Projekti JORMA

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Tiedosto:Projektin logo.png
Projekti JORMAn virallinen logo.

Projekti JORMA (eli Joka On Raavas Machoilun Ammattilainen) oli vuonna 1948 Velorexin Salaisessa Laboratoriossa (VSL) toimeenpantu projekti saada aikaan uusi tavattoman voimakas soturi, jota oli sittemmin tarkoitus käyttää mallina suunnattomalle klooniarmeijalle. Projektin laboratoriolta tilasi ja maksoi Verstas, jonka tarkoituksena oli luoda silloin ostamalleen Nemesikselle klooniarmeija. Projekti JORMAsta ei tämän lisäksi tiedetä mitään muuta, kuin se, että se epäonnistui täydellisesti, ainakin tilaajien kannalta. Projekti jatkui aina vuoteen 1987 saakka, jolloin uusien kloonien luominen lopetettiin. Vanhoja näytteitä kuitenkin tutkittiin vuoteen 1993 asti, jolloin kohtalokkaan kokeen laboratoriossa pääsi irti ihmiset zombin kaltaisiksi raivopäiksi muuttava virus, joka tappoi kaiken henkilökunnan.[1] Tästä tapauksesta selvisi toimintakykyisinä tiettävästi vain kaksi henkilöä, Jorma Kojo ja Jorma Muje, hekin vain sen takia, että he olivat geenimuuntelun ansiosta immuuneja virukselle.[2] Projekti JORMAn julisti päättyneeksi viimeinen elossa oleva tiedemies Salaisesta laboratoriosta juuri ennen sen tuhoa. Tilaajat eivät voineet enää vaatia saataviaan takaisin, joten Projektin tulos oli kaikkien menetys: Rahan menetys tilaajille, lukemattomien ihmishenkien menetys Laboratoriolle, ja vuosien kidutus ja ihmisarvon menetys Projektin tuloksille.

Nimestään huolimatta Jorma Teräksellä ei ole mitään tekemistä Projekti JORMAn kanssa.

Historia ja tulokset[muokkaa]

Projekti JORMA juontaa juurensa vuosikymmenten tutkimus- ja valmistelutyöhön salaperäisessä Velorexin Salaisessa Laboratoriossa. Jonkin aikaa ennen projektia kokeiltiin myös biomekaanisten kyborgisotilaiden luomista vähemmän tunnetussa Projekti TANELIssa, joka kuitenkin epäonnistui täysin. JORMAa varten valittiin orgaanisempi lähestymistapa, ilman kyberneettisiä implantteja tai mekaanisia ruumiinosia. Projekti JORMAn ydinasia, eli siinä pohjana ollut DNA, saatiin 10 tuhatta vuotta aiemmin eläneen Velorexin vanhan valtakunnan soturi Yormah Khoyon ruumiista, joka löytyi säilöttynä maanalaisesta hautakammiosta seitsemän sinetin takaa. Pian kuitenkin huomattiin, ettei ruumista itsessään voinut käyttää mallina klooneille sen iän vuoksi. Sen sijaan siitä päätettiin ottaa talteen sen DNA ja siitä löytyneet uniikit biologiset ominaisuudet. Muutaman vuoden kehitys- ja jälleenrakennustyön jälkeen DNA ja biokemikaalit oli saatu onnistuneesti analysoitua ja kopioitua ruumiista, ja täydellisten supersotilaiden valmistus aloitettiin.

Lopullisesta epäonnistumisesta huolimatta Projekti JORMAssa saatiin selville lukemattomasti uusia asioita ihmisistä ja geenimuuntelusta. Geenimuunneltuja klooneja syntyi myös suunnaton määrä, vaikka vain kolme heistä jäi henkiin. Tässä on listattuna jokainen tiedetty projektin "tuotos" ikäjärjestyksessä. Jokaisen koodinimessä, eli tavallaan sukunimessä (sillä kaikilla on nimessään osa "JORMA"), on vain neljä kirjainta. On epäselvää, miksi he haluavat käyttää "Jormaa" etunimenään ja kutsumanimeään sukunimenä, luultavasti Maan valtaväestön käyttämän nimijärjestelmän vuoksi.

Jorma Etto eli Etto JORMA[muokkaa]

Jorma Etto oli ensimmäinen projektin tuotos, ja hän syntyi vuonna 1950. Hänet leimattiin kuitenkin "epäonnistuneeksi", koska hänellä ei ollut tarpeeksi tarvittavia supervoimia. Hän myös ikääntyi muutaman ensimmäisen ikävuotensa normaalia nopeammin. Koska hän oli "epäonnistunut kappale", hänet paiskattiin laboratorion ulkopuolelle, Velorexin armottomalle maaperälle roskaluukun kautta. Jorma Etto harhaili tuossa tulisessa erämaassa viikkokausia, syöden vain pieniä kiviä ja planeetan äärimmäisen harvassa kasvavia, kivikovia kasveja joihin oli vuosisatojen saatossa varastoitunut pieniä määriä planeetan ilmakehässä höyrynä olevaa vettä.[3]

Viikkojen päästä hän saapui Pohjoisten Vuorten läheiselle Ikijään Tasangoille Ikiroudan Temppelin läheisyyteen ja imeytyi ilmassa olevaan aikaa ja paikkaa taittavaan myrskyyn. Seuraavan kerran kun hän heräsi, oli hän Maassa muistinsa menettäneenä. Koska hän ei muistanut kerrassaan mitään, tuli hänestä lopulta yhteiskuntatieteiden kandidaatti, kirjastonhoitaja ja monipuolinen suomalainen kirjailija, ja sellaisena hän on elämänsä viettänyt tähänkin päivään asti. Älä kuitenkaan luule voivasi saada tietoa Velorexista tai Projekti JORMAsta tai mistään muustakaan Jorma Etolta, sillä hän menetti muistinsa ja kaikki erikoisvoimansa saapuessaan maahan. On kuitenkin esitetty teorioita, että hän saattaisi saada muistinsa ja voimansa takaisin oikeissa olosuhteissa, mutta asiasta ei ole pitäviä todisteita.

Jorma Öppö eli Öppö JORMA[muokkaa]

Jorma Öppö oli toinen Projekti JORMAn tulos, ja hän syntyi vuonna 1954, kun Jorma Etosta oli päästy eroon. Hän oli tosin myöskin epäonnistunut, sillä hänen persoonallisuutensa oli jakautunut 16 klooniin, joiden tarvitsi olla 50 cm:n etäisyydellä toisistaan toimiakseen yhtenä ajattelevana mielenä. Muuten ne olivat täysin vihanneksia. Vaikka kaikki Jorma Öpön kloonit heitettiin myöhemmin laavavirtaan, kävi ilmi, että hänellä oli ollut uskomaton älykkyyskapasiteetti. Jorma Öpön palasista koottiinkin ensimmäiset orgaaniset tietokoneet, joista tuli myöhemmin yleisiä.

Jorma Supi eli Supi JORMA[muokkaa]

Jorma Supi oli kolmas projektin tuotos, ja hän syntyi vuonna 1960 pienen tutkimustauon jälkeen. Jorma Eton kestävyysominaisuuksilla ja Jorma Öpön älykkyydellä varustettu Jorma Supi vaikutti aluksi erittäin lupaavalta, mutta idea kaatui hänen lyhytikäisyyteensä, sillä hän ikääntyi monta kertaa normaalia nopeammin, kuollen vanhuuteen jo 8 vuoden iässä. Häntä ei tapettu jo aiemmin, sillä hänellä tehtiin kuitenkin vielä kokeita. Hänet todettiin lopulta epäonnistuneeksi.

Jorma Sepi eli Sepi JORMA[muokkaa]

Jorma Sepi oli projektin neljäs tuotos, ja hän syntyi poikkeuksellisesti Jorma Supin elinaikana, vuonna 1967. Koska Jorma Supi oli todettu epäonnistuneeksi jo eläessään, hänen tilalleen suunniteltiin uusi, kehittyneempi klooni Jorma Supin geeneistä. Jorma Sepin oli siis tavallaan tarkoitus olla paranneltu versio Jorma Supista. Hän osoittautui kuitenkin epäonnistuneeksi, sillä hän oli täysin epämuodostunut ja liikkumakyvytön. Hänet heitettiin laavavirtaan 4 vuoden iässä.

Jorma Muje eli Muje JORMA[muokkaa]

6 vuoden tutkimustauon jälkeen Projekti JORMA jatkui taas, ja vuonna 1973 syntyi ensimmäinen projektin onnistunut tulos, Jorma Muje. Hänellä oli kaikki tarvittavat superkyvyt jo syntyessään, ja hän osoitti uskomatonta älykkyyttä. Hänelle tehtiin elämänsä aikana lukuisia kokeita, joissa hänen todettiin lopulta olevan täydellinen projektin keulakuvaksi. Yksi asia vei kuitenkin häneltä tuon kunnian: Hänelle ei kasvanut hiuksia! Hän oli parantumattomasti kalju. Häntä ei merkitty epäonnistuneeksi, vaan hänellä tehtyjä kokeita jatkettiin, kunnes lopulta, zombiviruksen ottaessa laboratoriosta vallan, hän pakeni maapallolle.

Jorma Kojo eli Kojo JORMA[muokkaa]

Jorma Mujeen kaljuuden takia alettiin kehittää uutta kloonia, jolla varmasti olisi hiukset. Vuonna 1974 syntyi Jorma Kojo, joka omisti kaikki mahdolliset superkyvyt, ja jolla oli myös hiukset. Häntä tutkittiin vuosia, kunnes virus pääsi irti laboratoriossa ja tappoi kaikki muut paitsi Jorma Kojon ja Jorma Mujeen. Jorma Kojo pakeni erillisessä raketissa kuin Jorma Muje, mutta lopulta molemman tapasivat myöhemmin Maassa.

Eettiset näkökohdat[muokkaa]

Projekti JORMA oli erittäin epäinhimillinen, sillä siinä sen tuotoksia kohdeltiin kuin koe-eläimiä parhaimmillaan. Eläinaktivisteja tämä ei kuitenkaan haitannut, sillä heitä kiinnostaa vain eläinten kidutus. Lisäksi asiaa auttoi se tosiasia, ettei kukaan Velorexin Salaisen Laboratorion ja Verstaan henkilökunnan ja johdon ulkopuolella saanut tietää projektista. Tästä syystä mitään älläkkää ei noussut ja kaikki olivat iloisia. Paitsi projektin tuotokset, jotka kärsivät laboratoriossa samaan aikaan kun Kanarialla miljonääri siemaisi hörpyn jääkylmästä oluestaan. "Jormille" tehtiin lukuisia kokeita, jotka pitivät heidät jatkuvassa kivussa yötä päivää. Näistä kokeista ei normaali ihminen olisi tietenkään selvinnyt, mutta geenimanipuliotujen voimiensa avulla Jormat selvisivät mitä hirveimmistä koitoksista.

Käytetty tekniikka ja geenimanipulaatiot[muokkaa]

Projekti JORMAn vaatimuksina oli saada tuloksista vahvoja, kestäviä ja lukuisia supervoimia omaavia. Heidän piti myös pystyä selviämään mahdottomimmissakin olosuhteissa, ja (jostain syystä) omata hiukset. Jorma Mujeen ja Jorma Kojon kohdalla projekti onnistui, mutta laboratorion tuho ja Jormien pakeneminen esti tämän. Projektissa kloonin valmistus ja kehitys on monimutkaisin ja kallein osa. Seuraavassa lyhyesti kerrottuna projektin yleinen klooninvalmistusprosessi:

1. Sikiön hankinta[muokkaa]

Hankitaan projektiin soveltuva(n. 2 päivää vanha) ja hyväkuntoinen sikiö, ja sijoitetaan se eräänlaiseen koeputkeen, mutta kehittyneempään ja teknisempään, joka sisältää sinertävää hohtavaa nestettä.

2. Sikiön geneettinen muokkaus[muokkaa]

Sikiölle tehdään lukuisia geneettisiä muutoksia, joiden on tarkoitus lisätä älyä, voimia, kestävyyttä, ongelmanratkaisukykyä, pilkansietokykyä, viisautta, miehisyyttä ja miehistä vetovoimaa. Nämä muutokset tehdään eri tavoin 6-8 kuukauden kuluessa, kun sikiö kasvaa vähitellen siinä koeputken tapaisessa.

3. Sikiön kloonaus[muokkaa]

Kun sikiö on täysin geenimanipuloitu, sen DNA otetaan talteen ja se heitetään roskakoriin. Tämän jälkeen sikiöstä valmistetaan alusta asti täydellinen geneettinen klooni, alkuperäisen huonoja ominaisuuksia ja geneettisiä epäpuhtauksia lukuunottamatta. Tässä vaiheessa kasvavat sikiöt ovat kaikki samanlaisia, eikä alkuperäisestä ole jäljellä käytännössä katsoen mitään.

4. Kloonin kasvatus[muokkaa]

Kloonia kasvatetaan toisessa koeputken tapaisessa(jossa on vihreää ja kuplivaa nestettä) 8 kuukautta, kunnes se siirretään radioaktiiviseen, vielä teknisemmän näköiseen putkeen, jossa on omituista ja vaikeasti selitettävää sinertävää, mutta tavallaan keltaista nestettä. Tässä putkessa sille tehdään lisää geenimuutoksia, ja sen voimia lisätään. Sikiö on tässä putkessa 6 kuukautta.

5. Kloonin syntymä[muokkaa]

15 kuukautta kestäneen "Pitkitetyn Sikiön Kasvamisprosessin" eli PSKn jälkeen sikiö otetaan pois radioakttivisesta nesteestä ja pestään erivärisillä aineilla ja paineruiskulla. Sikiö ei huuda, se ei itse asiassa sano mitään. Sillä on määrätietoinen ilme ja päämäärä. Juuri syntynyt klooni sijoitetaan leikkauspöydälle, jossa testataan, onko se onnistunut. Jos on, se sijoitetaan koeputken tapaiseen, jossa on sinertävää nestettä, jos ei, se heitetään laavavirtaan. Syntyneet kloonit voivat olla erittäin väkivaltaisia, joten henkilökunnan täytyy käyttää erityisen kestäviä pukuja.

6. Kasvatus[muokkaa]

Kloonille syötetään koeputkessa lukemattomia proteiineja, hormoneja ja vitamiineja. Sille myös syötetään tietoa kaikesta mahdollisesta sen aivoihin, joten se tietää jo etukäteen lähes kaiken pokerista Ubzekistaniin ja olutpullojen tilavuusstandardeista avaruusalusten toimintaan. Jo 7 vuoden iässä tyypillinen onnistunut klooni tietää enemmän kuin keskivertoihminen, ja on vahvempi kuin gorilla. Tiedon syöttö on yleensä valmis, kun klooni on 9 vuoden ikäinen.

Tiedon syöttämisen jälkeen prosessi on valmis, ja Jorma-yksikkö on valmis toimintaan. Projektissa tosin tehtiin vielä kymmeniä erilaisia kokeita tässäkin vaiheessa mahdollisimman täydellisten lopputulosten aikaansaamiseksi. Kojosta ja Mujeesta tehtyjä klooneja ei koskaan ehditty kasvattaa valmiiksi ja ne tuhoutuivat laboratorion mukana, mutta tulokset säilyivät laboratorion jäännöksistä löydetyssä "mustassa laatikossa", jonka Salaisten Laboratorioiden johtohenkilökunta poimi myöhemmin talteen mahdollista tulevaa soveltamista silmälläpitäen. Tuloksia ja lähes kaikkia projektiin liittyneitä tiedostoja on tämän jälkeen säilytetty myöhemmin uudelleen rakennetussa Velorexin Salaisessa Laboratoriossa, joka on entistä salamyhkäisempi.[4]

Viitteet[muokkaa]

  1. Kyseinen virus oli laboratoriossa samaan aikaan toimineen bioaseprojektin sivutuote.
  2. Jorma Etto selvisi aiemmin, mutta menetti muistinsa ja yli-inhimilliset voimansa.
  3. Kummankin syöminen olisi ollut mahdotonta normaali-ihmiselle, mutta Etto pystyi siihen erikoisvoimiensa ansiosta.
  4. Laboratorio rakennettiin uudelleen 2020-luvulla mystisten "Salaisten Laboratorioiden" taustavaikuttajien toimesta, joista ei tiedetä käytännössä katsoen mitään.