Lilith

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Lilith
Lilith.jpg
Lilith poseeraa.
Koko nimi:Lilith Devian Blacknight
Tosinimi:Lilith
Laji: pseudodemoni
Sukupuoli: nainen
Syntymäaika: ?
Syntymäpaikka: Ykkönen
Suuntaumus: Pahuus
Voimaluokitus:Biskatamatar
Tuhokapasiteetti:Stellaarinen
Regeneraation taso:Keskinen korkea taso
Kuolemattomuuden
tyypit:
1, 3
Liittolaiset: Nigel, Saatana, Kalmanneidot
Arkkiviholliset: hyvikset
Saavutukset:
Pilkkanimet: Ykkösen Suurhuora

Lilith on Nigelin tytär ja hänen äpärälapsistaan voimakkain. Hän on pahamaineinen viettelijätär, joka pystyy helposti löytämään hyvyyden palvelijoiden sisäiset heikkoudet ja johtamaan heidät lankeamukseen.

Seitsemän päivää -lehden haastattelun mukaan hänen lempiharrastuksensa ovat kuolevaisten korruptoiminen ja puihin linnoittautuminen[1], ja hän nauttii erityisesti pitkistä kävelyretkistä elottomilla autiomailla.

Ulkonäkö[muokkaa]

Ulkonäöltään Lilithiä pidetään eräänä Ykkösen kauneimmista naisista, eikä tämä titteli irtoa helpolla. Vaikka hän voi muuttaa ulkonäköään, on hän useimmiten syntisen kauniin naisen näköinen; yleisimmässä muodossaan hänellä on selässään suuret siivet ja hänen sormenkyntensä ovat pitkät ja terävät. Hänen silmänsä ovat säihkyvän rubiininpunaiset tai joskus meripihkankeltaiset, ja hiuksensa yleensä punaiset. Hänen ihonsa on vaalea ja virheettömän sileä ja ruumiinmuotonsa suorastaan synnilliset. Hänen vaatetuksensa vaihtelee, mutta useimmiten hän pukeutuu joko monien pahojen olentojen suosimiin[2] tummiin asusteisiin, jotka paljastavat enemmän kuin peittävät, tahi sitten vaaleisiin, harsomaisiin asusteisiin, tai jättää kokonaan pukeutumatta.

Tämän muotonsa lisäksi Lilith ottaa usein selkeämmän demonisen ulkomuodon, tai monisiipisen, hohtavan valkoisen enkelimäisen olennon, suuren, sulkapeitteisen pedon tai yönmustan käärmeen hahmon.

Luonne[muokkaa]

Lilith on reipas hedonisti ja hänessä on myös (pahikselle tyypillisesti) sadistisia piirteitä. Omien sanojensa mukaan hän erikoistuu aiheuttamaan tuskan ja mielihyvän sekaisia tunteita. Hän nauttii myös, ehkä hieman yllättävästi, puutarhanhoidosta, etenkin sen pahuuteen tähtäävistä sovelluksista kuten myrkyllisistä ja kirotuista kasveista[3].

Asuinpaikka[muokkaa]

Turmeluksen Puutarha

Lilithin henkilökohtainen asumus on ulottuvuus, joka sijaitsee lähellä Syvyyttä[4]. Kyseinen ulottuvuus tunnetaan yleisesti nimellä Turmeluksen Puutarha johtuen alueellaan olevasta laajasta valikoimasta puhtaan pahuuden avulla jalostettuja kasvilajikkeita. Sanotaan, että puutarhan keskustassa kasvaa rinnakkain kaksi puuta, Kuoleman ja Unohduksen puut. Joka Kuoleman puusta syö, menettää sielunsa ja muuttuu käveleväksi kuolleeksi, joka ei enää koskaan löydä lepoa Universumin piiristä[5]. Joka Unohduksen puusta syö, menettää mielensä ja hänestä tulee peto, joka vaanii maailman pimeissä nurkissa eikä koskaan enää näe päivän valoa. Kuoleman ja Unohduksen puiden takana seisoo puutarhan korkein puu, Valheiden puu, jonka oksistossa sijaitsee Lilithin asumus, joka on sisältä suurempi kuin ulkoa ja laidasta laitaan täynnä haureutta[6].

Historia[muokkaa]

Osio keskeneräinen

Kyvyt ja voimat[muokkaa]

Lilith
Fyysinen voima:
60
Nopeus:
68
Ketteryys:
70
Aseeton taistelutaito:
55
Aseellinen taistelutaito:
40
Energianhallinta:
65
Taikuus:
70
Psioniikka:
65
Älykkyys:
70
Tiimityöskentely:
40
Muut kyvyt:
60


Fyysinen kamppailu
Lilith ei ole moniin muihin biskatamatareihin verrattuna hirveän vahva, mutta on notkea ja kohtuullisen nopea, ja pystyy tukemaan lähitaistelutaitojaan esimerkiksi maagisten suojien avulla, jotka estävät vastustajan hyökkäyksiä pääsemästä kontaktiin, ja lisää iskujensa voimaa energian, etenkin myrkkyenergian avulla.
Energiamanipulaatio
Lilith hallitsee energiatyypeistä kaikki värienergiat, tunne-energiat, olemattomuus- ja myrkkyenergian sekä pahan energian. Erityisesti negatiivisten tunne-energioiden sekä myrkkyenergian hyödyntämisessä hän on erinomainen. Hän levittää usein myrkkyenergiaa kynsistään fyysisen lähitaistelun tukena.
Taikuus
Lilith hallitsee manatyypeistä kaikki elementtityypit, kaikki keskimmäiset manatyypit ja pahuusmanan. Hän hallitsee erinomaisesti erilaiset kiroukset ja mieli- ja pahuusmanojen avulla tehtävät sielun ja mielen korruptoimiseen kykenevät possessioloitsut. Hän osaa suvereenisti myös luonto- ja elämämanojen hallinnan ja pystyy kontrolloimaan kasvien kasvua ja luomaan maagisia, kirottuja kasvustoja jotka heikentävät ja turmelevat kanssansa kosketuksiin joutuvia hyvyyden voimia. Hän hallitsee erinomaisesti myös kuolemamanan, ja osaa käyttää sitä perverssissä yhdistelmässä elämämanan kanssa.
Psioniikka
Lilith osaa ammattimaisesti mielenhallinan ja telepaattisen suostuttelun, jonka uhriksi joutumista ei ole aina helppo edes huomata, niin salakavalat ovat hänen taitonsa. Telekinesiassa Lilith on heikompi, mutta osaa asiansa.

Suhteet[muokkaa]

Lilithillä on erinomaiset suhteet isäänsä Nigeliin, onhan hän hänen jälkeläisistään voimakkain ja menestynein. Lilithillä on myös suhteellisen hyvät välit veljensä Luciferin kanssa. Sen sijaan Nigelin maininnanarvoisista jälkeläisistä heikoimman ja nuorimman, Rufuksen suuntaan sisarusrakkaus ei oikein toimi; Lilith tietää mainiosti Rufuksen katkeruuden Nigelin hänen sisaruksilleen osoittaman huomion johdosta ja ottaa asetelmasta kaiken irti. Heidän välejään ei yhtään paranna se, että Lilith on muutamaan otteeseen herättänyt Rufuksen henkiin hänen kuoltuaan.

Isänsä palvelijoista Lilith pitää Jagria varsin pienessä arvossa eikä pidä Nei Jeniteistä. Ykkösen henkilöstö- ja rahoitusvastaavan, Nirothan kanssa vuorovaikutus on jäänyt hyvin vähälle, lähinnä koska Nirotha ei katso tarpeelliseksi ryhtyä mihinkään työnsä ulkopuolisiin toimiin ja Lilith on pomon tyttärenä sekä Nirothaa korkea-arvoisempana bekerinä osittain tavanomaisten budjettijärjestelyjen ulkopuolella. Maininnan arvoinen tosiasia on, että Lilith ei ole tiettävästi koskaan ollut Yinin kanssa tekemisissä muutoin kuin satunnaisten ohikulkujen muodossa. Hömppäpedian luovan tietohallinnan siipi ei ole saavuttanut minkäänlaista ymmärrystä sen suhteen, onko tämä jotenkin merkittävää, ja jos on, niin kuinka merkittävää.

Viitteet[muokkaa]

  1. Tiedät joulun olevan pilalla, kun vessasta palatessasi kuusessa istuu beker.
  2. Lilith on demonisen muodin edelläkävijä.
  3. Ja mustista ruusuista.
  4. Itseasiassa ulottuvuudesta on suora yhteys hänen isänsä Nigelin linnaan, mikä on harvinaislaatuinen kunnia.
  5. Kuoleman puusta syöneet poikkeavat muista epäkuolleista, mutta tämän kategorian edustajia ei tunneta paljoa.
  6. Näin asuntoa ainakin luonnehditaan Ykkösen virallisissa matkaoppaissa.