Majora-sota

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Majora-sota on annettu nimitys suurelle Järjestyksen aloittamalla sotaretkelle Kaaoksen joukkoja vastaan. Kuten aina, tarkoitus oli pyyhkäistä vastustajat kokonaan ja lopullisesti Universumin kartalta, ja kuten aina, toisin kävi.

Majora-sodan katsotaan alkaneen vuonna 2003. Tarkkaa lopettamisvuotta ei sensijaan enää ole selvillä johtuen sodan aiheuttamista verraten laajaskaalaisista häiriöistä aikajatkumoon. Ei myöskään ole tarkkoja tietoja siitä, missä vaiheessa sotaa alettiin ensimmäiseksi suunnittelemaan ja valmistelemaan, sillä sodan jälkimainingeissa tuhoutui suuria määriä siihen johtaneita tapahtumia käsittelevää informaatiota. Nykyään historioitsijat tyytyvätkin mainitsemaan, että sotaa valmisteltiin "useita vuosia". Toisaalta tästäkään ei olla ihan varmoja, vaan vahvoja poikkeavia näkemyksiä esiintyy harva se päivä[1].

Valmistelu[muokkaa]

Tarkemmin määrittelemättömänä ajanhetkenä Universum Majora päätti varustaa suuren sotaretken Kolmosta vastaan, sillä edellisestä oli melkoisesti aikaa, ja kaiken lisäksi Kaaoksen sodan kauheudet täytyi jotenkin kostaa Kaaoksen joukoille. Aloitettiin kaikessa hiljaisuudessa liikekannallepano. Kaikkialla Nelosessa ja sen alusmaissa aloitettiin suuri aseiden ja joukkojen kerääminen, jota kuitenkin tehtiin niin hiljaisesti ja salaisesti kuin mahdollista[2]. Vuodoilta ei tietenkään voitu täysin välttyä, mutta koska niitä tapahtui enimmäkseen keskiulottuvuudessa sijaitsevissa alusmaissa, Kolmonen ei ollut hirvittävän huolissaan, sillä tätä pidettiin yksinomaan keskiulottuvuuden alueita koskevana ongelmana, josta Kolmosen alusmaat keskiulotuvuudessa voisivat pienellä Kolmosen tuella pitää helposti huolen. Lisäsyyksi huolimattomuudelle historiankirjat mainitsevat usein Kolmosen johdon egon kasvun, joka taas oli Kaaoksen sodan jälkiseuraus.

Valmisteluejen aikana armeijat järjestettiin kolmena osa-armeijana: Keskiulottuvuuden ihmistason armeijana, henkitason armeijana ja korkeaulotteisarmeijana. Näiden avulla oli tarkoitus suoritaa kolmiosainen haarukkaliike, jossa ihmistason armeijat lähtisivät ensimmäisenä liikkeelle ja kiinnittäisivät Kolmosen huomion. Seuraavaksi henkitason armeija tulisi paikalle ikään kuin ihmistason armeijan apuvoimiksi, jolloin Kolmonen olisi pakotettu siirtämään resursseja keskiulottuvuuteen. Tällöin korkeaulotteisarmeija saisi täydellisen tilaisuuden iskeä suoraan Kolmosen ytimeen kohdaten tavallista vähäisempää vastarintaa. Kun korkeaulotteisarmeija olisi turvannut asemansa Kolmosen keskialueilla, henkitason armeija liittyisi siihen, ja ne voisivat yhdessä tuhota Kaaoksen Valtakunnan samalla kun ihmistason armeija vahtisi selustaa.

Lopulta, kun valmistelut oli suunniteltu ja suunnitelmat lyöty lukkoon, aloitettiin suurhyökkäys.

Suurhyökkäys Kolmoseen[muokkaa]

Ihmistason armeija: Ihmisen tarina[muokkaa]

Pääartikkeli: ?

Henkitason armeija: Enkelin tarina[muokkaa]

Pääartikkeli: Cyohielin, Majora-sodan unohtumattomimman sankarin urotöiden matrikkeli

Yliulotteisarmeija: Velirienin tarina[muokkaa]

Pääartikkeli: Velirienin kertomuksia Majora-sodasta

Keskiulottuvuuden vastarinta: Peikon tarina[muokkaa]

Pääartikkeli: ?

Kolmosen vastarinta: Apokalypsin tarina[muokkaa]

Pääartikkeli: Kaaoksen Mestarin Majora-sodan aikakirjat

Hjassanin joukkojen tarina[muokkaa]

Pääartikkeli: ?
Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.

Viitteet[muokkaa]

  1. Historioitsijan ammattia kurjempaa Universumissa tuskin onkaan.
  2. Yleisimmän esitetyn teorian mukaisesti kyseessä on Velirienin ehdotuksesta toteutettu Nelosessa ennennäkemätön "salamaiskutaktiikka" - hänen sanotaan myös keksineen taktiikan moton, "kuin salama kirkkaalta taivaalta".
Hömppäuniversumin sodat
Suuntaumussodat:

Mahtien Mittelö | Kaaoksen sota | Majora-sota | Hjassan-sota
2. Universumin sota | Viimeinen Taistelu

Suuret röhmöfanttisodat:

1. röhmöfanttisota | GigaCorpin sisällissota | Psi-sota | 2. röhmöfanttisota

Suuret avaruussodat:

1. galaksin sota | 2. galaksin sota | 3. galaksin sota | 1. Universumin sota