Universal Fighters

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Universal Fightersin noviisijäsenten vuosijuhlista napattua kuvamateriaalia. Huomaa animesähkärikampausten yleisyys, joka paljastaa kyseessä olevan juuri noviisijuhlat.

Universal Fighters on Fisfendilus Majoran komentama ja Arkkioikeussalin välittömässä alaisuudessa toimiva taistelulegioona, johon hyväksytään ainoastaan kaikkein kirkkaimman kärjen eliitin valiojoukon parhaat palat. Joskus osa näistäkin reputtaa pääsykokeen.

Johto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fisfendilus Majora hallitsee käytännössä yksinvaltaisesti, vaikka teoriassa järjestö vastaakin toimistaan Arkkioikeussalin puhujille johtuen sen multiversuminlaajuisesta toiminnasta. Käytännössä Arkkioikeussalia notifioidaan useimmiten vain nimellisellä huomautuksella johonkin tiettyyn maailmankaikkeuteen suuntautuvan operaation aikana. Fisfendilus Majoran suorassa alaisuudessa toimivat UF:n neljä Kapteenia, jotka johtavat järjestön divisioonia, opettavat nuorempia jäseniä ja vastaavat käytännön kenttäkomentamisesta sotatilan aikana.

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pitää tehtävänään "tuhota kaaoksen ja sen palvojat". On toistaiseksi osallistunut Universumin suurista sodista vain Majora-sotaan sekä tietenkin Toiseen Universumin sotaan, joissa UF antoi taustatukea Nelosen joukoille. Osallistunee myös Viimeiseen Taisteluun. Yleiseen toimintaan kuuluu yleensä räiskiminen energialla ja kaikkenlaisten ihmietekniikoiden käyttö. Jostain kumman syystä kaikki nämä tekniikat tuntuvat vaativat kiljumista Majora-kielellä ja kummallisia liikesarjoja, joista yleensä seuraa jonkinlainen kymmenen miljoonan dollarin erikoisefekti ja vastustajan lopullinen tuho. Joskus he myös puhdistavat bensa-asemien vessoja ja auttavat prätkäjengiläisiä katujen yli. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Universal Fighters olisi vain satunnaista hakkaamista tarjoava ryhmittymä, sillä täytyyhän siellä jotain oppiakin.

Mukaan pääseminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Äärimmäisen vaikeaa. Pitää osata miellyttää isopomo-Fisfendilus Majoraa. Hyväksymisprosessin monimutkaisuudesta antaa jonkinmoisen käsityksen se, että Hjassania ei ole päästetty sisään ennen Majora-sotaa.

Pääsykoe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääsykoe jakaantuu kolmeen osioon:

  1. Mittaukset: Ensimmäisessä vaiheessa kokelaan kaikki mahdolliset suureet ja vielä pari mahdotonta mitataan vähintään viiteen kertaan eri asennoista, eri tilanteissa ja eri hetkillä. Mitattavia suureita ovat esim. energianhallintakyky, taikavoimien suuruus, fyysisen voiman suuruus, suurin nopeus, aseiden käyttötaito, psi-voimien suuruus, älykkyysosamäärä, lempiväri, kengänkoko ja psykologinen profiili.
  2. Kirjallinen osuus: Seuraavaksi kokelas passitetaan kirjalliseen kokeeseen, joka testaa, kuinka hyvät teorian tiedot kokelaalla on. Kokeessa kysytään esim. seuraavanlaisia kysymyksiä: "X, jonka voimataso on 183, lentää nopeudella 120 km/h etelään ja havaitsee mentaalivoimillaan Y:n, jonka voimataso on 201, istuvan paikallaan 2042 m korkean vuoren huipulla meditoimassa 92 km:n päässä. Y:n avaruusalus sijaitsee vuoren juurella 12 km:n päässä Y:stä. Lähin meri sijaitsee 43 km:n päässä Y:n sijainnista, ja sen suolapitoisuus on 3.52 prosenttia. Planeetan, jolla X ja Y ovat, massa on 1.2452·1034 kg, läpimitta 7216 km, pyörähdysaika 31 h ja radan keskimääräinen säde 143 milj. km. Planeetalla on 3 kuuta, joista yksi on tällä hetkellä taivaalla. Aurinkokunnan keskustähden spektriluokka on G. X:n käyttämä perusenergiatyyppi on sininen ja Y:n oranssi. Määritä, mitä taktiikkaa ja tekniikoita X:n pitäisi käyttää, jotta hän varmimmin voittaisi Y:n. Kirjoita aiheesta vähintään kymmenen sivua pitkä essee, jossa erittelet taistelun vaihtoehtoja ja sen kulkuun mahdollisesti vaikuttavia tekijöitä eri näkökulmista."[1] Kokeen pisin sallittu tekoaika on siinä tunnin kieppeillä. Kysymyksiä on parisataa. Jotkut huhuavat, että kirjallisen kokeen ainoa tarkoitus on testata, kuinka hyvin kokelas osaa huijata jäämättä kiinni.
  3. Käytännön osuus: Käytännön osuudessa kokelas asetetaan taisteluun sopivan vahvuista harjoitusvastustajaa vastaan. Kokelas saa käyttää hyväkseen mitä tahansa osaamiaan tekniikoita voittaakseen vastustajan paitsi sellaisia, jotka voisivat olla kokelaalle itselleen tai vastustajalle kuolemaksi.
Arvostelu

Kokelaan arvostelu perustuu mestarien ja suurmestarin kahdesta jälkimmäisestä antamiin arvosanoihin. Arvostelu perustuu ensimmäisen osion tulokseen ja painotetaan sen mukaan. Ensimmäinen osio on myös sikäli ratkaiseva, että se kertoo myös summittain sen, onko kokelas kelvollinen jatkamaan pääsykoetta. Näinollen ensimmäisen osion jälkeen voidaan pudottaa pois jatkamaan sopimattomat kokelaat.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Universal Fightersin jäsenet poimitaan multiversumin eri universumeista, ja useimmiten jäseniksi valitaan ne, joilla on eniten potentiaalia tulla voimakkaiksi. Jäsenet jaetaan (jos he läpäisevät pääsykokeen) johonkin neljästä divisioonasta: Magiajaostoon, Psi-osastoon, Paladiinidivisioonaan, Ninja Forceen tai Team HAKATEN:iin (Hakkaamme Aivan Kaikki ja Annamme Teille Energiaa Niskaan). Jokaista näistä divisiioonista johtaa yksi erikoiskoulutuksen saanut Mestari-tason jäsen, jota kutsutaan Kapteeniksi (Majora-kielellä dazu). Jokainen Kapteeni on vastuussa suoraan Suurmestarille Fisfendilus Majoralle. Magiajaosto erikoistuu kouluttamaan voimakkaita taikureita ja maageja, ja se on yksi multiversumin harvoista universumimagian opiskelumahdollisuuden tarjoavista ryhmittymistä. Magiajaoston Kapteeni on tällä hetkellä Danragia Pandragon. Psi-osasto kouluttaa mielen voimien käyttäjiä ja opettaa heitä hallitsemaan mentaaliset voimansa täydellisesti. Psi-osasto on jäsenmäärältään pienin UF:n divisiionista, ja sitä johtaa Dantu Gin. Paladiinidivisioona pyrkii tekemään nuorista ritarinplantuista kunnollisia legenda-tason miekkamiehiä. Paladiinidivisioona opettaa myös jonkin verran taikuutta ja energian käyttöä niille ritareille, joilla on lahjoja niitä käyttää. Paladiinidivisioonan Kapteenina toimii Danmager Kultakirves. Ninja Force kouluttaa ovelia soluttautujia ja pikaiskuihin erikoistuneita ninjoja, joille opetetaan erinomaiset lähitaistelukyvyt, kyky käyttää mitä tahansa aseita ja pienoinen ripaus taikoja, energianhallintaa ja psi-voimia. Ninja Forcen Kapteeni on Venyichi Kurotsugi. Team HAKATEN on viimeinen vaan ei vähäisin divisioonista. Team HAKATEN keskittyy opettamaan energian käyttöä, fyysisen voiman käyttöä ja paljain nyrkein tappelun jaloa taitoa. Team HAKATEN:ia johtaa Kapteeni Dankichi "WHUAA" Hijash.

Luokitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokainen jäsn luokitellaan tiettyyn kastiin. Jokaisella kastilla on tietyt oikeudet ja tietyt velvollisuudet sekä hieno, Majora-kielinen nimi. Kun liityt UF:än, nimeesi lisätään kastisi nimi etuliitteenä (esim. jos nimesi olisi Qwerty ja pääsisit noviisiksi, nimeksesi tulisi Enqwerty jos olisit mies ja Anqwerty jos olisit nainen. Etuliite riippuu tason lisäksi myös sukupuolesta).

  1. Kokelaat: Kokelas on nimitys pääsykokeeseen saapuvalle ehdokkaalle, ja nimitys on voimassa, kunnes hän saa käsiinsä kokeen tuloksen. Kokelaat eivät käytä etuliitettä, vaan heidän nimensä perään lisätään sana tad (esim. Qwerty-tad).
  2. Noviisit: Noviisi on sisään hyväksytty oppilas. Oppilas katsotaan noviisiksi, kunnes hän on saanut kaikki aloittelijatason kurssit suoritettua. Sotatilan ollessa käynnissä noviisit muodostavat reservin, jonka jäseniä voidaan käyttää esim. viestinviejinä tai lampaiden kaitsijana. Majora-kieliseltä nimeltään en (miehet) ja an (naiset). Universumin asteikolla UF:n noviisijäsenetkin tapaavat olla yleensä vähintään Suprem Biskatarin tasoisia. Tätä heikompien ei kannata vaivautua pääsykokeeseen.
  3. Oppineet: Oppineet muodostavat UF:n voiman selkärangan: he ovat keskinkertaisella oppimäärällä varustettuja yleismiehiä, jotka sodissa toimivat mestarien ohjauksessa. Majora-kielinen nimi miehillä ran ja naisilla kon. Oppineet ovat yleensä Universumin voimajärjestyksessä mitattuna Biskamatarin veroisia.
  4. Mestarit: Mestari on onnistuneesti kurssinsa suorittanut oppilas. Mestarit muodostavat UF:n taistelujoukon eliitin, joka toimii Fisfendilus Majoran suorassa ohjauksessa sotatilan ollessa käynnissä. Mikäli sotatilaa ei ole, voivat mestarit tehdä vapaasti lähes mitä tahansa, kunhan se ei radikaalisti vaikuta kuolevaisten elämään. Majora-kielinen nimi dan miehille ja ven naisille. Voimajärjestyksen asteikolla mestarit ovat tavallisesti Biskatamatarin tasoisia.
    • Vapaat mestarit: Vapaiksi mestareiksi kutsutaan mestareita, jotka päättävät lähteä UF:n riveistä suoritettuaan kurssinsa loppuun. Vapaat mestarit eivät siis kuulu UF:n sotavoimiin liikkeellepanon aikana. Hjassan lienee tunnetuin tämän kastin edustaja. Vapaat mestarit eivät normaalisti käytä etuliitettä.
  5. Kapteenit: Kapteenit ovat erikoisen päteviä mestareita, jotka johtavat divisioonia suurmestarin välittömässä alaisuudessa. Kapteenit ovat kukin erikoistuneet oman alansa taitamiseen ja opettamiseen. Voima-arvoiltaan Kapteenit ovat matalan Mainorin tasoisia.
  6. Suurmestari: Suurmestari on koko puljun pomo eli Fisfendilus Majora. Suurmestarin velvollisuuksiin kuuluu esim. UF:n johtaminen sodissa, puheen pitäminen vuotuisessa gaalaillassa ja todistusten jakaminen kurssinsa suorittaneille. Hänestä käytetään jäsenistön parissa kunnioittavia nimiä dama ("suurmestari", sana tulee nimen eteen, jolloin se on muotoa "dama Fisfendilus") tai kyuda ("opettaja", sana tulee nimen perään, jolloin nimi saa muodon "Fisfendilus-kyuda").

Opetusohjelma ja kurssit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yleiskurssit (pakollisia kaikille) (YL)
Opettajana suurmestari Fisfendilus Majora.
  1. Taistelun käytäntö ja teoria: Peruskurssi, jonka suorittavat kaikki sisäänpäässeet.
  2. Majora-tekniikat: peruskurssi: Kurssi, joka tarjoaa opiskelijalle perustiedot Majora-tekniikoista ja niiden käytöstä.
Valinnaiset yleiskurssit (YL)
Opettajana suurmestari Fisfendilus Majora.
  1. Majora-tekniikat: edistynyt kurssi: Kurssi, jonka tarkoitus on perehdytää opiskelija Majora-tekniikoiden saloihin.
  2. Älykäs taistelu: taktiikat: Kurssi, joka antaa syventävää tietoutta erilaisten taktiikoiden käytöstä ja keksimisestä taistelun aikana. Sisältää viikon kestävän taisteluharjoitusjakson.

Erikoistuneet kurssit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Energiankäyttö (EN)
Opettajina suurmestari Fisfendilus Majora ja kapteeni Dankichi "WHUAA" Hijash.
  1. Energiankäytön peruskurssi
  2. Energiamuotoilu: Kurssi opettaa lisää tietoa muotomuuntelusta eli energian muotoilusta eri tyyppisiksi hyökkäyksiksi.
  3. Energialuonnon muuntelu: Kurssi opettaa perustaidot useiden eri energialajien käytöstä ja siitä miten vaihdetaan energialajista toiseen.
  4. Energiatietotaidon laajennuskurssi: Kurssilla jatketaan syventävää energiatietoutta ja yhdistetään muoto- ja luontomuuntelun teoria ja sovelletaan saatua tietotaitoa käytäntöön.
Psi-voimat (PS)
Opettajana kaikilla kursseilla kapteeni Dantu Gin.
  1. Psioniikan peruskurssi: Kurssi, joka tarjoaa perustiedot aloittelevalle psionikko-opiskelijalle.
  2. Telepatian jatkokurssi: Kurssi tarjoaa syventävää tietoutta mielen avulla kommunikoinnista
  3. Telekinesia edistyneille: Perehdyttää opiskelijaa aineellisten esineiden liikuttamiseen
  4. Löydä mielesi voima: Syventävä kurssi edistyneemmille lukijoille. Kurssilla keskitytään aiempien kurssien tiedon soveltamiseen ja syventämiseen.
Fyysinen koulutusohjelma (FY)
  1. Löydä kehosi rajat: Kurssi, joka pyrkii antamaan opiskelijalle kuvan kehonsa rajoista ja taidoista. Opettajina kapteenit Dankichi "WHUAA" Hijash, Danmager Kultakirves ja Venyichi Kurotsugi.
  2. Voima ja sen käyttö: Kurssi antaa mahdollisuuden kehittää fyysistä voimaansa. Opettajina kapteenit Dankichi "WHUAA" Hijash ja Danmager Kultakirves.
  3. Kehitä ketteryyttäsi: Kurssin tarkoituksena on kehittää nopeutta ja ketteryyttä. Opettajina kapteenit Dankichi "WHUAA" Hijash ja Venyichi Kurotsugi.
  4. Ninjan taito: Itämaiset taistelulajit: Kurssi tarjoaa mahdollisuuden oppia perus- ja edistyneempääkin tietoa ja taitoa ninjailun saralla. Opettajana kapteeni Venyichi Kurotsugi.
Taikuuden koulutusohelma (MG)
Opettajana kaikilla kursseilla kapteeni Danragia Pandragon.
  1. Taikuus: suuri mysteeri: Kurssi, joka antaa perustiedot taikuudesta ja sen käytöstä.
  2. Taistelumagian kurssi: Kurssi keskittyy opettamaan keinoja käyttää taikuutta tehokkaasti aseena taistelussa.
  3. Taikavoimien siirto: Kurssi opettaa keinoja siirtää taikavoimaa elottomiin esineisiin, kuten miekkoihin, kilpiin, taikajuomiin ja muihin vastaaviin apuvälineisiin esim. maagisten symbolien avulla.
  4. Takuuden kokonaiskuva: Kurssi, joka yhdistää muiden taikakurssien tietouden yhdeksi kokonaisvaltaiseksi kuvaksi taikuudesta. Sisältää myös runsaasti käytännön sovelluksia.
Aseiden käyttö (AS)
  1. Miekka: Miksi ja miten: Peruskurssi, joka opettaa erilaisten miekkojen (kuten taikamiekkojen ja valosapelin) käyttöä. Opettajana kapteeni Danmager Kultakirves.
  2. Kilpi: Hallitse puolustuksesi: Toinen perustaidon kurssi, joka antaa opiskelijalle valmiuden käyttää kilpeä itsensä puolustamiseen. Opettajana kapteeni Danmager Kultakirves.
  3. Ritarin tie: Syventävä kurssi, joka keskittyy opettamaan opiskelijalle kaiken tämän tarvitseman tiedon ritariudesta. Opettajana kapteeni Danmager Kultakirves.
  4. Ninjan aseet: Salainen taito: Kurssi, joka antaa syventävää tietoa ninjojen käyttämistä salaisista aseista ja niiden käytöstä. Opettajana kapteeni Venyichi Kurotsugi.

Tukikohta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tukikohtaa hankittaessa ei pihistelty.

Universal Fighters majailee Teriversin perin kummallisessa maailmankaikkeudessa, jossa luonnonlait ovat, sanotaanko, hieman poikkeavat. Esimerkiksi painovoimalaki pätee vain tietyissä paikoissa (mutta perkeleen voimakaasti silloin kun pätee) ja inertiakin ainoastaan, jos siltä tuntuu. Nämä erikoisuudet johtuvat Fisfendilus Majoran sormeilusta, jonka avulla Teriversi on muotoiltu täydelliseksi tukikohdan sijoituspaikaksi, jonne tunkeutuneet takuulla joutuvat hämmennyksen valtaan ja johon tottuneet saavat törkeän kotikenttäedun. Lisäksi Teriversi koostuu melkein kokonaan pelkästä ilmasta, joka täyttää koko tuon maailmankaikkeuden.

Tukikohta itse muodostuu valtavasta tyhjässä ilmassa leijailevasta linnojen kompleksista. "Päälinnassa" sijaitsevat kaikki tärkeät lokaatiot, kuten Fisfendiluksen työhuone, ruokasali, luokkahuoneet ja mestarien asuintilat. Muissa linnoissa on noviisien ja oppineiden asuintiloja ja sekalaisia varastoja. Linnojen välillä liikutaan lentämällä, tietenkin. Jos on syystä tai toisesta päässyt UF:n ilman lentotaidon omaamista tai on kuluttanut kaiken energiansa johonkin muuhun aktiviteettiin, voi aina käyttää lentämään taiottuja huonekaluja (kuten pöytiä, sohvia ja mattoja) kulkuvälineinään.

Varustus, teknologia, tavat, taktiikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Minne helvettiin se hohtava taikahaarniska on tungettu?”

~Jäsen asevarastossa

”Eiköhän se ole sielä miekkakasan alla.”

~Toinen jäsen

Universal Fighters käyttää edistyneitä Majora-taktiikoita ja Majora-aseita. Universal Fightersin jäsenet ovat kaikki huipputaitavaksi treenattuja hypertaistelijoita. Kaikki jäsenet osaavat käyttää energiaiskuja tai erilaisia fyysisiä superboostattuja iskuja. Tämä on heistä useimmiten äärimmäisen hauskaa, ja heistä tuntuu olevan jokseenksin pakollista käydä räjäyttämässä joku syrjäinen tienvarsikahvila vähintään kerran kuussa.

Teknologian käytöltään Universal Fighters on vaatimaton, sillä heidän silmiäkirveltävät ihmekykynsä korvaavat kaiken teknologian. Heidän aseisiinsa kuuluu heidän omien sormiensa lisäksi myös erilaiset riimuin koristellut kolmen miehen pituiset katanat, maagisesta kristallista Kuuvuorten salaisessa luolassa asuvan gurun veistämät taikamiekat, hakeutuvanuoliset jousipyssyt yms. magialla hieman parannellut aseet.

Fisfendilus Majora on kuitenkin viime aikoina kiinnostunut jonkin, jota kutsuttakoon nyt paremman sanan puutteessa teknologiaksi, kehittelystä. Han keksi idean sattumalta meditoidessaan ja aloitti ensiksi kokeilemalla, kuinka monta ylimääräistä ulottuvuutta voi tunkea atomiydintä pienemmälle alueelle. Vastaus oli: Liian monta, jotta voisi nukkua yönsä rauhassa. Alunperin hän aloitti kokeet tilaulottuvuuksilla, mutta laajensi sen myöhemmin myös aikaulottuvuuksiin, mistä seurasi erinäisiä kummallisia laitteita, jotka tiesivät jo ennen tappeluun joutumista, mitä liikkeitä vastustaja todennäköisimmin aikoo käyttää[2]. Ylimääräiset tilaulottuvuudet taas takasivat sen, että atomiytimen kokoiseen alueeseen saadaan tungettua suunnilleen kuinka paljon massaa hyvänsä ilman että se romahtaa mustaksi aukoksi. Lisäksi tässä tilassa vallitsevat luonnonlakien epämääräisemmät, yliulotteiset muunelmat. Kun Fisfendilus Majora rakensi ensimmäisen mallikappaleen tällä teknologialla (parempaa sanaa ei edelleenkään ole) ja asensi sen vanhaan kolmipyörään, hän huomasi saaneensa aikaan kolminkertaisella valon nopeudella liikkuvan laitteen, jonka kyydissä istuessaan näkee ajassa ainakin viiteen suuntaan kerralla ja joka poikkeuksellisesti tuottaa sitä enemmän energiaa mitä lujempaa sillä ajaa. Tällä "Major Technologyllä" on kuitenkin vaaransa, sillä sen käyttäjä voi huomata jakautuneensa viiteen kopioon, joista yhdestä tuli hänen isänsä ja kaksi muuta tappoivat toisensa ennen kuin syntyivätkään. Tuotekehittely jatkuu.

Vastustajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Tänään vielä tapellaan, mutta huomenna onkin jo vapaapäivä!”

~Iloinen jäsen

Liittolaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Emme mekään pysty niitä kaikkia yksin tappamaan.”

~Jäsen olkapäitään myöten örkkiruumiskasassa

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Oheinen tehtävä on helpoimmasta päästä.
  2. Laite, joka liikkuu ajassa sivullepäin, voi olla yllättävän kätevä.