Mestariplaneetansyöjä

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Mestariplaneetansyöjät ovat tähtienvälisessä avaruudessa eläviä olentoja, jotka, kuten nimestäkin on pääteltävissä, käyttävät ravinnonlähteenään planeettoja. Ne eivät ole tässä suhteessa ainutlaatuisia eivätkä maailmansyöjistä yleisimpiä, suurimpia tai edes pelätyimpiä[1], mutta kuitenkin huomattavan hyviä siinä, mitä tekevät. Tämä ei tietenkään ole kovin mukavaa niille olennoille, jotka asuvat planeetoilla tai tarvitsevat niitä muuhun käyttöön, ja mestariplaneetansyöjät katsotaankin suuressa osassa Universumia tuholaisiksi. Mm. InDimCo on luvannut kohtalaisen suuren palkkion jokaisesta surmatusta mestariplaneetansyöjästä[2].

Olemus ja ulkomuoto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestariplaneetansyöjän keskiruumis on aika lailla asteroidin kokoinen ja näköinen. Sen ekvaattorilta erkanee säteittäissymmetrisesti keskenään yhtä pitkiä ja paksuja, taipuisia, tasapaksuja varsia tai lonkeroita, joista kukin päättyy eräänlaiseen kitaan. Keskussuuaukko on pääruumiin toisella navalla tarvittaessa sivuun liukuvien panssarilevyjen suojaamana. Sekä lonkerovarsien että navan suuaukot johtavat omassa aliavaruudessaan sijaitsevaan keskuskammioon, joka on huomattavasti mestariplaneetansyöjän ulkopuolta suurempi. Tasaisesti ympäri keskiruumiin pintaa on hieman kraatterien näköisiä muodostelmia, jotka todellisuudessa ovat panssariläppien suojaamia ylimääräisiä jäähdytys- ja poistoaukkoja, silmiä, ja tuntosiimojen tuppia. Tuntosiimat toimivat sekä aistin- että hyökkäyseliminä[3], ja niitä on pinnan lisäksi myös kunkin lonkerovarren sisällä ikäänkuin kielinä. Silmät pysyvät suurimman osan ajasta suljettuina paitsi mestariplaneetansyöjän halutessa tarkastella jotakin kohtaamaansa tarkemmin, siirtyessä hyperajoon[4] tai kohdatessa vastarintaa - ne voivat nimittäin ampua silmiensä linssien läpi eräänlaisia luonnollisia tuhoaja-säteitä; tällöin silmät toimivat aina kolmen pattereina, joissa kullakin hetkellä yksi ampuu ja muut kaksi tähtäävät samalla kun toinen niistä valmistautuu ampumaan ja toinen palautuu edellisestä laukauksesta.

Voimat ja ruokailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestariplaneetansyöjät käyttävät myötäsyntyistä painovoimamanipulaatiota tähtienvälisten etäisyyksien taittamiseen käyttämänsä poimuajon saavuttamiseen ja ruokailuun. Ruokaillessaan mestariplaneetansyöjä asettuu ensiksi planeetan kiertoradalle keskussuuaukko sen pintaa kohden ja alkaa sitten pyöriä planeetan pintaan nähden kohtisuoran akselin ympärille. Mestariplaneetansyöjä luo ympärilleen gravitaatiopyörteen, joka kumoaa paikallisesti planeetan oman painovoimakentän vaikutuksen ja repii sen kuoresta irti kimpaleita, jotka mestariplaneetansyöjä tarvittaessa rikkoo pienemmiksi osiksi lonkerovarsillaan ja sitten nielee. Hukkapalat ja kuona-aineksen gravitaatiopyörre sinkoaa kiertoradalle tai ulkoavaruuteen. Mestariplaneetansyöjät etsivät erityisesti raskaita metalleja ja radioaktiivista ainesta. Niiden lisäksi ne imevät planeetan pyörimisliikkeen ja magneettikentän energiaa ja pyörteeseensä joutuvien organismien elinvoimaa. Fyysinen biomassa on niille ravitsemuksellisesti arvotonta.

Yksi mestariplaneetansyöjä ei tietenkään pysty tuhoamaan kokonaista planeettaa kuin hyvin pitkän ajan kuluessa, mutta useimmiten niitä ilmestyy samalle aterialle kymmeniä tai satoja. Lopulta planeetasta jää jäljelle vain tyhjiin imetty kuori ja surullinen pilvi elottomia mannerlaatan kappaleita. Toisinaan mestariplaneetansyöjien tiedetään kuitenkin pistäytyneen asutuilla planeetoilla vain syömässä muutaman kaupungin niihin kerättyjen metallien ja elinvoiman vuoksi.

Mestariplaneetansyöjien muihin kykyihin kuuluu telepatia, joka on niiden tärkein kommunikaatiomuoto[5].

Järjestäytyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monien muiden mahtiolentojen tapaan mestariplaneetansyöjätkin kasvavat jatkuvasti suuremmiksi läpi koko elämänsä. Lajin kaikkein vanhimmista yksilöistä käytetään nimitystä suurmestariplaneetansyöjä (eng. Grand Master Planet Eater). Sellainen on huomattavasti tavallista mestariplaneetansyöjää suurempi ja nälkäisempi. Suurmestariplaneetansyöjät voivat liikkua yksikseen, johtaa mestariplaneetansyöjien parvia (tälläisistä ryhmistä käytetään nimitystä loossi) tai joskus harvoin pelkästään suurmestariplaneetansyöjistä koostuvissa ryhmissä. Vielä suurmestariplaneetansyöjiäkin suurempi on monarkkisuurmestariplaneetansyöjä. Niitä on kerralla olemassa vain yksi, joka on lajinsa suurin (ja nälkäisin) yksilö. Kooltaan lähelle monarkkisuurmestariplaneetansyöjää yltävistä suurmestariplaneetansyöjistä käytetään vaihtelevasti nimityksiä vanhempi suurmestari ja oligarkki. Monarkkisuurmestariplaneetansyöjän kuollessa ne kerääntyvät yhteen, ja valitsevat keskuudestaan uuden monarkkisuurmestarin. Joskus valinta ratkeaa pelkästään kokoa vertailemalla, mutta usein se ratkaistaan kaksintaisteluiden sarjalla, joka jatkuu, kunnes kaikki paitsi isoin, ilkein ja nälkäisin ovat luovuttaneet. Tämä on tietenkin ikävä juttu sen avaruuden alueen, jossa kokous pidetään asukkaille, sillä yhteen kerääntyneiden suurmestariplaneetansyöjien täytyy syödä.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Galaksinsyöjät ovat käsittämättömän paljon suurempia ja hirmuiset tähtivuohet noin 20% kauhistuttavampia.
  2. Tietenkin InDimCo myös palkkaa rutiininomaisesti mestariplaneetansyöjiä syömään planeettoja, jotka se haluaa syötävän. Tämä kaikki toimii useimpien InDimCon operaatioiden tehokkuudella, eli kukaan ei tiedä, mistä ohjeet ovat tulleet, miksi ne on annettu eikä mitä niiden suhteen pitäisi tehdä, ja lopputulemana InDimCo metsästää mestariplaneetansyöjiä omaan laskuunsa voidakseen palkkiorahoilla maksaa niille planeettojen syömisestä ja käyttää planeettojen tuhoamisen ulkoistamisesta syntyneet säästöt maksaakseen itselleen mestariplaneetansyöjien tappamisesta. Tästä alkava kirjanpidollinen ketju on ajanut keskikokoisen planeetan kokonaispopulaatiota vastaavan määrän veroviranomaisia itsemurhaan ja johtaa erinäisten mutkien kautta lopulta siihen, että muuan kauppias Kyproksella voi myydä käytettyjä kuulakärkikyniä puolet halvemmalla kuin on itse maksanut niistä ja silti jotenkin tehdä voittoa.
  3. Jos jokin on tarpeeksi voimakas lävistääkseen avaruusaluksen suojakentän, sillä, onko sen tarkoitus kerätä tietoa vai tuottaa vahinkoa ei oikeastaan ole paljoa väliä.
  4. Silmät toimivat gravimetrisinä ja aliavaruudellisina sensoreina, joiden avulla mestariplaneetansyöjä voi arvioida kurssinsa ja välttää törmäyksiä liikkuakseen superluminaalisilla nopeuksilla.
  5. Ei sillä, että ne paljoa juttelisivat muuten kuin keskenään - mestariplaneetansyöjät halveksivat suurinta osaa maailmankaikkeuden elämästä ja pitävät tiedostavia, planeetoilla asuvia olentoja, erityisesti avaruusmatkailuun kykeneviä sellaisia loisina, jotka laskevat planeettojen ravintoarvoja kuljettamalla arvokkaita metalleja muualle.