Energia

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Energia on yksi puhtaan voiman ilmenemismuodoista. Energian käyttö on yksi kolmesta nk. yliluonnollisten voimien haarasta taikuuden ja psioniikan ohella. Yleisesti ottaen energiamanipulaatio on taikuutta ja psitä jonkin verran suoraviivaisempaa.

Energia esiintyy lukuisissa eri muodoissa. Aineessa se ilmenee lämpönä, liikkeenä sekä luonnon perusvuorovaikutuksina, sähkönä ja ydinvoimana. Näiden alempien perusenergioiden lisäksi on kuitenkin olemassa lukuisia korkeampia energiatyyppejä, jotka eroavat vaihtelevan paljon tästä fysikaalisesta energian käsityksestä.

Eri energiatyypit soveltuvat eri käyttötarkoituksiin, mutta yleisesti ottaen energialla voi kuitenkin liikuttaa esineitä, luoda ainetta ja ampua hienon näköisiä ja sateenkaaren väreissä esiintyviä energiahyökkäyksiä.

Energian käyttö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Energiamanipulaation peruspilari on kyky tuntea ja kerätä ympäristössään olevia vapaan energian hitusia omaan ruumiiseensa (tai sen puuttuessa sitä vastaavaan metafyysiseen paikkaan), joka toimii energiankäyttäjän pääasiallisena energiavarastona. Tätä kerättyä energiaa energiankäyttäjä kanavoi sitten omasta ruumistaan takaisin ulos keskitetyssä ja kohdennetussa muodossa, minkä kautta tämä energia vaikuttaa ympäröivään universumiin tyyppinsä ja muotonsa mukaisesti.[1]

Näiden taitojen opetteluun kestää keskivertopulliaiselle vähintäänkin vuosia, mutta useilla mahtiolennoilla on synnynnäinen kyky kerätä ja käytää energiaa. Sattuneesta syystä tällaiset mahtiolennot ovatkin varsin yleisesti kuolevaisten etsimiä opettajia, joilta voi oppia energian käyttöä. Yleisin tapa käyttää energiaa lienevät erilaiset hohtavat raa'an energian purkaukset, mutta tämä on, vaikkakin omiaan lisäämään katu-uskottavuutta, vasta perustason taito.

Energiamanipulaatio perustuu yksinkertaistetusti kahteen eri puoliskoon - tyyppimanipulaatioon ja muotomanipulaatioon. Tyyppimanipulaatio tarkoittaa kykyä valita ja kerätä haluttua tai tarkoitukseen sopivaa energiatyyppiä (tyypit on eritelty alapuolella olevassa osiossa), ja muotomanipulaatio on kerätyn energian kasaamista ja muotoilua funktionaaliseksi kokonaisuudeksi (energiahyökkäykseksi). Näiden kahden yhdistelmä määrittelee sen, mitä energiahyökkäys tarkalleen ottaen tekee.

Hyökkäävät muodot
  • Pallo: Hyvin yksinkertainen muoto, jossa energiaa kasataan pallon muotoiseen kasaumaan, joka singotaan vastustajaa päin. Erittäin yleinen; tämän muodon vakiokäyttäjiä kutsutaan joskus hieman pilkkaavasti "valopallospämmäreiksi".
  • Aalto: Ehkä vielä palloakin yksinkertaisempi muoto; energiaa laukaistaan vastustajaa kohden laajana purkauksena.
  • Säde: Aaltoa keskitetympi muoto, joka soveltuu sitä paremmin puolustusten läpi murtamiseen.
  • Terä: Tähän muotoon lasketaan yleistetysti kaikki sellaiset muodot, joissa energiaa keskitetään tiheään, terävään ja kapeaan muotoon, jonka tarkoituksena on vastustajan leikkaaminen. Tarkemmin terä voi ottaa mm. heittoaseen muodossa käytettävän kiekon tai sirpin/"lentävän terän" muodon, tai lähitaistelussa käytettävän miekan tai muun teräaseen muodon. Terämuoto on esimerkiksi palloa tai aaltoa selkeästi korkeatasoisempi.
  • Puolifyysinen: Muoto, jossa energiaa ei tuoda ulos ruumiista, vaan sitä keskitetään ruumin sisälle, vahvistamaan fyysisiä iskuja. Iskettäessä kerättyä energiaa voi vapauttaa kohteeseen; tämä taistelutapa tunnetaan nimellä Iskun Nyrkki. Pohjimmiltaan aika yksinkertainen ja helppokäyttöinen muoto.
Puolustavat muodot
Sellaiset energian muodot, jotka tähtäävät muiden hyökkäyksiä vastaan puolustautumiseen.
  • Aura: Kehon ympärille kasattava, sen muotoja mukaileva aura, joka toimii haarniskan tavoin, lieventäen vihollisen iskuista koituvaa vahinkoa. Aloittelijaa hiemankin parempi energiankäyttäjä osaa kasata ja siirtää auraa eri kohtiin ruumistaan, pystyen aktiivisesti vahvistamaan puolustustaan paikallisesti.
  • Kilpi: Aurasta eriävästi kilpi on täysin ruumistaa erotettu energiakonstrukti, joka sijoitetaan itsensä ja vastustajan hyökkäyksen väliin. Vaatii yleensä enemmän energiaa kuin aura, mutta pystyy täysin negatoimaan voimakkaampia iskuja kuin aura.
Tukimuodot
Kaikki sellaiset muodot, joilla ei ole suoraa hyökkäävää tai puolustavaa tarkoitusta, tai jotka voivat täyttää useita tarkoituksia riippuen käyttötavasta.
  • Infuusio: Energian kanavointia omista varannoistaan suoraan toisen olennon ruumiiseen, mieleen tai sieluun. Tätä muotoa hyödynnetään muunmuassa energian avulla tapahtuvassa parantamisessa. Infuusion suorittaminen väkipakolla, vailla kohteen suostumusta, on mahdollista, mutta vaikeampaa kuin sen suorittaminen suostumuksella, etenkin itseä voimakkaammalle olennolle.
  • Absorptio: Infuusion vastatoimi, jossa energiaa imetään vastustajan varannoista omiin varantoihin. Sillä on myös samanlaatuiset rajoitukset.
  • Liike: Sisältää energiankäytön kyvyt, jotka lukeutuvat liiketekniikoihin - oman itsensä paikasta toiseen siirtämiseen. Yleisimmät ja tunnetuimmat sovellukset lienevät lentäminen ja silmää nopeampi liike.
  • Kehittyneet muodot: Yleistermi monimutkaisemmille, useimmiten jotain tiettyä erikoistarkoitusta varten kehitetyille muodoille. Tämän alle osuvat vaikkapa energiasta muodostetut konstruktit, todellisuuden manipulointi todellisuusenergialla, ja kaikki alkeistasoa syvällisempi suuntaumusenergioiden käyttö. Näitä muotoja yhdistää se, että muotoilu on hyvin hienovaraista ja korkeaa oppineisuutta vaativaa. Monet edistyneet energiankäyttäjät kehittävät itselleen nimellä ja tavaramerkillä varustettuja erikoistekniikoita, jotka hyödyntävät nimenomaan kehittyneitä muotoja saadakseen aikaan mieltä huimaavia erikoisefektejä.

Energiatyypit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Energia jakaantuu lukuisiin eri tyyppeihin, jotka on ryhmitelty luonteensa mukaan kuuteen pääryhmään.

Alemmat perusenergiat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Perusenergiat

Aineessa ilemenevät ja sen tasolla vaikuttavat energian muodot. Useimmiten näitä energiatyyppejä hyödynnetään teknologian kautta, sillä niitä on huomattavasti vaikeampaa manipuloida yksilön tasolla, siinä määrin, että on huomattavasti yleisempää opetella muita menetelmia, jotka ajavat saman asian (mm. korkeampia energioita tai taikuutta).

Tyyppi Voima Nopeus Tarkkuus Tietoa/Erikoispiirteitä
Lämpö 2 2 1 Värähtelevien hiukkasten sisältämää energiaa. Yleensä hyödynnetään teknologian välityksellä, mutta yksilön tasolla on mahdollista kontrolloida tätä energiaa, mitä kautta tulee mahdolliseksi absorboida, kanavoida ja tuottaa lämpöä.
Liike 1 1 1 Liikkuvissa massallisissa kappaleissa ilmenevää energiaa, jota edelleen hyödynnetään tavallisimmin teknologian kautta. Yksilön tasolla tämän energian manipulointi tekee mahdolliseksi oman liikkeensä nopeuttamisen, muiden hidastamisen ja esimerkiksi luotien pysäyttämisen kaltaiset temput.
Sähkömagneettinen energia 3 6 4 Sähkömagneettiseen voimaan perustuva ja siihen vaikuttava energiatyyppi. Laaja-alainen energiatyyppi, jonka kautta tulee mahdolliseksi esimerkiksi sähkömagneettisen säteilyn manipulointi[2], sähkön hallinta ja tuottaminen sekä kemiallisten sidosten manipulointi[3].
Heikko ydinenergia 4 4 5 Heikkoon voimaan perustuva ja siihen vaikuttava energiatyyppi. Sen avulla on mahdollista vaikuttaa tiettyihin ydinreaktioihin ja hajoamisprosesseihin, ja siten muuntaa isotooppeja toisiksi tai katalysoida ydinreaktioita.
Vahva ydinenergia 5 6 6 Vahvaan voimaan perustuva ja siihen vaikuttava energiatyyppi. Sen avulla on mahdollista manipuloida ydinhiukkasten ja kvarkkien välisiä sidoksia, ja siten vapauttaa aineesta suunnattomia energialatauksia ja manipuloida materiaa erittäin hienorakenteisella tasolla.

Värienergiat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Värienergiat
Pääartikkeli: Väri

Aineesta erotettua, puhdasta energiaa. Värienergiatyypit muistuttavat toisiaan olemukseltaan, mutta eroavat värähtelytaajuudeltaan. Voimaltaan yleensä joko heikkoja tai keskivahvoja.

Tyyppi Voima Nopeus Tarkkuus Tietoa/Erikoispiirteitä
Punainen 1 1 1 Heikoimpiin kuuluva värienergiatyyppi. Hidas, kömpelö ja yleensäkin kökköinen. Suositellaan vältettäväksi jos mahdollista. Muuten käytä pallo- tai aaltomuotoa.
Oranssi 2 2 1.5 Nyt päästäänkin jo asiaan. Voimakkaampi kuin punainen ja turvallisempi kuin keltainen mutta melko epätarkka. Pallomuoto ja aaltomuoto ovat kätevimpiä sen kanssa.
Keltainen 2 2 2 Yhtä voimakas kuin oranssi mutta pahaksi terveydelle. Käytä rajoitetusti ja suosi edistyneempiä muotoja.
Vihreä 3 4 4 Ei yhtä voimakasta kuin sininen mutta nopeampaa ja tarkempaa. Suositellaan käytettäviksi pienten energiapallojen massapommituksiin.
Sininen 4 3 3.5 Tehokas värienergioiden keskimääräiseen tasoon suhteutettuna. Ei ole yhtä nopeaa kuin vihreä, joten sitä kannattaa käyttää säästeliäämmin keskitetympiin aalto- tai sädenmuotoisiin hyökkäyksiin.
Violetti/pinkki 3 5 2 Perinteisesti homona pidetty energiatyyppi. On yleensä hyvin nopea mutta ei yhtä tarkka kuin vihreä. Suositellaan käytettäväksi aaltomuotoisten hyökkäysten massapommitukseen.
Valkoinen 6 3 7 Usein hyvien olentojen toissijainen energiatyyppi. Voimakas värienergioiden keskimääräiseen tasoon suhteutettuna. Melko hidas, mutta on hyvin tarkka ja sopii erinäisiin kirurgisen tarkkoihin hyökkäyksiin. Käytä sädemuotoa tai siirry edistyneempiin muotoihin.
Musta 6 5 4 Musta on yhtä voimakasta ja nopeampaa mutta epätarkempaa kuin valkoinen. Käytä säde-, aalto- tai epämääräisempiä muotoja.
Harmaa 5.5 5 5 On kätevämpi kuin valkoinen tai musta, mutta jonkin verran heikompi. Soveltuu erittäin hyvin edistyneen muotomanipulaation tueksi.
Ruskea 0 0 0 Muodostuu normaaleissa olosuhteissa kun vastavärienergiat kohtaavat. Ei kelpaa mihinkään.
Koiran oksennuksen värinen ? ? ? Teoreettisesti olemassa. Atribuutit tuntemattomat.

Tunne-energiat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunne-energiat
Pääartikkeli: Tunne

Viha, rakkaus jne. Sielullisten olentojen sieluissa tapahtuvien muutosten (jotka ulospäin ilmenevät tunteiden muutoksina) vapauttamasta voimasta jalostettuja energioita. Tunnemuutoksen laatu vaikuttaa energian olemukseen ja värähtelyominaisuuksiin. Voimiltaan useimmiten keskivahvoja tai vahvoja. Tunne-energiat sopivat parhaiten tukemaan muita hyökkäyksiä. Tunne-energiat esiintyvät pareittain - viha/rakkaus, pelko/rohkeus, suru/ilo jne. Parin puoliskot ovat yleensä käyttökelpoisia eritoten toisiaan vastaan (samalla tavalla kuin suuntaumusenergiat ovat aina parhaimmillaan vastapariaan vastaan käytettynä), ja yleensä myös keskimäärin yhtä hyödyllisiä (tosin eri tavoilla). Joskus tunne-energioihin yhdistetään värejä, mutta tämä johtuu pelkästään käyttäjien synestesiasta tai siitä sattumasta, että he sattuvat olemaan myös värienergian käyttäjiä ja epähuomiossa värienergiaa pääsee vuotamaan tunne-energioiden sekaan. Puhtaassa muodossaan tunne-energiat ovat kaikki värittömiä ja näkymättömiä paljaalle silmälle, mutta alkeellinenkin energia-aisti pystyy helposti tunnistamaan ja erottamaan ne. Graafisissa esityksissä (esimerkikksi elektronisissa energiasensoreissa) tunne-energioihin voidaan myös liittää koodivärejä.

Toisin kuin useimpia muita energiatyyppejä, keskenään tunnespektrissä "vierekkäisiä" tunne-enrgioita on kohtalaisen helppo sekoittaa keskenään, ja tällöin nistä muodostuu uusina energiatyyppeinä toimivia kokonaisuuksia. Sekoitukset ovat seuraavat:

  • Kaksi vastakkaista tunnetta = Apatia, ruskeaa värienergiaa muistuttava kelpaamaton tunne-energia
  • Rakkaus + Myötätunto = Anteliaisuus, altruistinen tunne-energia, jota hyvikset voivat käyttää voimistamaan kanssatoimijoitaan
  • Myötätunto + Suru = Sääli, hyvisten silloin tällöin hyödyntämää tunne-energiaa, jolla on voimakkaita parantavia ja palauttavia vaikutuksia
  • Suru + Pelko = Epätoivo, voimakkaasti heikentävä negatiivisvaikutteinen tunne-energia
  • Pelko + Viha = Inho, yleensä vihaa heikompi, mutta käyttökelpoinene tunne-energia
  • Viha + Kateus = Ahneus, itsekäs tunne-energia, jota monet pahikset hyödyntävät voimanlähteenä etenkin tilanteissa, joissa tavoitteena on salamurhata oma pomo ylennyksen toivossa
  • Kateus + Ilo = Vahingonilo, voi taata kohtuullisen voimakkaan energialatauksen sitä oikein hyödyntävälle käyttäjälle
  • Ilo + Rohkeus = Toivo, voimakas tunne-energia, joka voi kasvattaa voimia ja jaksamista merkittävästi; hyvikset hyödyntävät usein tätä tyyppiä
  • Rohkeus + Rakkaus = Halu, harvemmin käytetty, ahneudesta erillinen ja positiivisempi keskinäiseen vetovoimaan perustuva tunne-energia
Tyyppi Voima Nopeus Tarkkuus Tietoa/Erikoispiirteitä
Viha 7 7 5 Kätevä hetkellisissä purskauksissa ilmenevä energiatyyppi, joka sopii hyvin voimistamaan muita hyökkäyksiä, ei niinkään omaksi hyökkäyksekseen, vaikka voidaan muista tunne-energioista poiketen sellaisena käyttääkin. Rakkauden vastapari.
Rakkaus 7 6 6 Omnia vincit amor jne. ad nauseam. Ilmestyessään ei lisää varsinaisesti käyttäjänsä voimaa vaan kestävyyttä taistelussa. Käytettävä rajoitetusti, sillä saattaa sekoittaa pään. Vihan vastapari.
Kateus 5 4 3 Voi tukea käyttäjäänsä tietyissä, etenkin pimeän puolen hyökkäyksissä. Ei yhtä voimakasta kuin viha tai rakkaus mutta ihan käyttökelpoista. Myötätunnon vastapari.
Myötätunto 4 4 4 Toisia olentoja kohtaan tunnetusta myötätunnosta syntyvää energiaa, jota monet hyvikset osaavat hyödyntää. Kateuden vastapari.
Pelko 3 8 1 Ei hyödyllistä varsinaisessa taistelussa, sillä ilmetessään heikentää voiton mahdollisuuksia supistamalla voimia ja uskallusta. Voidaan kuitenkin käyttää nopeuttamaan pakoretkeä. Rohkeuden vastapari.
Rohkeus 7 1 4 Rohkeus on voimakasta energiaa, mutta sen kerääminen ja käyttäminen vaatii suurempaa vaivaa ja kärsivällisyyttä, eivätkä kaikki opi sen käyttöä kunnolla. Pelon vastapari.
Suru 2 3 1 Useimmiten heikentää käyttäjäänsä entisestään, ellei sitä kanavoi oikein. Ei suositella aloittelijoille, mutta voidaan tarvittaessa muutta vihaksi, mikä on jo käytännöllisempää. Ilon vastapari.
Ilo 3 2 1 Ei hirveän hyödyllistä eikä vahvaa, mutta surua helpompi hyödyntää. Sen suurin heikkous on se, että iloenergialataus on usein hyvin lyhytkestoinen. Surun vastapari.

Korkeammat energiat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sekava ja verraten keinotekoinen kategoria, johon tippuvat mm. enkeli-, lohikäärme- ja muodonmuuttajaenergiatyyppien sekä myrkyn kaltaiset eksoottiset energialajit, jotka eivät sovi mihinkään muuhun luokkaan. Yhteistä niille on se, että ne eivät ole olennainen osa maailmankaikkeuden rakennetta, vaan on kehitetty keinotekoisesti. Myös muista maailmankaikkeuksista peräisin olevat voimanlähteet ilmenevät usein meidän universumissamme korkeampien energioiden muodossa. Voimaltaan tyypillisesti vahvoja.

Tyyppi Voima Nopeus Tarkkuus Tietoa/Erikoispiirteitä
Angelus-oranssi 9 8 8 Angelus Nobilikset]] käyttävät alemmissa muodoissaan. Angelus-sinistä heikompi, mutta soveltuu paremmin Universumissa käytettäväksi.
Angelus-sininen 10 10 10 Angelus Nobilisten tosimuodossaan käyttämä energiatyyppi. Angelus-oranssia voimakkaampaa, ja kykenee ekstrauniversaalin luonteensa vuoksi kiertämään ja rikkomaan joitakin Universumin sääntöjä, mutta integraatio-ongelmien vuoksi hukka on valtava.
Lohikäärme-oranssi 9 7 7 Oranssin aaltomuodon energialohikäärmeiden energiatyyppi. Vaikuttaa hajottavasti tunkeutumalla lähes kaikessa aineessa kvanttitasolla oleviin koloihin ja korvaamalla sitä koossa pitävät voimat tällä tasolla. Aaltomuotoiset hyökkäykset ovat sillä kätevimpiä käyttää.
Lohikäärme-sininen 10 8 8 Sinisen aaltomuodon energialohikäärmeiden energiatyyppi. Vaikuttaa samalla tavoin hajottavasti kuin oranssi lohikäärme-energia. Yleensä suositaan aaltomuotoista hyökkäysmuotoa, mutta soveltuu mihin tahansa muotoon.
Transformus 9 9 9 Muodonmuuttajien käyttämä energiatyyppi, joka mahdollistaa elämän antamisen elottomalle, muodonmuutokset ja muun hauskan. Toimii ainoastaan edistyneen muotomanipulaation tukemana.
Myrkky 8 7 6 Energiatyyppi, joka on spesifikoitu laukaisemaan ja kiihdyttämään erilaisia rappeuttavia prosesseja useimmissa aineellisissa rakenteissa. Korruptoi ja rappeuttaa kohteensa kuoliaaksi. Erittäin tuskallista ja kätevää käytettäväksi missä tahansa muodossa.
Hiekka 8 11 10 Keisarin ja hänen joukkojensa energiatyyppi, jonka he hallitsevat ainoina universumissa. Juontaa juurensa romahtaneesta universumista, jonka sekoittunutta energiaa Keisari kykenee kanavoimaan. Olemukseltaan ruskeaa ja rakeista. Ei loista tilastollisesti, mutta eksoottisen luonteen takia sitä vastaan on vaikea taistella perinteisillä energiatyypeillä.
Musta paha 12 10 9 Nigelin mustan, pimeän ja pahan energian perusteella kehittämä voimallinen energiatyyppi, joka syö uhrinsa sisältäpäin. Nigelin itsensä lisäksi vain harvoille ja valituille pahoille olennoille on suotu sen käyttö.
Valkea hyvä 11 10 11 Valon Herran valkoisesta, valo- ja hyvyysenergioista mustan pahan vastavoimaksi muodostama energiatyyppi.
S2 9 9 0 Enkelikuningas Adamin kehittämä energiatyyppi, joka mahdollistaa Universumin Majoraenergian muuntamisen Adamin käytettävissä olevaksi angelus-energiaksi. Ei itsessään sopiva suoraan käyttöön.
S0 10 9 0 S2-energian kehittyneempi muoto. Ei taaskaan sopiva hyökkäykseen, vaan energianlähteeksi.

Ylemmät perusenergiat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Perusenergiat

Perustavanlaatuisia energiatyyppejä, jotka vaikuttavat universaalin kudoksen tasolla. Sisältää ulottuvuusenergiat eli aika-, avaruus ja todellisuusenergiat sekä olevaisuus- ja olemattomuusenergiat. Voimiltaan vahvoja.

Tyyppi Voima Nopeus Tarkkuus Tietoa/Erikoispiirteitä
Valo/Olevaisuus 9 9 9 Äärimmäisen läpäisevä energiatyyppi, joka on olemattomuuden vastakohta. Erittäin hyvä sädemuotoisiin hyökkäyksiin.
Pimeys/Olemattomuus 10 9 8 Äärimmäisen imevä energiatyyppi, joka on olevuuden vastakohta. Kelpaa erinomaisesti aalto-, pallo- ja epämääräisemmän muotoisiin hyökkäyksiin.
Todellisuus 10 7 10 Todennäköisyyksien ja mahdollisuuksien energiatyyppi. Ei kovin käyttökelpoinen suoraan hyökkäykseen, mutta mahdollistaa lähes rajattomat ihmeteot. Soveltuu erinomaisesti korkeamman muotomanipulaation tueksi.
Aika 9 10 9 Ajan manipulointiin käytetty energia. Taistelussa soveltuu esimerkiksi parantamiseen ja hyökkäysten välttämiseen, mutta voidaan osaavan käyttäjän käsissä käyttää myös vastustajan suoraan tuhoamiseen.
Avaruus 9 9 10 Tilan manipulointiin käytetty energia. Soveltuu niin erilaisiin liiketekniikoihin, puolustukseen kuin suoraan hyökkäykseenkin.

Suuntaumusenergiat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Multiversumin perusvoimiin pohjautuvat energiatyypit, eli Majora, Kaaos, tasapaino, paha ja hyvä. Kumpuavat Suuntaumusten multiversaaleista hyperolemuksista. Suuntaumusenergiat ovat keskenään hyvin erilaisia ja neutraloivat vastakkaisia tyyppejä. Ne osoittavat tiettyä tietoisuuden tasoa, ja toimivat suurina massoina eräänlaisen yhteismielen ohjaamina. Voimaltaan erittäin vahvoja.

Tyyppi Voima Nopeus Tarkkuus Tietoa/Erikoispiirteitä
Hyvä 10 9 11 Hyvien tyyppien must-energiatyyppi. Sopii muotoiltavaksi millä tahansa tavalla. Mahdollistaa jediyden kaltaisen tilan, jossa tiedostaa ympäristönsä täydellisesti sekä vaikuttamisen mieleen ja aineeseen koskettamatta. Sopii myös hyökkäykseen.
Paha 11 10 9 Vastaa Voiman pimeää puolta. Muotoiltavissa mihin tahansa muotoon. Sen avulla voi tehdä vähän samaa kuin hyvälläkin ja kaupan päälle kuristaa ja ampua salamoita sormista. Hyvää voimakkaampaa mutta huolimattomasti käytettynä vaaraksi käyttäjälleen.
Tasapaino 10 10 10 Kaikkien korkeampien energioiden välissä oleva energia. Sen luonne on hyvin hämärä, mutta sillä voi ilmeisesti vaikuttaa todellisuuteen erittäin voimakkaasti, ja sen avulla voi mm. täyttää toiveita, luoda materiaa tyhjästä ja muuta hauskaa. Hyökkäyskäyttö tuntematonta.
Kaaos 11 11 8 Äärimmäisen ilkeä ja hajauttava energiatyyppi, joka on jollain tavalla tietoista ja nauttii tuskan ja hajautuksen tuottamisesta ja kaikesta ilkeästä, sekopäisestä ja irstaasta. Sopii kaiken muotoisen hyökkäysten aineeksi ja erityisesti kidutukseen ja anarkian levittämiseen.
Majora 11 8 11 Kaaoksen täydellinen vastakohta ja -voima. Vastaavalla tavalla tietoinen, ja pyrkii järjestykseen ja kaaoksen tuhoamiseen. Sopii aineeksi käytännössä mihin tahansa hyökkäykseen, puolustukseen tai muuhun energiatekniikkaan.

Spektraalienergia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spektraalienergia on teoreettinen energian muoto, jossa kaksi tai useampia energian tyyppejä on saumattomasti yhdistetty toisiinsa. Spektraalienergia poikkeaa perusluonteeltaan täysin "normaaleista" useamman energiatyypin liitoksista, jotka vaativat huomattavan määrän painolastina toimivaa väliainesenergiaa, jotta eri eri energiatyyppien aaltomuoto- ja olemuserot eivät kumoaisi toisiaan aiheuttaen disharmoniaa ja epävakaisuutta. Spektraalienergiassa energiatyypit ovat yhdistyneet energian perusosasiakin alemmalla tasolla, jolloin täysin vastakkaisienkin energiatyyppien interferenssi on konstruktoiva eikä destruktoiva. Kaikkia universumin perusenergioita sisältävä spektraalienergia olisi ennennäkemättömän voimakasta ja jopa universumin kestokapasiteetin ylittävää. Erään teorian mukaan itse universumi pyrkii luonnostaan tukahduttamaan spektraalienergian olemassaolon säilyttääkseen oman olemassaolonsa "kauneuden", eli anomalioiden puutteen. Mekanismi, jolla universumi kykenee tähän on arvailujen varassa, mutta loogisin vaikutustapa olisi entititeettien manipulointi Universumin perusenergioiden kautta. Tosiasia on kuitenkin se, että joka ikinen spektraalienergiaa hallinnut olento on kuollut ennenaikaisesti ja hyvin väkivaltaisesti.[4]

Spektraalienergia on äärimmäisen hämärä, harvinainen ja vähän tunnettu ilmiö, mutta sen käyttöön kykenevistä on muutamia jälkiä:

  • Spektronialaiset oppivat rotuna sulauttamaan kaikki värienergiat yhteen, mutta Mustan Planeetan pyyhkivät heidät olemattomiin, ja aiheuttivat heille ennenaikaisen ja hyvin väkivaltaisen kuoleman.
  • Legendaarinen Sankari/Miekkamestari Hjassan käytti spektraalienergiaa sen hyvin kaukaisessa merkityksessä. Hjassan repi voimiaan haaliessaan energiaa jokaisesta mahdollisesta lähteestä, kaikkii Universumin perusenergiat mukaanlukien. Kaikkine ponnistuksineenkin hän kuitenkin ylsi likimain vain Suuntaumuksien Mahtien rinnalle, mistä Kugaya päätteli, että tämä oli onnistunut enintään alempitasoisten spektraalienergioiden hallitsemisessa. Universumin perusenergioiden samanaikaisen hallinnan hän laittoi hyvin kehittyneen integrointitaidon piikkiin. Koki ennenaikaisen ja hyvin väkivaltaisen kuoleman.
  • Keisarin käyttämä hiekkaenergia on tietyssä mielessä spektraalienergiaa; Tuhoutuneen universumin perusvoimien yhteen tiivistynyttä eksoottista energiaa. Kyseessä ei kuitenkaan ole täydellinen spektraalienergia, sillä Keisari on toistuvasti hävinnyt nipin napin yhtä Universumin perusenergiaa käyttävän Mahdin tasoiselle henkilölle. Hiekkaenergia sisältää kuitenkin jokaista Universumin perusenergiaa ja saattaa olla kaikessa vajavaisuudessaan esimerkki heikosta spektraalienergiasta. Keisari puhuu myös täydellisesti "Universumi vastustaa spektraalienergiaa"-teorian puolesta, sillä hän on kuollut ennenaikaisesti ja hyvin väkivaltaisesti jo yksitoista kertaa.
  • Maailmojentuhoaja Kugaya on tutkinut spektraalienergiaa pitkään siinä piilevän voiman puoleensa vetämänä. Tähän mennessä se ketku ei ole antanut merkkejä mistään konkreettisesta käytännön edistyksestä spektraalienergian aikaansaamisessa, mutta pelkkä vähäisempien perusenergioiden "spektroiminen" osoittaisi hänen olevan oikeilla jäljillä. Kuoli kerran ennenaikaisesti ja väkivaltaisesti, mutta heräsi henkiin. Seuraavaa ennenaikaista ja hyvin väkivaltaista osuutta odotetaan eräissä piireissä innolla.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Energiatyypistä riippuen myös energiankäyttäjän oma ruumis, mieli ja sielu tuottavat omia energioitaan, joita voi oppia hyödyntämään.
  2. Sovelluksia mm. lasersäteiden ampuminen ilman asetta, säteilyn aallonpituuden muuttaminen ja säteilyn voimistaminen, heikentäminen, taittaminen ja absorptio.
  3. Tätä kautta tulee mahdolliseksi materian manipulointi molekyylien ja atomien tasolla.
  4. Tämän tosiasian uskottavuutta nakertaa se, että ennenaikainen ja hyvin väkivaltainen kuolema on miltei selviö jokaisen hiemankin voimakkaamman hömppähenkilön elämässä.