Piru

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Pirut (Daemon satanas) ovat Pahuutta palvelevia demoneita, ja ovat niistä heikoimpia, omaten heikommat keskimääräiset voimat kuin nigel-demonit ja turmandemonit. Piruja pidetään pahoina vastineita taivaanenkeleille, mutta kukaan ei tiedä kumpi rotu kehitettiin ensin. Piruja voidaan lisätä sekä pirujen lisääntyessä normaalisti keskenään, että muuntamalla tarpeeksi pahoista ja voimakkaista kuolleista sieluista[1]. Suurin osa Ykkösen piruista asuu Helvetissä.

Pirut ovat yleismuodoltaan humanoideja, mutta niillä on punainen, nahkamaisen sitkeä ja hyvin kestävä iho, päässä sarvet, häntä, terävät kynnet ja laajat, mustat, lepakkomaiset siivet. Voimakkaampien pirujen sarvet ovat yleensä suuremmat kuin heikompien. Pirujen tarkempi ruumiinmuoto vaihtelee luokkakohtaisesti, esimerkiksi perkeleet ovat keskimääräistä lihaksikkaampia ja isompia, kun taas succubukset ovat korostetun yliseksistettyjä. Kaikki pirut ovat erittäin kuumankestäviä ja pystyvät selviytymään jopa sulasta laavasta vahingoittumatta. Siksi tulimagiaa ei suositella käytettäväksi piruja vastaan. Pirut pystyvät myös itse tulimagian käyttämiseen, ja voivat opetella useita erilaisia taistelutaitoja. Parhaimmillaan ne ovat kuitenkin magiassa, ja energianhallinnassa ne ovat vastaavasti verraten heikkoja. Pirujen yleisluonteessa korostuu itsekkyys ja pahansuopuus, ja ne pyrkivätkin useimmiten häiritsemään toisten pirujen etenemismahdollisuuksia hierarkiassa kaikin laillisin keinoin.

Luokat[muokkaa]

Pirut luokitellaan yhdeksään hierarkkiseen luokkaan, vahvimmista ja mahtavimmista heikoimpiin ja vähäisimpiin.

  1. Arkkipirut: Korkein pirujen luokka. Tähän luokkaan kuuluvat Helvetin kuilujen piireissä hallitsevissa asemissa vaikuttavat korkeita aatelisarvoja omaavat pirut. Tämän kastin pirut ovatkin erikoistuneet johtamiseen, ja vaikka ne ovat hyvin vahvoja, ne ovat useimmiten parempia komentamisessa kuin suorassa taistelussa.
  2. Vainoojat: Toiseksi korkein pirukasti, johon kuuluvat suunnittelusta ja taloudenhoidosta vastaavat pirut, jotka usein ovat arkkipirujen alaisuudessa auttamassa näitä alaisten ja resurssien manageroinnissa, tai toimivat suoraan Helvetin keisareiden alaisuudessa näiden asioita hoitamassa. Vainoojien odotetaan osoittavan muita piruja suurempaa strategista ja taloudellista älykkyyttä.
  3. Suurperkeleet: Suurperkeleet ovat Helvetin piruarmeijoiden kenraaleita, jotka ovat päteviä sotastrategiassa ja hyvin voimakkaita taistelussa.
  4. Succubukset ja incubukset: Piruluokka, joka on erikoistunut muiden olentojen seksuaaliseen manipulointiin. Succubukset ja incubukset pystyvät käyttämään ravinnokseen seksuaalisia energioita, ja ovat muita piruja paljon parempia tunne-energioiden hallinnassa. Useimpien piru-ihmishybridien demonivanhemapana onkin juuri succubus tai incubus.
  5. Vihulaiset: Vihulaiset ovat kiduttamiseen erikoistuneita piruja, joiden tehtävänä on eristää tietoja vangeista tai rankaista niskottelevia orjia. Niiden julmuus ja tunnollisuus tekevät niistä myös oivallisia keskitason byrokraatteja.
  6. Paholaiset: Paholaiset ovat kerääjiä, joita käytetään muunmuassa keräämään saatanallisia sopimuksia tehneiden kuolevaisten sielut.
  7. Perkeleet: Perkeleet ovat Helvetin pirujoukkojen sotilaita, ja muodostavatkin piruarmeijan ison ja lihaksikkaan selkärangan. Koska perkeleitä tuotetaan suuria määriä, Helvetin hallitsijat voivat surutta käyttää niitä tykinruokana pehmentämään vastustajan puolustuksia tai taittamaan terän tämän hyökkäykseltä.
  8. Piirat
  9. Parat: Myös pikkupiruiksi kutsuttuja pienikokoisia ja heikkoja piruja, jotka toimittavat Helvetissä toisarvoisia tehtäviä ja joita nähdään usein Keskiulottuvuudessa pahojen maagien palvelusolentoina. Mikäli ne onnistuvat tehtävissään tarpeeksi hyvin ja elävät tarpeeksi pitkään, niillä on mahdollisuus kehittyä korkeamman asteen piruiksi. Sekoitetaan usein imppeihin, mutta ovat yleisestä vähäpätöisyydestään huolimatta aitoja demoneita.

Viitteet[muokkaa]

  1. Heikompi ja/tai vähemmän paha sielu tuhoutuisi demonisaatioprosessissa.