Punainen Mahor

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

”Jos sillä on pulssi - poista sen kallo! Jos sillä ei ole kalloa - revi se kahtia! Jos sillä ei ole pulssia - tapa se silti!”

~Mahorin ritarien tunnuslause
Eräs Punaisen Mahorin ilmenemismuodoista.

Mahor, Punainen Jumala on sodan ja väkivallan Mahtijumala. Hän edustaa taistelua, aggressiota ja sodankäyntiä niiden kaikissa, ristiriitaisissakin aspekteissa[1] taistelutaidosta ja strategiasta sekä sotateknologiasta taisteluun itseensä ja siihen, mikä sitä seuraa. Positiivisimmissa aspekteissaan hän on urheuden, taistelutahdon ja kyvyn ylittää esteet, negatiivisemmissa verenhimon, hurmeen ja hävityksen jumaluus. Hän on sekä väkivallan harjoittajien että sen uhrien jumala, ja niin sotilaiden, kenraalien, murhaajien kuin sodan jalkoihin jääneiden viattomienkin suojelija. Hänellä on lukuisia liikanimiä, kuten Keihäiden ja miekkojen jumala, Kallojen herra, Veren jumala[2], Ruumiiden kuningatar[3], jne. Mahorin aspekteista kapea enemmistö on kallellaan Kaaoksen, mutta yleisesti ottaen hän pyrkii neutraaliuteen, tai siis yhtäläiseen vihamielisyyteen, kaikkia Suuntaumuksia ja kaikkia muitakin Universumin tahoja kohtaan.

Mahtijumalana Punainen Mahor on Limbus-vuoren sodanjumalten kollegion puheenjohtaja, ja sen toisiksi ylimmän osuuden, Sodanjumalten 64:n helvetintaistelujyrkänteen vartijat, kahdeksan JUMALkenraalia[4], ovat hänen palvelijoitaan.

Useimmat Mahorin kultit ovat yhtä mieltä siitä, ettei hän ole syntynyt jumalaksi, vaan on alkujaan ollut puolijumala tai kuolevainen, joka Mahtien Mittelön alkuaikoina suorittamiensa sankaritekojen kautta askendoitu jumaluuteen, ja raivasi tiensä muita sodanjumalia tappaen ja absorboiden aina Mahtijumalaksi asti. Eri traditioiden tarjoamat elämänkerralliset yksityiskohdat ovat keskenään vakavasti ristiriitaisia ja päällekkäisiä, ja useimmat teologit uskovatkin Mahorin olevan lukuisten Mahtien Mittelön aikaisten sotapyhimysten perusteellisen synkretismin tulos, joka lisäksi on takautuvasti ominut itselleen muiden sodanjumalten historioita tai uudelleenkirjoittanut ne omillaan.

Punaisella jumalalla on lukuisia ilmenemismuotoja, joista osa, kuten haavojen peittämältä ihmiseltä näyttävä Verisen kenraalin hahmo, on inhimillisiä, osa, kuten monikätinen, -jalkainen ja -päinen Kaikkien taistelujen herra, hirviömäisiä, ja osa, kuten erilaisista aseista koostuvan kiekon näköinen Väkivallan pyörä, tai Verisen levon huoma, joka ilmenee ruumiiden täyttämänä, punaisten pilvien varjostamana kenttänä, joka korvaa lähimaastoon siellä, missä manifestoituu, eksoottisia. Kaikissa muodoissaan hän on, kuten voi arvata, kaikkien luonnollisen ja yliluonnollisen taistelun muotojen mestari, jonka tiedetään täydessä voimassaan ilmentyessään taistelleen Mainoreita tasapeliin. Paitsi että on jumalana tyyppien 1, 3, 4 ja 7 kuolematon, ja siten äärimmäisen vaikea pysyvästi vahingoittaa, saati sitten tappaa, hänellä on se vielä epäreilumpi etu, että hän on sodan jumalana itse täysin immuuni väkivallalle, eikä voi kärsiä todellista vahinkoa mistään aggressiivisesta tai vahingoksi aiotusta teosta. Mainorit tai Mahdit voivat ohittaa tämän kyvyn uudelleenkirjoittamalla paikallisesti väkivallan konseptin, mutta muiden on tyydyttävä hänen huijaamiseensa (mikä ei ole helppoa), pois sinetöimiseensä (myös vaikeaa) tai siihen, mikä tarkalleen ottaen katsotaan väkivallaksi, liittyvien porsaanreikien hyödyntämiseen (sekin hankalaa; lisäksi sama temppu harvemmin toimii kahdesti, ja Mahor on nähnyt enemmän taisteluja kuin juuri kukaan maailmankaikkeudessa).

Mahoria ei tule sekoittaa Sodan personifikaatioon, vaikka he jakavatkin joitakin ominaisuuksia, ja heidät nähdään usein yhdessä.


  1. Paradoksaaliset olemukset ovat tyypillisiä korkeammille jumalille, jotka tapaavat palvontansa maksimoidakseen kerätä valtavan määrän toisiinsa vain väljästi liittyviä eri aspekteja, mutta Mahor on sodan ylimpänä jumalaisena edustajana sodassa myös itseään vastaan, ja hänen aspektiensa tiedetään samanaikaisesti manifestoituessaan taistelleen keskenään ja jopa surmanneen toisiaan.
  2. Muuan vähäisempi Kaaosjumala kuuluu kopioineen tämän tittelin.
  3. Mahorilla ei ylemmän tason kosmisena olentona varsinaisesti ole vakaata sukupuolta, ja hänen yksittäiset aspektinsa vaihtelevat.
  4. Noin se kuuluu kirjoittaa...