Velirien

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Good homppa ribbon.png

Trophy.png
Velirien on luokiteltu hyväksi sivuksi!
Artikkelin ulkoasu, muotoilu ja tyyli ovat keskivertoa paremmat, ja osoittavat osaltaan kuinka jaloa työmme on.
Velirien
Miriphel.png
Koko nimi:Miriphel Laminda
Tosinimi:Velirien
Laji: puoli-ihminen
Sukupuoli: nainen
Syntymäaika: 15 000 000 000 eaa.
Syntymäpaikka: ?
Suuntaumus: Järjestys
Voimaluokitus:Biskatamatar
Tuhokapasiteetti:Interstellaarinen
Regeneraation taso:tuntematon
Kuolemattomuuden
tyypit:
Ainakin 1
Liittolaiset: Universum Majora
Arkkiviholliset: Kaaoksen Valtakunta
Saavutukset: Pyrkimykset Järjestyksen armeijoiden toiminnan järkeistämiseen, toimiminen Järjestyksen hyväksi universumissa
Pilkkanimet: ei tunneta

Velirien eli aikaisemmalta, ei-tosinimeltään Miriphel, on Universum Majoran avioton tytär ja yksi Järjestyksen Raukmoista (Tasapainon järjestelmässä Biskatamatar); hänet tunnetaan arvonimellä Neljäs Totuus (Kendrasatya), joka kokonaisessa muodossaan kuuluu "Järjestyksen Neljäs Kultainen Totuus" (Raukma Kendrasatya Majoram). Hänen äitiään ei tunneta, sillä tämä onneton nainen on joutunut historian tuulien uhriksi, ja ainoa, joka jaksaa enää muistaa hänet, on Velirien itse. Yleensä ne, jotka kyselevät Velirieniltä hänen äidistään eivät saa muuta kuin tuikeita mulkaisuja, sillä Velirien ei pidä kyselijöistä - ei etenkään sellaisista, jotka kyselevät hänen perheestään. Näiden seikkojen vuoksi ei ole myöskään selvää, mitä rotua Velirien edustaa äitinsä puolelta; ihminen tai jokin sen variantti lienee loppujen lopuksi todennäköisin vaihtoehto.

Ulkonäöltään Velirien ei onneksi tule kovin paljon isäänsä. Hänen kehonsa on huomattavasti vähemmän raskastekoinen kuin isänsä vastava, ja hän on tarpeeksi laiha ollakseen viehättävä, mutta ei niin laiha, että näyttäisi anorektikolta. Hänellä on tosin ulkonäöllisiä piirteitä isän puolelta, kuten kiiltävänmusta tukka ja säihkyvänsiniset silmät, joiden katseen suoruutta ei ole alkoholi päässyt häiritsemään[1]. Hänen isot rintansa ovat usein keränneet katseita ympäri Nelosta, mutta kun pari ensimmäistä humalaista kurkottelijaa oli menettänyt kätensä, tuli ilmeiseksi, että Velirienin ruumis kuuluu "katsoa saa vaan ei koskea" -vyöhykkeeseen. Luonteeltaan Velirien on useimmiten tuikea ja päältäpäin katsottuna pahantuulinen. Tämä johtuu suurimmaksi osaksi siitä, että hänen mielestään koko järjestyksen organisaatio on järjestetty täydellisen päin persettä, niin kuin sanotaan. Jos Velirieniltä kysytään, hän katsoo olevansa ainoa järjissään oleva järjestyksen edustaja koko Universumissa[2]. Mikäli sattuu kohtalon oikusta tapaamaan Velirienin sellaisena hetkenä, jolloin tämän tuikeus on laantunut, pääsee näkemään hänen lempeämmät, "tyttömäisemmät" tunteensa pinnassa, mitä sen kokeneet harvat ovat kuvailleet mitä miellyttävimmäksi kokemukseksi.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Velirien syntyi, samoin kuin velipuolensa Jumala, Universum Majoran "asioitua" kännipäisään koko joukolla naisia Suurten Universumisyklin Päättäneiden Bileiden yhteydessä. Kaksi näistä naisista tuli raskaaksi, ja toinen heistä sattui olemaan Velirienin äiti. Kun Velirien syntyi, ilmestyi itse Universum Majora - juhlien jälkeistä krapulaa vielä potiessaan - synnytystilaisuuteen, otti tyttövauvan käsiinsä, röyhtäisi ja julisti lapsen nimeksi Miriphel. Koska kukaan paikallaolijoista ei uskaltanut väittää vastaan[3], tyttövauva tultiin tuntemaan nuoruusvuosinaan tällä nimellä. Suurimman osan nuoruuttaan Miriphel vietti eräällä ihmisulottuvuuden järjestyksen valvoman sektorin planeetalla, jossa hänen äitinsä ja kasvatti-isänsä yrittivät tulla toimeen impulsiivisen lapsensa kanssa. Todelliset ongelmat alkoivat siinä vaiheessa, kun Miriphelin latentit voimat alkoivat heräillä, eikä voinut koskaan tietää, mitä tyttö oli tällä kertaa keksinyt. Lapsen täyttäessä 18 vuotta hänen äitinsä kertoi hänelle totuuden isästään. Sulateltuaan totuutta jonkin aikaa, Miriphel päätti lähteä etsimään isäänsä nähdäkseen millainen tämä todella oli ja oliko tämä todellakin niin iso kiho kuin hänen äitinsä antoi ymmärtää.

Miriphel pestautui piiaksi planeetalla liikennöivään vuoroavaruuslaivaan, ja matkusti sen mukana syvälle avaruuteen, mitä erilaisimpiin maailmoihin[4]. Matkustellessaan maailmoissa Miriphelille jäi tietysti aikaa koko joukolle itsetutkiskeluhetkiä niin avaruusalusten hyteissä kuin rupuisissa motellihuoneissakin. Erään kerran kesken matkan avaruusalukseen osui pieni meteoriitti, joka puhkaisi siihen ammottavan reiän. Avaruusaluksessa olijat evakuotiin pakokapseleihin, ja kävipä niin, että samaan kapseliin Miriphelin kanssa sattui muuan erittäin merkillinen ja Miriphelin tulevaisuuden kannalta tärkeä henkilö. Tämä ihmiseltä näyttävä olento ei nimittäin ollut ihminen, vaan muodonmuuttaja, joka aisti Miriphelistä säteilevän kummallisen voimakkaan energiakentän, ja avasi sanaisen arkkunsa. Hän ilmaisi itsensä tytölle ja tarjosi tälle mahdollisuutta oppia käyttämään osaa siitä voimasta, mikä hänelle oli suotu. Nuori nainen ei ollut hylännyt unelmaansa isänsä löytämisestä, ja hyväksyi tarjouksen. Muodonmuuttaja muutti sähkömanipulaationsa avulla pakokapselin kurssia niin, että se osui läheiselle asumattomalle, mutta asutuskelpoiselle planeetalle, jossa Miriphelin uusi opettaja aloitti tytön harjoittamisen. Seurasi tietysti pakollinen voimistuminen ja minäkuvan tarkennus.

Lopulta Miriphelin muodonmuuttajaopettaja kertoi karun totuuden: Hänellä ei ollut enää mitään opetettavaa nuorelle oppilaalleen. Viimeiseksi teokseen muodonmuuttaja käytti teleportaatiotaan ja siirsi itsensä ja oppilaansa lähimmän planeetan avaruuslentoasemalle ja hyvästeli oppilaansa. Miriphel jatkoi uutta tarmoa saaneena isänsä etsimistä, keräten vihjeitä tämän olinpaikasta tai edes olemuksesta, samalla noudattaen opettajansa viimeiseksi antamaa neuvoa: "Älä koskaan lepää. Harjoittele jatkuvasti; sinulla on suuri potentiaali."[5] Hitaasti Miriphel kiipi ylös voimajärjestyksen pitkiä tikapuita keräten samalla tietoa Järjestyksen johtajasta ja koko suuntaumuksen toiminnasta. Viisastuessaan hän myös alkoi paremmin tietää niitä paikkoja, joista vihjeitä Universum Majoran olinpaikasta saisi selville. Suurin osa näista paikoista oli baareja, pubeja ja kapakoita.

Elucerion kuljettamassa Cyohieliä ja Miripheliä Dimension Gapin luokse.

Eräässä sellaisessa Miriphel kohtasi toisen tärkeän elämänsä muuttaneen henkilön. Tällä kertaa kyseessä olikin enkeli, vieläpä Angelus Defendis, joka tunnettiin nimellä Cyohiel. Miriphelin tullessa baaritiskille kyselemään Universum Majorasta, samalla hohkaten omaa erikoista energia-auraansa, Cyohielin kiinostus heräsi toden teolla. Enkelikomentaja istahti baarijakkaralle nuoren naisen viereen ja alkoi esittämään vastakysymyksiä. Miriphel kertoi olevansa kiinnostunut löytämään Järjestyksen johtajan ja mahdollisesti liittymään tämän joukkoihin (hän jätti kertomatta totuuden, tietäen hyvin, että niin kovin harva uskoisi sitä). Cyohiel katsoi Miriphelin lupaavaksi (ja muodokkaaksi) tulokkaaksi, ja suostui, olemuksensa tälle paljastettuaan, ottamaan hänet mukaansa matkalle Neloseen, missä Majora piti majaansa. Elucerionia käyttäen Cyohiel lensi nopeasti lähimmän Dimension Gapin luokse, meni sen sisään ja lukkiutui Nelosen tuttuihin ulottuvuuskoordinaatteihin. Elucerion pullahti Neloseen, ja Cyohiel huomasi yllätyksekseen Miriphelin olevan kuin kotonaan tässä erikoisessa ulottuvuudessa. Yksi katsaus hänen kurveihinsa vei kuitenkin enemmät epäilykset enkelin mielestä, ja Cyohiel johdatti Miriphelin erinäisten kiemuroiden kautta alemmista ulottuvuuksista tuleville rekryyteille tarkoitettuhin asuintiloihin.

Nelosessa Miriphel kävi läpi kaikkia aikaisempia rankemman harjoittelusarjan, joka kulminoitui lopulta siihen, kun jokin todellinen ja syvempi heräsi hänessä ja hän otti vihdoinkin sen nimen, mikä hänelle todella kuuluu: Velirien. Tosinimen tuoman itsevarmuuden turvin hän marssi oman Angelus Defendis -komentajansa luokse ja vaati saada tavata Universum Majoran. Kun komentaja lievästi ylimieliseen sävyynsä kysyi, mistä moinen vaatimus, Velirien tiputti pommin ja ilmoitti olevansa Universum Majoran tytär asiaankuuluvan majoraenergiapurskauksen saattelemana. Asiasta käynnistyi heti massiivinen hullunmylly, joka päättyi lopullisesti vasta siihen, kun Bar Universista itsensä paikalle kammennut Universum Majora itse katsahti tyttäreensä, naurahti ja sanoi: "No kappas! Olet sitten tyttö onnistunut itsesi jo tänne asti kampeamaan?" Seurasi erittäin, erittäin sekava ja "ei halua kirjoittaa tänne" -tyyppinen jälleennäkeminen, josta useimmat sitä seuranneet kävelivät ulos hieman pää pyörällä ja hämmentyneinä siitä mitä hemmettiä juuri tapahtui ja miten siihen pitäisi suhtautua.

Sittemmin Velirien on nähty roikkumassa Nelosessa ja ylläpitämässä sen puolustusta, riitelemässä isänsä kanssa tämän viinankäytöstä ja suunnitelmista, olemassa ottamatta osaa useimpiin sotiin ja yleisesti kritisoimassa Järjestyksen toimintarakennetta. Hän on myös seurannut aitiopaikalta velipuolensa Hjassanin nousua voimajärjestyksessä, ja sen tiimoilta saanut isältään kommentteja, jotka ovat useimmiten akselilta "koittaisit sinäkin tyttö ponnistaa vielä vähän ylemmäs" - "ojennatsä tänne sitä olutta".

Kyvyt ja voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Velirien
Fyysinen voima:
65
Nopeus:
68
Ketteryys:
70
Aseeton taistelutaito:
70
Aseellinen taistelutaito:
60
Energianhallinta:
70
Taikuus:
5
Psioniikka:
20
Älykkyys:
70
Tiimityöskentely:
80
Muut kyvyt:
65
Keskiarvo:56


Velirien on yleiseltä voimatasoltaan luokiteltu Biskatamatariksi, joten hän on siis esimerkiksi sinua niin kirveltävän paljon voimakkaampi, että sinun sietää varora, mikäli osut hänestä valovuotta lähemmäksi. Suurin osa Velirienin taidoista perustuu hänen luonnolliselle Majoraenergian käyttötaidolleen. Hän esimerkiksi hallitsee suuren joukon Majora-tekniikoita, joita hän usein käyttää edukseen taistelussa. Toisin kuin monet muut, jotka haluavat keskittyä "jaloon", "reiluun" tai vain "hauskaan" taisteluun, Velirien yrittää yleensä oikeasti voittaa heti alusta alkaen, minkä takia monet häntä vastaan taistelemista yrittäneet kaaoksen otukset ovat saaneet huomata joutuneensa shanghaijatuiksi nopeammin kuin ovat osanneet odottaa. Hän on myös siinä määrin järkevä, että tietää, milloin häntä vastassa on ylivoimainen vastustaja, ja vetäytyy tilanteen niin vaatiessa. Hänen ja hänen isänsä taistelutapojen välinen ero onkin kirvoittanut useamman kuin yhden kipakan sananvaihdon näiden kahden välillä.

Energiamanipulaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Velirien on kaikista taistelutaidon osa-alueista ehkä parhaimmillaan energiamanipulaatiossa. Hän osaa käyttää ainakin Majora-, todellisuus-, S2-, aika-, avaruus-, valo-, pimeys-, tunne-, väri- sekä alempia perusenergioita.

Majora-tekniikat
Velirien osaa sitovat ja tuhoavat Majora-tekniikat ainakin 79:n asti ja ulottuvuustekniikat ainakin 48:n asti. Hänen osaamisensa parantavien tekniikoiden saralla on tuntematon.
Gravity Impulse
Avaruusenergiaa manipuloimalla Velirien pystyy aiheuttamaan paikallisia painovoimakuiluja ja -aaltoja. Pahimmillaan tällä tekniikalla voi luoda mustia aukkoja.
Empty Cutting Wave
Toinen avaruusenergiaan perustuva temppu, jossa avaruuteen luodaan äärimmäisen kapea leikkauspinta, jonka osuessa kappaleisiin kyseiset kappaleet halkeavat siististi kahtia. Tämä tekniikka perustuu siihen, että kyseiseen kapeaan leikkauspintaan taivutetaan suuri avaruuden tila, joten sen tielle joutuville kappaleille kokemus on sama kuin jos puolikkaat olisivat aivan yhtäkkiä tuhannen kilometrin päässä toisistaan.
God Movement
Aikaenergian manipulaation avulla Velirien voi muuttaa ajan nopeutta. Hän voi esimerkiksi hidastaa sitä pystyäkseen liikkumaan ympäristön silmissä nopeammin.
Reality Box
Luo Kohi 79: Kotebanin laajennoksena kolme- tai useampiulotteisen kuution, joka sulkee vastustajan sisäänsä ja erottaa tämän muusta universumista mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten.
Omni Barrage
Tämä hyökkäys saattaa latausvaiheessa näyttää samalta kuin tavallinen sädehyökkäys (se ladataan sormenpäähän), mutta laukaistessa se ympäröi vastustajan sekä avaruudessa, ajassa että todellisuudessa ympäriinsä sinkoilevien valoenergiapiikkien verkostolla, joka lopulta sinkoutuu kaikista avaruuden, ajan ja todellisuuden suunnista vastustajan kimppuun.

Aseeton taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toinen Velirienin bravuuri on aseeton taistelutaito. Hän hallitsee useimmat sen muodot, paitsi Juopon Nyrkin, jota hän ei omista syistään ole opetellut.

Vahva Nyrkki
Hallitsee sekä avustamattoman aseettoman taistelu käytännön että teorian mitä suurimmalla taidolla.
Iskun Nyrkki
Yhdistämällä erinomaiset energiamanipulaatiotaitonsa loistavaan fyysiseen taistelutaitoonsa Velirien pääsee todella loistamaan Iskun Nyrkissä.
Ketun Nyrkki
Velirien on erinomainen Ketun Nyrkin käyttäjä.
Taivaan Nyrkki
Velirien on hyvän energiamanipulaatiotaitonsa ansiosta vahva myös Taivaan Nyrkissä, ja hän suosii sitä silloin, kun hänen pitää taistella suurta joukkoa suhteellisen heikkoja vihollisia vastaan.
Mielen Nyrkki
Koska Velirien on suhteellisen heikko psioniikassa, hän ei ole hirveän vahva Mielen Nyrkissä, mutta osaa sen joka tapauksessa.

Aseellinen taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Velirien ei ole aivan yhtä hyvä aseellisessa kuin aseettomassa taistelussa, mutta on silti pelottava vastustaja tälläkin alalla. Toisin kuin monet muut Hömppäpedian hahmot, hän ei ole keskittynyt taitojensa hiomiseen ainostaan yhden aseen/asetyypin osalta, vaan osaa osaavasti käyttää useampia erityyppisiä aseita aina perinteisistä miekoista Universal Fightersin hyperulottuvuusteknologisiin luomuksiin asti.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Alkoholisti-isä on usein merkittävä tekijä absolutistiksi ryhtymisessä.
  2. Vaikka tämä saattaakin olla liioittelua, ei ole liioiteltua sanoa, että Velirien on hyvin - jopa liiankin - selväjärkinen.
  3. Ja lapsen äidin mielestä nimi oli itseasissa aika kaunis.
  4. Tässä välissä lienee kätevä kertoa eräs varsin merkillinen tositarina. Kulkiessaan erään etäisen planeetan pääkaupungin eksoottisessa basaarissa, nuori Miriphel, työntäessään tietään väkijoukon läpi, tömähti päin erästä nuorta soturia. Nämä kaksi katsahtivat lyhyesti toisiaan ja jatkoivat matkaansa. Se, mikä tekee tästä kohtaamisesta niin perin merkillisen, on se fakta, että tuo nuori soturi ei ollut kukaan muu kuin sillä hetkellä eräillä monista aikamatkoistaan oleva, inkognitona kulkeva Hjassan, Velirienin velipuoli. Teoriassa tälläisen kohtaamisen pitäisi olla hemmetin epätodennäköinen, mutta hömppäteoreetikkojen mukaan sellaista sattuu koko ajan - kukaan ei vain huomaa.
  5. Muodonmuuttajille tuntuu olevan rodullinen mahdottomuus pitää pitkiä ja tunteikkaita puheita.