Helvetti

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Helvetti on Pahuuden hallinnassa oleva suurikokoinen ulottuvuus, joka sijaitsee aivan Ykkösen ulottuvuusrakenteen huipulla, aivan Keski- ja henkiulottuvuuksien vastaisten ulottuvuusmuurien tuntumassa. Ulottuvuusmuurin läpi on Nigelin luvalla rakennettu tarkasti vartioitu tunneli, Helvetin portti, jonka läpi kulkee eräs Avsignumista alkunsa saavista ulottuvuuskoskista.

Helvetti on jaettu yhdeksään suppilon muotoiseen Kuiluun. Kukin Kuilu on amfiteatterimainen rakenne, jonka seinämät alenevat portaittain alaspäin, jakaen kunkin Kuilun edelleen yhdeksään piiriin

Helvetin yläosissa sijaitsee Nigelin lapsen, Saatanan hallitsema Kuilu, jonka Maapallo-nimisellä planeetalla vaikuttava kristinusko-niminen uskonto uskoo muodostavan koko Helvetin. Tämä Kuilu toimii paitsi tuonpuoleisena Saatanan uskovaisille, myös karkotuspaikkana Jumalan, em. uskonnon palvonnan kohteen, maallisille vihamiehille.

Saatanan alueella asuu kahdenlaisia olentoja: piruja sekä Helvettiin siirrettyjä kuolleiden saatananpalvojien henkiä. Kuinka ollakaan, kuolleet saatananpalvojat ovat aina arvoasteikon pohjalla, ja siksi niiden kiipijöiden määrä, jotka yrittävät saada Vanhalta Vihtahousulta oikeudet täpätä pahuuden voimiin hänen välityksellään ja muuttua sitä kautta piruiksi on suuri.

Muun Helvetin asukaskanta on melko sekalaista, mutta varsinkin alimmassa Kuilussa, jonka pohjalla sijaitsee portti syvemmälle Pahuuden Suuntaumusalueelle, elää suuri lohikäärme-populaatio. Muuten erilaiset demonit (pääasiassa pirut, tietyissä määrin turmandemonit ja impit sekä harvemmin Nigel-demonit) muodostavat Helvetin asukaskannasta suuren osan.

Jumala tykkää väittää Maan asukeille, että Helvetti on rangaistuslaitos, johon vääräuskoiset joutuvat, mutta tässä ei taaskaan kerran ole paskakikkareen vertaa totuutta. Helvetti ei ehkä ole maailman kaikista paras asuinpaikka, mutta ei se ole sellainen kidutuslaitoskaan kuin mitä kristinusko antaa ymmärtää.

Hallinto[muokkaa]

Jokaista Helvetin kahdeksasta ensimmäisestä kuilusta hallitsee keisari, joka on voimakas Pahuuden jumalolento ja Pahuuden Yliherra. Yhdeksättä kuilua ja koko Helvettiä hallitsee vuorostaan bekerin arvoinen arkkikeisari, joka vastaa suoraan itselleen Nigelille.

Keisareiden alapuolella on monimutkainen aatelisarvojen hierarkia. Korkeammat aateliset hallitsevat yksittäisiä piirejä, alempiarvoisemmat pienempiä läänityksiä piirien sisällä tai täyttävät erilaisia merkittäviä hallinnollisia virkoja. Kokonaisuudessaan arvojärjestys on seuraavanlainen:

  1. Arkkikeisari
  2. Keisari
  3. Ruhtinas
  4. Herttua
  5. Markiisi
  6. Jaarli
  7. Kreivi
  8. Paroni
  9. Lordi/Lady

Kuilut[muokkaa]

Ensimmäinen - Satanna
Toinen - Haades
Kolmas - Naraka
Neljäs - Tuonela
Viides - Xibalba
Kuudes - Irkalla
Seitsemäs - Helheim
  • Keisarinna: Hel
Kahdeksas - Arezura
Yhdeksäs - Pandemonium

Katso myös[muokkaa]