Energialohikäärme

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Energialohikäärme
Gold dragon-1.jpg
Tieteellinen nimi:Draco Energis
Tosinimi:enedraco
Voimakkuus:B (sininen aaltomuoto)
C+ (oranssi aaltomuoto)
Vaarallisuus:A/B
Älykkyys:A-
Luoja:Hukkunut historian hämäriin

Energialohikäärmeet (Draco Energis) ovat suuntaumuslohikäärmeiden jälkeen voimakkain lohikäärmeiden lajeista. Nimensä mukaisesti ne ovat, maagisista elementaali-, mana- ja suuntaumuslohikäärmeistä poiketen, energiapohjaisia olentoja, jotka koostuvat mukaansa nimetystä lohikäärme-energiasta.

Energialohikäärmeiden yleisin suuntaumus on järjestys-paha, ja suurin osa Universumin energialohikäärmeistä kuuluu Tiamarin tähti-imperiumiin. Suuntaumukseltaan hyvät tai kaoottiset energialohikäärme-pariahit ovat Tiamarin valta-alueen ulkopuolella eläviä pakolaisia tai (yleensä) kuolleita.

Energialohikäärmeet luotiin Mahtien Mittelön aikana palvelemaan sotureina tuossa sodassa. Ne luonut Suuntaumus kuitenkin hylkäsi ne hyvin nopeasti sopimattomina tarkoituksiinsa, ja koko projekti lakaistiin maton alle niin perusteellisesti, että tähän päivään asti Suuntaumuksista mikään ei ole vielä tunnustanut luoneensa energialohikäärmeet. Yleensä epäillään Järjestystä, joka olisi hylännyt energialohikäärmeet niiden pahuuden tultua ilmeiseksi.

Energialohikäärmeet tunnetaan yhdeksänhäntäisten kettujen ikiaikaisina vihollisina. Tarkkaa syytä lajien väliseen vihanpitoon ei tunneta. Myös molokit katsovat itsensä energialohikäärmeiden vihollisiksi, sillä lohikäärmeet pitävät suuresti molokinlihan mausta. Energialohikäärmeet eivät kuitenkaan pidä molokkeja vihollisina vaan ruokalajina.

Toisin kuin elementaalilohikäärmeillä, energialohikäärmeillä ei ole myötäsyntyistä halua kerätä arvoesineitä ja nukkua niiden päällä. Tämä ei tarkoita, että ne eivät joskus tekisi niin. Useimmat muut lohikäärmeet suosivat kultaa, mutta energialohikäärmeet pitävät kuparista.

Olemus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tosimuodoissaan energialohikäärmeet ovat suunnilleen kerrostalon kokoisia, ruumiinrakenteeltaan hyvin paljon elementaalilohikäärmeeitä muistuttavia liskonkaltaisia olentoja, joilla on siivet, pitkä kaula ja neljä raajaa. Ne ovat yliulotteisia energiaolentoja, joiden ruumis koostuu lohikäärme-energian matriisista, jota tukevat sekä ulkoa että sisältä ohuet olevaisuusenergian säikeet. Olevaisuusenergiaverkossa riippuu paikoitellen tiiviimpiä olevaisuusenergiakappaleita, jotka muodostavat muiden lohikäärmeiden lohikäärmeenluista tukirankaa approksimoivan, mutta irrallisista osista koostuvan rakenteen. Myös energialohikäärmeen kynnet ja hampaat koostuvat olevaisuusenergiasta. Niiden silmät ovat puhdasta, kristalloitunutta värienergiaa, jonka tyyppi on yksilöllinen, suomut ja siipipoimut taas väri- ja olevaisuusenergioiden sekoitusta.

Päinvastoin kuin esimerkiksi ihmisillä, joiden mieli on jaettu "vaakasuunnassa" tietoiseen mieleen ja alitajuntaan, energialohikäärmeiden mieli on jaettu "pystysuunnassa" useisiin sirpaleisiin, jotka ovat kaikki tietoisia. Nämä sirpaleet vuorovaikuttavat keskenään muodostaen kollektiivisen tajunnan.

Energialohikäärmeen lohikäärme-energia voi olla joko sinisessä tai oranssissa aaltomuodossaan. Sinisen aaltomuodon energialohikäärmeet ovat lajin tosiasiallisia edustajia, ja oranssit niiden itsestään monistamia, puoli-itsenäisiä heijastumia, jotka toimivat todellisen sinisen lohikäärmeen olemuksen osina. Oranssin aaltomuodon kopioilla on oma mieli (tai siis useita sellaisia) ja ne toimivat itsenäisten olentojen tapaan, mutta kuitenkin luojansa tahdon välikappaleina, ja jakavat tosinimensä tämän kanssa.

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Energialohikäärmeillä ei ole maagisia kykyjä, vaan ne pohjaavat energiamanipulaatioon ja psioniikkaan. Ne osaavat luonnostaan käyttää lohikäärme-energiaa (tyyppi riippuu lohikäärmeen omasta aaltomuodosta), olevaisuusenergiaa sekä värienergiaa silmiensä mukaan, ja niillä on hyvät valmiudet oppia myös muita energiatyyppejä. Psioniikan saralla energialohikäärmeet osaavat telepatiaa, mielenhallintaa, illuusioita, telekinesiaa ja aika lailla kaikkea muutakin. Melammu on energialohikäärmeille ominainen yleiskäyttöinen psioninen tekniikka, jota ne käyttävät kuolevaisten saattamiseen valtansa alle ja taikuudelta suojautumiseen.

Energialohikäärmeillä on vähintään alhaisen keskitason regeneraatio, ja ne parantuvat nopeasti useimmista vammoista. Mikään pään irrottamista lievempi ei kykene pysyvästi tuhoamaan edes alhaisen tason energialohikäärmettä, ja voimakkaammat yksilöt on vielä tätäkin vaikeampi saada hengiltä.

Energialohikäärmeet osaavat lentää, mutta tämä kyky ei ole sidoksissa niiden siipien kykyyn tuottaa nostetta, vaan ne liikkuvat yhtä helposti ilmassa, vedessä ja avaruuden tyhjiössä.

Energialohikäärmeet ovat tyyppien 1 ja 3 kuolemattomia.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisin kuin muut tosilohikäärmeet, energialohikäärmeet eivät ole kehittyneet testisyklien aikaisista alkulohikäärmeistä, vaan ne luotiin näiden pohjalta yrityksessä tuottaa energiapohjainen, paranneltujen soturilohikäärmeiden rotu[1]. Energialohikäärmeiden luoja hylkäsi ne, ja omilleen jäätyään ne alkoivat tehdä juuri sitä, mitä sotaa ja valloitusta varten luotujen yliolentojen voi odottaakin tekevän. Näin syntyi Tiamarin tähti-imperiumi. Samalla luotiin energialohikäärmeiden uskonto, draconismin nimellä kulkeva aate, jonka keskeisin dogma on lyhyesti se, että 99% muusta elämästä kelpaa korkeintaan energialohikäärmeiden orjiksi tai ruoaksi. Lohikäärmesodissa energialohikäärmeet voittivat elementaalilohikäärmeiden yhdistetyt armeijat, ja ne pakotettiin tunnustamaan energialohikäärmeiden ylemmyys ja vannomaan uskollisuutta Draconeuvostolle. Energialohikäärmeitä tähän asti johtanut Tiamat kuoli kaksintaistelussa Takatsuke Yoko'zoa vastaan. Häntä seurasivat Apŝu ja myöhemmin Kiŝhar. Kun Bydo alkoi yhdeksännen universumisyklin lopulla levittäytyä Keskiulottuvuudessa, energialohikäärmeet olivat niiden tahojen joukossa, joille Universum Majora, joka oli päättänyt ratkaista ongelman romauttamalla Keskiulottuvuus Bydon niskaan, lupasi pelastaa näiden omistukset Keskiulottuvuudesta ennen tuhoa. Energialohikäärmeille tämä sopi, sillä ne eivät juuri perustaneet Bydosta, olivat joka tapauksessa halunneet uudelleenjärjestellä, ja sitä paitsi tarjoukseen sisältyi kutsu Suuriin Universumisyklin Päättäneisiin Bileisiin, koko multiversumin tähänastisen historian suurimpiin ja alkoholipitoisimpiin juhliin.

Järjestäytyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Energialohikäärmeiden järjestäytymismalli on voimakkaan hierarkinen. Ensisijainen jako on kahteen kastiin: aateliin ja rahvaaseen. Aatelisstatus ei määräydy syntyperän, vaan iän ja voimien perusteella. Komentoketju on hyvin monihaarainen, sillä jokainen energialohikäärme on itse omat lähimmät alaisensa. Yksittäiset energialohikäärmeet pyrkivät lyhyellä tähtäimellä ensisijaisesti edistämään omaa etuaan, mutta heidän oletetaan asettavan energialohikäärmeiden lajillisen edun (sellaisena kuin hierarkiassa ylempänä olevat sen määrittelevät) omien päämääriensä edelle. Käytännössä energialohikäärmeillä on kuitenkin suhteellisen paljon vapauksia niin kauan kuin asetetut tavoitteet täyttyvät. Hallitsevassa asemassa olevat pysyvät vallassa olemalla voimakkaampia ja ovelampia kuin kilpailijansa tai täyttämällä tehtävänsä niin hyvin, että on kaikkien osapuolien edun mukaista, että he pysyvät vallassa.

Jokainen energialohikäärme kuuluu yhteen kahdestatoista syntyperän mukaan määräytyvästä huoneesta. Huoneet ovat omavaraisia, mutta eivät yhtä itsenäisiä kuin esimerkiksi yhdeksänhäntäisten kettujen suvut, ja toimivat kaikissa tärkeimmissä kysymyksissä yhteistyössä jaetun keskusjohdon alaisudessa. Jokainen hallitsee osaa Tiamarin imperiumin alueesta. Kahdeksaa ensimmäistä huonetta johtaa ruhtinas, joka on aina sen vanhin ja voimakkain jäsen. Ruhtinaiden yläpuolella ovat voimakkainta huonetta johtava ylipappi ja tämän alaisuudessa toimivat kolme varakuningasta, joilla kullakin on oma vastuualueensa: yksi huolehtii sota- ja sotilasasioista, toinen taloudesta ja aluehallinnosta, ja kolmas diplomatiasta, vakoilusta, valvonnasta ja tietohallinnosta. Yhdessä ylipappi, varakuninkaat ja kahdeksan ruhtinasta muodostavat energialohikäärmeiden korkeimman päättävän elimen, Draconeuvoston, joka kokoontuu epäsäännöllisin väliajoin.

Draconeuvoston ja muun aatelin välissä ovat huoneenvanhimpien asettamat aateliset käskynhaltijat, joista kukin vastaa yhdestä läänityksestä, jostakin erikoistehtäväst, tai molemmista. Tittelitön aateli raportoi käskynhaltijoille, rahvas aatelille, ja käskynhaltijat Draconeuvostolle.

Huoneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

E Shaggashtu
Sodan varakuningashuone. Jäsenmäärältään huoneista kolmanneksi suurin, mutta katsotaan toisiksi vaikutusvaltaisimmaksi. Kaikki energialohikäärmeet ovat sotilaita, mutta E Shaggashtun jäsenet ovat sitä vielä enemmän, sekä sotureina että strategeina. Painottavat taistelutaitojen osalta fyysistä voimaa ja energiamanipulaatiota psioniikan kustannuksella. Sen hallitsemat planeetat muistuttavat tavallisesti lähinnä vahvasti linnoitettuja sotilastukikohtia.
  • Huoneenvanhin: varakuningas Anra
E Eshgalagrig
Talouden varakuningashuone, jonka jäsenet johtavat Tiamarin byrokratiaa ja taloutta. Jäsenmäärältään huoneista toisiksi suurin, mutta vaikutusvallassa kolmas. Sen jäsenet ovat kiinnostuneempia resursseista ja logistiikasta kuin vallasta tai sotilaallisesta voimasta, eivätkä ole yhtä kiinnostuneita taistelutaitojensa harjoittamisesta kuin useimmat muut energialohikäärmeet.
  • Kotipaikka: Tiamar
E Namshub
Tiedon varakuningashuone ja neljästä tärkeimmästä huoneesta sekä jäsenmäärältään että vaikutusvallaltaan pienin. Sen jäsenet ovat vakoilijoita, tiedustelijoita, tutkijoita ja diplomaatteja. Suosii yliluonnollisista kyvyistä psioniikkaa, ja on huoneista keskittynein teknologiaan. Osa sen hallitsemista maailmoista on melko mukavia paikkoja, osa panoptikoneja.
E Sharrapu
Erikoistuu kaivostoimintaan ja raskaaseen teollisuuteen. Tunnetaan jopa energialohikäärmeiden mittapuulla kovista otteistaan. Sen tiedetään esimerkiksi mieluiten tuhoavan kokonaan kapinoivat tai vaikeasti valloitettavat maailmat. Sen hallitsemat maailmat ovat juuri niin ikäviä kuin voisi kuvittellakin.
E Azugallatu
Erikoistuu biologiaan, bioteknologiaan ja orjiin. Sen jäsenet näkevät itsensä mieluummin puutarhureina kuin hallitsijoina, mikä ei ole paljoakaan parempi. Sen hallitsemat planeetat ovat usein veden tai viidakoiden peittämiä puutarhamaailmoja.
E Sahiratu
Käy huoneista eniten kauppaa Tiamarin ulkopuolisten tahojen kanssa, mutta näkee kaupankäynnin vain tapana hyväksikäyttää alempia rotuja, ja on aivan yhtä valmis salakuljetukseen ja avaruusrosvouteen. Jäsenet käyttävät paljon kuolevaisia välikäsiä, ja ovat valmiita teeskentelemään pitävänsä heitä liittolaisina eivätkä omaisuutena. Ylläpitää huoneista suurinta avaruuslaivastoa.
E Belebir
Erikoistuu ulottuvuusmekaniikkaan, terraformoimiseen ja yleiseen astroinsinöörityöhön. Ylläpitää Tiamarin kaukaisia alueita toisiinsa yhdistävää madonreikien ja ulottuvuusportaalien verkostoa.
E Idlurugu
Ainoa huoneista, jonka jäsenet harjoittavat merkittävissä määrin taikuutta. Huoneista toisiksi pienilukuisin ja vähiten vaikutusvaltaisin.

Nimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Energialohikäärmeillä on kaksi nimeä: henkilökohtainen etunimi ja huonekohtainen sukunimi. Aateliset, käskynhaltijat ja huoneenvanhimmat lisäävät lisäksi tittelinsä nimeensä. Energialohikäärmeiden etu- ja sukunimet ovat moniosaisia ja tyypillisesti varsin pitkiä. Useimmissa vähemmän muodollisissa yhteyksissä käytetäänkin koko nimen sijasta lyhennettyä muotoa, jossa tyypillisimmin etunimi on lyhennetty kaksiosaiseksi ja sukunimi yksiosaiseksi.

Silloin kun etunimi ja sukunimi esitetään yhdessä, muoto on sekä lyhennetyillä että täyspitkillä nimillä <etunimi> Ea[2] <huoneen nimi>. Tähän perusrakenteeseen liitetään erilaisia elementtejä lohikäärmeen arvosta riippuen:

  • Aatelisilla nimen eteen liitetään sukupuolesta riippuen "nin" tai "en"
  • Käskynhaltijoilla nimen eteen liitetään "nin/en abaraqu"
  • Ruhtinailla etunimen eteen liitetään "ningal" tai "engal" ja jälkeen (ennen Ea-rakennetta) "ninsi" tai "ensi"
  • Varakuninkailla nimen eteen tulee "nin eresgar" tai "en sarrugar" ja etunimen perään "ninsi" tai "ensi"
  • Draconeuvoston ylipapilla nimen eteen liitetään "elu eredigir" tai "elu sarudigir" ja etunimen jälkeen "ninsi" tai "ensi".

Puhuttelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Aatelittoman puhutellessa ylempiarvoista:
    • Aatelista: ylhäisyys
    • Ruhtinasta: korkeus
    • Varakuningasta: majesteetti
    • Ylipappia: pyhyys
    • Käskynhaltijoita puhutellaan arvonimeltä
  • Aateliset puhuttelevat tittelillisiä energialohikäärmeitä arvonimeltä (käskynhaltija, ruhtinas, varakuningas), lukuunottamatta ylipappia, jota ainoastaan muut huoneenvanhimmat saavat puhutella ylipapiksi
  • Oman huoneen johtajaa puhuteltaessa: aatelittomilla valtias tai valtiatar, aatelisilla huoneenvanhin
  • Huoneen sisällä voidaan epämuodollisesti huoneenvanhinta puhutella isä tai äiti ja muita jäseniä tai huoneenvanhinta jos puhuttelija on aatelinen ja jakaa tämän kanssa vähintään yhden vanhemman veli tai sisar

Energialohikäärmeitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Energialohikäärmeet sanovat, että tässä onnistuttiinkin.
  2. "Ea" osoittaa huoneeseen kuulumista; esimerkiksi "Asdf Ea Qwerty" tarkoittaisi suunnilleen "Asdf, Qwertyn huonetta". Silloin kun huoneen nimi esitetään erikseen, sitä edeltää "E" ("E Qwerty" = "Qwertyn huone")