Saatana

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Saatana
Satan-job.jpg
Ei ole helppoa olla Saatana
Koko nimi:Lucifer Maledictus Blacknight
Laji: Demoni/Epäjumala
Sukupuoli: mies
Syntymäaika: 6. kesäkuuta 15 000 000 000 eaa.
Syntymäpaikka: tuntematon
Suuntaumus: Paha
Voimaluokitus:Biskamatar
Tuhokapasiteetti:Semiplanetaarinen
Kuolemattomuuden
tyypit:
1
Liittolaiset: Pirut
Arkkiviholliset: Jumala, Angelus Wingukset
Saavutukset: Jumalan vituttaminen, Helvetin perustaminen, pirujen luominen
Pilkkanimet: Saakeli, Vihtahousu, Vanha Kehno

Saatana, alkuperäiseltä nimeltään Lucifer Maledictus Blacknight, on Helvetissä asuva pirujen johtaja, Jumalan arkkivihollinen ja Nigelin keskimmäinen äpärälapsi. Saatana sai nykyisen kutsumanimensä oman Helvetinkuilunsa, Satannan, mukaan, sillä kyseinen alue oli perustettu ja nimetty jo ennen Saatanan syntymää[1]. Saatanan äitinä toimi pahaa aavistamaton vuohi, joka joutui Nigelin uhriksi jonkin aikaa kymmenennen alkuräjähdyksen jälkeen. Tämän vuoksi Saatana oli syntyessään olento, jolla oli pukin sarvet ja alaruumis, mutta ihmisen muotoinen (tosin punaihoinen) yläruumis. Onneksi hän peri isältään muodonmuutoskyvyn, jonka avulla hän pystyi muuttumaan järkevämpiin muotoihin, kuten mustapukuiseksi liikemieheksi tai syntisen muodokkaaksi naiseksi. Saatanalla on myös velipuoli nimeltä Rufus, joka yritti kerran ottaa Saatanaa hengiltä, mutta ei onnistunut[2] sekä sisarpuoli, Lilith

Saatanan elämä[muokkaa]

Nuoruutensa Saatana vietti isänsä kanssa, joka opetti hänelle erinäisiä taitoja, kuten miten muutetaan muotoa, miten kidutetaan asiantuntevasti, miten yleisesti ottaen annetaan paha vaikutelma ja niin edespäin. Nigel antoi Saatanan valtaan myös yhden Helvetin kuiluista, Satannan. Kun Saatana oli valmistanut ensimmäiset pirunsa, hän päätti lähteä Maapallo-nimiselle nuorelle pikku planeetalle, jonka Jumala oli onnistunut hankkimaan valtaansa. Siellä Saatana ja Jumala joutuivat lähes heti taisteluun paikan herruudesta. Seurasi koko maapallon historian ensimmäinen sota, kun pirujen ja enkeleiden joukot kohtasivat toisensa. Jumala peri kuitenkin lopulta voiton, ja Saatana vetäytyi piestynä takaisin Satannaan. Myöhemmin Jumala otti tavakseen antaa syntiä tehneille ihmisille saman tuomion kuin alunperin Saatanalle ja lähettää nämä Helvettiin. Saatana otti sisääntulijat ilolla vastaan, piiskautti ensin heidän selkänsä verille ja sitten liitti heidät ripauksella mustaa magiaa osaksi pirujen armeijansa. Saatana oppi myös lähtemään pois valtakunnastaan kävelläkseen jälleen maan pinnalla, käyttäen aina ovelia valeasuja välttääkseen Jumalan silmän. Tällä toiminnallaan Saatana pyrki viekoittelemaan mahdollisimman paljon ihmisiä puolelleen. Varsinaiset saatananpalvojat eivät häntä ennemmin kiinnostaneet, vaan hän keskitti huomionsa ahneisiin kapitalisteihin sekä muihin synnillisiin merkkihenkilöihin. Hän myös lietsoi sotia, antoi eräille ihmisille mustan magian voimia ja kaikin puolin tuki kaikkea, mikä edisti Jumalan palvonnan rappiota.


Saatanan voimat[muokkaa]

Saatana
Fyysinen voima:
43
Nopeus:
45
Ketteryys:
45
Aseeton taistelutaito:
18
Aseellinen taistelutaito:
15
Energianhallinta:
48
Taikuus:
49
Psioniikka:
45
Älykkyys:
50
Tiimityöskentely:
30
Muut kyvyt:
40


Saatanalla on erinäisiä isältä perittyjä voimia, kuten musta magia, mielten lukeminen ja taivuttelu, ihmisten sisäisen pahuuden voimistaminen ja hyödyntäminen, voimien vieminen heikommiltaan, pahat energiaiskut, telekinesia ja telepatia ja niin edelleen, oikeastaan kaikki tyypillisen überpahiksen kliseekyvyt. Voimiensa tasossa hänen katsotaan olevan hieman kilpailijansa Jumalan alapuolella, mutta kuitenkin vankahkoa Biskamatar-tasoa. Hän voi myös halutessaan antaa pahoja voimia muille olennoille tai luoda erinäisiä pahoja olentoja kuten zombeja, vampyyrejä ja mutantteja. Saatana tunnetaan myös pahamaineisena pettäjänä ja kusettajana, mutta hyvät kielet väittävät, että hän jäisi tässä taidossa kakkoseksi arkkiviholliselleen Jumalalle.

Fyysiset voimat
Aika alhaiset muihin Biskamatareihin verrattuna, mutta silti melko vaikuttavat. Pystyy nostelemaan vuoria suorille käsille ja muuta vastaavaa.
Energianhallinta
Pystyy hallitsemaan ainakin punaista, oranssia, keltaista, vihreää, mustaa, pahaa ja poison-energiaa.
Taikavoimat
Saatana on lahjakas mustan magian käyttäjä ja hallitsee ainakin pahuus-, kuolema-, mieli-, pimeys- ja tulityypin manan käytön.
Psioniikka
Saatana on taitava psionikkikko ja hallitsee erinomaisesti telepatian, telekinesian, harhakuvat, mieltenhallinnan ja muutkin psioniikan perustemput.

Saatanan seuraajat[muokkaa]

Voimiensa lisäksi merkittävä voimavara Saatanalla ovat hänen palvojansa ja seuraajansa, joita on hänen omien sanojensa mukaan "laskematon määrä" ja määrät, "jotka yltävät taivaanrannasta taivaanrantaan"[3]. Alla on mainittu tärkeimmät ryhmät.

  • Pirut: Pirut eli helvetindemonit (Daemon satanas) ovat tärkein Saatanan seuraajien joukko. Pirut muodostavat Helvetin armeijan ja työtä tekevän luokan. Osa piruista on langenneita taivaanenkeleitä (Angelus wingus), osa on Saatanan piruiksi muuttamia Helvettiin tuomittuja sieluja ja osa on edellämainittujen ryhmien jälkeläisiä. Piruilla on samanlaisia voimia kuin Angelus Winguksilla eli ne osaavat mm. hallita säätä, heitellä perustason loitsuja, lentää ja ne eivät koe vanhenemista.
  • Saatananpalvojat: Saatananpalvojat on maan päällä vaikuttava Saatanan seuraajajoukko, joka typeryydestään huolimatta osoittautuu joskus kohtalaisen hyödylliseksi. Saatananpalvojat ovat ihmisiä ja voimat ovat sen mukaiset (eli olemattomat). Osalle heistä Saatana on kuitenkin antanut kokeilumielessä lieviä taika- tai psi-voimia.
  • Pahat johtajat: Joukko valtionjohtajia ja liikemiehiä, jotka ovat kääntyneet pahuuden palvojiksi tai myyneet sielunsa Saatanalle vastineeksi asemastaan. Erittäin hyödyllinen seuraajaryhmä undercover-operaatioissa ja toimitti tärkeää virkaa mm. toisessa Universumin sodassa toimittamalla Helvetille tarpeellista teknologiaa.

Viitteet[muokkaa]

  1. Kuilun nimen oli antanut sen aikaisempi omistaja, joka tuhoutui valitettavassa onnettomuudessa, johon liittyi viinaa ja ohikulkumatkalla ollut valoenkelikomentaja.
  2. Rufus sai Nigelilta ankarat nuhteet tämän jälkeen. Ei siksi, että tämä yritti tappaa veljensä, vaan siksi, että tämä oli epäonnistunut siinä niin surkeasti.
  3. Joskus hän sanoo lukumääräksi myös vitsikkäästi "hieman enemmän kuin 144 000".