Aseiden luokitukset

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Katso myös: Aseet
Legendaarinen
Korkein mahdollinen luokitus. Poikkeuksellinen, yleensä kiinteäysti johonkin tiettyyn henkilöön yhdistyvä ase. Laadultaan ainutlaatuinen tai ainakin lähes ainutlaatuinen, sekä tietenkin uskomattoman voimakas. Omaa useimmiten silmiäkirveltäviä superoiminaisuuksia. Legendaarinen taso on varattu kaikkien eliittiaseiden parhaimmiston absoluuttiselle huipulle.
Myyttinen
Legendaarisesta seuraavaksi alin taso. Myyttisetkin aseet ovat usein hyvin voimakkaita, mutta eivät samalla tavalla ainutlaatuisia ominaisuuksiltaan kuin Legendaarisen luokan aseet. Myyttiset aseet saattavat perustua Legendaarisia yleisempiin periaatteisiin, joiden kopiointi on ehkä vaikeaa, mutta mahdollista. Useimpien Mahtien sekundaariset aseet edustavat Myyttistä tasoa, ja myös Mainoreilla voi olla Myyttisiä aseita. Joskus Myyttisiä aseita päätyy (usein tuhoisin seurauksin) vähemmän voimakkaiden olentojen käsiin. Esimerkki hieman heikomman tason olennosta, jonka haltuun on tuhoisin seurauksin päätynyt Myyttinen ase, on Kaaoksen Mestari ja hänen kaaossauvansa.
Eeppinen
Myyttistä alempi luokitus. Eeppiset ovat harvinaislaatuisia ja voimakkaita, mutta eivät myyttisen tason voimakkuisia aseita. Eeppiset aseet ovat kuitenkin vielä kohtuullisen harvinaisia, eivätkä ne vaihda helpolla omistajaa[1]. Esimerkkki Eeppisen luokan aseesta on Jorma Teräksen Teräksenleikkaaja-miekka.
Eliittinen
Harvinaislaatuista ylempi luokitus. Eliittinen on jo siinä määrin korkea luokitus, että siihen pääseminen vaatii yleensä merkittäviä ns. "yliluonnollisia" ominaisuuksia, jotka ylittävät teknologian asettamat rajat. Tälläisen aseen omistaja on useimmiten jo verraten korkealla Voimajärjestyksessä. Välttämättä kaikki yliluonnollisia ominaisuuksia omaavat aseet eivät kuitenkaan ole eliittistä tai korkeaa tasoa; eliittisen tason aseiden pitää erottua massasta vielä harvinaislaatuisen luokan aseita paremmin.
Harvinaislaatuinen
Harvinaislaatuinen on merkityksellistä ylempi taso, mutta kuitenkin vielä "normaali" siinä mielessä, että teknologiaperusteiset aseet ovat useimmiten korkeintaan harvinaislaatuisia, elleivät ne käytä teknologiatasojen 9-10 tasoista teknologiaa ja sisällä voimakasta aika-, avaruus- tai todellisuusmanipulaatiota. Esimerkiksi K-Tähti ja muut vastaavat teknologiaperusteiset planeetantappaja-aseet voidaan katsoa harvinaislaatuisiksi.
Merkityksellinen
Toisiksi alin luokitus. Ase, joka edustaa verraten alhaista voiman- ja/tai teknologian käytön tasoa, mutta on kuitenkin melko harvinaislaatuinen omassa voimaluokassaan, tai oman toimintaympäristönsä aseiden keskiarvoa voimakkaampi. Merkityksellisen luokan aseita ei yleensä ole alhaisen tason taistelijoiden käsissä, vaan niitä tavataan korkeampiarvoisten yksilöiden hallusta. Esimerkiksi emoalusluokan tähtialukset voidaan katsoa merkityksellisiksi.
Merkityksetön
Alin mahdollinen luokitus. Tässä kategoriassa ovat mm. kaikki runsain määrin massatuotetut ja suhteellisen vähävoimaiset aseet. Merkityksettömän luokan aseen tunnistaa lisäksi siitä, että sellainen on annettu alhaisen tason taistelijankin käyttöön. Esimerkiksi tavallinen pistooli olisi luokitukseltaan merkityksetön.

  1. Yksiomistajaisuus/omistajakeskeisyys tulee sitä voimakkaammaksi ja huomattavammaksi ilmiöksi, mitä korkeamman luokan ase on kyseessä.