Eaco'Nnasi

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Eaco'Nnasin lustitarha
Eaco'Nnasi-flag.png
Siinä sitä nyt on. Haltioiden heraldiikkaa. Huomaa tarpeettoman korkea resoluutio.
Ulottuvuustyyppi: Umpiulottuvuus
Turvaluokitus: "Harmiton (haltioille, ennen US2:a) / Enimmäkseen harmiton (muille ja US2:n jälkeen)"
Yläulottuvuus: Keskiulottuvuus
Alku: 8. universumisykli
Omistaja: Haltianeuvosto
Asutus: Suuri luonto- ja pienempiä muita haltiapopulaatioita, elementaaleja, keijuja, laaja luontainen eläinkanta

Eaco'Nnasi (äännetään エアコンなし, käännökset tuntemattomia) tai virallisemmin Eaco'Nnasin lustitarha (エアコンなしの楽園) on oli on vielä joillain mittapuilla Universumin suurin haltioiden luoma ja ylläpitämä kasvitieteellinen puutarha ja sen sisältämä ulottuvuus Keskiulottuvuudessa. Toisessa Universumin sodassa sille aiheutuneet vauriot on myös luokiteltu viiden pahimman ekokatastrofin joukkoon Universumin historiassa.

Rakenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näkymä erään pimeyshaltioiden haltuun uskotun Eaco'Nnasin vyöhykkeen reuna-alueelta. Kamitsoidusta valomanasta koostuvat revontulet ovat pikantti osa vyöhykkeen infrastruktuuria.

Eaco'Nnasin on lähellä umpiulottuvuutta. Se on joidenkin kapeiden ulottuvuusväylien kautta kytköksissä Keskiulottuvuuteen, mutta kyllin irrallaan siitä, jotta alkuräjähdykset ja loppurysäykset eivät merkittävästi vaikuta siihen. Tärkein yhteys oli Avsignumiin; sen menetys toisen Universumin sodan aikaisessa hävityksessä lukeutui sodan suurimpiin. Ulottuvuuteen saapuvien käytävien suuaukoille sekä mantereisten alueiden rannoille on rakennettu satamia, joiden väliä matkustajia kuljettavat haltialaivat purjehtivat.

Eaco'Nnasi on laajuudessaan verrattavissa elementaalitasoon, ja sen sisäinen geometria on yhtenäinen, ulottuvuusseinämiin rajoittuva kiekko. Sisärakenteeltaan Eaco'Nnas se oli ennen toista Universumin sotaa jaettu tarkoin määriteltyihin vyöhykkeisiin, jotka maagisten ja fyysisten[1] rajojen avulla jakavat erilaista lajistoa kasvavat vyöhykkeet omiksi karsinoikseen välttääkseen näiden haitallisen vaikutuksen toisiinsa. Joissain ekologisesti herkissä systeemeissä tavattujen lajien kohdalla päädyttiin antigravitaationaalisia voimia hyväksi käytettävien leijuvien saarten luomiseen. Kymmenennelle universumisyklille tultaessa ja kasvimassan määrän kasvaessa vesivarantojensa yltäkylläisyyden takaamiseksi haltiat myös päätyivät kytkemään ulottuvuutensa Avsignumiin[2]. Ylimääräinen vesi ohjattiin ulottuvuuden reunoilla vallitseville alaville maille, jotka portaittain muuttuivat metsistä mangroveviidakoiksi[3], erinäisiksi matalan veden kasvustoiksi ja siitä edespäin vaihteleviin etäisyyksiin ulottuvaksi avomereksi, päättyen lopulta ulottuvuusseiniin. Toisessa Universumin sodassa monia vyöhykkeitä tuhoutui, toisia aavikoitui tai soistui, ja niiden välisiä rajoja tuhoutui.

Eaco'Nnasi saa valonsa useista tähdistä jotka on sijoitettu tarkoin määriteltyihin lokaatioihin kasvien tarpeiden mukaisen valon takaamiseksi. Tähtien ympärille on koottu ryppäittäin pseudokiertolaisia, jotka kiertävät epätäydellisiä ratoja niiden ympärillä luoden lampunvarjostimen tavoin varjostettuja vyöhykkeitä saaden aikaan keinotekoisen yö-päiväkierron. Myös kiertolaiset ovat itsestäänvalaisevia ja tarjoavat kuille ominaisen hämärävalaistuksen; ei siksi että suippokorvat sitä tarvitsisivat, vaan tunnelman vuoksi.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eaco'Nnasi loi kahdeksannella universumisyklillä Mahtien Mittelön aikana silloisten haltia-imperiumien luontohaltiavoittoinen liitto dendrologisten fetissiensä tyydyttämiseksi kerätäkseen sinne kaikki kerättävissä olevat kasvilajit yhdessä symbioottisten eliöidensä kanssa yhdessä bakkanaaliseksi puutarha-ulottuvuudessa. Luontohaltioiden lisäksi vesihaltiat olivat vahvasti edustettuina, ja ulottuvuuteen asettui myös pimeyshaltioita sienistä huolehtimaan sekä muutamia harvinaisia elämähaltioita. Haltiaimperiumien hajottua Eaco'Nnassi jäi sen suunnittelusta ja hoitamisesta vastuun ottaneiden haltiasukujen sekä näiden vanhimmista koostuvan haltianeuvoston haltuun, jotka kasvien ekosysteemiä häiritsemättä rakensivat, kasvattivat tai kaivoivat itselleen asutuskeskuksia kaikkiin sen kolkkiin. Ka-biku'sai (äännetään かびくさい, käännös mahdoton), suurin kaikista asutuskeskuksista toimitti sen pääkaupungin virkaa.

Vuosimiljardit kuluivat ja haltiat laulelivat, karkeloivat ja kasvattelivat kasvejaan välttyen suuremmilta kahnauksilta ulottuvuuden maagisten suojausten ansiosta, keräten myös lukemattomia matkaavien haltioiden retkikuntia ihastelemaan sen vehreitä ja tuhottoman harvinaisia puustoja, joita ei universumisyklien edetessä ole säästynyt muutoin kuin keräilijöiden kokoelmissa. Yhdeksännelle universumisyklille tultaessa Eaco'Nnasi oli luontohaltioiden kulttuurin tärkein keskus maailmankaikkeudessa, ja sen vanhimpien neuvoston puheenjohtajaa pidettiin yleisesti luontohaltioiden ylikuninkaasta seuraavana tai jopa tätä kunnianarvoisampana, vaikka neuvosto pidättäytyikin puuttumasta ulottuvuuden ulkopuolisiin asioihin.

Eaco'Nnasi tuki Ir Eldaciryasturin perustamista luovuttamalla laivoja, elävää puuainesta ja vapaaehtoisia, ja sen toimittamassa haltioiden massaevakuaatiossa oli todistetun alkuräjähdyksen yli kestävän vakautensa vuoksi yksi tärkeimpiä ulottuvuuksia, johon evakuoituja haltiapopulaatioita sijoitettiin. Ulottuvuuden ja Mahtiarmadan suhde jatkui kymmenennelle universumisyklille, missä se jatkoi turvapaikkana ja sillanpääasemana sekä Armadan vihreiden ja valkoisten laivojen lähteenä pidättäytyen kuitenkin tukemasta Ir Eldaciryasturin operaatioiden sotilaallista puolta tai yrittämästä omaksua roolia sen johtamisessa[4].

Toinen Universumin sota[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Eaco'Nnasin maihinnousu

Toisen Universumin sodan alkuvaiheessa Ir Eldaciryastur päätti[5] universaalia haltioita kohtaan suunnattua epäluuloa peläten pyytää apua Itsenäisten Sotilasvaltojen Liitolta välttääkseen vastaliittoumien mahdolliset hyökkäykset Eaco'Nnasiin huolimatta sen ja Ir Eldaciryasturin kytkösten olemattomuudesta. Liiton johtaja Matteo Regale suostui tähän oitis, lähettäen ulottuvuuteen triljoonia sotilaita ja kalustoa sen puolustuksen vahvistamiseksi. Tästä seurannut monikärkinen hyökkäys ulottuvuuteen tuhosi yli 99% Eaco'Nnasin metsistä ja vaurioitti pahoin sen ulottuvuudellista rakennetta.

Maihinnousun jälkeen jäljellejääneet haltiat jakaantuivat kahteen leiriin: niihin jotka kannattivat ehdotonta antautumista Major Alliancelle[6], sekä niihin jotka kannattivat kostoiskuja muuta Universumia vastaan. Ensimmäisen leirin kannatuksen saatua enemmistön haltianeuvoston äänistä radikalisoitunut jälkimmäinen ryhmä haltioita värväytyi niin Ir Eldaciryasturin kuin muiden ISVL:n asevoimien riveihin, joko antautuen[7] tai kaatuen urheasti viimeistään Galaktisen taistelun ja Suuren Mätkeen yhteyksissä.

Sodan jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sodan aiheuttamien tuhojen korjaaminen muodostui vaikeammaksi kuin mikään siihenastisista arvioista pystyi kuvittelemaan[8]. Eaco'Nnasin kasvien vahingon lisäksi sen varavesijärjestelmä petti Avsignumin sivuhaarojen katkeamisen myötä, useat sen valonlähteistä olivat sammuneet aiheuttaen ikuisen yön joillekin sektoreille sekä pudonneet lentävät saaret ja pseudo-kuut olivat tehneet paikoin sanoinkuvaamatonta vahinkoa[9]. Myös se vesihaltioiden gravitaatiosysteemi oli mennyt epäkuntoon, aiheuttaen vuorovesisyklin voimistumista ja ajoittaisia tulvia ja kilometrien korkuisia hyökyaaltoja pitkin rannikkoalueita. Kaikki nämä vaikutukset synnyttivät ulottuvuudessa ennennäkemättömiä sääilmiöitä, joista eritoten kuivuus edisti voimakasta autioitumista tietyillä Eaco'Nnasin alueilla. Lisäksi taisteluiden tiimellyksessä ja pakoreittien katkettua ulottuvuuteen vangiksi jääneet Keisarikunnan joukot saivat vallattua jalansijan eteläosien aavikkokentille, aloittaen sen jälkeen laajentumis-ja aavikoimisprosessin jota heikentyneet haltioiden populaatiot eivät kyenneet ensimmäisinä vuosina kuin hidastamaan. Torjuttuaan uhan ulottuvuuden muuttumisesta yhdeksi uudeksi Giblarin aavikoksi ja karkoitettuaan viimeisenkin keisarikuntalaiset Eaco'Nnasista joutuivat haltiat myös huomaamaan, että sodan ja jälkitaisteluiden aiheuttaman maagisen materian yliviljelyn vuoksi erilaisia primaaleita oli alkanut esiintyä, merkiten pysyvän vaarallisuusstatuksen kohoamista koko ulottuvuudelle.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Vaikkakin useiden haltioiden mielestä etenkin puurajan yläpuolisilta osiltaan visuaalisesti epämiellyttäviä ja tylsiä, todettiin vuoret joissain tilanteissa maagisia rajoja halvemmiksi ratkaisuiksi.
  2. Jälkiviisaasti sanottuna huono idea.
  3. Joidenkin vesihaltioiden painostuksesta luotiin ulottuvuudelle sen gravitaatiokeskusta siirtelevä maagista metronomia muistuttava metafyysinen järjestelmä, joka synnytti sille keinotekoisen vuorovesi-ilmiön. Jo pelkkä ajatus siitä kertoo miten suunnattomasti maagista energiaa se vaatii, ja vielä enemmän se kertoo vesihaltioiden suuruudenhulluudesta.
  4. Tämä edesauttoi suhteiden lähentymistä kun Ir Eldaciryastur, joka katsoi itsensä parhaaksi määrittämään oman tehtävänkuvansa, samanaikaisesti etääntyi muista sitä aiemmin tukeneista tahoista näiden yrittäessä saada vaikutusvaltaa sen sisällä.
  5. Jälkiviisaasti sanottuna taas yksi huono idea.
  6. Huolimatta kaikista radikaaleista vedoistaan oli Major Alliance kuitenkin sotaan osallistuneista liitoista eniten antautuneiden alueiden jälkivalvontaa toteenpaneva osapuoli, mikä taas takaisi parhaat selviytymismahdollisuudet .
  7. Kokonaista kolme haltiaa antautui, ja hekin vain koska Ir Eldaciryasturin aluksilla kapteenin sana ylikirjoitti miehistön sananvapauden.
  8. Ulottuvuudelle aiheutuneista tarpeettoman suurista tuhoista kertova valituskirje aluetta sodan loppuun saakka valvoneelle Major Alliancelle sai vastaukseksi ainoastaan viestin: "On positiivista, että tuhot eivät olleet sataprosenttiset".
  9. Paikalliset ulottuvuusvuodot, joissa ulottuvuuden sisäinen materia pääsee vuotamaan sen ulkokuoren läpi ympäröivään tyhjiöön, eivät olleet harvinaisia.