Procyon

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Procyonin tähti avaruudesta.
Stop hand.png
Tämä artikkeli kertoo todellisesta super-, hyper- tai jopa kybervallasta,
jonka joukot tulevat tuhoamaan sinut täysin, mikäli vandalisoit tätä artikkelia!

Procyon hypervalta Linnunradan itäisellä sektorilla. Sen alueeseen kuuluvat Procyonin, Luytenin tähden, V577 Monocerin, DX Cancrin, YZ Canis Minoriksen, Lalande 21185:n, Wolf 359:n ja Ross 128:n aurinkokunnat.

Yhteiskunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Procyonilaiset edustavat Luytenin tähteä kiertävältä planeetalta peräisin olevaa ei-humanoidia lajia. Procyonilaiset muisuttavat ruumiinrakenteeltaan lähinnä suuria, vihreän karvan peittämiä kuusisakaraisia käärmetähtiä. Takimmainen sakara on myrkkypiikkiin päättyvä häntä, etummainen kaula ja pää, ja välissä olevista pareista toinen siivet ja toinen raajat, jotka toimivat sekä liikkuma- että tarttumaeliminä. Procyonilaiset suosivat pientä painovoimaa ja klooripitoista ilmaa, ja joutuvat siksi käyttämään hengitys- ja painovoimalaitteita vieraillessaan ihmisten asuttamilla planeetoilla.

Procyonilla ei ole valtionpääolentoa eikä varsinaista keskitettyä valtionjohtoa. Kullakin aurinkokunnalla, maailmalla ja suurimmilla avaruusasemina on vaihtelevan laajuinen autonomia. Tähtienvälisellä tasolla ylin valta on muodollisesti Korkeimmalla päättävällä neuvostolla, johon kuuluu kullakin hetkellä 6124 edustajaa, jotka nimitetään eri tavoin ja eri pituisiksi kausiksi. Neuvosto nimittää tavallisesti yksitoistajäsenisiä komiteoita, jotka tekevät useimmat tärkeät päätökset. Komiteoista tärkeimmät ovat Procyonin ulkoisesta ja sisäisestä siviili- ja sotilasturvallisuudesta vastaava Sisäisen ja ulkoisen siviili- ja sotilasturvallisuuden komitea ja 33-jäseninen Kolmikamarinen valvova keskuskomitea, joka valvoo muiden komiteoiden toimintaa.

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Procyonilla on neutraalit suhteet useimpiin lähinaapureihinsa. Kolosseuksen kanssa käydään jonkin verran kauppaa. Suhteita Maapalloon on hiertänyt Willem Lyutenin perikunnan vaatimus saada Lyutenin tähti itselleen. Siriuksen kanssa Procyon on valtioiden varhaishistoriassa käynyt joitakin pienimuotoisia sotia, ja suhteet ovat tähän päivään asti erittäin huonot. Siriuksella ja Procyonilla ei ole virallisia diplomaattisia suhteita, Siriuksen kansalaisia tai Siriukseen rekisteröityjä avaruusaluksia ei sallita Procyonin alueella kuin erikoistapauksissa, ja Procyonin avaruuslaivasto partioi jatkuvasti Siriuksen vastaista rajaa. Procyon on pysynyt puolueettomana kaikissa sodissa, jossa Sirius tai jokin Aurinkokunnan valtioista on ollut osallisena. Se onkin jäänyt pois sekä röhmöfanttisodista että galaksin sodista.

Teknologia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Procyon on teknologiatason 8 sivilisaatio. Se on jonkin verran muita edellä painovoima- ja hyperajotekniikassa mutta jäljessä robotiikassa ja tietojenkäsittelyssä. Procyonin sotilasavaruuslaivasto käyttää Antecanis-luokan dreadnoughteja, GL280A-luokan risteilijöitä, Post Scriptum -luokan fregatteja, Kollateraalinen vahinko -luokan taisteluristeilijöitä ja erilaisia tähtihävittäjiä, ja kauppalaivasto Liikevoitto-luokan raskaita kuljetusaluksia ja Kloorialdehydi-luokan linja-aluksia.

Tähtien Liiton jäsenet
InDimCo | Kolosseus | Kultainen Liitto | Pluto | Procyon | Saturnus | Suomi | Harmaat | Zefon diktatuuri | Loisteen imperiumi