Garamota Archea

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Garamota Archea
Garamota.png
Garamota harvinaisessa tilanteessa: Seisomassa.
Tosinimi:Garamota Archea
Laji: ?
Sukupuoli: mies
Syntymäaika: ?
Syntymäpaikka: ol. Harmaus
Suuntaumus: Tasapaino
Voimaluokitus:Mainor
Tuhokapasiteetti:Galaktinen
Regeneraation taso:?
Kuolemattomuuden
tyypit:
Ainakin 1 ja 4
Liittolaiset: Aquimatar, Namu Yoko'zo, Katselijat
Arkkiviholliset: ei ole
Saavutukset: Kattavien historiankirjoitusten tekeminen
Pilkkanimet: Kirjatoukka

Garamota Archea, joskus kirjoitettu vaihtoehtoisissa muodoissa Grammond Archea tai Garamonda Arkea, on Tasapainoa edustava Mainor. Hänet tunnetaan myös kutsumanimillä Seuraaja ja Kirjoittaja, sillä hänen pääasiallinen tehtävänsä on istua Aquimatarin tornissa Harmaudessa ja observoida kaikkina hetkinä niin suurta aluetta Universumista kuin vain pystyy, ja merkitä havaitsemistaan sattumuksista tärkeimmät muistiin. Pääasiassa hänen käsialaansa ovat Harmauden kirjastossa olevat suuret "Universumin Aikakirjat"; vain osa lopullisten laitosten tekstistä on Aquimatarin itsensä tai muiden kirjoittajien lisäämää, sillä Aquimatarin monet moninaiset tulessa olevat raudat pitävät hänet useimmiten liian kiireisenä keskittymään kirjoittamiseen täysillä. Tätä varten Garamota Archea on olemassa ja tekee työtään.

Monetkaan eivät tiedä Garamotasta, tai jos tietävät, eivät ole tavanneet häntä. Niihin, jotka ovat, kuuluvat Aquimatarin itsensä lisäksi mm. Harmauden kirjaston hoitaja Namu Yoko'zo (jonka hiljainen olemus on hyvää työseuraa kirjoitusrauhaa arvostavalle Garamotalle) sekä pieni joukko muita kirjastoavustajia ja Katselijoiden korkeampiarvoista henkilöstöä.

Ulkonäkö[muokkaa]

Garamota näyttää vanhalta, ruskeakaapuiselta ihmiseltä, jolla on harmaa parta ja hiukset. Hänen partansa ja tukkansa ovat hyvin hoidetut, ja hänen karkea kaapunsa on kunnoltaan moitteeton. Garamotan erikoisuus ovat hänen silmänsä. Ne ovat hyvin tummat, ja sanotaan, että niihin katsova näkee niistä heijastuvana itse ajan kulun. Siksi hänen silmänsä pelottavat monia, etenkin kuolevaisia, jotka näkevät hänen silmistään oman kuolevaisuutensa. Garamotan ikään ja muistiin viitataan silloin tällöin Tasapainon seuraajien keskuudessa sanonnoilla, kuten "alkuräjähdyksen kaiku viipyy vielä vanhan Kirjoittajan korvissa".

Kyvyt ja voimat[muokkaa]

Garamota Archea
Fyysinen voima:
20
Nopeus:
60
Ketteryys:
50
Aseeton taistelutaito:
20
Aseellinen taistelutaito:
20
Energianhallinta:
60
Taikuus:
70
Psioniikka:
90
Älykkyys:
90
Tiimityöskentely:
50
Muut kyvyt:
50


Kuten arvata saattaa, Garamotan huomiokyky on huippuunsa hiottu; keskimääräiseen Mainoriin verrattuna hän pystyy havainnoimaan ja käsittelemään moninkertaisen määrän informaatiota. Tämän vuoksi hänen muista taidoistaan, etenkin fyysisestä voimasta, on tingitty, mutta Garamota on silti kelpo psionikko, ja osaa myös laajalti teoreettista magiaa ja enrgiamanipulaatiota suuren tietomääränsä ansiosta. Monesti ei Garamotan ole tarvinut nousta kirjoittajan tuoliltaan tekemään muuta kuin ottamassa pieniä taukoja (edes Mainor ei jaksa kaiken aikaa vain katsella ja kirjoittaa), mutta silloin kun hän on tehnyt niin, hänestä on ollut suurta apua Tasapainon asialle; viimeksi näin on käynyt Mahtien Mittelön kuumimpina päivinä, kun Garamotan täytyi tulla auttamaan Harmauden puolustusta. On osin hänen hienovaraiseen mentaalitaivutteluun perustuvan karkotustaktiikkansa ansiota, että Harmaus säilytti vakautensa niinkin hyvin Mahtien Mittelössä. Energiamanipulaation ja magian puolelta hänen on nähty käyttävän hyvin voimakkaita suojaloitsuja ja energiakilpiä.

Tekniikat[muokkaa]

  • Aiono Fthalmos - Tämä tekniikka on psionista havainnointia tehostava mielen tekniikka, jota Garamota käyttää käytännössä jatkuvasti havainnoidakseen ympäristön tapahtumia.
  • LOGOS - Psioninen tekniikka, jossa Garamota alkaa syytää vastustajan mieleen sopivaksi katsomiaan historiallisia tietoja, esimerkiksi suuria historian murheita saattaakseen vastustajan epätoivoon ja alentaakseen siten tämän taistelutahtoa.