Valkeus

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Valkeus on Kakkosen ylin ulottuvuus ja Hyvyyden perimmäinen tyyssija Universumissa. Valkeus on jakaantunut yhteensä kymmeneen Valkeuden Valtakuntaan, joista kukin edustaa tiettyä Hyvyyden aspektia. Kullakin Valtakunnista on omantyyppisensä valoydin, ja kukin näistä valoytimistä on intiimisti synkronoitunut Valtakuntia hallitsevien olentojen kanssa.

Valtakunnat[muokkaa]

 1. Kaether: Yang-Jistan tyyssija ja puhtaan Hyvyyden sekä Valkoisen Valon konseptuaalinen maailma, joka on alemman tasoiselle olennolle käsittämätön. Yang-Jistan olemuksesta säteilevä sokaiseva valo laskeutuu tästä korkeimmasta hyvyyden sfääristä alas muihin valtakuntiin ja valaisee kutakin niistä omalla tavallaan. Yang-Jistan asunto, Valkeuden Linna, sijaitsee tässä Valtakunnassa.
 2. Astrocah: Kultaisen Valon Valtakunta, jota hallitsee Magna Prime. Astrocah on korkeimman maallisen viisauden ja vallan maailma. Kakkosen sotavoimien ylin komentokeskus sijaitsee täällä.
 3. Shirah: Hopeaisen Valon Valtakunta, jota hallitsee Kakoyuki Chuokami. Shirah on korkeimman uskonnollisen valaistumisen ja auktoriteetin maailma, jossa sijaitsee koko Kakkosen suurin ja korkea-arvoisin temppeli. Tässä temppelissä on omistettu alttari kaikille Kakkosen alaisuudessa oleville jumalille, niin suurille kuin pienillekin, ja Kakkosen korkea-arvoisin pappi, arkkiylipappi, suorittaa työtään siellä.
  • Näiden kolmen Korkeimman Valon Valtakunnan alapuolella sijaitsee erityinen tasapainopiste, jossa kaikkien kolmen valot sekoittuvat yhtäläisesti toisiinsa. Tätä tilaa kutsutaan Korkeimman Harmonian Valtakunnaksi (tos. Dalseth), vaikka se ei olekaan virallinen Valkeuden Valtakunta.
 4. Primseph: Ensivalon Valtakunta, jota hallitsee Protos. Valkeuden turvallisuudesta huolehtiva eliittivaloenkelikaarti pitää majaansa tässä Valtakunnassa. Sijoittelu tähän Valtakuntaan perustuu siihen, että valoenkelien on tarkoitus suojata kolmea Korkeimman Valon Valtakuntaa viimeiseen asti potentiaalisilta hyökkääjiltä.
 5. Ferrocah: Teräsvalon Valtakunta, jota hallitsee Jorma Teräs. Siinä, missä Astrocahissa on Kakkosen sotavoimien komentokeskus, sotavoimien harjoituskeskus ja upseerikoulu sijaitsee Ferrocahissa.
 6. Telumen: Kauniin Valon Valtakunta, jota hallitsee Celiel. Telumenissa sijaitsee suuri puutarha, joka on kuuluisa erityisesti valtavasta useampiulotteisesta pensaslabyrintistään. Tässä puutarhassa kasvaa suuri määrä muualta Universumista sukupuuttoon kuolleita kasveja. Telumenin kauneus on ajastaikojen kuluessa inspiroinut lukemattomien runoilijoiden, laulajien ja taiteilijoiden töitä, ja tunnetun Universumin suurin runonlaulaja Lomion Kultasiipi viettikin aikoinaan paljon aikaa Telumenin puutarhan iltahämärä-sektorissa[1].
 7. Neizech: Ikuisen Valon Valtakuntan, jota hallitsi alunperin Nei Jenitei, mutta joka on tämän lankeemuksesta lähtien ollut vailla varsinaista hallitsijaa[2]. Legendan mukaan tämän Valtakunnan valon kosketus antaa kuolevaisille olennoille ikuisen elämän ja pystyy parantamaan kaikki taudit. Tästä syystä myös Valkeuden Sairaala, jossa hoidetaan korkean profiilin hyvien olentojen kärsimiä vammoja, tauteja ja muita vaivoja, sijaitsee Neizechin Valtakunnassa. Nei Jenitein lähdetty' Celiel on ottanut vastuun Sairaalan ylläpidosta, vaikka ei olekaan Neizechin hallitsija.
 8. Lux: Loistavan Valon Valtakunta, jota hallitsee Arceciel. Tämän valtakunnan valo on moniväristä, ja kykenee voimistamaan positiivisia tunteita ja vähentämään negatiivisten tunteiden vaikutuksia, minkä takia Lux tunnetaan myös vähemmän hienolla lempinimellä Sydänpesula.
 9. Creyod: Kylmän Valon Valtakunta, jota hallitsee Ibinthia. Creyodin valo tunnetaan kylmänä ja anteeksintamattomana pahoja sydämiä vastaan, ja sen tarkoituksena on jäätää pahan rippeet pois ylempiin Valtakuntiin aikovien sydämistä. Keskittämällä tätä valoa kiinteään muotoon saadaan aikaan valojäätä, joka sopii mitä erinomaisimmin käytettäväksi kylmien drinkkien jäähdyttämiseen jääkuutioiden tapaan.
 10. Valkath: Maailman Valon Valtakunta, jolla ei ole erityistä hallitsijaa. Suurin osa alemmasta Kakkosesta Valkeuteen päästetyistä olennoista jää tähän Valtakuntaan.

 1. Telumenissa vuorokaudenajat eivät vaihdu normaaliin tapaan, vaan eri osissa puutarhaa vallitsee eri aikoja, kukin valittu tarkasti maksimoimaan sektoreissa käytettyjen kasvi-istutusten kauneus.
 2. Tämä johtuu siitä, että Nei Jenitein menetyksen jälkeen kukaan jäljellä olevista Albianoista ei ollut tarpeeksi läheisesti yhteensopiva Neizechin valoytimen kanssa, jotta nämä olisivat voineet synkronoitua sen kanssa ja ottaa sen hallintaansa.