Erkrath

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Erkrath
[[kuva:]]
Erkrathin avatara.
Tosinimi:Erkrath
Laji: Konstrukti
Sukupuoli: Neutri
Syntymäaika: ?
Syntymäpaikka: ?
Suuntaumus: Pahuus
Voimaluokitus:Suprem biskatamatar
Tuhokapasiteetti:Matala multistellaarinen
Regeneraation taso:Alhainen keskitaso
Kuolemattomuuden
tyypit:
Tyypit 1 ja 3
Liittolaiset: Pahuuden olennot, mustat savantit
Arkkiviholliset: ?
Saavutukset:
Pilkkanimet: Luuläjä, Se pahuuden biskatamatar jonka avatara on jatkuvasti sinetöitynä jollekin takapajuiselle planeetalle[1]


Erkrath (joskus myös Erkhradth tai Erekhradth) on Pahuuden tuotekehittelystä vastuussa oleva beker . Sen luokitus Voimajärjestyksessä on suprem biskatamatar.

Erkrathin tarkkaa syntymäaikaa ei tiedetä, ja sen epäillään olevan Nigelin luomus Mahtien Mittelöä tai jopa ensimmäistä numeroitua universumisykliä edeltävältä ajalta. Aikainen syntymä voisi selittää joitakin Erkrathin olemuksen erikoisuuksia, kuten sen, miten se käyttää taikuutta, regeneroi ja miten sen mieli vaikuttaa toimivan; nämä ominaisuudet pohjautuisivat Nigelin varhaisiin luonnoksiin siitä, miten Pahuuden olennon tulisi toimia.

Olemus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erkrathin olemus on rakennettu modulaarisesti ytimenä toimivan 666-tahkoisen pahuuskristallin ympärille. Tähän ytimeen liittyy lukemattomia, vaalenneita luita muodoltaan ja väriltään muistuttavia kappaleita, jotka edelleen kiinnittyvät yhteen yksi- tai useampihaaraisiksi raajoiksi, joista pisimmät ovat hieman yli kilometrin mittaisia. Luunkappaleet voidaan irroittaa toisistaan ja liittää uudelleen vapaisiin päihin, ja huomattava osa niistä onkin kullakin ajanhetkellä irrallisina muiden raajojen liikuteltavina Erkrathin järjestellessä niitä uudelleen keskusmoduulinsa ympärille. Tästä aiheutuva kolina tekee korvatulpista välttämättömät Erkrathin läheisyydessä pidempiä aikoja oleskeleville. Sen ulkoisesta olemuksesta tekee vielä sekavamman sen korkeampia avaruudellisia jatkumoita hyödyntävä tilankäyttö sekä teleportaation rutiininomainen hyödyntäminen luumoduuleiden siirrossa. Luumoduulien muodostamat raajat päättyvät erilaisiin ulokkeisiin, kuten piikkeihin, teriin, pareittaisista piikeistä ja teristä muodostettuihin "saksiin" ja "pinsetteihin", luisiin kitoihin, siipiä muistuttaviin rakenteisiin ja vielä kummallisempiin muodostumiin, ja niistä roikkuu orgaanisen oloisia, raakaa manavoimaa sisältäviä rauhaspusseja, joiden avulla Erkrath käyttää taikuuttaan.

Luupeto.

Raajojensa lisäksi Erkrath käyttää itsestään tuottamiaan, puoliautonomisia luupedoiksi kutsuttuja konstrukteja, jotka koostuvat samasta aineksesta kuin sen luumoduulit. Niiden tarkka muoto vaihtelee, mutta ne ovat yleensä suunnilleen ihmisen kokoisia tai jonkin verran tätä suurempia ja muodoltaan humanoideja, mutta erikoisyksiköt voivat erota muodoltaan suurestikin perusmallista, ja voivat olla sitä huomattavasti pienempiä (tiedustelutehtäviin käytetyt “kirput”) tai suurempia (taistelukäyttöön tarkoitetut “kentaurit”). Luupetojen voimat ovat yleensä undremal tai harvemmin alivam biskatarin tasolla, mutta erikoistapaukset voivat yltää aina elevam biskatar -tasolle asti. Luupetoja on yleensä kulloinkin aktiivisena muutamia satoja yksilöitä.

Erkrathin pääolemuksella ei vaikuta olevan yhtä yhtenäistä luonnetta, vaan se toimii enemmänkin jonkinlaisen korkealle kehittyneen automatisoidun prosessin tavoin kylmän loogisesti Pahuuden päämääriä kohti pyrkien. Tämä ja jotkin muut seikat ovat johtaneet päätelmään, jonka mukaan Erkrathilla on itse asiassa useita keskenään yhteydessä olevia mieliä, jotka ohjaavat sen olemuksen eri osia puoli-itsenäisesti.

Avatara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luupetojen lisäksi Erkrathilla on korkeamman tason tilaisuuksia varten uniikki, undremal biskamatar -tasoinen avatara, jota normaalioloissa säilytetään tehtävien välissä staasissa hänen ydinkristallinsa sisällä. Käytännössä se kuitenkin viettää pitkiäkin aikoja erinäisten sankareiden ja Hyvyyden palvelijoiden sinetöimänä jollakin takapajuisella planeetalla, koska käsikirjoitus on sitä vastaan. Ulkomuodoltaan avatara on luinen, moniraajainen ja siivekäs[2] humanoidi, mutta se kykenee muuttamaan muotoaan tarpeen vaatiessa. Avatara viittaa itseensä "mielenä" ja muuhun Erkrathiin ja luupetoihin "ruumiina".

Toisin kuin Erkrathin pääolemuksella, sen avataralla selkeästi erottuva mieli ja luonne. Avatara toimii tavallisesti rauhallisesti, suunnitelmallisesti ja pääolemuksen tapaan kylmän loogisesti Pahuuden ja Erkrathin päämäärien eteen, mutta sillä on useita pahoille olenoille tyypillisiä heikkouksia. Näihin kuuluvat taipumus äkillisiin raivonpuuskiin, ylimielisyys, joka saa sen aliarvioimaan vastustajansa, siihen kytkeytyvä taipumus paljastaa kaikki suunnitelmansa vangituille vihollisille sen sijaan että tappaisi nämä heti, ja sitkeä harhaluulo siitä, että alaisten lähettäminen vastustajien kimppuun yksi kerrallaan, heikoimmasta alkaen on toimiva strategia ja alaisten tappaminen pienimmistäkin rikkeistä hyvä tapa ylläpitää moraalia.

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Todellinen ruumis
Fyysinen voima:
40
Nopeus:
55
Ketteryys:
50
Aseeton taistelutaito:
60
Aseellinen taistelutaito:
30
Energianhallinta:
50
Taikuus:
65
Psioniikka:
65
Älykkyys:
85
Tiimityöskentely:
10
Muut kyvyt:
65
Keskiarvo:57
Avatara
Fyysinen voima:
20
Nopeus:
30
Ketteryys:
35
Aseeton taistelutaito:
10
Aseellinen taistelutaito:
20
Energianhallinta:
45
Taikuus:
50
Psioniikka:
50
Älykkyys:
50
Tiimityöskentely:
10
Muut kyvyt:
40
Keskiarvo:35


Magia
Erkrathin uniikki tapa käyttää taikuutta perustuu sen raajoista roikkuvien, eri manatyyppejä eri suhteissa sisältävien orgaanisten rauhaspussien manipulaatioon. Koska Erkrath kykenee varastoimaan mitä tahansa manatyyppiä (vaikkakin se kykenee ainoastaan sinetöimään, ei käyttämään kaaos-, järjestys- ja tasapainomanoja ja hyvyysmana polttaa sitä hapon lailla), se ei ole sidottu niistä mihinkään tiettyihin, ja sen manavarannot ovat käytännössä loputtomat niin kauan kuin se kykenee keräämään lisää manaa ympäristöönsä. Erkrathin avatara käyttää taikuutta perinteisempään tapaan, ja kykenee pahuusmanan lisäksi käyttämään kaikkia alempia ja keskisiä manatyyppejä valoa ja elämää lukuunottamatta.
Psioniikka
Erkrath on voimallinen psionikko, ja kykenee murtamaan ja muuntamaan heikompien olentojen mieliä helposti.
Energiamanipulaatio
Erkrathin kyvyt tällä saralla, vaikka ovatkin huomattavat, ovat rajoittuneet aika-, avaruus-, todellisuus-, pahuus- ja mustaan energiaan.
Regeneraatio
Erkrath kykenee korjaamaan kärsimäänsä vahinkoa niin kauan kuin sen ydinkristalli ei tuhoudu. Erkrath regeneroi erittämällä ytimestään tiheää, mustaa sumua tai pölyä, joka kertyy vauriokohtaan ja tiivistyy uudeksi luumoduuliksi tai kiteytyy kristallin pintaan paikaten siihen tulleet vauriot.
Luupetojen luominen
Erkrath kykenee luomaan luumoduuleistaan puoli-itsenäisiä, luupedoiksi kutsuttuja konstrukteja, joita se ohjailee psionisesti. Ne kykenevät toimimaan rajoitetusti ilman ohjausta ja suorittamaan rutiinitoimenpiteitä autonomisesti.

Alaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pahuuden tuotekehittelysiiven johtajana Erkrathilla on alaisuudessaan suuri osa Ykkösen tiedeolennoista, tutkijoista ja kokeilevista maageista.

Mustat savantit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Mustat savantit

Erkrathin tärkeimpiin alaisiin lukeutuu sen perustama ja johtama, Mustina savantteina tunnettu järjestö. Hyvät kielet väittävät sen perustaneet järjestön hakemaan avataransa takaisin sen tultua sinetöidyksi jollekin takapajuiselle planeetalle, mutta vaikka tämä kieltämättä onkin tärkeä osa sen jäsenten työnkuvaa, on järjestön pääasiallisena tarkoituksena on avustaa Erkrathia hänen tutkimustyössään sekä tarjota Pahuuden armeijoille taustatukea asekehittelyn, huollon ja lääketieteellisen avun muodossa.

Kaikilla mustilla savanteilla on ruumiissaan useita erilaisia teknologisia ja maagisia implantteja ja parannuksia sekä muita kirurgisia muunnoksia, jotka vaihtelevat suhteellisen huomaamattomasta (ruumiiseen pysyvästi asennettu maaginen amuletti) välittömästi silmiinpistävään (metalliset, luumaiset teräsiivet). Alemman tason jäsenillä operaatiot on suorittanut jokin ylempiarvoinen jäsen, mutta järjestön johtajat, mustat apostolit ovat Erkrathin omaluisesti alusta alkaen uudelleenrakentamia konstrukteja.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pilkkanimi on huomattavasti iskevämpi tosikielellä.
  2. Luusiivet eivät kykene luomaan tarpeeksi nostetta avataran kohottamiseksi ilmaan, joten ne ovat vain koristeina.