Keskustelu:Suuri Hömppäturnaus/Arkisto

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Malline:Arkisto

Päätetyt ottelut[muokkaa]

The One vs. Rufus[muokkaa]

Vaikea sanoa, hahmot ovat niin erilaiset. Rufus varmaankin yrittäisi päästä lyömään/potkimaan vastustajaansa, kun taas The One pyrkisi psionisilla voimillaan päättämään ottelun lyhyeen, mahdollisesti käyttäen Endless Agony:ä. Riittävätkö Rufuksen henkiset kyvyt iskun torjumiseen/kestämiseen? --Rohmofantti logo.png   Röhmöfantti Rohmofantti logo.png    21. maaliskuuta 2010 kello 14.34 (UTC)

Kuten kaikki animea katsoneet tietävät, tahdonvoimalla on äärimmäisen suuri merkitys taisteltaessa psioniikkaa vastaan. Luultavasti Rufus pystyisi ainakin osittain vastustamaan psionisia iskuja, ja pyrkisi sitten tekemään jotain sellaista kuten nappaamaan The Onea hännästä ja paiskaamaan vuorenseinämään. Perään hän voisi lähettää energia- tai taikahyökkäyksiä, koska heti ensi-iskulla ottelijat todennäköisesti tajuaisivat vastustajan voimavarat ja siten alkaisivat taistella täysillä.--B14 21. maaliskuuta 2010 kello 14.43 (UTC)
Tiputin tuon nimen joskus epähuomiossa, mutta nyt siitä on artikkelikin. Ilmeisesti Rufus on jonkin sortin paha yliherra, mikä tarkoittaa sitä, että hän luottaa pitkälti pahoihin käskyläisiinsä. Kaksintaistelussa hän taas on heikoilla, häviäähän hän aina sankarellekin. Mikäli Rufus saisi aloittaa täysin varustellussa pahuuden linnakkeessa, tilanne voisi olla tasaväkinen. Suorassa taistelussa The Onen pitäisi voittaa suurella todennäköisyydellä. Rufus-heppulin kättä pidempien repertuaarista ei ole missään mainintaa. Antaisin hänelle pahan yliherran haarniskan ja kuvassa näkyvän miekan(?), jotta miehen ei tarvitse taistella lohikäärmettä vastaan paljain käsin. Toisaalta High fantasy -tyyppisellä yliherralla saattaa yllättäen olla kokemusta lohikäärmeitä vastaan taistelemisesta. Paras (ja hauskin) tapa selvittää tälläiset asiat olisi tehdä molemmille hahmoille jonkinlaiset hahmolomakkeet ja ruveta heittelemään noppia. Hmm. Hömppäpedia-roolipeli... --Liity meihin tai kuole --Hjassan 21. maaliskuuta 2010 kello 15.20 (UTC)
Soisin, ettei minioneja sallita, elleivät ne ole herransa tahdottomia nukkeja, jolloin ne voidaan laskea apuvälineiksi eikä toisiksi taistelijoiksi. Pidetäänpä kuitenkin topikki kasassa, jooko? Itsekin kallistun sille suunnalle, että The One voittaa, koska hän on esiintymisiensä yhteydessä demonstroinut paljon monipuolisempia ja pitkäkantamaisempia hyökkäyksiä, hän on älykkäämpi ja paljon parempi psioniikassa ja lisäksi osaa regeneroida.--B14 21. maaliskuuta 2010 kello 15.25 (UTC)
Eiköhän Ykkönen voita. Luulisin että hänen tasoisensa psyykikon ultimate attack vähintään häiritse Rufusta hetken aikaa, jolloin The One ehtii hyvin käyttää energiaa, ehkä jopa lopetusliikettään. Lähitaistelussa taas hänellä olisi etulyöntiasema fyysisten ominaisuuksiensa ja regeneraatiokykynsä takia.
Jonkin sortin roolipelisysteemi on pyörinyt minunkin mielessäni. Meillähän on jo arvot yhdestä sataan, sen kuin vain käytetään niitä prosenttiarvoina. --Rohmofantti logo.png   Röhmöfantti

Rohmofantti logo.png    21. maaliskuuta 2010 kello 16.46 (UTC)

Voimmeko siis konsensuksen nimissä julistaa The Onen voittajaksi?
Ja pidetäänkö se keskustelu aiheessa, jooko? Hömppäpedia the Role Playing Gamea voi mennä suunnittelemaan jonnekin toisaalle.--B14 21. maaliskuuta 2010 kello 17.21 (UTC)
Ygösen voittoa minäkin tuossa yritin ilmeisen epäonnistuneesti maalailla. --Liity meihin tai kuole --Hjassan 21. maaliskuuta 2010 kello 17.26 (UTC)

Hyoga vs. Night[muokkaa]

...ja entistä vaikeammaksi menee. Night tuskin turvautuu heti alussa täysiin voimiinsa, käyttää luultavasti olemattomuusenergiaa. Hyoga taas saattaisi joko yrittää päästä kaksintaisteluun Nightin kanssa, tai hyödyntää Majora-tekniikoitaan, esimerkiksi Kohi 5: Zeiko:a. Lähitaistelussa Night on vahvoilla, suurempien fyysisten voimiensa ja miekkansa erityisominaisuuksien vuoksi. Toisaalta Hyoga voisi tälläisessä tilanteessa käyttää esimerkiksi Zehi 2: Zeizepai:ta hyvyysenergialla, mikä saattaisi yhdistettynä Huyhi 1: Tyu:hun päästää hänet pakenemaan Nightin luomasta pimeydestä. Kimuranttia. --Rohmofantti logo.png   Röhmöfantti Rohmofantti logo.png    21. maaliskuuta 2010 kello 18.48 (UTC)

Majora-tekniikat ovat Hyogan paras toivo tässä ottelussa. Tosin hän ei osaa yhtään tarpeeksi korkeatasoista Kohi-tekniikkaa, jotta hän pystyisi luomaan suojakilpia Nightin hyökkäyksiä vastaan, ja Dividing Chaosin ottaminen vastaan pelkällä sinisellä energiahaarniskalla maksaisi Hyogalle paljon. Night voi lisäksi käyttää SûShá-kzkèä ja hypätä avaruuden halki Hyogan lähelle ja tehdä energiahyökkäyksen lyhyeltä etäisyydeltä. Lisäksi Night osaa regeneroida tasolla 7, mikä auttaa paljon Hyogan hyökkäyksiä vastaan, ja hänellä on psioniikan saralla etulyöntiasema.--B14 21. maaliskuuta 2010 kello 19.00 (UTC)
Toisaalta taas Hyogan saattaisi ainakin pidemmällä matkalla olla mahdollista väistää Dividing Chaos, joka vaikuttaa lähinnä vaakatasossa, jolloin hän saisi tilaisuuden käyttää hyvyysenergiaa Nightiin, mikä ennen pitkää alkaisia heikentää hänen tyhjiötään.
SûShá-kzkè aiheuttaa voimakkaita gravitaatioaaltoja, mikä vaikeuttaa tähtäämistä, jolloin Night ei välttämättä onnistuisi ensimmäisellä kerralla. Tässä ajassa Hyoga saattaisi ehtiä kauemmas, jolloin Dividing Chaos:in tai miekan erityiskyvyn uhka ei olisi niin suuri. Hyogan paras toivo tässä taistelussa on Nightin lamaannuttaminen zeiko:lla, ja ammuskeleminen hyvyysenergialla kauempaa. Suorassa taistelussa hänen mahdollisuutensa supistuvat huomattavasti. --Rohmofantti logo.png   Röhmöfantti

Rohmofantti logo.png    21. maaliskuuta 2010 kello 20.00 (UTC)

Vaikka SûShá-kzkè aiheuttaakin gravitaatioaaltoja, leveämpi aaltohyökkäys takaapäin Void Blastilla tekisi vakavaa vahinkoa Hyogaan, jota suojaa kuitenkin vain sinisestä energiasta tehty haarniska, vaikka hyvä haarniska onkin. Täytyy lisäksi ottaa huomioon, että hyvyysenergia ei ole olemattomuusenergian (jonka tiivistynyt inkarnaatio Night käytännössä on) erityinen heikkous, vaan valo/olevuusenergia. Eikä Hyogan Zeiko välttämättä pysty pitelemään Nightin tasosita vastustajaa kauan, koska Majora-tekniikan teho riippuu omasta energianhallintakyvystä. Bind Rings jalkoihin ja käsiin + Death Beam-spammi takaisi voiton Nightille, ellei Hyoga heti lähde pakenemaan ja piiloudu, mitä pidän epätodennäköisenä, onhan hän sentään Universal Fightersin kursseja käynyt ja Universum Majoran palveluksessa, ja haluaisi siis varmasti tuhota Kaaoksen Valtakuntaa palvelevan Nightin.--B14 21. maaliskuuta 2010 kello 20.22 (UTC)
Jätän tyhjän äänen tämän tapauksen kohdalla. Jos on pakko kallistua jonnekin, kallistun Nightin kannalle. --Liity meihin tai kuole --Hjassan 21. maaliskuuta 2010 kello 21.32 (UTC)
Viittasin hyvyysenergiaan lähinnä koska se on voimakkain Hyogan kolmesta energiatyypistä, ja muutenkin yksi viidestä voimakkaimmasta energiatyypistä. Toisaalta myös Night hallitsee yhtä näistä viidestä energiatyypistä, ja muistaakseni olemattomuusenergia on voimakkaampaa kuin sininen/valkoinen.
Erikoiskykyjen, karvan verran suurempien fyysisten voimien ja reilusti korkeamman älykkyyden perusteella Night on voitolla, vaikka Hyogalla saattaa ehkä mahdollisuuksia ollakkin. --Rohmofantti logo.png   Röhmöfantti

Rohmofantti logo.png    22. maaliskuuta 2010 kello 06.31 (UTC)

Olet siis valmis myöntämään, että Night ottaa voiton todennäköisemmin?--B14 22. maaliskuuta 2010 kello 10.48 (UTC)
Olenhan minä. Mutta sen ei tarvitse tarkoittaa että niin myös käy. Night on ilmiselvä antagonisti, kun taas Hyoga muistuttaa erehdyttävästi protagonistia, mikä tarkoittaa että juuri kun Night on antamassa viimeistä iskua, Hyoga oivaltaa jotakin, joka kääntää taistelun suunnan! Voisiko hän esimerkiksi napata Nightin aseen Zeikolla, ja hyökätä hänen kimppuunsa?
Jos Argumentum ad käsikirjoitus ei tuota tulosta, niin minun puolestani voimme julistaa Nightin voittajaksi. Kaikki mahdollisuudet pitää ottaa huomioon.
--Rohmofantti logo.png   Röhmöfantti

Rohmofantti logo.png    22. maaliskuuta 2010 kello 11.52 (UTC)

Yleensä tälläisessä tappelussa, joka muutenkin on puhtaasti teoreettinen, juoneen vetoamista ei voida hyväksyä.--B14 22. maaliskuuta 2010 kello 12.06 (UTC)
Siinä tapauksessa Night voittaa kehittyneempien erityiskykyjen, suurempien fyysisten voimien ja korkeamman älykkyyden perusteella --Rohmofantti logo.png   Röhmöfantti

Rohmofantti logo.png    22. maaliskuuta 2010 kello 14.23 (UTC)

Jurppa vs. Punainen Komentaja[muokkaa]

Olen Punaisen Komentajan kannalla. Jurpan voimat eivät vaikuta kummoisilta, mutta ne kuitenkin kasvavat hänen humalansa mukana. Jurppaa kuitenkin luonnehditaan jumalaksi. Minkälainen on jumalan kontrasti verrattuna "tavalliseen" superantagonistiin? --Liity meihin tai kuole --Hjassan 26. maaliskuuta 2010 kello 16.48 (UTC)

Käytännössä hömppäversumissa jumaluudesta ei oikeastaan seuraa juuri muita etuja kuin kuolemattomuus, kyky saada lisää voimaa palvojien uskosta ja vaihtelevan tasoinen todellisuuden muuntelukyky (tähän kuuluu mm. asioiden materialisoiminen tyhjästä ja sen sellainen). Kaksi jälkimmäistä ovat Jurpan kohdalla merkityksettömiä, eikä ensimmäinenkään ole välttämättä ylittämätön ongelma. Kaikki nämä kolme ovat oikeastaan myös "tavallisen" superolennon saavutettavissa, mikä nähdään selkeästi, kun siirrytään ylemmäs voimajärjestyksessä.
Jurppahan on totta kai myös tyhmä kuin saapas ja melkein yhtä altis koheltamiselle kuin Sir Pezzku (sitä se känni teettää).--B14 26. maaliskuuta 2010 kello 17.16 (UTC)
Punainen Komentaja voittaa minunkin mielestäni. Jurpan artikkelissa kyllä väitetään että ollessaan tarpeeksi kännishä hän olisi koko universumin vahvin olento, mutta se ei kyllä voi pitää paikkaansa. Vaikka Jurppa olisikin voimakkaampi ja kestävämpi, uskoisin Punaisen Komentajan kykenevän väistämään Jurpan epätarkat iskut, ja kuten Kolmessa Kaaoksen kuulassa nähtiin, kaaosenergia heikentää Jurppaa muuttamalla tämän veressä olevan etanolin sokeriksi. --Rohmofantti logo.png   Röhmöfantti

Rohmofantti logo.png    3. huhtikuuta 2010 kello 06.10 (UTC)

Punainen Komentaja voitaneen valita voittajaksi? --Liity meihin tai kuole --Hjassan 3. huhtikuuta 2010 kello 06.34 (UTC)
Minun puolestani kyllä. Perusteina olkoon vaikka älykkyys, suurempi osumatarkkuus ja kaaosefektit. --Rohmofantti logo.png   Röhmöfantti

Rohmofantti logo.png    3. huhtikuuta 2010 kello 18.25 (UTC)

Maryu Yoko'zo vs. The Leader[muokkaa]

Maryu voittaa. Jo hänen ihmismuotonsa on The Leaderia huomattavasti voimakkaampi, ja kun tähän lisätään vielä Kyubimaru, ei The Leaderilla ole juurikaan mahdollisuuksia. Maryu lävistää hänen suojakenttänsä helposti olemattomuusenergiaa, ja sitten vain yksi huitaisu Kyubimarun lepomuodolla, ja touche. Käyttäjä:Röhmöfantti/sig2 11. huhtikuuta 2010 kello 19.50 (UTC)

Samaa mieltä olen minäkin. Leaderin psi-voimat ovat käytännössä sataprosenttisesti telekineettisiä, ja olemattomuusenergia-ammuksien pitäisi läpäistä hänen telekineettiset muurinsa helposti. Koska The Leader ei omaa lainkaan ns. mindfuck-tyypin psi-voimia, hän on heikoilla tässä.--B14 11. huhtikuuta 2010 kello 20.28 (UTC)
Ovatko perustelut riittävät voittajaksi julistamiseen?--B14 13. huhtikuuta 2010 kello 12.12 (UTC)
Minusta ainakin. Käyttäjä:Röhmöfantti/sig2 13. huhtikuuta 2010 kello 14.11 (UTC)

Zaru vs. An'ra[muokkaa]

Jälleen kerran tasaväkinen ottelu. An'ra on fyysisesti, energianhallinnallisesti ja psionisesti vahvempi, ja osaa lisäksi taistella paremmin, mutta Zaru on nopeampi, ketterämpi ja hallitsee taikuutta, ja hänellä on se etu, että siinä missä An'ra hallitsee vain oman alansa (psioniikan), on hänellä taitoja sekä psioniikassa että magiassa. Käyttäjä:Röhmöfantti/sig2 12. huhtikuuta 2010 kello 05.25 (UTC)

Luulempa, että An'ra on heikompi silti sillä Been valistuksen myötä selvitettiin muiden kuin pistetaulukoiden mukaan hahmon voimat. Kolmessa Kaaoksen Kuulassa Zaru taisteli suht. tasaväkisesti The Onea vastaan ja mehän tiedämme että An'ra on heikompi ykköstä, tästä voimme logiikalla päätellä tämän--T -- (Höpinä/Mokat) 12. huhtikuuta 2010 kello 16.12 (UTC)
Tiedosto:Facepalm.jpg
B14 sen parhaiten sanoi.

Pyydän huomauttaa että The Onen voimia on sittemmin päivitetty huomattavasti. Mikäli viitsisit vähän vilkuilla sivuhistorioita, huomaisit että alun perin The Onella oli kolme päätä ja voimat Zarun tason alapuolella. Lisäksi tässä ottelussa molemmilla taistelijoilla oli apunaan yksi kaaoskuula, ja The Onen ainoa päämäärä ko. taistelussa oli napata kaaoskuula ja vetäytyä. Tästä voimme logikalla päätellä tämän. Käyttäjä:Röhmöfantti/sig2 12. huhtikuuta 2010 kello 17.39 (UTC)

Eli An'ra on vieläkin heikompi kuin Zaru. Zarulla on lisäksi tehokas lopetusisku jolloin An'ra on tuomittu. Kyllä minä sivuhistorioita luen, kun en pelasta maailmaa tekemällä näitä keskusteluja jotka eivät etene.--T -- (Höpinä/Mokat) 18. toukokuuta 2010 kello 12.55 (UTC)
Vilkaise viereistä kuvaa ja mieti hetki. Sinunkaan ei uskoisi olevan huomaamatta loogisia aukkoja joita päättelyketjussasi on. Jos ei muuten, niin ainakin putoat niihin, sen verran suuria ne ovat.
An'ra on heti The Onen jälkeen toisiksi voimakkain elävä energialohikäärme, ja suunnilleen samalla tasolla kuin Zaru, mutta osaa regeneroida paremmin, mikä tasoittaa Genesis-tuhokanuunan etua, ja tokihan An'ra tietää jokaisen supertekniikan heikkouden: luvattoman pitkän latausajan. Käyttäjä:Röhmöfantti/sig3 18. toukokuuta 2010 kello 14.26 (UTC)
Avaan kohta aukkoja muuallekkin...
Sorvaa tarina mielesi mukaiseksi omassa hikisessä konehuoneessasi. Sanoisin silti että Zaru voittaa.--T -- (Höpinä/Mokat) 18. toukokuuta 2010 kello 14.38 (UTC)
Uskoisin mielipiteesi jo käyneen selväksi. Voisit näin alkajaisiksi avata aukon sinne missä säilytät järkeäsi, ja kysyä siltä, kuinka älykästä tuo oli. Eivätköhän tunteesi jäähdy hieman varttitunnin jäähyllä. Älä ota sitä henkilökohtaisesti, se on vain... ööh... henkilökohtaista? Käyttäjä:Röhmöfantti/sig3 18. toukokuuta 2010 kello 15.23 (UTC)
Järki ei asu täällä. Mutta kyllä jäähy teki terää. An'ran statteihin en kyllä juuri ole tutustunut pitäessäni hömppämuokkaustiliä auki joten tiedot ovat unohduksissa. Nyt onkin pienen tutkimisen jälkeen selvää, että päädyn samaan tilanteeseen sinun kanssasi. --T -- (Höpinä/Mokat) 18. toukokuuta 2010 kello 15.50 (UTC)

Taikuus on usein aliarvostettua. Se on usein erittäin hyödyllistä sellaisia vihollisia vastaan, jotka eivät tiedä sen käytöstä mitään. Esimerkiksi maaginen illuusio voi olla erittäinkin tehokas sellaista vastaan, joka on tottunut ainoastaan psyykkisiin illuusioihin. Zaru voi hallita myös luonnonvoimia, joten sää voi kääntyä hänen edukseen. Lisäksi hänellä on kyky absorboida energiahyökkäyksiä kosketuksella, joten An'ran paras hyökkäysvaltti voikin kääntyä hänen pahimmaksi ongelmakseen.--B14 21. kesäkuuta 2010 kello 20.10 (UTC)

Jos oikein muistan, maagisten illuusioiden heikkous oli, että niillä on hankala hämätä usemampaa kuin yhtä aistia, ja An'ralta niitä löytyy jotakuinkin kymmenen.
Kykeneekö Zaru absorboimaan myös energiatyyppejä, joiden olemus on hänelle täysin vieras? Käyttäjä:Röhmöfantti/sig3 21. kesäkuuta 2010 kello 20.21 (UTC)
Hyvä taikuri on aina parempi. Tiedosto:Pleased.gif
Pointti onkin se, että Zaru on ikivanha yhdeksänhäntäinen kettu. Hänellä on ollut vuosituhansia aikaa analysoida ikivihollisten energia-aallonpituuksia enemmän kuin tarpeeksi.--B14 21. kesäkuuta 2010 kello 20.37 (UTC)
Eikös Zaru viettänyt suuren osan Mahtien Mittelön jälkeisestä ajasta horroksessa..? Noinko hän vain käveli Energisten luo ja sanoi: "Moro, ottaisin pari yksikköä Dragon-energiaa, ajattelin opiskella sen aallonpituuksia."? Käyttäjä:Röhmöfantti/sig3 21. kesäkuuta 2010 kello 22.05 (UTC)
Kun jossain käytetään energiaa, se jää leijumaan paikalleen. Mahtien Mittelössä energiaa jos jonkin sorttista paiskottiin vasemmalta ja oikealta, joten ei ollut vaikeaa vain hiippailla jonkun ison taistelun jälkeiselle taistelukentälle ja kerätä tietoa useista eri energia-allonpituuksista.--B14 21. kesäkuuta 2010 kello 22.12 (UTC)
Yhdyn Been mielipiteeseen Zarun kykyjen väistämättömästä ylivoimaisuudesta.--T -- (Höpinä/Mokat) 25. kesäkuuta 2010 kello 14.30 (UTC)

Zetto vs. Patriootti[muokkaa]

Avatakseni uutta ottelua, mielestäni Zetton pitäisi voittaa tämä. Z on vahvempi kuin Patriootti ja hänellä on paremmat erikoisiskut.--B14 6. huhtikuuta 2010 kello 20.17 (UTC)

Kannatan. Z voittaa fyysisessä Patriootin sekä pystyy muuttumaan SUPERJETONIALAISEKSI! Tähän lisää vielä Ligthning Fist ja muut herkut. Patriootti ei edes saa partiolaista apuun tällä kertaa...--T -- (Höpinä/Mokat) 7. huhtikuuta 2010 kello 13.04 (UTC)
Kannatetaan täälläkin, Patriootin gammasädeaseesta (Mitä gammasäteet edes tekevät? Magnetoivat vesimolekyylejä?) ei ole apua Zetton suurempaa kestävyyttä, korkeampia fyysisiä voimia ja pitkäkantamaisempia hyökkäyksiä vastaan. --Rohmofantti logo.png   Röhmöfantti

Rohmofantti logo.png    7. huhtikuuta 2010 kello 13.53 (UTC)

Riittävätkö nämä perustelut voittajaksi julistamiseen?--B14 7. huhtikuuta 2010 kello 14.35 (UTC)
Eivätköhän suurempi kestävyys, paremmat hyökkäykset, hienommat erikoiskyvyt ja korkeampi animemaisuusarvo riitä perusteluiksi. --Rohmofantti logo.png   Röhmöfantti

Rohmofantti logo.png    7. huhtikuuta 2010 kello 14.59 (UTC)

Kapteeni Aurinkokunta vs. Gaius Ultimatum[muokkaa]

Näin näppituntumalta sanoisin että Gaius Ultimatum voittaa. Vaikka hänen stattinsa ovatkin hitusen Kapteeni Aurinkokunnan vastaavia heikommat, ovat hänen etuinaan paremmat erikoiskyvyt sekä vaatetus joka korjaa hänen kärsimänsä vauriot. Käyttäjä:Röhmöfantti/sig3 18. huhtikuuta 2010 kello 18.18 (UTC)

"Vanhan Hömppäpedian" hahmot tuntuvat muutenkin olevan "Uuden Hömppäpedian" hahmoja parempia jokapaikan jannuja, siinä missä uudemman sukupolven hahmoilla on vain muutama erikoiskyky, joihin heidän koko taistelutaitonsa ydin perustuu. Ultimatumilla on todellakin laajempi ja parempi kykysetti kuin Aurinkokunnalla, ja vielä vahinkoa korjaavat vaatteet. Taistelu ei ehkä ole hänelle aivan helppo, mutta eiköhän Ultimatum lopulta voita.--B14 23. huhtikuuta 2010 kello 15.01 (UTC)
Se johtuu siitä, että olet innoissani statannut jokaisen päämahdinkin sadaksi jopa niillä osa-alueilla, joilla he eivät erityisesti loista. Ultimatum FTW. --Liity meihin tai kuole --Hjassan 23. huhtikuuta 2010 kello 20.13 (UTC)
Älä minua syytä. Itse aloitit "Hömppähahmot ovat jokapaikanhöyliä"-suuntauksen rakkaalla Hjassanillasi. Lisäksi Gaiuksen artikkelikin kertoo hänen olevan puoliksi taikuri ja osaavan taikuutta, energiamanipulaatiota ja fyysistä kamppailua. Tiettyihin kykysetteihin fokusoivat hahmot ovat lähes aina uudempaa perua.--B14 16. toukokuuta 2010 kello 13.21 (UTC)
Mielestäni Maximaalit ovat ääliömäisen nimensä vuoksi niin ärsyttäviä, sietäisi hävitä Ultimatum.--T -- (Höpinä/Mokat) 16. toukokuuta 2010 kello 18.24 (UTC)
Toisin kuin Tacomaassa, Hömppäpediassa ääliömäiset nimet eivät ole mitään sellaista, johon voisi kompastua tai jotka olisivat tiellä tapellessa. Olen pahollani, jos murskasin unelmasi.--B14 18. toukokuuta 2010 kello 15.02 (UTC)
Maximaalien idea on myös este:Mitä ihmettä ne tekevät? Tai, no eipä juuri kiinnostakaan tutkia... --T -- (Höpinä/Mokat) 18. toukokuuta 2010 kello 15.41 (UTC)
Siis mitä häh? Jotkut lausahduksesi vain ovat niin kummajaismaisia, että tähän tarvittaisiin varmaankin joku "Tacoman-Suomi-Tacoman" -tulkki tulkkaamaan tätä.--B14 18. toukokuuta 2010 kello 15.51 (UTC)
Olen itse pariin otteeseen ajatellut samaa, mutta olen ollut liian tahdikas (ja laiska) sanoakseni sitä ääneen, mutta nyt huomattuani että voin tosiaankin poistaa käyttäjän muokkausoikeudet niin pitkäksi aikaa kuin haluan, minua eivät enää pidättele samat lait kuin kuolevaisia.
Sanoisin, että Ultimatum voittaa hikisen väännön jälkeen, sillä ennen pitkään Aurinkokunta väsyy, kun taas Ultimatumin vaatteet korjaavat hänen saamansa vahingon. Eikun taisinkin jo sanoa tuon. Valta siis tosiaan sekoittaa pään! Vai oliko se toisin päin? Pää sekoittaa vallan? Käyttäjä:Röhmöfantti/sig3 18. toukokuuta 2010 kello 18.09 (UTC)
Kuten kaikki animea katsoneet tietävät, henkilön väsymys tai energianvähyys eivät ole riippuvaisia hänen haavojensa vakavuudesta. Henkilö, jolla ei ole haavoja, voi hyvin olla vähissä energian puolesta, kun taas haavoittunut henkilö voi olla energian puolesta täysissä voimissa. Eikä artikkeli sano mitään siitä, että Gaiuksen vaatteet nopeuttavat hänen energianpalautumistaan.--B14 18. toukokuuta 2010 kello 18.26 (UTC)
Ei muokkausoikeuksia!!! Minulla vain on kiintoisa tapa jättää asian ydin pois ja käyttää kietoilmauksia!
Itse olen animen kanssa ollut kosketuksessa myös, tiedän että nytkin Gaius voi olla pinnallisesti hyvässä kunnossa, mutta on uuvuksissa jolloin hyötysuhde ei ole kovinkaan suuri katsoessa pidemmän päälle.--T -- (Höpinä/Mokat) 19. toukokuuta 2010 kello 13.01 (UTC)
Bleach on lempisarjani heti Pasilan jälkeen ja Hayao Miyazakin tuotanto on katsottu läpi useampaankin kertaan, joten uskoisin voivani hyvällä omallatunnolla väittää katsoneeni animea. Viittasin kommentillani siihen, että Kapteeni Aurinkokunnan haavat järjestäänkin hidastavat hänen palautumistaan ja lisäävät energiankulutusta. Käyttäjä:Röhmöfantti/sig3 19. toukokuuta 2010 kello 13.19 (UTC)
Katson itse melkoisesti tusina-animea (ensiksi ryntää silti South Park), Miyazaki on hiukan hämärä mutta idea selvä. Aurinkokunnalla on kyllä tässä tapauksessa vastassa uupumus ylivoimaisesti parantumiskykyisempää vastustajaa vastaan. Jos Kappari saa A)tarpeeksi juoksutettua Gaiusta nopeutensa ja ketteryytensä apunaan tai B) källimällä tämän viitan voisi hän vielä voittaa Gaiuksen. --T -- (Höpinä/Mokat) 19. toukokuuta 2010 kello 13.46 (UTC)
Gaiuksella on pohjimmiltaan etu tässä tappelussa. Sanoisin, että aluksi taistelu menee suhteellisen tasaisesti, ehkä Kapu voi jopa olla jonkin verran voitollakin (?), mutta sitten Ultimatumin parantavat nanokuituvaatteet alkavat tehdä tehtävänsä, ja Kapu jää jälkeen - ei ehkä mielettömän paljon, mutta tarpeeksi. Kun vielä lisäksi lukee sen, että Gaius hallitsee energian lisäksi magiaa, mikä antaa monipuolisuusedun. Lisäksi Kapteenin ego voi tulla taas kerran tielle.--B14 19. toukokuuta 2010 kello 14.41 (UTC)
Eli Kapteeni hyvin väsyksissä ja haavoittuneena silti koettaa jotain oikea käsi selän takana -typeryyksiä luullen kukistavansa vastustajansa ilman ongelmia. Silloin he voisivat olla jossain viidankon kaltaisessa jolloin kuumuus saa Aurinkokunnan sekoilemaan ja näkemään jokapuolella Ultimatumin kuvajaisen. Kapteeni huitoo jokaista mutta nyrkit menevät hourekuvien lävitse kunnes oikea Ultimatum tulee ja iskee Kapteenin kanveesiin yhdellä iskulla.--T -- (Höpinä/Mokat) 20. toukokuuta 2010 kello 12.48 (UTC)
Gaius voitaneen julistaa voittajaksi tässä vaiheessa.--B14 25. toukokuuta 2010 kello 20.21 (UTC)

Mr. Higins vs. Hyperion[muokkaa]

Tätä ottelua varten pitää kyllä jo näin etukäteen kysyä, sallitaanko Mr. Higinsin käyttöön Z-siipinen polkulentomasiina?--B14 4. huhtikuuta 2010 kello 14.46 (UTC)

Mielestäni pikku apuvälineet sallittiin, sori jos on vähän aiheetonta mutta sallittiinkos miekat, kiväärit yms.?--T -- (Höpinä/Mokat) 4. huhtikuuta 2010 kello 15.01 (UTC)

Itsekin kannatan kaikkien apuvälineiden (mukaan lukien aseet, mechat, lentolaitteet jne.) sallimista. Mikäli muille kelpaa, apuvälineitä pidettäköön yleisesti sallittuina.--B14 4. huhtikuuta 2010 kello 15.11 (UTC)
Mielestäni kaikki apuvälineet tulisi sallia niin kauan kuin ne ovat ainakin pääosin tahdottomia, ja kuuluvat hahmoon, mikä tarkoittaa että esimerkiksi Patriootin sädepistooli ja hahmojen miekat ovat sallittuja, mutten soisi esimerkiksi Puolustajien jäsenille Defenderforce Onea tai Hjassanille Aionia(?).
Itse ottelusta (ei kai niitä nyt järjestyksessä tarvitse käydä?): kykeneekö Hyperion nostattamaan tarpeeksi voimakkaan myrskyn Z-masiinan alassyöksemiseen? Maan tasalla herra Higinsin etuina ovat nenäenergiasäteet ja miekka, mutta jälkimmäisestä tuskin on kauhiasti apua myrskyjä vastaan, eikä karsena rumalla naamallakaan varmaan pärjää. --Rohmofantti logo.png   Röhmöfantti

Rohmofantti logo.png    4. huhtikuuta 2010 kello 20.21 (UTC)

Miekka taitaa joka tapauksessa vain houkutella salamoita. Higinsin älykkyystaso on alhaisempi kuin Hyperionilla, joka myrskyjen käyttäjänä on pitkän matkan taistelija, ja todennäköisesti taistelun alkaessa luo suuren myrskyrintaman, menee istuskelemaan piiloon ukkospilven sisään ja ohjailee salamoita pilvestä käsin. En ole aivan varma, pystyykö Mr. Higins aistimaan energiatasoja, mutta hänen olisi parasta pystyä, jos hän haluaa oikeasti päästä käsiksi Hyperioniin muutenkin kuin ampumalla sokkona nenäsäteitä. Hyperionilla taas on ainakin lieviä telepaattisia kykyjä, pystyihän hän aistimaan kotikaupunkinsa pormestarin kuoleman kaukaa avaruudesta.--B14 4. huhtikuuta 2010 kello 22.53 (UTC)
Minun mielestäni Hyperior voittaa Higinsin hyvinkin nopeasti täräyttämällä salamoita ja tekemällä myrskyjä, Higinsin nenäsäteet ovat energiaa jota salamatkin on ja siis Hyperior voi valjastaa näitä Higinsiä vastaankin. Hyperior on myös nopea ja väistelee mahdollisia lentäviä esineitä luultavasti yhtä nopeasti kuin kuka vain muu sankari Matrix- tyylillä mennen tullen.--T -- (Höpinä/Mokat) 5. huhtikuuta 2010 kello 13.43 (UTC)
Ei voi. Ensinnäkin salamat ovat nopeita elektronipurkauksia, ja Higinsin säteet joko kohdistettuja fotoneja tai puhdasta energiaa, en ole varma. Artikkelissa puhutaan lasereista, mutta energiasäteet vaikuttaisivat todennäköisemältä. Joka tapauksessa Hyperion kykenee ohjailemaan vain myrskyjä, eikä mitään muuta. --Rohmofantti logo.png   Röhmöfantti

Rohmofantti logo.png    5. huhtikuuta 2010 kello 18.01 (UTC)

Kiitos Röhmölle asiantuntevasta tarkennuksesta.
Jos oletamme, että Mr. Higins pystyy aistimaan energiatasoja, Hyperion ei voi vain piilotella pilvessä ampumassa salamoita, vaan hänen täytyy oikeasti ryhtyä mahdolliseen lähitaisteluun Higinsiä vastaan. Higins on kuitenkin sen verran vahva, että luulisi hänen voivan vastustaa jopa myrskytuulta ja lentää tehokkaasti eteenpäin kovassakin vastatuulessa, jolloin hänellä on mahdollisuus päästä miekkansa kanssa Hyperionin lähelle. Toisaalta johtuen säänkontrollointikyvyistään Hyperion on jatkuvassa etulyöntiasemassa.
Tälläisessä tappelussa myös ottelijoiden kestävyys on tärkeä kysymys: Kummalta loppuu energia ensin? Jos Hyperion pitää koko ajan yllä voimakasta myrskyä, häneltä varmastikin loppuvat voimat melko pian, joten uskonkin, että hän käyttää myrskyvoimiaan säästeliäämmin. Tämä toisaalta tarjoaa Mr. Higinsille mahdollisuuden päästä nopeammin lähitaisteluun.--B14 5. huhtikuuta 2010 kello 18.59 (UTC)
Z-siipistä polkulentomasiinaa on kuulemma uskomattoman vaikea ampua alas, ja valtaisa uhka kaaoksen otuksille, eli sen luulisi selviävän kovastakin myrskystä, eikä Hyperion kykene kauaa väistelemään nenäsäteitä ja ALTER EGOA ja pitämään samalla yllä voimakasta myrskyä. Higinsin kyvyiksi mainitaan myös TSÄDÄM-taika. Mitä se tarkalleen ottaen tekee? --Rohmofantti logo.png   Röhmöfantti

Rohmofantti logo.png    6. huhtikuuta 2010 kello 09.37 (UTC)

Käyttäjä:Mr. Higinsin tekemä artikkeli tsädämistä.
Hyperion on parhaimmillaan juuri pitkän matkan taistelussa, joten heti kun taistelu siirtyy lähietäisyydelle, Mr. Higinsillä on etulyöntiasema. Higins on vahvempi ja parempi lähistaistelussa, ja vielä Z-masiinan avustamana hänellä on todelliset mahdollisuudet voittoon.--B14 6. huhtikuuta 2010 kello 11.25 (UTC)

Niin, no, fotonithan ovat aika looginen kun kyseessä on nenä. Hyperior kyllä väsyy pian ja saattaa joutua ahtaalle hyvinkin pian--T -- (Höpinä/Mokat) 6. huhtikuuta 2010 kello 13.42 (UTC)

Itse en kyllä kutsuisi bioluminoivaa, välikaasulla ja linsseillä varustettua nenäonteloa loogiseksi ratkaisuksi.
Hyperion siis tuskin pystyy pudottamaan Z-siipistä polkulentomasiinaa, jolloin Higins pyrkii vimmatusti polkien nappaamaan hänet energiasäteitä ammuskellen ja aineellistunutta egoaan heilutellen, koska Tsädäm tuskin toimii tuulessa. Hyperion ei kovin kauaa pysty lentämään ja puolustautumaan samanaikaisesti, jolloin hänellä on kaksi vaihtoehtoa: keskittyä pelkästään jompaan kumpaan, tai jatkaa täysillä jolloin hän menettää pian tajuntansa. Jos hän laskeutuu ja alkaa räiskimään salamoita, Higins saa ne varmaankin väisteltyä, ja tuulen puutteen vuoksi voi nyt käyttää myös Tsädämiä, ja jos Hyperion taas keskittyy lentämiseen, ei hän voi vahingoittaa Higinsiä.
Eiköhän herra H voita. --Rohmofantti logo.png   Röhmöfantti

Rohmofantti logo.png    6. huhtikuuta 2010 kello 18.11 (UTC)

Voinemme siis julistaa Mr. Higinsin voittajaksi.--B14 6. huhtikuuta 2010 kello 20.07 (UTC)
Ehdotusta kannatetaan. --Liity meihin tai kuole --Hjassan 7. huhtikuuta 2010 kello 05.20 (UTC)
Nenäontelojuttu oli sarkasmiavai oliko se ironiaa?
Minäkin kannatan--T -- (Höpinä/Mokat) 7. huhtikuuta 2010 kello 12.47 (UTC)

Vihreä luoti vs. Jorma Kojo[muokkaa]

Sanoisin että Kojo voittaa. Viheriän Luodin ainoa mainittava kyky on supernopeus, sillä säteilyhyökkäys ei tehoa Jormaan. Vaikka hän ottaisikin muutama tuhat kilometriä vauhtia ja hyökkäisi, tämä luultavasti vahingoittaisi häntä enemmän kuin Kojoa, ja luultavasti Jorma ehtisi ladata häntä vastaan esimerkiksi superlyönnin tai testosteroni-aallon. Kaiken lisäksi VL heikkenee hiljalleen kun hänen verensä kofeiinipitoisuus laskee. --Rohmofantti logo.png   Röhmöfantti Rohmofantti logo.png    7. huhtikuuta 2010 kello 16.05 (UTC)

Kojo myös voi eliminoida VL:llän energianlähteen. Olikos vielä suoritusta parantavat aineet kielletty? Silloin Kojo on aivan ylivoimainen.--T -- (Höpinä/Mokat) 7. huhtikuuta 2010 kello 16.21 (UTC)

Magius Minimatum vs. Ultimagus[muokkaa]

Magius näyttää olevan Magusta parempi kaikilla osa-alueilla lukuun ottamatta älykkyyttä ja tiimityöskentelyä, joista jälkimmäisestä ei ole hyötyä 1 vs. 1 taistelussa. Voodoo-rituaali taas taitaa olla liian hidas ollakseen hyödyllinen. Ratkaisevaksi tekijäksi nouseekin Ultimaguksen regeneraation nopeus, ja Magiuksen hallitsemat manatyypit (artikkelin tiedot pohjautuvat taikuus-artikkeliin). Käyttäjä:Röhmöfantti/sig3 16. toukokuuta 2010 kello 06.51 (UTC)

Ultimaguksella ei ole mahdollisuuksia, Kaaos ja Kuolema -artikkelissa Ultimagus regeneroitui punikin iskusta putoamisen aikana (luulempa että tämä ei auta Ultimagusta silloin). --T -- (Höpinä/Mokat) 16. toukokuuta 2010 kello 09.20 (UTC)
Eikös tuo juuri tarkoita että Ultimaguksen regeneraatio on tarpeeksi nopea ollakseen hyödyksi? Käyttäjä:Röhmöfantti/sig3 16. toukokuuta 2010 kello 10.49 (UTC)
Jos pikakirjoittajaksi päästäkseen riittää saada kirjoitettua yksi sana per päivä.--T -- (Höpinä/Mokat) 16. toukokuuta 2010 kello 18.19 (UTC)
Mitenkä pikakirjoitus liitty mihinkään? Mikäli Ultimagus kykenee regeneroimaan kaaosiskun vammoista nopean pudotuksen aikana, on regeneraatio minusta aivan riittävän vikkelä. Sallitaanko Ultimagukselle valmis voodoo-nukke, vai luetaanko se hahmoon kuulumattomaksi apuvälineeksi? Käyttäjä:Röhmöfantti/sig3 16. toukokuuta 2010 kello 19.01 (UTC)
Artikkelissahan sanotaan, että hän kantaa nukkeja aina mukanaan tarvikevyölaukussaan. Eli siis se on oleellinen osa hänen hamoaan. Ultimagus ilman vyölaukkuaan on kuin Batman ilman tarvikevyötään.--B14 16. toukokuuta 2010 kello 19.57 (UTC)
Seuraava kysymys on siis, kuinka nopeasti Ultimagus kykenee suorittamaan rituaalin kentällä? Magius Minimatumin korkeampien voima-arvojen tuoma etu hypenisi hieman jos häneltä puuttuisi vaikka pää. Käyttäjä:Röhmöfantti/sig3 17. toukokuuta 2010 kello 05.16 (UTC)
Luulenpa, että suorittaakseen rituaalinsa Ultimaguksen täytyy päästä piiloon/suojaan jonnekin, mistä Magius ei häntä hetikohta löydä. Maamagiallaan hän voisi esimerkiksi piiloutua maan alle, nostatettuaan ensin näkökentän peittävän höyryverhon yhdistelemällä vesi- ja tulimagiaa. Piilopaikassaan hän voisi rauhassa suorittaa voodoo-rituaalinsa ja sitten leikata nuken pään irti ja voittaa sillä. Toisaalta Magiuksen pakeneminen ei välttämättä ole aivan älyttömän helppoa...--B14 17. toukokuuta 2010 kello 10.30 (UTC)
Jos Magius kykenee aistimaan Ultimagusin, tulee hänelle kiire valmistautua. Jos Ultimagus taas osaisi piilottaa läsnäolonsa jäisi hänelle tarpeeksi aikaa tehdä koko repertuaari.--T -- (Höpinä/Mokat) 17. toukokuuta 2010 kello 12.55 (UTC)
Summatakseni ottelun, Ultimagus on muuten vakavassa alakynnessä, paitsi että hänellä on käytettävissään halpa tappotekniikka, voodoo-rituaali. Kysymyksinä ovatkin, pääseekö Ultimagus pakoon heti alussa piiloon ja pystyykö hän piilottamaan energia- ja manatasonsa tarpeeksi hyvin. Kinkkinen juttu. Löytyykö muilta näkemyksiä?--B14 28. toukokuuta 2010 kello 13.33 (UTC)
Sopisimmeko että ehtii. Uuden Hömppäpedian hahmoja on karsinnoista päässyt niin vähän läpi että olisi hyvä idea tasoittaa kuilua. Ehdotan yleistä lippuäänestystä.--T -- (Höpinä/Mokat) 28. toukokuuta 2010 kello 15.35 (UTC)
Minun ääneni Ultimagukselle! Käyttäjä:Röhmöfantti/sig3 13. kesäkuuta 2010 kello 17.29 (UTC)
OK, konsensus katsokoon Ultimaguksen voittajaksi.--B14 16. kesäkuuta 2010 kello 17.00 (UTC)

Kristalliritari vs. Chasm[muokkaa]

Chasmin psykologinen sodankäynti tuskin tehoaa Kristalliritariin, jonka etuna on myös artikkelissa mainittu transshiftaus. Sanoisin kuitenkin että Chasm voittaa ylivoimaisen kestävyytensä turvin. Käyttäjä:Röhmöfantti/sig3 26. toukokuuta 2010 kello 18.33 (UTC)

Edut tappelussa menevät minun mielestäni näin:
Kristalliritari:
  • Osaa teleportata (nopeusetu)
  • Lievä älykkyysetu
Chasm:
  • Kestävyysetu
  • Tuhovoimaisuusetu
Tappelu saattaa viedä aika pitkään johtuen Kristiksen kyvystä väistellä iskuja transshiftauksen avulla, mutta toisaalta Chasmin ei tarvitse saada sisään kovinkaan montaa iskua.--B14 26. toukokuuta 2010 kello 19.42 (UTC)
Julistammeko Chasmin voittajaksi? Käyttäjä:Röhmöfantti/sig3 13. kesäkuuta 2010 kello 17.26 (UTC)
Kai me sitten niin teemme.--B14 16. kesäkuuta 2010 kello 17.11 (UTC)

Rautaröhmö vs. Viimeinen Kennedy[muokkaa]

Minun ääneni menee Rautaröhmölle. Hän voi ensinnäkin piiloutua tehokkaasti kaksiulotteisuutensa ansiosta ja tuhota Kennedyn nopeasti ydinluodeillaan. Käyttäjä:Röhmöfantti/sig3 13. kesäkuuta 2010 kello 17.20 (UTC)

Kennedyhän on kuitenkin käsittääkseni aika kestävä, ainakin oli 1. röhmöfanttisodan aikoihin, kun kuuluu kestäneen useampia Teletronin lähettämiä ydiniskuja. Toisaalta useampien kuolemien ja henkiinherätysten jälkeen ei ole ihan selvää, onko tämä ominaisuus säilynyt entisellään.--B14 14. kesäkuuta 2010 kello 11.14 (UTC)
Jos hyperhaarniskan räjähdyksen tuottama EMP-pulssi kerran pisti hänet niin sanotusti paskaksi Puolustajien tehtävän aikana, en usko, että hän kestäisi paria hyvin osunutta ydinluotia enempää. Pikaisen laskutoimituksen mukaan yksi sopivaan koloon (kirjaimellisesti) osunut ydinlataus räjäyttää hänet palasiksi. 1. röhmösodasta en oikein tiedä, vähän kummalliselta kyllä tuollainen kestävyys kuulostaa alemman biskatar-tason tyypiltä, jolla ei edes ole varsinaisia "supernatural feat"tejä. Käyttäjä:Röhmöfantti/sig3 14. kesäkuuta 2010 kello 12.44 (UTC)
Kyseessä olikin nimenomaan EM-pulssi, jotka tunnetusti pistävät "paskaksi" kaikki sähkölaitteet, jotka osuvat sopivan lähelle. Rautaröhmöllä taas ei ole vakiona EMP-aseita.--B14 14. kesäkuuta 2010 kello 12.58 (UTC)
Mutta ilmakehässä vapautuvilla ydinlatauksilla on sellainen ominaisuus, että ne luovat pienimuotoisen EM-pulssin. Käyttäjä:Röhmöfantti/sig3 15. kesäkuuta 2010 kello 19.50 (UTC)
Niin. Paino sanalla pieni.--B14 15. kesäkuuta 2010 kello 19.54 (UTC)
Kun ydinluotisarja osuu sopivasti kevyesti panssaroituun ruumiinosaan, pitäisi paineaallon, varsinaisen räjähdyksen ja EM-pulssin yhdistetyn voiman olla aivan riittävä Viimeisen Kennedyn romuttamiseksi. Käyttäjä:Röhmöfantti/sig3 16. kesäkuuta 2010 kello 13.50 (UTC)
Mikäli 1. röhmösodan artikkelin tietojen katsotaan olevan vieläkin paikkansapitäviä, Kennedy osaisi korkeatasoista regeneraatiota ja hänellä olisi korkea kestävyys. Retconnauksen paikka?--B14 16. kesäkuuta 2010 kello 13.56 (UTC)
Sanoisin niin. Käyttäjä:Röhmöfantti/sig3 16. kesäkuuta 2010 kello 16.16 (UTC)
Mitä Korkea-arvoisimman Hömppäneuvoston pohdittua asiaa pitkään ja hartaasti, olemme Korkea-arvoisuudessamme tulleet siihen tulokseen, että voittajaksi on julistettava Rautaröhmö hänelle langenneiden etujen vuoksi, ja sen vuoksi, että mainitun vastustajan, Viimeisen Kennedyn, uudelleenmuodostumiskyvyistä ei ole löydetty mainintaa hänen reinkarnaation jälkeisellä olemassaolon kaudellaan. Tuomaristo on tehnyt päätöksensä, valitusoikeus päättyy nyt.--B14 26. kesäkuuta 2010 kello 19.26 (UTC)

Herra Tähti vs. Jorma Muje[muokkaa]

Uskaltaisin väittää Jorman voittavan tämän ottelun. Herr Tähden ainoat kyvyt ovat lentäminen ja valkoiset säteet, kun taas Jorma Mujeella on kokonainen repertuaari. Vaikka Tähti lentäisikin kauempana ja käyttäisi säteitään, pystyisi Muje tulittamaan hänet alas, kun taas valkoiset säteilysäteet tuskin vahingoittavat pikaparanevaa ja luodinkestävää Muje JORMAa. Käyttäjä:Röhmöfantti/sig2 12. huhtikuuta 2010 kello 18.02 (UTC)

Noilla perusteilla on vaika keksiä syytä, miksi Muje ei voittaisi.--B14 13. huhtikuuta 2010 kello 14.57 (UTC)

Emo vs. Vainoaja[muokkaa]

Minulla on sellainen tunne, että Emon ajatuksensiirtoisku ei tehoa Vainoajaan. Toisaalta johtuen Emon positiivisesta luonteenlaadusta ja yleisestä hyveellisyydestä. Sen sijaan Vainoajan pimeys- elämä- ja kuolema-tyyppien manoilla toteutetut loitsut saattavat osoittautua hyvinkin tehokkaiksi.
Onko luovutusvoitto mahdollinen skenaario? Vainoajasta saamani kuvan mukaan hän varmaankin antautuisi saman tien huomattuaan mitä Emo on joutunut kärsimään. Käyttäjä:Röhmöfantti/sig3 18. huhtikuuta 2010 kello 18.32 (UTC)

Vainoaja ei ole anteeksiantavaista sorttia. Vaikka hän kohtaisikin jonkun, jolla on samanlainen tausta kuin hänellä itsellään. Sitä paitsi Vainoaja halveksii angstaajia (jollainen Emokin on). Tappelu tästä tulee.
Ja siinä tappelussa Vainoajalla on nähdäkseni selvä etulyöntiasema käytännössä kaikessa muussa paitsi psioniikassa, ja Vainoaja taasen on kaiketi pitkälti immuuni Emon tasoisen psionikon mieleentunkeutumisyritysten vaikutuksille.--B14 18. huhtikuuta 2010 kello 19.02 (UTC)
Tappelun Vainoaja kyllä voittaa. Hän kykenee torjumaan sekä Emon magian että hänen ajatuksensiirtonsa, eikä lentokyvystäkään ole kauheasti hyötyä jos ei voi haavoittaa vastustajaansa, ja sillä sekunnilla kun Emo laskeutuu maahan, Vainoaja suolestaa hänet. Käyttäjä:Röhmöfantti/sig3 18. huhtikuuta 2010 kello 19.10 (UTC)
Vainoaja voittajaksi julistettakoon.--B14 18. huhtikuuta 2010 kello 19.56 (UTC)

Slicer vs. Tullivirkailija[muokkaa]

Ookoo, mitäs olette ottelun kulusta mieltä? Hahmot ovat osapuilleen tasaväkiset.--T -- (Höpinä/Mokat) 9. huhtikuuta 2010 kello 17.34 (UTC)

Enpä tuota tiedä. Uskoisin että "in the long run" Slicer on vahvoilla regeneraatiokykynsä ja suuremman kestävyytensä takia, sillä Tullivirkailija väsyy ennen pitkää. --Käyttäjä:Röhmöfantti/sig2 9. huhtikuuta 2010 kello 19.06 (UTC)
Kestävyydestä olen samaa mieltä, mutta Tullivirkailijalla oli minun edellisessä versiossani regeneraatio ellei joku ole jo muuttanut sitä--T -- (Höpinä/Mokat) 10. huhtikuuta 2010 kello 13.43 (UTC)
Joka tapauksessa Slicerin regeneraatio on korkeaa keskitasoa, eli hän voi palautua kokoon räjähdettyään palasiksi, kun taas Tullivirkailijan mahd. regeneraatio on alhaista matalaa tasoa, eli nopeutettu paraneminen. --Käyttäjä:Röhmöfantti/sig2 11. huhtikuuta 2010 kello 06.02 (UTC)
Hmpth, Tullivirkailija voi korjata itseään parannustaioin. Tullivirkailija omaa myös kyvyn luoda muutamat minionit väsyttämättä itseään kovin, kun Slicerin kyvyt ovat sillä saralla aivan alkeelliset. Fyysisessäkin Slicer on paljon heikompi Tullivirkailijan ollessa lohikäärmemuodossaan. Ilman asettaan Slicer ei myöskään selviä pitkään sillä void blast on vaativa pikällä tähtäimellä. --T -- (Höpinä/Mokat) 11. huhtikuuta 2010 kello 08.52 (UTC)
Minioneja ei hyväksytä elleivät ne ole tahdottomia, ja sellaisten alaisten ohjailu taas vaatii käyttäjänsä tahdonvoiman jatkuvaa läsnäoloa. Toisin sanoen, Tullivirkailijan täytyisi keskittyä ohjailemaan mahdollisia minionejaan, eikä hän näin ollen saisi etua suunnitella seuraavaa liikettään mikäli hän päättää ryhtyä minionilinjalle.--B14 11. huhtikuuta 2010 kello 09.17 (UTC)
Ai, no, jos ei minioneita, sitten ainakin fyysinen ja koko ovat ylivoimaa Sliceriä vastaan--T -- (Höpinä/Mokat) 11. huhtikuuta 2010 kello 09.26 (UTC)
Joka tapauksessa Tullivirkailijan maagiset taidot eivät ole kovin kehuttavat, ja Slicerin viikate-energia-aalto (kumma kirjoitusasu, eikös?) läpäisee helposti hänen puolustuksensa, kun taas Tullivirkailijan on hankala vahingoittaa kestävää ja regeneroivaa Sliceria. Lisäksi hänen lohikäärmemuotonsa on kömpelö ja suuri, eli siten helppo maali, eikä voi myöskään käyttää aseita, eli on käytännössä kyvytön torjumaan tai väistämään Slicerin iskuja, ja jos hän taas vaihtaa muotoa, hän menettää fyysisten voimiensa suoman edun. Käyttäjä:Röhmöfantti/sig2 11. huhtikuuta 2010 kello 09.33 (UTC)
Tullivirkailija voi vaikka istua päälle jos on lohikäärmemuodossaan. Osaahan hän salakuljettaa otteluun vaikka valomiekan--T -- (Höpinä/Mokat) 11. huhtikuuta 2010 kello 09.38 (UTC)

Slicerin Void-demonius ja tästä seuraava olemattomuus-olemus on mielestäni ainoa asia, joka kääntää taistelun etua pois taisteluvoimien kannalta ylivoimaiselta Tullivirkailijalta. Mikäli oletetaan, että osapuolet eivät ennestään tunne toistensa taistelutapoja/tyylejä, Tullivirkailijan on järkevintä aloittaa heikommassa lepomuodossaan, joka sallii nopeammat vasteajat tuli vastaan mitä tahansa. Puhtaassa lähitaistelussa lepomuodon Tullivikailija ja Slicer lienevät kutakuinkin tasoissa tai Slicer saa edun harvoin vastaan tulevan aseen käytöstä. Tässä muodossa Slicerin Void blast tai Tyhjiösirppi voivat olla hyvinkin kova pala Tullivirkailijalle, sillä hänen puolustuksensa rajoittuu väistöön, taikasuojaan tai torjuntaan oikukkaalla kaaosenergialla. Slicer taas voi nopeasti parantaa Tullivirkailijat mahdollisesti perille saamat sekalaiset iskut ja tärskyt.

Nätti osuus alkaa siitä, jos Tullivirkailija ehtii muuttua ja taistella (tai aloittaa) Tosimuodossaan. Suuremmat voimat ja kootumpi puolustus toiminevat hyvin loppujen lopuksi melko suoraviivaisia viikatteeniskuja vastaan. Oranssi Dragonus-energia puolestaan antaa hänelle hallitumman tavan vastata Slicerin tyhjyysenergiaiskuihin. Mikäli Tullivirkailija kykenee laskemaan Slicerin olemattomuusenergiasuojauksen esimerkiksi todella voimakkaalla kaaosiskulla, hän pääsee käyttämään ensimmäistä valttiaan, void-tikaria. Koska tikari on loppujen lopuksi ei mitään tietyllä tavalla, sen pitäisi aiheuttaa hyvinkin jänniä seurauksia void-otuksissa. Toinen valtti on olemattomuusenergialla itseään suojaamaan kykenemättömän Slicerin kärventäminen lohikäärmeille ominaiselle kaikentuhoavalla Helvetintulella. Olemattomuusenergia on siitä tärkeä, että vaikka "mikään ei suojaa Helvetintulelta", "ei mikään suojaa helvetintulelta". Kaikenpolttava henkäys siis tyrehtyy siis silkkaan olemattomuuteen. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, mikäli Tullivirkailija pystyy käristämään itse Sliceriä, joka ironista kyllä selvästi on itse jotain, eikä tämän puolustautumiseen käyttämää normaali tyhjyysenergiaa.

Lyhyesti, mikäli Tullivirkailija kykenee tekemään jotain ratkaisevaa nopeasti kuvailemallani keinoilla, hänen pitäisi voittaa.--Liity meihin tai kuole --Hjassan 11. huhtikuuta 2010 kello 09.45 (UTC)

Void-demoniuden pointti onkin siinä, että he koostuvat niin tiheästä olemattomuudesta, että se on tullut olevaksi. Paradoksaalista, eikö? No, universumissa, jossa aikaparadoksit ovat arkipäivää, ei pitäisi valittaa paradokseista.--B14 11. huhtikuuta 2010 kello 09.51 (UTC)
Oikeasti olematonta olemattomuus-primaalia (voi mitä sanoja) vastaan tuskin mikään normaali henkäys auttaisi. Ellei sitten olevaisuus-henkäys. Ilmoittele jos olevaisuus-lohikäärmeitä näkyy. --Liity meihin tai kuole --Hjassan 11. huhtikuuta 2010 kello 09.55 (UTC)
Selventävä epäselvennys-selvennysepäilyksen selvennys--T -- (Höpinä/Mokat) 11. huhtikuuta 2010 kello 10.01 (UTC)
Void-demonit pystyvät kuulemma absorboimaan itseemsä tyjiötä tullakseen olemattomammiksi, eli siis jos Tullivirkailija iskee Sliceria void-tikarilla, pitäisi tikarin vain imeytyä Slicerin tyhjiöön voimistaen sitä. Oranssi Dragon-energia taas ei välttämättä toimi kovin hyvin puolustuksessa toimintaperiaatteensa takia: se ainoastaan hajottaisi Slicerin energiaiskun useaksi pienemmäksi paukuksi ja jatkaisi matkaansa, mikä ainoastaan pahentaisi Tullivirkailijan tilannetta mikäli hän on väistökyvyttömässä tosimuodossaan. Käyttäjä:Röhmöfantti/sig2 11. huhtikuuta 2010 kello 10.52 (UTC)
Voisihan Tullivirkailija vain ladata Slicerin täyteen energiahyökkäyksillä jolloin tämä heikentyisi ja joutuisi taas "tiivistymään". Sitten pääsemme taas alkuun. Mikä sitten estää Tullivirkailijaa vain repimästä viikatetta Slicerin käsistä?--T -- (Höpinä/Mokat) 11. huhtikuuta 2010 kello 13.08 (UTC)
Ehkä se, että sitä viikatetta heiluttelee vihainen demoni tai se, että se ampuu olemattomuusenergiaa?--B14 11. huhtikuuta 2010 kello 13.19 (UTC)

Siis sen jälkeen kun tämä on samassa kunnossa kuin Maruyn käsittelyn jälkeen--T -- (Höpinä/Mokat) 11. huhtikuuta 2010 kello 13.44 (UTC)

Kuka sanoo, että Tullivirkailija pystyisi samaan kuin Maryu? Naamioitu Maryu ihmismuodossaankin on paljon voimakkaampi kuin Tullivirkailija, ja ennen kaikkea nopeampi. Energiahyökkäys harvemmin tekee mitään, ellei sen osu.--B14 11. huhtikuuta 2010 kello 13.55 (UTC)
Pitäisi pystyä--T -- (Höpinä/Mokat) 11. huhtikuuta 2010 kello 14.01 (UTC)
Tiedosto:Facepalm.jpg--B14 11. huhtikuuta 2010 kello 14.04 (UTC)
Liittyykö tuo minun kommentteini, herra alikersantti? Tullivirkailija on kuitenkin nopeampi kuin Slicer--T -- (Höpinä/Mokat) 11. huhtikuuta 2010 kello 14.40 (UTC)
Niin, sen jälkeen kun nostit Tullivirkailijan statteja... ¬_¬ --B14 11. huhtikuuta 2010 kello 14.44 (UTC)

Nostin vain ketteryyttä (2 piste) ja nopeutta (1 pistettä)--T -- (Höpinä/Mokat) 11. huhtikuuta 2010 kello 14.48 (UTC)

Exacta. Kesken ottelun. Huijausta, much?
Statit eivät sitäpaitsi kerro kaikkea. Myös oikeilla saavutuksilla sekä itse artikkelisisällöllä on osansa tässä, vieläpä tärkeämpi osa kuin stateilla. Slicerin reaktionopeus on tarpeeksi suuri, jotta hän pystyy laukaisemaan naamioidun Maryun Void Blastia vastaan oman Void Blastinsa viime hetkellä vähentääkseen sen impaktia. Talon kokoinen puolilaavalohikäärme, jonka tosimuoto mainitaan "kömpelöksi" ei tule pysymään perässä kovin hyvin, sanoivat statit mitä tahansa (sitä paitsi statit ovat muotojen välinen keskiarvo, joten tosimuodon nopeus ja ketteryys voivat olla alemmat kuin mallineessa annetut arvot).--B14 11. huhtikuuta 2010 kello 14.57 (UTC)
Hyvä on. Kumman sitten pitäisi voittaa? Touche--T -- (Höpinä/Mokat) 11. huhtikuuta 2010 kello 15.09 (UTC)
Slicerin. Vaikka Tullivirkailija liikkuisikin Sliceria nopeammin, on jutun juju siinä että hän ei liiku nopeammin kuin Slicerin energiaiskut, ja sen kokoisen maalin on paha ehtiä ajoissa pois tieltä. Käyttäjä:Röhmöfantti/sig2 11. huhtikuuta 2010 kello 19.41 (UTC)
Ok. Olihan Tullivirkailijalla kuitenkin hybridimuoto, joka kuitenkaan ei ole aivan toivoton fyysiseltään ja melko ketterä, vaikka tässä muodossa hän ei ehdi edestä voi hän ratkaisevan väistöliikkeen ehtiä hyvinkin tehdä--T -- (Höpinä/Mokat) 12. huhtikuuta 2010 kello 12.53 (UTC)
Hyvähän siinä on vaihtaa muotoa ja sitten vielä yrittää väistää kun parikymmentä energia-aaltoa iskee suoraa päin ja parin kymmenen metrin päässä seisoo vihainen demoni tekemässä niitä lisää (ei sillä tavalla). Käyttäjä:Röhmöfantti/sig2 12. huhtikuuta 2010 kello 15.21 (UTC)
Ok, olikos laava-ammuksilla tai millään Tullivirkailijan aseilla vastusta void blastien sarjosa ja viikate-aaltoja vastaan? Jos toteatte ettei, niin olen valmis myöntämään esikoishahmoni tappion--T -- (Höpinä/Mokat) 12. huhtikuuta 2010 kello 15.37 (UTC)
Laava-ammuksista ei pitäisi olla mitään apua imeväistä olemattomuusenergiaa vastaan. Ainoa vastustuskykyinen ase lienee void-tikari, joka kuitenkin pienen kokonsa takia häviää Slicerin suuremmalle tyhjyydelle.--B14 12. huhtikuuta 2010 kello 15.43 (UTC)
...näin ollen imeytyen siihen ja voimistaen Sliceria entisestään, mikä ei ole hyvä juttu jos Tullivirkailija seisoo aivan ko. demonin vieressä. Käyttäjä:Röhmöfantti/sig2 12. huhtikuuta 2010 kello 15.47 (UTC)
Olkoon niin. Tullivirkailija saa lähteä puntille kisan jälkeen--T -- (Höpinä/Mokat) 12. huhtikuuta 2010 kello 15.49 (UTC)
Ylivoimaisten olosuhteiden edessä hyväksyn Slicerin voiton omista käsityksistäni huolimatta. --Liity meihin tai kuole --Hjassan 12. huhtikuuta 2010 kello 19.22 (UTC)

Sir Pezzku vs. Ozzy[muokkaa]

Onko "tuplatyrmäys" teoriassa mahdollinen tässä turnauksessa? --Liity meihin tai kuole --Hjassan 8. huhtikuuta 2010 kello 15.16 (UTC)

Sääntöjen mukaan täytyy silti valita jompi kumpi voittajaksi. Jos molemmat lyövät toisensa ketoon yhtäaikaisesti, homma menee tuomariston päätettäväksi.--B14 8. huhtikuuta 2010 kello 15.23 (UTC)

Nämä tohelot eivät varmaan edes löydä areenalle:;)--T -- (Höpinä/Mokat) 8. huhtikuuta 2010 kello 15.40 (UTC)

Julistaisin taikamanaatin voittajaksi, koska hän osaa kuulemma kaataa latoja, ja sir Pezzku onnistuu varmaankin vain tyrmäämään itsensä. --Käyttäjä:Röhmöfantti/sig2 8. huhtikuuta 2010 kello 15.46 (UTC)

Manaatti myös osaa vaikka taikoa Pezzigunin Pezzkua päin, luulen--T -- (Höpinä/Mokat) 8. huhtikuuta 2010 kello 16.10 (UTC)

Eikä mokoma buginen kirveenmurikka muutenkaan pystyisi manaatin paksun rasvakerroksen läpi vahinkoa tekemään, luulen. Toisaalta taas artikkelissa mainitaan, että Pezzku on immuuni oman tyhmyytensä seuraamuksille, eli ei pysty vahingoittamaan itseään, mikä ei kyllä tarkoita etteikö Ozzy pystyisi tähän.
Luulisin, että ottelun kulku on jokseenkin seuraava: Pezzku yrittää ampua Ozzyä sormisäteillään, mutta osuu hutiin ja kytkee samalla vahingossa AT-kenttänsä pois päältä. Sormisäde kimpoaa takaisin, ja pudottaa kiven kallionkielekkeeltä Pezzkun niskaan. Kun Pezzku lopulta pääse pois kiven alta, hän yrittää lyödä Ozzyä Pezzigunilla, mutta Pezzigunin bugisuojaus kaatuu, ja kirves hajoaa kappaleiksi, jolloin Ozzy kaata puun Pezzkun päälle. --Käyttäjä:Röhmöfantti/sig2 8. huhtikuuta 2010 kello 16.22 (UTC)
Eikös ottelu ole sillä selvä?--T -- (Höpinä/Mokat) 9. huhtikuuta 2010 kello 17.34 (UTC)

Olen todella iloinen siitä, että palvelimenkin reistatessa täällä voidaan silti käydä tasokasta keskustelua tärkeistä asioista. Haluaisin silti tiedustella, miten Sir Pezzkun lähestyvä munuaisenlyhennysleikkaus tulee vaikuttamaan Suomen Keskustan puheenjohtajakamppailuun ja sitä kautta The Onen virtsa-arvoihin sekä kuudennenkymmenennentuhannennen mörkötaistelun lopputulokseen tilanteessa, jossa Jorma Kojo hyökkää Hillörhyllör-Tsagaturin valaliittoa vastaan ruokatorven kautta. Ennen kuin tämä asia ratkaistaan, kieltäydyn sietämästä ainuttakaan hömppämuokkausta. --Napoleon 11. huhtikuuta 2010 kello 13.49 (UTC)

Uskoisin että mainitsemasi vuorovaikutusketju tulee käänteisen vuorovaikutussuhteen kautta positiivisen antimyönteisesti vaikuttamaan Slicerin ja Tullivirkailijan väliseen teoreettis-militanttiin konfliktiin, johtaen sitä kautta tällä hetkellä vaikutuksen alaisena olevan suhteelliseen ja absoluuttiseen ristiriitaan agendojen välillä, jolloin ainoaksi vaihtoehdoksi jäänee tämän keskustelun julistaminen deargumentoiduksi alueeksi. Käyttäjä:Röhmöfantti/sig2 12. huhtikuuta 2010 kello 05.30 (UTC)