Keisari

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Chaos league logo 2.svg
Tämä artikkeli käsittelee Kaaosta tai jotain siitä syntynyttä epäsikiötä. Varo henkesi puolesta astuessasi sisään.

Good homppa ribbon.png

Trophy.png
Keisari on luokiteltu hyväksi sivuksi!
Artikkelin ulkoasu, muotoilu ja tyyli ovat keskivertoa paremmat, ja osoittavat osaltaan kuinka jaloa työmme on.
Keisari
Keisari.PNG
(Lähes) sensuroimaton kuva Keisarista
Tosinimi:Deus X Machina
Laji: ?
Sukupuoli: Mies
Syntymäaika: ?
Syntymäpaikka: ?
Suuntaumus: Kaaos
Voimaluokitus:Mahti
Tuhokapasiteetti:Dimensionaali/Intergalaktinen
Regeneraation taso:Korkea jumalainen
Kuolemattomuuden
tyypit:
1, 2, 3, 5 ja 8
Arkkiviholliset: Hjassan
Saavutukset: Ilkeys, kuolleista herääminen, keisarikunnan pystyttäminen
Pilkkanimet: Hiekkakuningas, -ruhtinas, -mestari, jne.


”Se joka puree toisen ensiksi hengiltä, saa lähteä täältä hengissä...”

~Keisari

”...mutta toivottavasti jaksat ylittää Giblarin aavikot ilman jalkoja!”

~Keisari

”wwwWWWWWWWWWWIIIIiiinnnnngggggg”

~Keisari valmistelee Hiekkateränsä

Keisari, (Engl. Emperor/The Emperor, lempinimi: Plot device) on ilkeä ja mielisokea henkilö, jonka ainoa motiivi näyttää olevan tuskan ja murheen aiheuttaminen muille eläville olennoille. Hän on toiminut kaaoshaltioiden johtajana lähes siitä asti, kun Keisarikunta laajentui näiden kotiulottuvuuteen. Keisarin vaatetus on ilkeille yliherroille tyypillinen, kunhan ankeat mustat sävyt korvataan hieman iloisemmilla kellanruskeilla sävyillä. Seiskan saamien vihjeiden mukaan Keisari on myös säännöllinen vieras omassa haaremissaan. Vaikka Keisari on kuollut monen monta kertaa, hän on tähän mennessä palannut aina takaisin. Hän asuu Keisarikunnassa, mutta Keisarikunta on liitetty nykyään osaksi Kaaoksen Valtakuntaa.

"Keisari" on tosin vain hänen itsensä valitsema kutsumanimi, joka kuvastaa hyvin hänen asemaansa. Hänen tosinimensä on Deus X Machina. Vaikka Keisari oli alunperin ihminen, altistuminen vieraille energioille aiheutti hänessä mutaatioita, joiden takia häntä ei enää voi lukea ihmiseksi. Kuitenkin hänen ulkonäkönsä pysyi ihmisenkaltaisena ja hänen tosinimiensä määrä sekä voimansa ovat samassa suhteessa kuin ihmisillä. Myös Keisarikunnan väki on enimmäkseen Keisarin edustamaa "rotua", joko .

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keisari
Fyysinen voima:
85
Nopeus:
95
Ketteryys:
90
Aseeton taistelutaito:
65
Aseellinen taistelutaito:
90
Energianhallinta:
90
Taikuus:
50
Psioniikka:
100
Älykkyys:
93
Tiimityöskentely:
30
Muut kyvyt:
70
Keskiarvo:83


Yleinen Konsensus määrittelee Keisarin yhdeksi universumin vahvimmista olennoista. Tämä on perujaan siitä, että hän on ainoana tunnettuna henkilönä onnistunut valjastamaan itselleen erääseen toiseen universumiin alunperin kuuluneen uniikin primaali-energianlähteen.[1] Tämä energia ei ole suoranaisesti Järjestystä, Kaaosta, Hyvyyttä eikä Pahuutta. Kyseessä on romahtaneen universumin koko energeettinen taso, joka on edelleen tiivistynyt ja vääristynyt aivan omanlaisekseen sekasorroksi, kuitenkin säilyttäen tietyn allakytevän järjestyksen. Hän nimesi tämän energian kansantajuisesti "hiekkaenergiaksi"[2] sen luonnostaan ruskehtavan värin ja rakeutumistaipumuksen takia.

Keisari hylkäsi kaikki perinteisiin Suuntaumusenergioihin perustuvat tekniikat ja kulutti lukemattoman pitkiä aikajaksoja opetellen käyttämään hiekkaenergiaa niiden tilalla. Hänen energiankäyttönsä vain kahteen eri tekniikkaan: Vapaiden energiapartikkelien liikuttamiseen suurella nopeudella hyökkäys- ja voimanjakamistarkoituksiin[3] sekä todellisuustasojen vahvistamiseen liki läpäisemättömäksi kerroksiksi synkronisoiduilla kidekerroksilla puolustustarkoituksissa. Kumpikin hyödyntää Keisarin huipputasoista kineettistä psioniikka, jättäen Keisarin energiarepertuaarit ja fyysisen kykenemisen täysin vapaasti käytettäväksi. Käyttämällä näitä kahta yksinkertaista, mutta ennennäkemätöntä tapaa tehokkaasti yhdessä muiden kykyjensä kanssa hän kykeni saattamaan polvilleen monia itseään raa'assa voimassa vahvempiakin vastustajia, jotka eivät yksinkertaisesti kyenneet vastaamaan niihin omalla tempuillaan.

Pelottavin Keisarin "voimista" on hänen kykynsä palata takaisin henkiin, vaikka hänet tuhottaisiin hänen olemuksensa viimeistä osasta myöten. Vaikka hänen koko olemassaolonsa poistettiin kerran universumista, hänen olemuksensa palasi pikku hiljaa uudelleen ja alkoi taas aiheuttamaan pahennusta häiriökäyttäytymisellään. Tämä johtuu hänen ja Hjassanin välisestä mystisestä siteestä, jonka takia niin kauan kuin toinen on hengissä, toinenkin palaa henkiin. Tähän mennessä hänet on virallisten tietojen mukaan tapettu 11 kertaa, ja vasta Toisessa Universumin sodassa hän onnistui kukistamaan Hjassanin ensimmäistä kertaa. Tämä tuli melkoisena shokkina Keisarille, joka salamurhaa peläten jätti laajentumispyrkimykset sikseen ja rupesi aivan helvetin tylsäksi jätkäksi.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keisari tunnetaan kautta universumin Hjassanin pahimpana vihollisena, suoranaisena nemesiksenä. Varhaisimmat näiden kahden kahinoista kertovat tarinat ovat jopa niin kaukaiselta ajalta, että kumpikin oli vielä voimiltaan Biskamatarin tasoa, eikä toisesta tosinimestä ollut vielä tietoakaan. Siitä taaksepäin mennessä parimätieto sekä kirjoitetut tallenteet muuttuvat perin omituisiksi.

Kaverilla on syytäkin olla iloinen. Hän selvisi Keisarin käsittelystä pelkällä hipaisulla.

Keisarin nousu voimakkaaksi tekijäksi universumin voimatasapainossa tapahtui vaivihkaa. Hän oli viettänyt miltei iäisyyden kasvattamassa voimiaan, sekä pikkuhiljaa rakentamassa valtakuntaansa. Tässä vaiheessa normaali paha yliherra olisi ruvennut aiheuttamaan Kaaosta ja hävitystä, mutta Keisari itsepintaisesti harjoitti eristäytymispolitiikkaa. Voimiensa kasvettua tarpeeksi hän ikään kuin viattomasti valtasi muutaman maailman universumin kaukaiselta laidalta. Vähitellen hän muodosti sinne Keisarikunnan ytimen, jota suojeli muutama muu pirulliseksi autiomaaksi, "Giblarin aavikoksi", muutettu maailma.

Keisarikunnan ytimeen hän muodosti patriarkaalisen yhteiskunnan, jonne hän keräsi lähistöltä vahvaa ainesta sekä omaa energiaansa auliisti jakamalla loi oman "rotunsa". Energian avokätinen jakaminen keräsi Keisarin alaisuuteen monia vahvoja ja uskollisia alaisia. Keisari myös kanavoi valtavia määriä hiekkaenergiaa sopivien asumisolojen, veden ja ravinnon luomiseen. Saatuaan Keisarikunnan ytimen vakaaksi ja "homman toimimaan" (infrastruktuuri, ravinto ym. simcityily) Keisari rupesi laajentamaan Keisarikunnan varsinaista asuttavaa seutua maankaltaistamalla ympäröiviä Giblarin aavikoita ja valloittamaan lähimaailmoja uusiksi Giblarin aavikoiksi. Prosessi muistutti suuremman ympyrän piirtämistä kahden sisäkkäisen ympyrän ulkopuolelle pienimmän ympyrän poistamista. Lähimaailmojen asukkaiden vaihtoehtoina oli joko liittyä Keisarikunnan iloisiksi asukkaiksi, ryhtyä edellisten orjiksi tai yksinkertaisesti tulla tapetuksi.[4] Keisari yritti kerran laajentaa Keisarikuntaa Rufuksen valtakuntaan, mutta Hjassan saapui viime hetkellä apuun. Keisari lyötiin jälleen kerran ja Rufuksen isi siirsi Rufuksen valtakunnan turvaan, mutta Hjassan menetti vasemman kätensä pysyvästi.

Keisaria vastustavien tahojen propagandasta huolimatta Keisarin alamaisilla on oikeastaan varsin hyvät oltavat. Keisarin auliisti jakama ja kaukonäköisesti varastoima hiekkaenergia piti rattaat pyörimässä silloinkin, kun hän itse poti "elämällisesti rajoittuneita" ajanjaksojaan. Vapaiden miesten ei tarvinnut tehdä niinkään varsinaista työtä, vaan pikemminkin kehittää itseään taistelijana sekä osallistua Keisarikunnan ylläpitoa tukeviin projekteihin. Orjat ovat tietenkin oma lukunsa. Sekä naiset. Hömppähistorioitsijat eivät vieläkään ole täysin ei ole varmoja siitä, mikä oli syynä Keisarin palavaan naisvihaan.[5] Keisarikunnan naiset olivat orjia ja synnytyskoneita, ainoana tarkoituksenaan palvella miehiä. Tämä oli hieman ristiriidassa sen faktan kanssa, että noin 90% Keisarikunnan väestöstä oli naisia. On esitetty, että Keisarin hiekkaenergialla oli "hieman" vaikutuksia miespuolisten henkilöiden lisääntymiskykyyn. Miespuolisten jälkeläisten saaminen vaati siis monen monta yritystä. Samaan aikaan nurkkiin kertyi suuri määrä naisia, joille piti keksiä jotain käyttöä. Jostain syystä Keisari myös keksi.[6]

Liitto Kaaoksen kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keisari oli pitkään tarkkaillut nemesiksensä Hjassanin kasvavaa vaikutusvallan määrää sekä yhteisiä sotatoimia Järjestyksen kanssa. Hän tuli siihen tulokseen, että Hjassan laskelmoisi lähiaikoina voivansa tuhota Keisarikunnan vähin tappioin voimakkaiden liittolaisten turvin. Majora-sodan jälkeen Keisari ottikin yhteyttä maanpaossa olevaan Kivi-paperi-sakseen, joka hyväksyi ilomielin Keisarin tarjouksen heikossa hapessa olevan Kaaoksen valtakunnan vahvistamiseksi. Tämä yhdessä Kadonneen valtakunnan Kaaoksen valtakuntaan liittämisen kanssa nosti Kaaoksen valtakunnan taas jaloilleen toista Universumin sotaa varten.

Luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keisari on julmasta luonteestaan ja yli-inhimillisistä kyvyistään huolimatta hyvin inhimillinen. Ehkä liiankin inhimillinen. Ihmiseksi ilman egoa ja superegoa ovat häntä kutsuneet. Ehkä hän onkin. Asiasta voi vain esittää arvauksia, eikä Keisari itse ole asiaa paljoa sivunnut. Hänet kuitenkin tunnetaan reippaana hedoistina. Keisari on myös tullut kuuluisaksi arveluttavasta huumorintajustaan ja vangeillaan suorittamistaan sadistisista koitoksista.

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kyseenalainen vaarattomuus
Keisaria pidetään yhtenä universumin vaarallisimmista yksilöistä, mutta vaikka hänet sattuisi tapaamaan, tilanne ei (luultavasti) olisi vaarallinen. Suuri määrä Keisarin toimia vastustavien tahojen voimavaroja on valjastettu hänen liikkeidensä valvomiseen Keisarikunnan ulkopuolella, ja mikäli hän tekee mitään hiemankin yli-inhimillistä, puolet Hömppäuniversumin "hyviksistä" on hänen perässään alta aikayksikön. Siksi hän mieluummin istuskelee tylsistyneenä puistonpenkillä kuin silpoo nuoria naisia pimeillä kujilla.
Mielenkiinnon kohteet
Keisari tykkää animesta, ja häntä arvellaan sen keksijäksi. Keisarilla on myöskin toinen odottamaton mielenkiinnon kohde, filatelismi. Tämän lisäksi hän tykkää viedä ihmisten sydämiä ja pistää ne purkkiin/syödä ne. Mm. Tyräel Haara-Pallila on kokenut tämän kohtalon. Tämä kolmas mielenkiinto on Seiskan tekemän tähtihaastettelun mukaan kuitenkin vain pelkkää julkisivua, jonka tarkoitus on pitää tietynlaista imagoa yllä.

Mitä vahvuuksia hänellä on?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Nousee kuolleista.
  • On julmetun voimakas.
  • Hallussa Legendaarisen tason miekka, hänen hiekkaenergiastaan muodostama Hiekkaterä[7].
  • Ovela, eikös lisänimi Plot Devicekin jo kerro?
  • Taitava viemään sydämiä niin tosielämässä kuin vanhoissa tasoloikissakin.
  • Imee tarpeeksi heikon kohteen voimat pelkästään koskettamalla käsillään.
  • Oman energiatyyppinsä mestari. Antaa epäreilun edun, koska juuri kukaan muu ei hallitse sitä.
  • Hänen ei tarvitse hengittää tai tehdä mitään muutakaan inhimillistä.
  • Pystyy tappamaan ihmisen (ja koko lössin muitakin olentoja) pelkällä läsnäolollaan, ja on siksi erittäin epäsuosittu.

Mitä heikkouksia hänellä on?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten kaikilla hyvin voimakkailla henkilöillä, Keisarillekin on syntynyt joukko toinen toistaan omituisimpia ja ylitsepääsemättömiä heikkouksia jokaisen tosinimen mukana.

  • Hämääntyy, jos lähelle tuo kaksi lasta, joilta varastaa karkkia.
  • Hän on pahis, pahikset häviää aina, koska käsikirjoitus on heitä vastaan. Voitti kerran, lienee päässyt tämän yli.
  • Ei osaa uida.
  • Apinoiden päät.
  • Pelkää parturia.
  • Jos hänelle näyttää metallista riisiä hän syö sen ja saa vatsanpuruja.
  • Pelkää joulupukkia.
  • Kokee vastustamatonta tarvetta kouria muodokkaita naishenkilöitä, ellei keskity todella kovasti. Erittäin harmillinen, kun pitäisi liikkua huomaamattomasti
  • Saa kutisevan ihottuman hiekasta. Harvinaisen epämiellyttävä, koska jokainen maailma kymmenen demietrin säteellä Keisarikunnasta on Giblarin aavikkoa.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Saatavilla ei ole tietoja siitä, että miten Keisari tarkalleenottaen sai täpättyä tähän voimanlähteeseen. Aukko paikataan erinäisten henkilöiden nuoruusvuosia käsittelevän Hömppälaajennus 2.2: Sons of The Fathersin yhteydessä.
  2. Keisarilla oli hiekkafetissi. Ikävä kyllä kärsii myös hiekka-allergiasta.
  3. "Hiekkamyrsky"
  4. Keisarikunnan väkiluku kasvoi nopeasti, koska lähimaailmat olivat täynnä harvinaisen älykkäitä ihmisiä.
  5. Luultavasti hän oli saanut liian monet pakit.
  6. Ihmiskauppa oli iso osa Keisarikunnan taloutta. Kysyntää riitti.
  7. Mainitsimmeko jo hiekkafetissistä? Mainitsimme