Qualdila

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Qualdilat ovat manapohjainen askendantti rotu. Ne ovat peräisin ylemmistä ulottuvuuksista, mutta niitä tavataan usein Keskiulottuvuuden alueella erilaisilla enemmän tai vähemmän mystisillä asioilla.

Useimmista askendanteista poiketen qualdilat eivät ole lainkaan teknologisesti kehittyneitä[1], vaan luottavat yksinomaan magiaan. Kristallien käyttö, erilaiset yliulotteiset rakennelmat sekä maagiset konstruktit ja palvelusolennot ovat qualdiloille hyvin tyypillisiä. Niillä on käytössään täysmaagisia avaruusaluksia, jotka kykenevät myös interdimensionaaliseen matkustukseen. Tunnistettavimpia ovat emoaluksina toimivat lumotut palatsit, jotka ovat tavallisesti Giovanni Piranesin luonnosvihosta karanneen näköisiä ja useamman korttelin kokoisia.

Qualdilat taistelivat ensimmäisessä Universumin sodassa Ascendant Factionin jäseninä.

Olemus ja voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaksi qualdilan silmää.

Qualdilan todellinen olemus on yliulotteinen, itseään ylläpitävä manakenttä, joka koostuu qualdiloille ominaisesta sekoitetusta manatyypistä. Voidakseen vuorovaikuttaa luontevammin aineellisen olemassaolon kanssa qualdilat ovat kehittäneet itselleen myös fyysisen aspektin. Se käsittää kahdenlaisia, irrallaan leijuvia komponentteja: informaationkeräys- ja projektioeliminä toimivia, pallomaisia "silmiä", sekä tarttumaelimenä palvelevan pienten manakristallijyvien pilven muodostaman koronan. Koronan kristallijyvät voivat järjestyä hyvin monenlaisiksi eri rakenteiksi, ja soveltuvat pienissä rykelmissä hienomanipulaatioon, ja suurempina massoina raskaampien taakkojen siirtelyyn. Koronan on säilytettävä tietty vähimmäistiheys, eivätkä sen osat siksi voi harhautua kovin kauas toisistaan. Silmät sen sijaan voivat liikkua mielivaltaisen kauas toisistaan ja koronasta. Kuitenkin mikäli niiden etäisyys kasvaa liian suureksi, ne poistuvat qualdilan suorasta hallinnasta, ja alkavat toimia autonomisesti siksi kunnes pääsevät palaamaan sen olemuksen pääosan yhteyteen. Korona ja silmät ovat insidentaalisia qualdilan todelliselle manaolemukselle, ja vaikka niiden tuhoutuminen vahingoittaa qualdilaa, se ei tuota sille pysyvää vahinkoa eikä voi tappaa sitä.

Qualdilat osaavat luonnostaan käyttää omaa manatyyppiään. Tämä manatyyppi on muodostettu pääasiassa valo-, voima- ja avaruus-tyyppien pohjalta, ja on sekoitusmanoille ominaiseen tapaan erittäin monipuolista, mutta jonkin verran heikompaa kuin puhtaat manatyypit. Voimakkaammat qualdilat opettelevat usein myös yhden tai useamman muun manatyypin hallinnan. Taikuuden käytön lisäksi qualdilat voivat omata perustason psi- tai energiamanipulaatiokykyjä, mutta kehittyvät harvoin kovin taitaviksi näillä aloilla, eivätkä tunne niitä kohtaan sanottavaa mielenkiintoa.

Järjestäytyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Qualdilojen yhteiskuntarakennetta voisi parhaiten kuvailla magokratiaksi. Kasteja tai arvoasteita on kaksi: mystagogit ja zelaattorit. Sijoittumisen niiden välillä määrää maaginen potenssi: mystagogikastin jäsenet ovat tavallisesti taikavoimiltaan vähintään arkkimaagin veroisia.

Järjestäytymismalli on hierarkinen, mutta desentralisoitu. Sen perusyksikkö on kultti[2], jollainen tyypillisimmillään koostu kolmen tasa-arvoisen mystagogin hallitsevasta triumviraatista, ja sen käskyjä toteuttavasta, tavallisesti parikymmenjäsenisestä zelaattorien ryhmästä. Laajempia resursseja vaativat operaatiot toteutetaan useamman kultin muodostamien salaliittojen yhteistyön kautta, ja tärkeitä päätöksiä tekevät tilannekohtaisesti kokoonkutsutut, yli kolme mystagogia, aina parittoman määrän, käsittävät tribunaalit.

Tribunaalien ja salaliittojen yläpuolella tiedetään olevan nimellä Konstellaatioiden hovi tunnettu hallintoelin. Sen toimintatavat ovat niin salamyhkäisiä, ettei sen päätäntä- tai jäsenyysmenettelyistä saati tehtävistä voida sanoa minkäänasteisella varmuudella juuri mitään. Sen arvellaan kuitenkin pitävän kirjaa kulteista, salaliitoista ja tribunaaleista, koordinoivan niiden yhteistoimintaa, sekä tekevän suuria, rodunlaajuisia päätöksiä (kuten vaellus alempiin ulottuvuuksiin ja liittyminen ensimmäiseen Universumin sotaan).

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Edistyneimmät qualdilojen käytössä olevat puhtaan teknologiset laitteet edustavat teknologian tasoa 3.
  2. Qualdiloita tutkivien kryptozoologien antama nimitys.