Hjassan-sota

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Hjassan-sota

Sota alkoi: 2004
Sota loppui: 2004
Paikka: Bar Universi, suurin osa maailmankaikkeudesta
Tulos: Kaikki Muut voittivat hikisen väännön jälkeen
Sodan vaikutukset: Kaikkien osapuolien huomattava heikkeneminen, lyhyt rauhallinen ajanjakso
Taistelevat osapuolet
Hjassanin puoli Kaikki Muut

Hjassan-sota...

Kuvittele mahtavan ja vaikutusvaltaisen valtion johtaja, jolla on käskyvalta ja tarvittavat koodit laukaista koko maapallon tuhoava ydinhyökkäys. Kuvittele, että tällä presidentillä on myös takanaan valtava armeija. Kuvittele, että tämä presidentti vähät välittää ns. "laeista" tai "etiikasta". Kuvittele, että tämä presidentti kykenee yksilönä tuhoamaan toisen keskisuuren valtion vaivattomasti. Kuvittele, että hän myös satunnaisesti tekee niin. Kuvittele myös, että tämä presidentti on jatkuvasti humalassa. Jos sinun mielestäsi tuo presidentti pitäisi laittaa kuriin, kykenet jo ymmärtämään koko Hjassan-sodan perimmäisen syyn. Se on yksi koko Universumin historian oudoimmista ja omahyväisimmistä sodista, jossa Hjassan taisteli käytännössä koko muuta Universumia vastaan.[1]

Sodan alkuasetelmat[muokkaa]

”Screw the rules, I have power!”

~Hjassan

Toista Universumin sotaa edeltävät voitot sotarintamalla olivat nousseet Hjassanille päähän alkoholien sekä lukuisien muiden korkean profiilin hömppä-päihdeaineiden ohella. Hänen yksityisarmeijansa Armada Force kukoisti ennennäkemättömästi, ja Gommandoryhmä keräsi yhä useampia kyvykkäitä henkilöitä tekemään salassa sen, mikä ei ollut lähes kenenkään mielestä hyväksyttyä. Lisäksi hän kävi säännöllisillä ryyppyreissuilla universumin ehkäpä voimakkaimman miehen kanssa. Tämä kaikki mielipuolisten voimien kera johti hallitsemattomaan egon kasvuun, sekä ns. "hömppäkikkelin" rajoittamattomaan turpoamiseen.

Lienee sanomattakin selvää, että suurin osa vapaasta Universumista ei katsonut moista kukkoilua ja suoranaista egoilua hyvällä silmällä. Lisäksi Hjassanin jatkuvat ja satunnaiset tempaukset[2] kylvivät kateutta sekä raakaa pelkoa kaikkiin älykkäisiin elämänmuotoihin. Hjassanilla oli myös paha tapa etsiä, varastaa tai tehdä voimakkaita aseita, ja jättää ne sitten sinetöityinä suurisilmäisten ja piikkitukkaisten henkilöiden löydettäväksi, jotka usein käyttivät niitä miten sattui. Kaikki tämä yhdessä antoi synnyn väliaikaiselle Hyvän, Pahan ja Järjestyksen liitolle, jonka tarkoituksena oli antaa Hjassanille opetus, jota tämä ei hevillä unohtaisi. Kaaos ei ollut liitossa mukana, koska ei ollut "virallisesti" tippaakaan kiinnostunut Hjassanin tekemisistä. Kuitenkin Hjassan-sodan aikana Kaaos tuki häntä äärimmäisen epävirallisesti, koska pitkäaikainen ja uuvuttava kamppailu kaikkien sen vihollisten kesken oli Kaaosherrojen mieleen.[3] Myöskin Tasapaino jäi sodan ulkopuolelle, mutta tämä johtuu siitä, että sen seuraajat eivät ikinä osallistu vapaaehtoisesti mihinkään.

Sodan alku[muokkaa]

"Sodanjulistus"[muokkaa]

Sota[muokkaa]

Isku ja vastaisku[muokkaa]

Äärettömän Tuhon Legioona[muokkaa]

Lopputillittely[muokkaa]

Vastarintasota kaikkea vastaan[muokkaa]

Saartorengas kiristyy[muokkaa]

Taistelu Enkelkerroksessa[muokkaa]

Leikin loppu[muokkaa]

Kaikkia Muita jännityksessä pitänyt pattitilanne laukesi yllättäen, kun Universum Majora sai Hjassanin lähettämän kirjeen, jossa luki: "Tämä oli ihan vitun huono idea. Anteeksi."[4]. Hjassan saapui Neloseen antautumaan, vihollisuudet lopetettiin ja Universumi sai hengähtää miltei yhden universaalin vuoden, kunnes seuraava suursota jälleen ravisteli sitä. Hjassanin äkilliseen antautumiseen johtavat syyt jäivät hämärän peittoon.[5]

Jälkienselvittely[muokkaa]

”Paska reissu, mutta tulipahan tehtyä.”

~Hjassan pian antautumisensa jälkeen

Sotalaallisessa mielessä seuraukset olivat katastrofaaliset kaikille osapuolille. Aikaisemmissa sodissa Kaaoksesta moneen otteeseen voiton vieneet Järjetyksen joukot olivat epäjärjestyksessä ja Armada Force sekä Gommandoryhmä heikkenivät huomattavasti. Järjestyksen sotilaallisesta voimasta tuhoutui Legioonan Nelosen tuki- ja huoltoinfrastruktuuriin aiheuttamasta laajamittaisesta tuhosta johtuen noin yksi viidesosa ja Armada Force menetti alun salamasodassa yli puolet planeettojen välisistä sekä sitä korkeamman tason joukoistaan. Nopeasti taistelusta irtautunut Gommandoryhmä ei kärsinyt raskaita miestappioita, mutta menetti monia johtotason henkilöitä näiden kyllästyttyä viimein Hjassanin pelleilyyn. AF:n ja GR:n taktiikoita tarkasti tuntemattomat Hyvä ja Paha kärsivät todella tuntuvia tappioita matalan tason taistelijoiden keskuudessa. Lisäksi varsinkin Hyvyyden joukot menettivät monia tunnettuja luutnantteja ja komentajia Keisarikunnan salamurhaajien takia, jotka Keisari oli naurusta hytkymiseltään saanut lähetettyä sekoittamaan soppaa. Hjassan-sota oli pääasiallinen syy siihen, että aikaisemmissa sodissa Järjestykseltä turpaansa ottanut Kaaos kykeni käyttämään hyväksi muiden osapuolien heikentynyttä asemaa ja taistelemaan tasaväkisesti muiden osapuolten kanssa Toisessa Universumin sodassa.

Hjassan koki sodan loputtua äärimmäisen kovia henkilökohtaisia seurauksia. Hjassan menetti Valon ja Pimeyden elementaalisten manojen perusolemukset takaisin Hyvyydelle ja Pahuudelle[6] sekä joutui luovuttamaan teknologiaa ja aseitaan voittaneille osapuolille. Voittajaosapuolille tuli kiistaa sotakorvausten kokonaiskustannuksista, mutta Hjassan velvoitettiin korjaamaan parhaansa mukaan Legioonan aiheuttamia vahinkoja, mikä taas esti AF:n nostamista jaloilleen ennen US2:sta. Universaali törttöily laitettiin hänen osaltaan äärimmäisen tiukasti pannaan, ja Universum Majora nimitettiin Hjassanin huoltajaksi kaikilla tämän ryyppyreissuilla. Tämä johtikin myöhemmin erääseen todella huonoon känni-ideaan.

Kaikkein tiukoin seuraamus viimeisenä: Käytännössä kaikki Biskatamatarista ylöspäin halusivat kurmuuttaa Hjassania fyysisesti rangaistuksena tämän hölmöilystä. Hjassan sai siis turpaansa peräjälkeen ainakin Jumalalta, Saatanalta, Jagrilta, Yiniltä, Protosilta, Magna Primeltä, Yang-Jistalta, Nigeliltä ja Universum Majoralta. Sukunsa historiaa tutkiskellut Damien Gaylord oli arvuutellut itsensä tiettyihin lopputuloksiin sukunsa historiaa koskien, ja osallistui hakkajaisiin. Velirien puolestaan kantoi velipuoltaan Hjassania kohtaan kaunaa tämän piestyä hänet väkivaltaisesti kaksintaistelussa useaankin otteeseen, ja monotti Hjassania innoissaan haaroväliin. Hjassanin optimoidun taistelukehon takia tämä ei tuottanut toivottua vaikutusta, mutta ajatus on tärkein.

Tasku-ulottuvuudeksi romahtaneseen ja hylättyyn Enkelkerrokseen jäi myös lukemattomien Legioonalaisten alati lisääntyvä armeija, mutta tämä ei tuntunut koskettavan ainuttakaan Suuntaumusta.

Viitteet[muokkaa]

  1. Taistelu oli alussa epämiellyttävän ja pelottavan tasaväkinen.
  2. Tunnetuimpia näistä ovat ehdottomasti: "Käännänpä ajan kulun toisinpäin"-viikko, "Kausaliteetti-My-Ass"-tempaus, "Muutanpa puolet eläviin organismeihin kuulumattomasta divetymonoksidista etanoliksi"-kampanja sekä "Nämä uudet luonnonvakiot ovat paljon hauskemmat"-premissi.
  3. Keisari ei myöskään ottanut kantaa sotaan puoleen tai toiseen. Hömppäasiantuntijat arvelevat, että hän olisi yrittänyt jotain, ellei olisi viettänyt suurinta osaa sodasta nauramassa kippurassa valtaistuimellaan tapahtumia seuraten.
  4. Joskin tosikielellä. Mutta perusajatus välittyi harvinaisen selkeästi
  5. Siis kunnes retconnaamme sinne jotain mielenkiintoista.
  6. Vaikka olikin jo tehnyt niistä kopiot omaan matriisiinsa.
Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.
Hömppäuniversumin sodat
Suuntaumussodat:

Mahtien Mittelö | Kaaoksen sota | Majora-sota | Hjassan-sota
2. Universumin sota | Viimeinen Taistelu

Suuret röhmöfanttisodat:

1. röhmöfanttisota | GigaCorpin sisällissota | Psi-sota | 2. röhmöfanttisota

Suuret avaruussodat:

1. galaksin sota | 2. galaksin sota | 3. galaksin sota | 1. Universumin sota