tulee olla ujuttaa tuotteita kaikille markkinoille ja luoda täydellinen monopoli sekä toimia tulevaisuuden suunnittelijana ja säätelijänä. GigaCorpin tuotteiden tulee olla laatutyötä. GigaCorpin toimien on oltava erittäin salaisia. Mitään toimia ei tule paljastaa ulkomaailmalle ennen määräaikoja.

Kohta 2: Päätetään GigaCorp-valtion luomisesta ja ensimmäisen kansalaisen valitsemisesta.[muokkaa]

Tämä asiakirja takaa uuden maailmanvallan, GigaCorp-valtion, perustamisen. GigaCorpin perustaja tulee nimittää ensimmäiseksi kansalaiseksi (valtion johtajaksi), joka hallitkoon kuolemaan tai seuraajan valintaan saakka. Jos ensimmäinen kansalainen kuolee, tulee uusi valita vaaleilla yhtiön johtokunnasta. Erikoistilanteessa ensimmäinen kansalainen voi itse valita seuraajansa yhtiön sisältä. Johtokunnan jäseniä suositellaan valittaviksi.

Kohta 3: Päätetään GigaCorpin logosta.[muokkaa]

GigaCorpin logon tulee olla otsikossa esitetyn kaltainen: X-kirjain, jonka vasemmassa alasakarassa on kaksi jatketta ylävasemmalle ja alaoikealle. Merkkiä on kutsuttava Tupla-X:ksi tai Gigalogoksi.

Historia[muokkaa]

GigaCorp syntyi, kun herra tupla-X matkusti ajassa taaksepäin ja suostutteli Jeesuksen perustamaan GigaCorp menneisyyteen. Jeesus eli kuitenkin lyhyen ja tarkoituksettoman elämän, jolloin tämän ex-opetuslapsi Luotari, Pietarin veli, otti vallan ja nimesi itsensä Eternius I:ksi. Hän joi kuolemattomuuseliksiiriä, jonka Jeesus oli keksinyt tullakseen kuolemattomaksi, mutta Illuminati tappoi hänet.

USE tappoi seuraavan Eterniuksen, joka oli ollut johtokunnan opuheenjohtaja Eternius I:n aikaan ja oli valittu tämän kuoleman jälkeen. Tämän jälkeen valtaan nousi herra tupla-X, jonka aikana vihittiin käyttöön nk. Kronosfääri.

Herra tupla-X kohtasi näennäisen loppunsa jakautuessaan kahdeksi DiviDim 1.4-labrassa. Seuraaja, Dimensius I, oli verstasmyönteisenä ja röhmöfanttivastaisena tunnetuksi tullut raivopää, joka vietti elämänsä loppuvuodet kyborgina.

Häntä seuranneen Dimensius II:n valtakausi jäi lyhyeksi, ja valtaan päätyi rauhantahtoinen Eternius III, jonka aikakaudella solmittiin röhmöfanttien ja Verstaan välinen rauhansopimus. Tästä johtuen käytiin suuri Ensimmäinen Röhmöfanttisota, jossa GigaCorp lähes tuhottiin ja sinne rakennettiin valtaisat keskitysleirit Illuminatien tuhoamiseksi. GigaCorp ei vastannut itse Illuminatien tuhoamisesta, vaan sen hoiti Verstas.

Sisällissota[muokkaa]

Pääartikkeli: GigaCorpin sisällisota

Sisällissodassa vastakkain olivat yhtenä puolena Eterniuksen johtama GigaCorpin virallinen armeija ynnä Verstas vastassaan Adam Electron johtama GigaCorpin mahtiarmada.

Sodan seurauksesta GigaCorp menetti asemansa Universumin rikkaimpana hypermegavaltioyhtiönä, ja ajautui lamaan. Asiaa pahensi myös Eternius III sulkeminen uneen, odottamaan parannuskeinoa pahaan, hänen henkeään uhanneeseen flunssaan.

Lama ja eternismi-encyclopedismi -taistelu[muokkaa]

Sisällissodan aiheuttamat vahingot tekivät niin runsaasti vauriota GigaCorpille, että Eternius IV katkaisi kaikki yhteydet ulkomaailmaan, kunnes vahingot oli korjattu. Kaupan loputtua GigaCorp joutui syvään lamaan. Asiaa hankaloitti Encyclopedia Galacticaa uskovien encyclopedistien ja Etenrnius III:n jumaluuteen uskovien etenristien väliset kahakoinnit. GigaCorpin ritarikunnan ritarit toimivat poliisin lisäksi tärkeinä järjestyksenvalvojina.

Robottikapina[muokkaa]

Ikäänkuin lamakaan ei olisi ollut tarpeeksi, kun sitten piti vielä robottienkin eräänä päivänä seota kapinaan. Robotit päättivät tehdä ihmisistä orjiaan ja hyökkäsivät vihamielisinä ihmisten kimppuun. Robottien johtajana toimi supertietokone Teletron, joka aikoi tehdä GigaCorpista oman Telepolis-robottivaltionsa pääkaupungin. Eternius IV kerrotaan kuitenkin huokaisseen helpotuksesta, sillä robotteihin oli ohjelmoitu (onneksi) tiedemies ja tähtitieteilijä Isaac Asimovin robotiikan kolme sääntöä, eli:

 1. Robotin tulee suojella ihmistä.
 2. Robotin tulee totella ihmistä, mikäli se ei riko 1. pääsääntöä.
 3. Robotin tulee suojella itseään, jos se ei riko 1. ja 2. pääsääntöä.

Kun tämä kävi roboteille ilmi, ne sulkivat itsensä automaattisesti hyperkoomaan, jonka aikana Eternius IV ohjelmoi niihin uuden säännön, nollannen (0) säännön, joka kuului

 • Robotin tulee suojella ihmiskuntaa.

Kun tämä lisäys oli tehty, muihinkin sääntöihin lisättiin määritteet Mikäli se ei riko aiempia sääntöjä.

VerCopin vastainen mielipide[muokkaa]

VerCop-projekti, jonka Eternius IV oli perustanut turvatakseen rauhan GigaCorpissa, sai osakseen yhä enemmän negatiivista arvostelua. Etenkin inhottiin VerCopin poliisien tapaa tappaa ensin ja kysyä sitten täysin lainkirjaimen mukaan. Ensyclopedisti Gene Traggmankin kirjoitti aiheesta kirjan Welcome to GigaVerstas-World, jossa arvosteltiin laajalti kasvanutta verstaalaisten määrää GigaCorpissa. Eternius ei kuitenkaan nähnyt tapoissa mitään pahaa, olihan jokainen tapaus perusteltu, ja antoikin asiasta lausunnon kyseisille henkilöille.

”Halvatun hipit!”

~Eternius IV

”Lausuntonne ei ollut siitä korrekteimmasta päästä tänään, oi suuri kansalainen.”

~Hari Seldon

Karkoitukset ja suojakentän rakentaminen[muokkaa]

K-lähteen uhkan kasvettua 40 %:iin, Eternius IV toimitti Hari Seldonin pyynnöstä muuplaneettalaisten, myös verstaslaisten, karkotuksen GigaCorpista. Tämä jälkeen hän järkeili, että jos GigaCorp-planeetan ylle rakennettaisiin suojakenttä, johon vain hänellä oli avain, GigaCorpia voitaisiin suojella ulkoisilta uhilta. Kun suojakentän rakennusta oltiin aloittamassa, Eternius IV:n lähipiiriin ilmestyi uusi kasvo. Itseään Korac Ksourceksi nimittävä kuin tyhjästä ilmestynyt ja nopeasti Eterniuksen lähimmäksi apuriksi Hari Seldonin rinnalle kohonnut mies oli tärkeänä osana eternismi-ensyclopediasmi -konfliktin lopettamisessa julistettuaan uskonnon- ja kaikkinaisen asioihinuskomisvapauden Eterniuksen suulla. Tämän jälkeen Ksource paljasti todellisen nahkansa ja kertoi olevansa se, mitä GigaCorpissa kutsuttiin K-lähteeksi. Eternius kauhistui, ja järjesti äkkinäisen karkotuksen GigaCorpista. Pian tämän jälkeen suojakenttä valmistui.


Psi-sota[muokkaa]

Asteroidihyökkäys, jota sodassa ei tapahtunut. Se näyttää kuitenkin hienolta, joten olkoon tässä.

Psi-Sodan alku alkoi näyttäytyä yhä selvempänä GigaCorpilaisten edessä. K-Lähde (tunnetaan myös nimellä Tuntematon Uhka) oli koonnut ympärilleen laajat kannattajajoukot. Eternius IV vakuutti kansalle, ettei ole vieläkään täysin varmaa, kuka on K-Lähde.

Myös Verstas oli alkanut koota uutta tähtihävittäjäarmadaansa, joka ristittiin edellisen Verstaan tähtihävittäjäarmadan mukaan Gerperos II:seksi. K-lähde paljasti julkisesti Galaktisessa Mesessä klo. 20:30 tavoittelevansa maailman- tai parhaassa tapauksessa koko Universumin loppua...

(jatkuu toisessa artikkelissa)

Kulttuuri[muokkaa]

GigaCorppilaiselle kulttuurille on ominaista kaikenlainen osaaminen ja herra tupla-X:n sanoin "Aika, järjestelmällisyys ja tarkkuus". GigaCorpissa ei ole yhtään joutilasta kansalaista: kaikilla on työtä ja hyvät työolot. GigaCorpin TV- ja radiolähetykset ovat kannustavia ja yleistä moraalia kohottavia sekä toki myös hauskoja ja mukavia. "Ei yhtään tylsää hetkeä" on maan suurimman TV-yhtiön, GigaTV:n motto. Mainoksetkin ovat sellaisia, että niitä tuskin mainoksiksi voi sanoa. GigaCorpin arkkitehtuuri ja infrastruktuurin suunnittelu suosii modernia mutta silti osittain luonnonläheistä mallia lasipilvenpiirtäjineen ja suurine puistoineen. Maaseudulla hyödynnetään Verstaalta opittuja kaaosteoreettisia säämalleja ja uudenaikaista kasvisuunnittelua sekä maisema-arkkitehtuuria.

Ajanlasku[muokkaa]

GigaCorp on edistynyt valtio, ja käyttää ns. metristä aikaa, jossa päivissä on 10 tuntia, tunnissa 100 minuuttia ja minuutissa 100 sekuntia. Näin aikojen laskeminen on helpottunut huomattavasti. Vuodessa on 10 kuukautta, kuukaudessa 40 päivää ja viikossa 10.

Maantiede[muokkaa]

Vesistöt[muokkaa]

GigaCorpissa, toisin kuin Maapallolla, on vähemmän vesi- kuin maapinta-alaa. Suuren osan planeetan suolaisesta vedestä muodostaa Rusikoitanian valtameri (sij. päiväntasaajalla), jossa oleva vesi sisältää suolan lisäksi polyhiiliteraftalaattia ja neopolyheksameteeniä jotka värjäävät veden oranssiksi ja estävät sen käytön juoma- tai talousvetenä. Näin ollen GigaCorpin juomavesivarat sijaitsevat GigaVillessä olevassa GigaLakessa, joka on luonteeltaan yliulotteinen, veden täyttämä repeämä, johon mahtuu enemmän vettä kuin miltä näyttää. Lisäksi valtamerestä länteen sijaitsee pienempi suolavesialue, Öljymeri, jonka veden oktaanipitoisuus ylittää paikoitellen 34 %:n. Vettä näihin meriin johtaa GigaCorpin vuorilta laskeva GigaRiver.

Vuoret[muokkaa]

GigaCorpin ainoa vuoristo sijaitsee päiväntasaajalla ja siitä etelään, Gigaharan aavikon pohjoispuolella. Korkein vuoriston vuori on noin yhdeksän kilometriä korkea. Vuorilla sijaitsee useita hiihtokeskuksia.

Aavikko[muokkaa]

Gigaharan aavikkona tunnettu laaja aavikkoalue sijaitsee GigaCorpin vuorista ja Rusikoitanian valtamerestä etelään. Aavikolla on mitattu päivisin jopa 60oC:n lämpötiloja, mutta öisin lämpö voi joillain alueilla laskea lähelle nollaa. Aavikon keskellä sijaitsee keinokastelulla viljavaksi muutetun alueen keskustassa Desert City.

Jäätikköalueet[muokkaa]

Jäätiköitä sijaitsee GigaCorpissa vain pohjoisnavalla, sillä etelässä oleva kuumien lähteiden, tulivuorien ja laavavirtojen alue pitää jäät poissa. Pohjoisen jäätiköillä talven aikana lämpötila voi öisin laskea alle -60oC:n. Jäätiköillä elää muun GigaCorpin kansasta eristäytynyt eskimokansa.

Tasangot[muokkaa]

Suurin osa GigaCorpin maa-alasta on viljavaa tasankoa, jolla tärkeimmät kaupungit sijaitsevat.

GigaCorpin ongelmat[muokkaa]

Yksi ongelma GigaCorpissa ovat Maapallolta ja muilta universumin planeetoilta GigaCorpiin leviävät taudit - ja päinvastoin muun universumin osalta. Koska GigaCorp-planeetta on ollut kauan eristyksissä Maapallosta, on GigaCorpilla ja Maapallolla täysin erilaiset bakteeri- ja viruskannat. GigaCorpissa ei esimerkiksi tavata flunssaa lainkaan, eikä GigaCorpin asukkailla ole sille lainkaan vastustuskykyä. Eternius III lähes kuoli flunssaan. Toisaalta Jack D. Ripperin GigaCorpista Maapallolle levittämä Hyper-Aids -sairaus on GigaCorpissa verraten yleinen ja sitä osataan tehokkaasti hoitaa. Sensijaan Maapallolle levittyään tauti osoittautui tuhoisaksi. Hyper-AIDS muistuttaa normaalia AIDSia, paitsi että se aiheuttaa hidasta ruumiin rappeutumista. Toistaiseksi Jack D. Ripper on ainoa taudista parantunut maan asukas[1]. Hyper-AIDS levisi suureen osaan Maapallon väestöä ja siitä tuli melkoinen kriisi 2050-luvulla.

Toinen GigaCorpin ongelma on sen merien korkeat kemikaalipitoisuudet, jolloin niiden juomakelpoiseksi muuttaminen ei ole kannattavaa. Ongelma ratkaistiin aikoinaan repäisemällä GigaVillen puistoon valtava ulottuvuusaukko, johon sullottiin valtavat määrät puhdasta vettä. Veden virtausta säädellään GigaLaken padon avulla. Jotta vesi ei loppuisi, on GigaVilleen rakennettu vedenkeräimiä, jotka keräävät vettä ilmasta ja pumppaavat sitä järveen.

Armeija[muokkaa]

Pääartikkeli: GigaCorpin armeija

GigaCorpin armeija on suuri ja sillä on käytössään huipputeknisiä aseita, kuten laseraseita, ionikanuunoita, vetosäteitä, plasma-, ydin-, ja antimateriakärkisiä pommeja, ohjuksia, torpedoja sekä kranaatteja. Lisäksi armeijalla on oikeus käyttää kronosfääriä. Maataistelujoukot on koulutettu taistelemaan kaiken tyyppisillä planeetoilla. GigaCorpin ylpeys on kuitenkin avaruuslaivasto, johon kuuluu 500 tähtituhoojaa, 4 supertähtituhoojaa, 300 tuhoaja-alusta, 200 dreadnoughtia, 600 risteilijää, 700 sotarahtialusta (joista 100 maihinnousuun soveltuvaa) sekä noin 500 000 kevyttä tähtihävittäjää. Näiden lisäksi käytössä on viisi laivueellista eliittihävittäjiä, jotka on varustettu kvanttipanssarilla (jonka tekeminen maksaa 1000 000 krediittiä per neliömetri ja joka heijastaa lähes kaikki hyökkäykset antimateriaa, EMP-pulsseja ja voimakkaimpia superlasereita lukuunottamatta) sekä voimakkailla panssarinläpäisylasereilla ja gatling-laserkanuunoilla. Jokaisessa laivueessa on 10 alusta. Näitä eliittilaivuetia käytetään esim. varjelemaan ensimmäistä kansalaista, kun tämä siirtyy yksityissukkulallaan alukselta toiselle.

GigaCorpin armeijan ylipäällikkö on kulloinenkin ensimmäinen kansalainen. Lisäksi voidaan nimittää GigaCorpin marsalkka, joka komentaa sotavoimia ensimmäisen kansalaisen sijasta. Nykyinen marsalkka on Feda Eridan, joka toimi jonkin aikaa myös GigaCorpin johtajana. Marsalkan välittömässä alaisuudessa toimivat esim. avaruusvoimien suuramiraalit sekä maajoukkojen ylikenraali.

Systeemi.gif

Politiikka ja yhteiskunta[muokkaa]

GigaCorpin politiikka on hallintaa ja monopolismia. GigaCorpin johtokunnan alaisuudessa työskentelevä ammattijärjestö on nimeltään GigaSys, eli toiselta nimeltään Systeemi.

Poliittiset puolueet[muokkaa]

Tässä on listattu muutamia GigaCorpin tärkeimmistä poliittisista puolueista.

Yleisnimi Koko nimi ja lyhenne Suuntaumus Muuta tietoa
Universalist logo.PNGUniversalistit Universalistinen puolue (UP) Monopolismi Universalistinen puolue oli mahtavimmillaan herra Tupla-X:n aikoina, tosin se on vieläkin suurimpana puolueena mahtitekijä sisäisessä politiikassa. Universalistien tavoitteena on GigaCorpin mahdin kasvattaminen ja lopulta koko universumin sulauttaminen yhdeksi GigaCorpin kanssa. Toisinaan tätä tavoitetta on tultu lähelle, esim. US I:n jälkeen GigaCorp hallitsi 50%:a koko universumista. Tunnettuja edustajia: Jeesus, herra tupla-X
Patriot logo.PNGPatrioottipuolue Teräksinen patrioottipuolue (TPP) Nationalismi/Militarismi Patrioottipuolueen tavoite on hallita väkivallalla koko universumi. Universalisteista he eroavat siinä, että universalistit kannattavat enemmänkin markkinatalouden hallintaaanottoa kuin avointa sotaa. Patrioottipuolue sensijaan ajaa tavoitteenaan sotaa. Tunnettuja edustajia: Eternius I, Dimensius II, Adam Electro
Perus logo.PNGPerusgigacorpilaiset Perusgigacorpilainen puolue (PGP) Nationalismi Perusgigagorpilaiset ajavat GigaCorpin omaa etua muuhun universumiin puuttumatta. Perusgigacorpilaiset eivät ota kantaa laajentumiskysymykseen yhtä voimakkaasti kuin patriootit tai universalistit. Tunnettuja edustajia: Eternius IV
Peace logo.PNGPasifistipuolue GigaCorpin pasifistinen puolue (GPP) Pasifismi Pasifistit ovat likipitäen patrioottien vastakohta. Pasifistien tavoite on saada rauha koko universumiin. Pasifistit jakaantuvat laajennuspasifisteihin ja rakkaus- eli hippipasifisteihin. Laajennuspasifistien mukaan rauha saadaan parhaiten ulottamalla GigaCorpin valta koko universumiin, hippipasifistit taas uskovat, että rauhaan riittää se, että ollaan kilttejä muille. Pasifistit, perusgigacorpilaiset ja patriootit kilpailevat kolmisin toisiksi suurimman puolueen asemasta. Usein puolue, josta senhetkinen ensimmäinen kansalainen on, on samalla toisiksi suurin puolue. Tunnettuja edustajia: Eternius II, Eternius III
Edistys logo.PNGEdistysmieliset GigaCorpin toisinajattelevien allianssi (GTAA) tai GigaCorpin edistysmielinen puolue (GEP) Edistysmielisyys/Toisinajattelevuus Edistysmielisistä tuli varteenotettava puolue, kun ryhmä pikkupuolueita perusti toisinajattelevien alliannsin. Edistysmielisiin voi kuulua lähes kuka tahansa joka ajattelee esim. että GigaCorp kuuluisi yhdistää Verstaaseen tai että Illuminatin kanssa pitäisi liittoutua. Puolueeseen kuuluu myös sellaisia, jotka haluavat kehittää GigaCorpin nykyisiä yhteiskuntarakenteita paljon ja nopeasti. Tunnettuja edustajia: Dimensius I

Ensimmäiset kansalaiset (johtajat)[muokkaa]

Pääartikkeli: Ensimmäinen kansalainen
 1. Jeesus - 0-32
 2. Eternius I - 32-1505
 3. Eternius II - 1505-2005
 4. Tuntematon, kutsuttiin nimellä "Herra Tupla-X" - 2005-2006
 5. Dimensius I, Herra Tupla-X kuoleman jälkeen tullut, ehkä verstaalainen - 2006-2008
 6. Dimensius II, GigaCorpin historian lyhytaikaisin johtaja - 2008
 7. Eternius III, järkevin johtaja pitkään aikaan - 2008-(2014)
  1. Eternius IV, joka otti paikkkansa toisena kansalaisena (vt. pomona) Eternius III:n jouduttua koomaan - 2014-2049
 8. Eternius III, palasi valtaan toivuttuaan flunssasta - 2049 - 2054
 9. Herra Tupla-X, otti takaisin paikkansa GigaCorpin johdossa kun Kristalliritari ja tohtori Tuho olivat yhdistyneet ja muodostaneet jälleen herra Tupla-X:n. - 2054 - ?

Interplanetaariset suhteet[muokkaa]

Verstas[muokkaa]

Tunnetusti Verstaan ja GigaCorpin välit ovat olleet huonot aina ajanlaskumme alusta, kun Juudas, verstaalaisuuden perustaja petti ensimmäisen kansalaisen, Jeesuksen. Suhteet olivat huonot monta vuosisataa, kunnes Dimensius I päätti alkaa parantaa niitä. Hän avoimesti myönsi, ettei Jeesuksen kavallus niin paha juttu ollutkaan, ja samana päivänä hänet nähtiin myös illastamassa Itcudin kanssa. Tästä lähtivät käyntiin Dimensiuksen huhutut yhteydet Verstaaseen. Dimensius I seuraaja Dimensius II pisti jälleen suhteet Verstaaseen jäihin. Dimensiuksen äkillinen kuolema kuitenkin nosti uudeksi ensimmäiseksi kansalaiseksi Eternius III:nen, joka avasi avasi oven jälleen Verstaalle. Kokouksessa röhmöfanttien, GigaCorpin ja Verstaan väliset vihamielisyydet lopetettiin virallisesti, ja päätettiin aloittaa yhteinen sota Illuminatia vastaan (Katso Ensimmäinen Röhmöfanttisota). Tuon sodan päätteeksi GigaCorpista tuli yksi Universumin mahtavimmista voimista, sillä, kuten tiedetään, se pystyi Kronosfäärinsä ansiosta hallitsemaan aikaa, eikä se osallistunut niin moniin taisteluihin kuin muut joukot.

Verstas taisteli GigaCorpin apuna myös sisällisodassa.

Röhmöfantit[muokkaa]

GigaCorpin suhteet röhmöfantteihin parantuivat Neuvottelujen seurauksena, mutta Ensimmäisen Röhmöfanttisodan jälkeen röhmöfantit etääntyivät GigaCorpista ja jatkoivat omalta osaltaan Illuminatin ja The Leaderin etsintää.

Illuminati[muokkaa]

Syystä tai toisesta, Illuminati ja GigaCorp ovat olleet sotajalalla jo pitkään. Murhasipa Illuminati jopa ex-ensimmäisen kansalaisen, Eternius I:n, kuuluisamman Eternius III:n varhaisen edeltäjän. Ensimmäisessä röhmöfanttisodassa GigaCorp oli osana Illuminatin vastaista liittoumaa, ja sodan jälkeen Illuminati painui ehkä kirjaimellisesti maan alle. Tämän jälkeen GigaCorpin ja illuminatin välillä ei toistaiseksi ole ollut avoimia selkkauksia.

USE[muokkaa]

Aiemmin GigaCorpin keskilännessä entisen valtameren pohjamaalla sijainnut kapinallisvaltio, joka tuhottiin herra tupla-X:n hallituskaudella. USE:n asutus koostui ulosottomiehistä, joten paljon ei menetetty USE:n tuhotuessa. USE oli loppuaikansa USA:n liittolainen.

Ähmiö[muokkaa]

Hieman myöhemmässä vaiheessa GigaCorp miehitti Ähmiöulottuvuudeksi kutsutun syrjäisen ulottuvuuden, jota Illuminati oli pitänyt hallussaan jo lähes tuhannen vuoden ajan ja käyttänyt sitä kaatopaikkana. Ähmiön eläimistö oli kuitenkin tuhoutunut lopullisesti jo tuhat vuotta aiemmin, joten ulottuvuutta päädyttiin käyttämään etupäässä varastona. GigaCorp pitää myös hallussaan viimeistä ulottuvuusporttia Ähmiöulottuvuuteen, Illuminati suureksi harmiksi. Kyseinen portti on sijoitettu GigaCorpin oman TV-yhtiö GigaTV:n salaisiin laboratorioihin.

GigaCorpin mahtiarmada[muokkaa]

Nykyinen gigacorppilainen kapinallisjärjestö, joka vetoaa erityisesti patrioottiseen kansanosaan halullaan tuoda universaali rauha ja tupla-X:n aikainen suuruus takaisin häikäilemättömiä voimakeinoja käyttäen. Mahtiarmada on saanut oppinsa perustajaltaan, aikanaan DiviDim 1.4:n kanssa työskennelleeltä ja tohtori Tuholta paenneelta prof. Adam Electrolta, joka on kohonnut tärkeään asemaan GigaVillen yliopistossa ja GigaCorpin tiedeinstituutissa.

Talous[muokkaa]

GigaCorp ei joudu maksamaan veroja, koska on oma valtionsa. GigaCorpin liikevaihto ylitti vuoden 2006 alussa kahdeksan gigafantastimiljardin viidenkymmenenkolmen zetamiljoonan kahdeksansadan sedekiljoonan rajan. GigaCorpin tuotteita tavataan lukuisien tytäryrityksien (Commander Software, NeonLine communications, Ultradyne heavy manufacturing concern, TechnoCorp, Cosmodyne mechanics, NanoBot lab jne.) kautta kaikkialla tunnetussa ja tuntemattomassa universumissa. Jopa Star Trekin borgit käyttävät GigaCorpin tuotteita!

Kuuluisia GigaCorpissa[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

 1. Oikeastaan hän ei parantunut, vaan sai supervoimat ja muuttui kapteeni Aurinkokunnaksi. Virus ei voinut enää rappeuttaa häntä, mutta jäi hänen kehoonsa passiivisessa tilassa.
Avaruuden Unionin jäsenvaltiot
Aldebaranin ja Betelgeuzen yhdistynyt kuningaskunta | Aurinkokunnan Planeettojen Liitto | GigaCorp | Jetonia | Mustan Aukon Maa | Nokia | Sirius | Suitsi | Telia | Universalia
Universumin planeetat ja kiertolaiset
Aurinkokunta: Merkurius | Venus | Maapallo (Kuu | Perilas | Porilas) | GigaCorp-planeetta | Mars | Apokalypsia | Jupiter | Saturnus | Uranus | Neptunus | Pluto | Nemesis | Planeetta X | Velorex

Muu Linnunrata: Sirius | Universalia | Jetonia | Mustan Aukon Maa | Aldebaranin aurinkokunta | Betelgeuzen aurinkokunta | Spektronia | Erebos | Kolosseus

Muu Universumi: Surtur | Tc'bjezz'nnmg | Myodanzo | Tluyaian | Planeetta Y | Planeetta Z