Sydänten hovi

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Sydänten hovi eli Cour de Cœurs on tunteita edustavista personifikaatioista käytetty nimitys. Se jakaantuu kahteen ryhmään, ylempään hoviin tai Syvempiin mysteereihin, johon kuuluvat ensisijaisten tunteiden eli vihan, rakkauden, ilon, surun, rohkeuden, pelon, kateuden ja myötätunnon personifikaatiot, sekä alempaan hoviin tai Vähäisempiin mysteereihin, johon kuuluvat toissijaisten tunteiden eli anteliaisuuden, ahneuden, toivon, epätoivon, vahingonilon, säälin, inhon, halun ja apatian personifikaatiot.

Olemus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koska tunteet ovat myös energiatyyppejä, eroavat tunteiden personifikaatiot jonkin verran muista personifikaatioista omaamalla myös primaalien ominaisuuksia. Tunne-energiat omaavat sielun energiatyyppeinä omanlaisensa kvasitietoisuuden tason[1], ja tunteiden personifikaatiot eivät, toisin kuin vähäisemmät personifikaatiot, ole vain kuolevaisten mielistä uskon voimasta kohonneita olentoja, vaan myös energiatyyppiensä omien tietoisuuksien ruumiillistumia, jolle usko vain antaa muodon.

Sydänten hovin Vähäisemmät mysteerit ovat ylemmän hovin jäseniä voimiltaan heikompia ja luonteeltaan vähemmän perustavanlaatuisia, sillä, vaikka niillä onkin omat erikoispiirteensä, heidän henkilöimänsä energiatyypit palautuvat Syvempien mysteerien edustamien sekoituksiin. Muista toissijaisista tunteista poiketen apatia perii olemassaolonsa kaikilta kahdeksalta päätunteelta eikä vain kahdelta, ja sen personifikaatio luetaan joskus ylemmän hovin kunniajäseneksi.

Ainakin osa Sydänten hovin jäsenistä katsotaan kuuluviksi suurpersonifikaatioiden, eli erityisen voimakkaiden ja perustavanlaatuisten personifikaatioiden, luokkaan, mutta vaihtelevista kriteereistä johtuen siitä, ketkä tarkalleen ottaen, ei ole yksimielisyyttä. Tiukimpien rajausten mukaan vain vihan ja rakkauden, kahden voimakkaimman ja perustavanlaatuisimmaksi katsotun tunteen, personifikaatiot voidaan lukea suurpersonifikaatioiksi, väljemmät ottavat mukaan myös muut ylemmän hovin jäsenet tai koko Sydänten hovin.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ylemmän Hovin jäsenillä on kaikilla oma, personalisoitu, korni tittelinsä:

  • Rakkauden personifikaatio: kuningas Amor
  • Vihan personifikaatio: kuningatar Neike
  • Rohkeuden personifikaatio: prinsessa Coraxe
  • Pelon personifikaatio: ruhtinas Phobos
  • Myötätunnon personifikaatio: herttua Rahamim
  • Kateuden personifikaatio: markiisi Nithe
  • Ilon personifikaatio: valtiatar Joie
  • Surun personifikaatio: valtiatar Tristesa

Alemman Hovin jäsenillä ei ole personalisoituja titteleitä, vaan heidän kaikkien arvonimenään on Lordi tai Lady. Apatian personifikaatio, Apathes, ei käytä lainkaan titteliä.

Palvelijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monet tunne-energioista voimansa, olemassaolonsa tai molemmat johtavat olennot palvelevat Sydänten hovin jäseniä.

Ministerit
Ministerit ovat Sydänten hovin jäseniä palvelevia vähäisempiä personifikaatioita, jotka edustavat heidän henkilöimiensä tunteiden yksittäisiä ilmenemismuotoja. Ministerit jaetaan ylempiin ja alempiin ministereihin. Ylemmän Hovin jäsenillä on sekä ylempiä että alempia ministereitä, Alemman Hovin jäsenillä vain alempia. Esimerkiksi Kauhut ovat Pelon ministereitä.
Ritarit
Ritarit ovat olentoja, jotka syntyvät, kun sielullinen olento menettää identiteettinsä jollekin tunteelle. Normaalioloissa mikään sielu ei ole kykenevä tuottamaan suurempia määriä tunne-energioita kuin se on kykenevä kestämään, joten tavallisin tapa, jolla ritareita syntyy, on kun kuolevainen olento yrittää kanavoida ulkoisesta lähteestä paljon kapasiteettinsa ylittäviä määriä tunne-energioita. Tällaisen olennon sielu murtuu paineen alla, ja ylitsevuotava tunne-energia täyttää sen mielen ja ruumiin. Vähäisemmät ritarit ovat omaa tahtoa vailla olevia nukkeja, joiden ruumiit ovat tunne-energioiden outoihin ja joskus groteskeihin muotoihin vääristämiä ja mielet kokonaan sen subsumoimia. Voimakkaammat ritarit säilyttävät version omasta persoonallisuudestaan sekä alkuperäisen ruumiinsa, mutta kykenevät halutessaan omaksumaan paljon voimakkaamman, hirviöimäisemmän muodon.
Primaalit
Tunne-energiat synnyttävät kaikista energiatyypeistä Suuntaumusenergioiden jälkeen eniten primaaleja, sillä niillä on jo oma prototietoisuutensa, jonka päälle primaalin mieli voi kerrostua. Tunneprimaalit ovat luonnostaan Sydänten Hovin jäsenten ohjailtavissa, sillä ne ovat saman tietoisuuden ekstruusioita. Kyse ei ole hallinnasta vaan enemmänkin jo ennestään jaetusta tahdosta. Vanhemmat ja voimakkaammat primaalit ovat vähemmän Sydänten Hovin vaikutuksen alla.
Paashit
Tämä on nimitys olennoille, jotka eivät ole personifikaatioita, primaaleja tai ritareita, mutta ovat jollakin tapaa yhteydessä yhteen tai useampaan tunteeseen, ja seuraavat sen personifikaatiota omista syistään. Esimerkiksi monet möröt ja painajat palvelevat Pelon personifikaatiota.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tässä suhteessa ne muistuttavat Suuntaumusenergioita, mutta tunne-energioiden osoittama "tietoisuus" on alkeellisempi, eikä sillä Suuntaumusenergioista poiketen ole mitään tiettyä tarkoitusta. Kyse on pikemminkin yleisluontoisesta intentionaliteetista kuin varsinaisesta tahdosta.