CCSS Viimeinen Näky

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Viimeinen Näky
The fleet by julian faylona.jpg
Viimeinen Näky Tuhon varjo -luokan superkantoalusten ja Loppu-luokan dreadnoughtien ympäröimänä[1]
Tyyppi: Taisteluplaneetta
Käyttötarkoitus: Sota
Toimintasäde:Universaali
Valmistaja: Dekhvan imperiumi, Verstas
Muut käyttäjät:Tuhon Liittokunta
Miehistö: Miljoonia
Mitat: 3600 km × 600 km
Voimanlähde: Musta aukko, antimaterium, fuusio
Propulsio: *Aluksen liikkumiseen käyttämä moottorityyppi, esim. kemiallinen raketti, ionimoottori, aurinkopurje, energiamoottori tms.*
Hyperajoluokka:
C9
Suojaukset:Tuhonium-panssari, über-raskas suojakenttä
Aseistus:Liian paljon lueteltavaksi
Muu varustus:*Ei pakollinen. Aseistukseen ja suojiin kuulumattomat varustukset.*

CCSS[2] Viimeinen Näky on Dekhvojen ja Verstaan ennen ensimmäistä Universumin sotaa salassa rakentama taisteluplaneetta, joka toimii Tuhon Liittokunnan lippulaivana tuossa sodassa. Sen ja sitä saattavan tuhon suurlaivaston komentajana läpi koko sodan palvelee Tuhon Liittokunnan amiralissimus Ytgarrl. Sodan alkuvaiheessa Viimeinen Näky vakiintuu Tuhon Liittokunnan sotaneuvoston kokoontumispaikaksi sillä perusteella, että kukaan jäsenistä ei halua päästää sitä silmistään, ja Liittokunnan pääesikunta toimii sen kannelta käsin. Viimeisen Näyn vaurioiduttua toisessa Kulunkutkisumun taistelussa sotaneuvosto ei enää kokoonnu täysimittaisena, mikä katsotaan yhdeksi Tuhon Liittokunnan hajoamiseen johtaneista tekijöistä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viimeinen Näky rakennettiin, tai 2000-luvun ensimmäisen vuosisadan Maapallolla sijaitsevan lukijan näkökulmasta tullaan rakentamaan, Keskiulottuvuuden laidalla sijaitsevan kvasaarin, jonka pölypilvet ja säteily peittävät sen rakennustyöt, kätköissä. Dekhvat tarjosivat suurimman osan rakennusmateriaaleista ja teknisestä osaamisesta (mistä he jaksoivat muistuttaa Tuhon Liittokunnan muita jäseniä), Verstas jonkin verran materiaaleja, teknisiä avustajia, sekä työvoimaa kloonien ja "vapaaehtoisten" muodossa. Ennennäkemättömän suuri rakennusurakka oli ylipäätään mahdollinen vain aikaparadoksien ja "halpatyövoiman" ahkeran käytön vuoksi. Se ei palvelukseen astuessaan ollut vielä kokonaan valmis, ja sen eri osia täydennettiin, laajennettiin, uusittiin ja sisustettiin sen tuhoon asti. Turvallisuussyistä vain vaihtuvilla koodinimillä tunnetun taisteluplaneetan nimeämiseksi järjestettiin sodan alettua Tuhon Liittokunnan jäsenten kesken kilpailu; lukuisista ehdotuksista, kuten Maailmanloppu, Tuhontuoja, Killonaattori 10 000, GigaTappo ja Big Chungus, hyväksyttiin lopulta suhteellisen poeettinen Viimeinen Näky.

Rooli sodassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kulunkutkisumun taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viimeisen Näyn tuho[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viimeinen Näky on yksi koko kymmenennen universumisyklin suurimpia ja raskaimpia sota-aluksia, jonka kokoon olivat US1:ssä käytetyistä alustyypeistä verrattavissa vain Pangalaktisen suurordan Gamott-luokan maailma-alukset ja InDimCon Xabraba-luokan suurlinjurit, ja joka tuhovoimassa jää toiseksi vain Megatähtituhoojalle ja Olutläiskeelle. Täydessä toimintavalmiudessa sen katsotaan yksinään vastaavan kokonaista alempaa hypervaltaa. Sen ilmestyminen tuli massiivisena shokkina sodan kaikille muille osapuolille, joilla oli alkuun käytössään hyvin vähän keinoja vahingoittaa tai edes hidastaa sitä. Avaruuden Unioni ja Tähtien Liitto olivat siihen hyvin onnistuneen salailun vuoksi täysin valmistautumattomia, ja ensimmäiset raportit sen liikkeistä hylättiin koska niitä pidettiin ilmiselvästi liioteltuina tai virheellisinä[3]. Pelotevaikutusta lisäsi entisestään taisteluplaneetan suuri liikkuvuus, jonka vuoksi alkuun oli epäselvää, oliko aluksia yksi vai useampia.

Sen tavattoman koon vuoksi Viimeisen Näyn rakentamiseen jouduttiin kehittämään kokonaan uudenlaisia teknologioita. Koska millään saatavilla olevalla materiaalilla ei ollut kyllin suurta vetolujuutta, rakennettiin sen runko aineen sijasta muotoilluista tapahtumahorisonteista. Sen paksuimmissa kohdissa sadan kilometrin vahvuista ulkopanssaria varten kehitettiin tuhoniumiksi ristitty materiaali, joka syntetisoitiin neutroniumista, plasteräksestä ja muista materiaaleista säilyttämään lujuutensa miljoonien neliökilometrien alueelle levitettynäkin ja olemaan niitä halvempi tuottaa taisteluplaneetta- ja dreadnought-tyypin alusten vaatimissa massiivisissa määrissä. Tuhoniumia käytettiin myöhemmin joidenkin Tuhon Liittokunnan ylisuuralusten, kuten Tuhon varjo- ja Loppu-luokkien panssareissa. Jotta kulku pienen planeetan halkaisijan pituisen aluksen päästä päähän olisi mahdollista, se on varustettu lukuisilla teleportaatioasemilla ja hyperjunilla, ja avaruutta sen sisällä on poimutettu etäisyyksien lyhentämiseksi ja kaukaisten tilojen liittämiseksi toisiinsa. Samanaikaisesti sen hangaari-, ruuma- ja puistotilat ovat sisältä suurempia kuin ulkoa. Viimeisen Näyn konstruktiossa käytettyjen ulottuvuusvääristymien sivuvaikutuksiin kuuluvat, että aika kulkee eri nopeuksilla aluksen eri osissa, ja että sen liikkuessa relativistisilla nopeuksilla se luo mennessään ulottuvuusrepeämiä ja madonreikiä[4]. Suurinta osaa näistä teknologioista ei ollut aikaa testata, ja aluksen konstruktioon kuuluvat aika-avaruusvääristymät aiheuttivat jatkuvaa kiusaa sen miehistölle käytävien pituuksien vaihdellessa tai kun huoltokansi 235B:n taukohuoneesta löytyi subjektiivista aikaa useita sukupolvia kestäneen eristyksensä aikana primitiiviselle tasolle taantuneiden ali-insinöörien sivilisaatio.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pienempiä saattotaistelulaivoja ei tässä skaalassa näy.
  2. Coalition of Carnage Space Ship
  3. Tätä tiedustelukömmähdystä on sodan jälkiselvityksessä kuvailtu "aika noloksi".
  4. Sulatusuunin galaksijoukon offensiivin alku myöhästyi viikolla, kun Viimeisen Näkyyn piti asentaa tehokkaammat tuulilasinpyyhkimet umpiulottuvuuksista sen reitille putoilevia pahoja henkiä ja muinaisia epäjumalia varten.
Under construction.png
Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.