Jetonia

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Stop hand.png Tämä artikkeli kertoo todellisesta super-, hyper- tai jopa kybervallasta,
jonka joukot tulevat tuhoamaan sinut täysin, mikäli vandalisoit tätä artikkelia!

Jetonia on planeetta, jolla asuu jetonialaisia. Se sijaitsee Linnunradan laidalla ja se on ainoa planeetta Jetonian aurinkokunnassa, jossa se kiertää yksin isoa aurinkoaan. Planeetta on tunnettu siitä, että sen kansalaiset hallitsevat suunnattomia supervoimia ja kykenisivät hallitsemaan koko Universumia voimillaan, jos eivät olisi niin itsekeskeisiä. He myös elävät jopa satoja vuosia kiitos kehittyneen lääketieteensä. Heille ei ole tärkeää alistaminen tai valta, vaan kunnia, jonka soturi saa voitosta. Tästä syystä Jetonian armeijaan, Jetonia Forceen on tiukka pääsykoe, jonka kaikki haluaisivat läpäistä.

Tunnettuja Jetonialaisia on mm. Zetto, joka ei halunnut liittyä Jetonia Forceen vaan on päättänyt luoda oman uransa supersankarina ja taistella maailman kovimpia sotureita vastaan.

Jetonialaiset muistuttavat ulkoiselta olemukseltaan ihmistä lähes täysin. Huomattavin ruummiillinen erikoisuus on jetonialaisten aina punainen tukka. Jopa vain osin jetonialaista verta olevat henkilöt kantavat punaista tukkaa vielä sukupolvien päästä.

Keskimääräinen
superjetonialainen
Fyysinen voima: 30-35
Nopeus & ketteryys: 30-35
Energian käyttö: 30-35
Taikavoimat: 0-5
Aseiden käyttö: 0-10
Psi-voimat: 0-10
Älykkyys: 10-20

Jetonian suurimpiin myytteihin kuuluu ns. superjetonialainen, joka on nimitys jetonialaiselle, joka on ylittänyt omien voimiensa ylimmän rajan ja kohonnut tasolle, jota pidetään lähes jumalallisena. Perimätieto kertoo, että superjetonialaiseksi pystyy muuttumaan, jos on ensin saavuttanut korkeimmat mahdolliset voimansa ja sitten joutunut erittäin voimakkaaseen fyysiiseen ja psyykkiseen puristukseen. Tämän jälkeen on saatava voimakas tunnekuohu, ja voila: voimasi ovat satakertaistuneet. Perimätiedon mukaan superjetonialaiseen tilaan päässeen jetonialaisen hiukset ovat siniset. Perimätieto kertoo myös, että vain kuninkaallista verta omaava voi muuttua superjetonialaiseksi.

Hallinto[muokkaa]

Jetonian hallitsija on kuningas tai kuningatar, jonka alaisuudessa kokoontuu suorilla henkilövaaleilla valituista senaattoreista koostuva senaatti. Koska jetonialaiset pitävät taistelukykyä vallan edellytyksenä, voivat vaaleissa asettua ehdolle vain Jetonia Forcessa upseereiksi asti edenneet. Saman periaatteen mukaan useimmat korkeat virat ovat avoimia vain Jetonia Forcessa palvelleille.

Kuninkaalla ja senaatilla on lainsäädännössä, taloudessa ja hallinnollisissa kysymyksissä yhtäläinen valta ja keskinäinen veto-oikeus. Kuninkaalla on kuitenkin oikeus tehdä senaatin ohittavia pikapäätöksiä planeetanpuolustuksellisissa ja muissa välitöntä huomiota vaativissa asioissa (kuten prinssin kultakalan kuoleman sattuessa), ja hän on asevoimien ylin päällikkö, jonka alaisuudessa Jetonia Forcen komentaja, tavallisesti myös kuningasperheen jäsen, on. Senaatin ja kuninkaan päätökset toimeenpanee niiden yhdessä nimittämistä ministereistä koostuva, pääministerin johtama valtioneuvosto.

Kuninkuus periytyy ensisijaisesti jollekin prinsseistä tai prinsessoista, joka arvo on kaikilla edellisten hallitsijoiden lapsilla, mutta tiukkaa perimysjärjestystä ei ole. Voidakseen astua valtaistuimelle on oltava saavuttanut tietty arvo Jetonia Forcessa ja saatava senaatin hyväksyntä.

Jetonian kuninkaat[muokkaa]

Hallitusvuodet Maapallon ajanlaskun mukaan.

 1. Memento I Legendaarinen (415-601), myyttinen Jetonian ensimmäinen kuningas. Hänen elämänsä on myyttien halkoma. Hän yhdisti koko Jetonia-planeetan yhdeksi valtioksi. Mementon väitettiin eläessään saavuttaneen myyttisen superjetonialaisen tilan.
 2. Fumento I Nopea (601-799), nopeudestaan, niin päätöstenteon kuin taistelun saralla, tunnettu kuningas.
 3. Forjito Viisas (799-1024), kaikista kuninkaista viisaimpana ja oikeudenmukaisimpana pidetty.
 4. Memento II Vaarallinen (1024-1299), kaikista kuninkaista vaarallisin. Sai nimensä vitsailtuaan rivosti Kolosseuksen jättiläisasukkaista ja laitettuaan koko planetaarisen rauhan katkolle. Aloitti sodan Atlantista vastaan, mutta sai nolosti köniin maan jumalien (Poseidon ja Jurppa) astuttua väliin.
 5. Jokota I Julma (1299-1410), kuninkaista julmin. Vihasi jopa omaa kansaansa niin, että antoi teurastuttaa heitäkin mielinmäärin. Tajuttuaan vihaavansa myös itseään, päätti hän mestauttaa itsensä valtikalla juuri ennen suunniteltua vallankumousta. Vielä nykyäänkin Jetonian äidit lukevat lapsilleen lorua: "Jos et syö keittoasi, Jokota Julma tulee ja tekee sinusta keittoa!".
 6. Kajento I Suuri (1410-1587), Jetonia Forcen perustaja. Kuningas, josta ei ole mitään pahaa sanottavaa.
 7. Temeta I (1587-1735), ensimmäinen Jetonia Forcen johtaja, jonka Kajento I asetti virkaan tämän ollessa vielä prinssi. Myöhemmin nousi kuninkaaksi, mutta ei noussut siinä asemassa mitenkään erityisen merkittäväksi.
 8. Natona Tulinen (1734-1963), kuninkaan jäädessä vaille miespuolista perijää Natonasta tuli ensimmäinen hallitseva kuningatar. Puhui paljon suojatun seksin ja kondomin käytön puolesta. Kieltäytyi hallituskaudellaan menemästä naimisiin tai harrastamasta suojaamatonta seksiä ja kuoli näin ollen lapsettomana. Kuninkaaksi nousi hänen serkkunsa.
 9. Zuko (1963-2223), marsilaista syntyperää omannut, äpäräkuninkaana historiaan jäänyt hallitsija. Loi hallituskautensa aikana suhteet GigaCorpiin ja lupasi lähettää Jetonia Forcen apuun, jos hätä tulisi. Hänen veljensä (tarkemmin ottaen velipuoli) oli Puolustajiin liittynyt Zetto.
 10. Temeta II Tuhoaja (2223-2410) Yksi suurimmista Jetonialaisista soturikuninkaista. Hyökkäsi Kolosseukseen ja vallattuaan sen alkoi orjuuttaa planeetan kansalaisia. Kävi pitkän sodan GigaCorpia vastaan päätyen tasapeliin. Yritti vielä sen jälkeen hyökätä maahan, mutta kaatui kesken hyökkäyksen Ilmakehän taistelussa. On väitetty, että kuningas olisi kaatunut urhoollisesti käytyään toivottomaan hyökkäykseen maan suuria joukkoja vastaan, mutta myös omien ampumista on esitetty täysin realistisin perustein, sillä jetonialaiset laserkiväärit eivät olleet kaikkein tarkimpia...
 11. Temeta III Mieletön (2410-2500) yritti jatkaa isänsä osoittamalla sotaisalla tiellä, muttei onnistunut. Kolosseuksen kapinan jälkeen planeetta irtautui Jetonian imperiumista, mutta Temeta III yritti vielä väenvängällä pitää sen osana valtiotaan. Kolosseuslaiset alkoivat vapausssodan pitkittyessä järjestää terrori-iskuja Jetoniaan, joiden takia Temeta III muuttui vainoharhaiseksi. Lopulta hänestä tuli täysin vainoharhainen hullu. Hän mestautti kaikki läheiset ihmisensä syyttäen heitä vallankaappaussuunnitelmista, mukaan lukien molemmat poikansa. Lopulta hän määräsi mestattavaksi myös itsensä, koska ei voinut enää luottaa itseensäkään. Kuninkaaksi valittiin hänen ainoa henkiinjäänyt sukulaisensa, pikkupikkuserkku Kajento.
 12. Kajento II Tyhjätasku (2500-2632), köyhdytti planeetan kalliilla sijoituksillaan, joilla pyrki ohittamaan GigaCorpin aurinkokuntamme suurimpana talousmahtina. Teki useita hölmöjä kauppoja huijariplaneettojen kanssa ja viimeisinä vuosinaankin vielä pyrki elvyttämään planeetan talouden. Viimeinen suuri yritys oli nk. Operaati Rosmoretki, joka päättyi sen kohteeksi joutuneiden valtioiden toimittamaan sakinhivutukseen. Luopui kruunustaan poikansa Mementon hyväksi.
 13. Memento III Onneton (2634-2702), kuoli tapaturmaisesti jouduttuaan onnettomuuteen avaruusaluksellaan. Oli sitä ennen surrut vuolaasti isänsä loputtomien valtiovelkojen litaniaa, muttei surultaan pystynyt niitä parantamaan. Mukana onnettomuudessa menivät myös vaimo ja lapset. Kuninkaaksi tuli jälleen serkku.
 14. Kajetto Ovela (2702-2986), onnistui vakauttamaan planeetan taloutta säätämällä uuden hätätilalain, jonka nojalla velkoja siirrettiin eteenpäin kolmen sukupolven päähän tulevaisuuteen. Ovelana tunnettu kuningas, joka solmi erilaisia salaisia sopimuksia eri planeettojen kanssa niin, että hyödyt kasautuivat kotipesään ja haitat lankesivat toisten sopimuskumppanien niskaan.
 15. Memoriam Hiljainen (2986-3242), hiljaisena ja rauhallisena tunnetuksi tullut kuningas. Hänellä oli viisi poikaa, jotka vanhimmasta nuorimpaan olivat Jitto, Kianto, Jokito, Temento ja Memento. Memoriamin hallituskaudella planeetan rauha joutui uhatuksi, kun sinne hyökkäsi galaktista herruutta havitellut Cthrall, Cthulhun irronneesta lonkeronkärjestä syntynyt vallanhimoinen mutantti[1] Cthrall kuitenkin voitettiin yllättäen nuorimman prinssin Mementon ansiosta, joka saavutti superjetonialaisen tilan.
 16. Jitto (3242-3456), teki kuten isänsä suurimmassa osassa päätöksiään. Jitton aikana tapahtui suuri exodus, jossa suuri osa planeetan asukkaista muutti pois planeetalta noudattaen kuninkaan nuorimman, Maapallolle muuttaneen veljen Mementon mallia. Osa poismuuttaneista päätyi armeija, palkkasotureiksi tai palkionmetsästäjiksi, mutta suurin osa asettui Universalian liepeillä olevalle planeetalle.
 17. Jokota II Kiivas (3456-3678), sarkasmia harrastanut kiivailijakuningas, joka kuitenkin tyyntyi vanhemmilla päivillään. Hänen aikanaan Jetonian planeetta päätettiin hylätä ja myydä Avaruuden Unionille, jotta oltaisiin saatu katettua Kajento II Tyhjätaskun jälkeensä jättämät planetaariset velat.

Viitteet[muokkaa]

 1. Nigelilla oletetaan olleen osaa syntyprosessiin.
Avaruuden Unionin jäsenvaltiot
Aldebaranin ja Betelgeuzen yhdistynyt kuningaskunta | Aurinkokunnan Planeettojen Liitto | GigaCorp | Jetonia | Mustan Aukon Maa | Nokia | Sirius | Suitsi | Telia | Universalia
Universumin planeetat ja kiertolaiset
Aurinkokunta: Merkurius | Venus | Maapallo (Kuu | Perilas | Porilas) | GigaCorp-planeetta | Mars | Apokalypsia | Jupiter | Saturnus | Uranus | Neptunus | Pluto | Nemesis | Planeetta X | Velorex

Muu Linnunrata: Sirius | Universalia | Jetonia | Mustan Aukon Maa | Aldebaranin aurinkokunta | Betelgeuzen aurinkokunta | Spektronia | Erebos | Kolosseus

Muu Universumi: Surtur | Tc'bjezz'nnmg | Myodanzo | Tluyaian | Planeetta Y | Planeetta Z