Eiherie Valrang

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Eiherie Valrang on kuolonritari ja Yhdeksän Hampaan arvojärjestyksessä neljäs jäsen.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eiherie syntyi eräällä Keskiulottuvuuden nopean vyöhykkeen planeetalla. Vaikutuksille alttiina nuorena propaganda sodan kunniallisuudesta meni häneen täydestä, ja hän värväytyi armeijaan. Nopeasti hän sai huomata sodankäynnin olevan todellisuudessa epämiellyttävää ja veristä puuhaa. Planeetalla vaikuttaneen valon jumaluuden papit erehtyivät pitämään Eiherien fatalistista välinpitämättömyyttä vakaumuksellisuudeksi, ja ohjasivat hänet jumalan paladiiniohjelmaan. Hän osoittautui lahjakkaaksi maagiksi sekä taitavaksi taistelijaksi, ja upseeriksi ylennyttyään vielä taitavammaksi taktikoksi ja strategiksi[1].

Eiherie eteni arvossa tasaiseen tahtiin yksinkertaisesti koska oli kaikkia muita pätevämpi, aina kenttämarsalkaksi asti. Suurmestariksi hänestä ei ollut, sillä hän piti tässä vaiheessa muita paladiineja imbesilleinä, joiden ainoat hyödylliset käyttötarkoitukset olivat haavoittuneiden parantaminen ja oman tykistön eristäminen vihollisen ratsuväestä[2].

Lopulta Eiherie sai tarpeekseen, ja liittoutui salassa naapurin laajenemishaluisen imperiumin kanssa. He lupasivat Eiherielle valtaa ja rikkauksia sekä oman ritarijärjestön, ja hän teeskenteli olevansa kiinnostunut - hänen todellinen päämääränsä kukistettuaan paladiinit, joita piti suurimpana toimintaansa rajoittavana tekijänä, päättää sota murskaamalla imperiumi. Eräässä suuressa taistelussa hän sitten surmasi omakätisesti paladiinien suurmestarin, jonka ritarikunnan käytänteiden mukaan oli johdettava suurimpia yhteenottoja paikan päällä kenttämarsalkan rinnalla[3], henkivartijoineen. Hän liitti omat joukkonsa naapuri-imperiumin örkkiarmeijoihin ja johti ne kohti kotivaltakuntansa sisäosia.

Paladiinien valojumala, joka oli delegoinut tai ulkoistanut suurimman osan planeetan asioista, alkoi kiinnittää asioihin huomiota vasta, kun Eiherie jo kolkutteli pääkaupungin porteilla. Kun kaupunki oli sytytetty tuleen ja Eiherie marssinut jumalan päätemppeliin, tappanut sinne linnoittautuneet ylimmät papit ja potkinut jumalan alttarin nurin, ilmestyi tämä henkilökohtaisesti vaatimaan selitystä. Eiherien selitettyä jumalalle hyvin tarkasti, mitä tämä voisi tehdä, jumala kirosi hänet ikuiseen epäkuolemaan[4] ja kaatoi pääkaupungin rauniot hänen päälleen.

Joitakin sukupolvia myöhemmin entisen pääkaupungin raunioita kaivelleet aarteenetsijät rikkoivat vahingossa Eiherien sinetit, ja hän päätti jatkaa siitä, mihin jäi, tällä kertaa tappaen kaiken tietoisen elämän tieltään. Seurasi täysin geneerinen elävät vastaan kuolleet -sota, jonka kuvailemiseen ei tuhlata palvelintilaa. Eiherien muutettua entisen kotivaltakuntansa alueen avoilmamausoleumuksi paikallinen overboss kiinnostui, ja paikalle lähetettyjen tiedustelijoiden saatua surmansa referoi asian Yhdeksälle Hampaalle. Ensimmäinen Hammas Sarastro saapui esittämään Eiherielle tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä. Eiherie katsoi Yhdeksään Hampaaseen liittymisen olevan kongruentti omien suunnitelmiensa kanssa, ja suostui.

Ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eiherie pukeutuu edelleen samaan panssariin ja viittaan jota käytti ollessaan vielä paladiini - hänellä ei ole juuri vaihtoehtoja, sillä kuolonritariksi muuttuminen teki panssarin hänen olemuksensa osaksi. Panssarin alla ei kuitenkaan enää pitkään aikaan ole ollut muuta kuin tuhkaa ja pimeyttä. Muodoltaan se on Eiherien kotimaailman tyylin mukainen, futuristinen ja virtaviivaistettu. Väriltään se on kirkkaanvalkoinen, mutta sen käsivarsia ja jalkoja sekä viitan lievettä tahraavat jatkuvasti valuva, tuoreen veren näköinen nestemäinen ektoplasma, joka on muistutus Eiherien monista surmantöistä. Eiherietä aina ja kaikkialla verhoava synkkä aura tekee hänen ympäristönsä kylmäksi ja värittömäksi. Hän liikkuu pääasiassa levitoimalla, koska pitää kävelemistä turhana.

Luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eiherien luonteen määrittelevin piirre on hänen täydellinen tunteettomuutensa. Alunperin se oli osa hänet kuolonritariksi muuttanutta kirousta, mutta ajan kanssa hän on kokonaan menettänyt kyvyn kokea tunteita, eikä enää edes muista, millaista se oli. Ilman tunteita ja elävää ruumista Valrangr ei koe myöskään nautintoa, kipua tai pitkästymistä, vaikka erottaakin älyllisesti onnistumisen epäonnistumisesta sekä päämäärän saavuttamista edistävät tapahtumat ja teot edistämättömistä. Hän ei ole varsinaisesti julma, ainoastaan tarkoitushakuinen ja tyystin välinpitämätön. Hän tappaa ei vihasta tai koska nauttii siitä, vaan koska se on helpoin tapa saavuttaa hänen tavoitteensa tai koska hänen uhrinsa ovat hänelle hyödyllisempiä elävinä tai kuolleina. Silloin kun hänellä ei ole muuta tehtävää, hän saattaa viettää aikansa vain leijuen täysin liikkumattomana paikoillaan.

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuolonvoimat
Omaa kuolonritareille tyypillisiä kykyjä, kuten kuolevaisten surmaaminen yhdellä sanalla tai eleellä, vähäisempien epäkuolleiden nostattamisen ja pakottamisen tahtoonsa, sekä pelon levittämisen läsnäolonsa voimalla. Viimeksimainittu on niin kehittynyt, että Eiherieta vastaan marssineiden tiedetään ottaneen oman henkensä mieluummin kuin kohdanneen hänet tai kuolleen silkasta pelosta.
Kuolonaura
Eiherietä ympäröi kuolemamanan kenttä, joka imee elävien olentojen elinvoimaa ja heikentää elämä- ja luontotyyppien loitsuja. Heikommat olennot sairastuvat tai kuolevat Eiherien pelkästä läsnäolosta.
Aseellinen taistelutaito
Taikuus
Osaa käyttää paladiinitaustansa vuoksi valo- ja epäkuolleisuutensa takia kuolemamanaa, ja on lisäksi opetellut jää- ja avaruusmanojen käytön. Koska Eiherie on alkujaan paladiini, ei puhdas maagi, on hänen taikuutensa varsin suoraviivaista ja sotilaallisesti painottunutta. Hänen repertuaariinsa kuuluvat suoran hyökkäyksen lisäksi mm. erilaiset suoja- ja sidontaloitsut, nekroturgia, kiroukset, vastaloitsut sekä teleportaatio, portaalien avaaminen ja ulottuvuustaskujen muodostaminen. Eläessään hän oli myös taitava parantaja, mutta ei epäkuolleena juuri käytä tätä osaa voimistaan. Hänen suosimiinsa taisteluloitsuihin lukeutuvat valo- ja kuolemapohjainen Desolation in Light, joka näyttää sisältäpäin kirkkaalta pallolta ja ulkoapäin massiiviselta valopylväältä, sekä laaja-alaista, hajautettua vahinkoa eläville tekevä Death Ripple. Hänen erikoisalaansa lukeutuu myös epäkuolleita vastaan tarkoitettujen loitsujen torjuminen; loitsuista mainittakoon Unlife Bright Mirror, joka kääntää käyttäjäänsä vastaan suunnatut valoloitsut takaisin lähettäjälleen muutettuina niin, että ne tekevät nyt vahinkoa eläville epäkuolleiden sijasta.
Energian käyttö
Kykenee manipuloimaan ainakin valkoista värienergiaa, jota käyttää taistelussa tavallisesti tarkkoina säteinä.
Psioniikka
Eiherien psi-voimat eivät ole suhteessa kovin vaikuttavat, mutta hän hallitsee kuitenkin perustason telekinesian (sis. levitaatio ja Darth Vaderin kuristusote), telepatian ja ESP:n.
Kuolemattomuus
Kuolonritarina Eiherie on tyyppien 1, 2 ja 6 kuolematon.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Asiaa auttoi, että enemmistö muista paladiineista ei tuntenut muuta taktiikka kuin äkkirynnäkkö ja epäili logistiikka jonkinlaiseksi eksoottiseksi eläimeksi.
  2. Eiherien kotiplaneetalla ei sinne tuotujen humanoidivarianttien lisäksi ollut lainkaan suuria nisäkkäitä. Paladiinit suosivat ratsuinaan paikallisia liskovastineita, naapurivaltakunnan örkit jättiläiskovakuoriaisia.
  3. Ironisesti Eiherie oli vuosi aikaisemmin yrittänyt saada tätä käytäntöä muutetuksi sillä perusteella että kenttämarsalkan ja suurmestarin yhtäaikaiseen menetyksen riski jos taistelu kääntyisi tappiolliseksi oli liian suuri, ja suurmestarin pitäminen etulinjassa haittasi kommunikaatioyhteyksiä ja jätti paladiinien muut osastot puutteelliselle ohjaukselle.
  4. Harkitsematon, mutta tyypillisen jumalainen veto.
Under construction.png
Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.