Avaruuden Unioni

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Avaruuden Unioni perustettiin toisen galaksin sodan jälkeen kontrolloimaan Linnunrataa ja sen lähigalakseja poliittisesti, sotilaallisesti ja taloudellisesti, ylläpitämään rauhaa ja kaupankäynnille otollisia oloja, ja vähentämään jättimäisten vientitullien aiheuttamia selkkauksia avaruusrahtareiden ja tullimiesten välillä. Unioniin otettiin mukaan useita tärkeitä avaruuden valtioita. Sen perustajajäsenet olivat Nokia ja GigaCorp, toisen galaksin sodan voittajat.

Avaruuden Unionille perustettiin sen voittaman kolmannen galaksin sodan jälkeen kilpailijaksi Tähtien Liitto, joka kuitenkin pohjimmiltaan epäonnistui tehtävässään tasapainottaa AU:n valtaa universumissa yhtä lailla kuin se epäonnistui tehtävässään ylläpitää rauhaa, ja kilpailevat liitot ajautuivat väistämättä ensimmäiseen Universumin sotaan.

Hallinto[muokkaa]

Avaruuden Unionin korkeimmat toimielimet ovat unionineuvosto, joka päättää ulkopolitiikasta ja muista suurista linjoista, turvallisuusneuvosto, joka johtaa sotilasasioita, ja kauppaneuvosto, joka johtaa talousasioita. Unionineuvostossa kaikilla jäsenvaltioilla on yksi ääni, turvallisuus- ja kauppaneuvostoissa äänimäärä, joka on monimutkaisella tavalla laskettu siten, että se on suhteessa jäsenen sotilaalliseen tai taloudelliseen mahtiin. Muita elimiä ovat sihteeristö, joka vastaa neuvostojen toimintaan liittyvistä hallinnollisista asioista, integraatiokomitea, jonka tehtävä on edistää jäsenvaltioiden hallitusten yhteistyötä, ja galaktinen tuomioistuin, joka ratkoo ja sovittelee jäsenten välisiä kiistoja.

Neuvostojen alaisuudessa on useita komissioita, jotka johtavat kapeampien alueiden toimintaa: tullikomissi kauppaneuvoston alaisuudessa, varustelukomissio turvallisuusneuvoston alaisuudessa jne. Eri komissioita on niin lukuisia, että niiden laskemiseen tarvitaan oma komissionsa, eivätkä kaikki komissiot, neuvostoista puhumattakaan, ole lainkaan tietoisia toistensa olemassaolosta. Osa komissioista vastaa toisille komissioille, osa vastaa useille komissioille samanaikaisesti, ja osan vastuualueet menevät osittain päällekäin. On koordinaatiokomissioita, jotka ohjaavat päällekäisten komissioiden yhteistyötä, yleinen keskuskomissio joka pitää kirjaa muista komissioista, kullakin jäsenvaltiolla oma koordinoiva keskuskomissionsa joka valvoo sen komissiotoimintaa, ja yleinen koordinoiva keskuskomissio joka valvoo keskuskomissioiden yhteistoimintaa. Tarvitaan komissio pelkästään varmistamaan, että komissioiden kahvitauot eivät mene päällekäin, sillä kahviossa ei ole tilaa kaikille.

Avaruuden Unionin jäsenvaltiot
Aldebaranin ja Betelgeuzen yhdistynyt kuningaskunta | Aurinkokunnan Planeettojen Liitto | GigaCorp | Jetonia | Mustan Aukon Maa | Nokia | Sirius | Suitsi | Telia | Universalia