Majoraenkeli

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Majoraenkeli
Paladin 01.jpg
Tieteellinen nimi:Angelus Defendis
Tosinimi:majorael
Voimakkuus:A
Vaarallisuus:A
Älykkyys:B
Luoja:Universum Majora

Majoraenkelit (Angelus Defendis) ovat jaloenkelien eli Angelus Nobilisten ohella toinen kaikkein voimakkaimmista enkelien lajeista. Majoraenkelien suunnittelusta ja rakentamisesta on alusta loppuun asti vastannut Universum Majora, ja se näkyy lopputuloksessa. Tiettävästi Universum sai majoraenkelien suunnitteluun innoituksen Universumiin viimeisimmän alkuräjähdyksen jälkeen muuttaneista jaloenkeleistä. Nähtyään niiden perin kiintoisan rakenteen ja toimintatavan, hän halusi tältä pohjalta luoda enkelin, joka vastasi hänen käsityksiään Universumissa toimimaan kykenevästä järjestystä seuraavasta enkelistä[1]. Lopputuloksena oli jotain, mikä sopii enkelin määritelmään ainoastaan siksi, että se osaa käyttää angelus-energiaa (poimittu käyttöön jaloenkeleiltä) ja että sen sielun lataus on positiivinen kuten enkeleillä yleensä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sanotaan, että Universum Majora aloitti rakennustyönsä asettamalla pohjaksi muodonmuuttajan, sillä hän katsoi niiden muutoskyvyn, energiamanipulaatiotaitojen ja regeneraation olevan tarpeellisia tuleville majoraenkeleille. Aina keksiessään uuden, hyvänä, tehokkaana tai vain coolina pitämänsä lisäyksen, hän lätkäisi sen koekkappaleina käyttämiensä muodonmuuttajien ydinolemuksen kylkeen. Tästä seurasi kuitenkin huomattavia ongelmia. Koska Universum Majoralla on loppujen lopuksi erinomaisen laaja mielikuvitus[2] mitä tulee rikottuihin erikoiskykyihin, "lisäosia" alkoi kertyä suunnattomia määriä. Tämä aiheutti sen, että alkuasteella olevien majoraenkelien ydinolemuksen alkoivat tukahtua ja painua kasaan (kuvainnollisesti sanottuna, siis) Universumin lisäämien ihmeellisten kykyjen alla, koska niitä yksinkertaisesti oli liian paljon[3]. Universum Majora oli jonkin aikaa umpikujassa, sillä hänen mielestään kaikki hänen keksimänsä lisäykset olivat todella hyödyllisiä tuleville majoraenkeleille.

Eräänä iltapäivänä hän kuitenkin lopulta keksi ratkaisun ongelmaansa. Jotkut ovat kutsuneet sitä "Universum Majoran parhaaksi ja ainoaksi neronleimaukseksi". Idea oli yksinkertainen: Universumi rakentuu useista rinnakkaisista todellisuuksista, ja jokaisesta olennosta - Mahtavien kaltaisia, omnireaalisesti tajuisia olentoja lukuunottamatta - on olemassa lukemattomia "versioita" ajan virran haarojen varrella; kaikki nämä versiot ovat tulosta erilaisista tapahtumakuluista aika-todellisuusjatkumossa. Universumin idea oli yhdistää majoraenkelien eri rinnakkaistodelliset versiot toisiinsa, ja antaa niille kyky kommunikoida itsensä kanssa toiseen todellisuuteen, ja, mikä tärkeämpää, vaihtaa ominaisuuksia keskenään. Kaikkia majoraenkelin tarvitsemia kykyjä ei enää tarvinnutkaan ahtaa yhden olennon niskoille, vaan sen eri todellisuusversiot pystyivät jakamaan kyvyt keskenään ja vaihtamaan niitä tarpeen niin vaatiessa, ja näin yksi olento pystyi käyttämään valtaisan suurta ja monipuolista kykysettiä. Suunnitelma pantiin täytäntöön välittömästi, ja tuloksena olivat ensimmäiset majoraenkelit. Saadakseen lisää enkeleitä, Universum Majora turvautui taktiikkaan "otetaan alkuperäisistä kopioita ja sekoitetaan niiden ominaisuudet keskenään". Toistamalla tätä prosessia useita kertoja hän sai aikaan mittavan kaartin majoraenkeleitä.

Muita ominaisuuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Multitodellisen olemuksen lisäksi majoraenkeleille annettiin kyky omaksua pelkän ulkoisen havainnoinnin kautta käytännössä mikä tahansa omien taistelutaitojensa piiriin mahtuva kyky. Esimerkiksi, jos majoraenkeli näkee jonkun käyttävän jotakin tiettyä energiahyökkäystä, majoraenkeli voi havainnoida, miten se tehdään, ja pikaisesti omaksua sen omaan käyttöönsä.

Majoraenkeleillä on teoriassa kaksi toimintamuotoa, aineellinen ja energinen. Niillä on kuitenkin muodonmuuttajaytimensä ansiosta kyky liu'uttaa olemustaan portaattomasti energian ja aineen välisellä akselilla, mikä muodostuu kolmanneksi suureksi ongelmaksi niitä vastaan taistelevalle epäonniselle. Täysenergiamuodon suuri ongelma on kuitenkin sen aiheuttama suuri energiahukka, ja siksi suurin osa majoraenkeleistä viettää suurimman osan ajasta aineellisissa muodoissaan.

Multireaalin tason vaikuttaminen on käytännössä ehdoton edellytys, mikäli haluaa taistella edes jokseenkin järkevästi majoraenkeleitä vastaan. Majoraenkeli voi nimittäin pahimmissa tapauksissa hajottaa yhden todellisuusversionsa osasiin ja lähettää sen rinnakkaisille todellisuusversioilleen pieninä paketteina, ja palautua uhan jälkeen näyttävästi kokoon. Monoreaalin havainnoitsijan silmissä tämä näyttää siltä, kuin majoraenkeli palaisi ehjäksi tyhjästä. Paras tapa tappaa majoraenkeleitä ovatkin pluraaliulotteiset tosivahingoittavat hyökkäykset.

Majoraenkelit hallitsevat sekä angelus-sinisen että angelus-oranssin energian, ja lisäksi muodonmuuttaja-alkuperästä juontuvan transforumus-energian. He osaavat useimmiten myös useampia korkeampia perusenergioita, sekä tietenkin Universum Majoran takaaman majoraenergian.

Lisääntyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Majoraenkelit lisääntyvät "kopiointi + risteytys" -metodin lisäksi myös sillä tavalla, että kun yhdelle majoraenkelille alkaa kertyä niin paljon tietoja ja taitoja, että edes todellisuudellinen jakaminen ei enää riitä sen esteettömään säilömiseen, hän jakaa omasta olemuksestaan uuden enkelin, joka saa osan hänen kyvyistään. Monet voimakkaammat enkelit tekevät näin verraten usein tuottaakseen heikompia jälkeläisiä. Majoraenkeleillä on myös - aineellisessa muodossaan - täysin viabiili mahdollisuus hankkia jälkeläisiä nk. "perinteiseen tapaan".

Järjestäytyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Majoraenkeleitä on olemassa useita "alarotuja", tai oikeastaan hierarkkisia askeleita - muuta merkittävää käytännön eroa eri "rotujen" välillä ei ole kuin erisuuruinen voimataso.

Serafi
Serafit ovat kaikkein voimakkain majoraenkelien luokka; itseasiassa kaiken kaikkiaan ei ole olemassakaan kuin neljä serafia. Serafit tunnistaa ulkomuodonkin perusteella, ainakin todellisessa energisessä muodossaan; todellisessa muodossaan ne ovat ylensää kooltaan hyvin suurikokoisia verrattuna keskimääräiseen majoraenkeliin. Yleensä serafien tosimuoto on myös melkoisen hirvittävän näköinen kaikkine epämääräisine ulokkeineen, mukaan lukien valtaisat siivet - itse asiassa siivet ovat niin suuret, että ne saavat serafin varsinaisen ruumiin (joka sekin on, kuten tuli jo sanottua, iso) näyttämään pieneltä. Ensi näkemältä serafia saattaa luulla joksikin hyperteknologiseksi avaruustaistelulaivaksi eikä niinkään enkeliksi. Aineellisessa muodossaan serafit ovat huomattavasti "tutumman" näköisiä. Serafien keskimääräinen voimaluokitus on Biskatamatar. Serafeja ovat seuraavat:
  • Erzamiel: Velvollisuuden ja Tulen Serafi. Hänen suustaan on (erään ofanin välityksellä tosin) kuultu Nelosessa kuuluisiksi tulleet sanat: "Järki saa painua hiiteen, me teemme mitä meidän pitää." Cyohiel on usein siteerannut näitä sanoja syöksyessään päättömästi taisteluun.
  • Zarafiel: Muodon ja Veden Serafi. Hänen mielestään kaikki on parhaimmillaan, kun sen tekee oikealla tavalla. Kuinka ollakaan, oikea tapa on hyvin usein hänen itse määrittelemänsä.
  • Ophiriel: Kohtuuden ja Ilman Serafi. Hänen yleismielipiteensä on, että kaikki on parhaimmillaan tietyissä määrissä. Hän on myös melkoisen halukas määrittämään itse nämä tietyt määrät.
  • Menediel: Lain ja Maan Serafi. Vankkumaton byrokraatti, jonka mielestä sääntökirja on paras kirja[4]. Jos joku jossain päin Nelosta heittää karkkipaperin roskiksen ohi eikä heti korjaa virhetttään, Menediel kuulee siitä viimeistään jo saman päivän iltana, ja käynnistää asianmukaiset toimenpiteet rikkuria vastaan.
Kerubi
Kerubit ovat toiseksi ylin majoraenkeliluokka. Kerubeja on yhteensä 32 kappaletta, ja näistä on jokaisen serafin suoarassa alaisuudessa 8 kullakin serafilla. Kerubit ovat paljon pienempiä ja heikompia kuin serafit, mutta silti todella voimakkaita, ja ruumiinmuodoiltaan usein poikkeavia tavallisista enkeleistä. Kerubit ovat oikeastaan vähäisempiä replikantteja serafeista, ja heidän piirteensä heijastelevat sitä serafia, jonka alaisuudessa he toimivat. Kerubien muodostamia joukkioita voi kutsua tavallaan serafien henkivartiokaarteiksi (ei sillä, että serafit tarvitsisivat sellaisia). Kerubien keskimääräinen voimaluokitus on suprem biskamatar.
Ofani
Ofanit ovat erikoisjoukko, joka hoitaa käskyjen kuljettamisen serafien ja aeonien välillä. He ovat myös eliittireservi taisteluissa, ja toimivat nopeana ja tehokkaana iskujoukkona, joka on koulutettu eliminoimaan vastustaja nopeasti. Serafien lisäksi ofanit ottavat käskyjä Velirieniltä, joka katsottiin luonteenpiirteiltään parhaaksi valinnaksi nopean toiminnan joukkojen johtoon. Ofanien muodostama iskuryhmä on laajuudeltaan 128 hengen suuruinen. Ofanit ovat useimmissa tapauksissa "uniikkivalmisteita" eivätkä muutamasta perusmallista tehtyjä muunneltuja kopioita niin kuin alemmat enkelit. Ofanien keskimääräinen voimaluokitus on midian biskamatar.
Aeoni
Aeonit ovat arkkienkelien esiolentoja, ja komentavat useista legioonista muodostuvia armeijakuntia. Aeoni on majoraenkeliarmeijan korkein arvoaste, johon voi varsinaisesti kohota nousemalla alhaalta päin; kaikki korkeammat asteet ovat käytännöllisesti katsoen synnynnäisiä (ofaneihin voidaan kuitenkin nostaa erittäin ansioituneita sotureita erikoistapauksissa). Aeoneja on 256 kappaletta kaiken kaikkiaan. Aeonit vastaavat käytännössä kenraaleja tai vastaavia korkeita upseereja. Aeonien keskimääräinen voimaluokitus on undremal biskamatar.
Arkkienkeli
Tavallisten enkeleiden muodostamien legioonien komentajia. Jokaisella arkkienkelillä on komennossaan yksi legioon. Heidän ainoa merkittävä eronsa tavallisiin enkeleihin on heidän korkeampi voimien tasonsa. Todellisen energiamuodon ulkoasussa ei ole merkittäviä, selvästi havaittavia eroavaisuuksia. Arkkienkeleitä on kaiken kaikkiaan 1024 kappaletta, eli viitteellisesti neljä kutakin aeonia kohden. Arkkienkelien keskimääräinen voimaluokitus on ultimar biskatar.
Enkeli
Tavallisten rivienkeleiden luokka, johon kuuluvat kaikki normilegioonien sotilaat. Enkeleitä on yhteensä 1 048 576, eli 1024 tyypillisessä legioonassa ja 4096 neljä legioonaa käsittävässä armeijakunnassa. Enkelien keskimääräinen voimaluokitus on suprem biskatar.

Tunnettuja majoraenkeleitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tätä aikaisemmin lähinnä ainoastaan hyvyys oli käyttänyt enkeleitä.
  2. Tai hyvä taito varastaa ideoita muilta
  3. Tämä on suoraa seurausta eräästä Universumin nyrkkisäännönomaisesta lainalaisuudesta: Tietyn voimien yleistason omaavalla henkilöllä tai olennolla voi olla vain tiettyyn rajaan asti erilaisia kykyjä ilman että se alkaa vaikuttaa negatiivisesti hänen sieluunsa.
  4. Tilanteen hienoinen ironia on siinä, että hän on itse kirjoittanut sen sääntökirjan.