USE

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Under construction.png
HUOMIO!
Tämä artikkeli odottaa uudelleenkirjoitusta! Toisin sanoen, joku voi olla juuri nytkin muokkaamassa sitä. Ole hyvä äläkä poista tai tee suuria muokkauksia tähän artikkeliin juuri nyt.

USE (Uussosialistinen Ekovaltio[1]) oli valtio, joka sijaitsi Kuun pimeällä puolella useiden vuosisatojen ajan GigaCorpin ensimmäisten kansalaisten Eternius I:n ja Eternius II:n valtakaudella. Myöhemmin Eternius II:n kaudella USE lopulta tuhottiin, koska heidän GigaCorpia vastaan suorittamiinsa terrori-iskuihin kyllästyttiin GigaCorpin johtokunnan parissa. Tämä hävityssota tunnetaan nimellä Ensimmäinen Kuun sota, mutta sitä ei ole merkitty mihinkään aikakirjoihin johtuen osin GigaCorpin salaisen poliisin suorittamista informaationhävityskampanjoista, osin sodan yleisestä hömppäkontinuiteetillisesta merkityksettömyydestä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

USE:n perustivat vuonna ???? GigaCorpin tarkkaan valvottua taloudellista ilmapiiriä paenneet äärikeskivasemmisto-oikeistolaiset radikaalit, joita oli Eternius I:n muuten rauhallisella kaudella kerääntynyt runsaasti[2]. Radikaalit hankkivat useita avaruusaluksia, joihin kasattiin tonneittain osin laillisesti, osin laittomasti hankittua GigaCorpin teknologiaa, ja eräänä yönä pakenivat GigaCorpista, siirtyen sen sijaan asumaan läheiseen, asumattomaan Kuuhun. He päättivät turvallisussyistä asettua asumaan Kuun pimeälle puolelle, sillä vaikka suuri osa Maapallon kansoista olikin tuolloin viellö sivistymättömiä barbaareita, he eivät halunneet turhanpäiten herättää esimerkiksi Maan jumalten huomiota. He käyttivät GigaCorpin hyperedistynyttä teknologiaa hyödyksene ja kaivautuivat välittömästi Kuun pinnan alle, ja rakensivat massiivisen verkoston tunneleita ja halleja, joissa he voisivat piilotella lähes loputtoman pituisia aikoja mikäli maahan hyökättäisiin yllättäen. Eternius I päätti, että paenneet radikaalit olivat vain pieni uhka omana valtionaan, ja että oli vain parempi GigaCorpille, että he eivät enää loisineet siellä, joten GigaCorp ei aluksi suurempia reagoinut USE:n perustamiseen.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Nimessä oli yhtä paljon totuutta kuin "Korean Demokraattisessa Kansantasavallassa".
  2. Historioitsijat ovat katsoneet tämän johtuneen siitä, että tuolloin GigaCorpin juomaveteen ei vielä lisätty kansantyytyväisyyttä lisääviä psykoaktiivisia kemikaaleja kuten myöhemmin alettiin tehdä.