Plasmakeiju

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Plasmakeiju
Plasmakeiju.jpg
Plasmakeiju lillumassa.
Tieteellinen nimi:Plasmus Celestis
Tosinimi:pholadi'i
Voimakkuus:D-
Vaarallisuus:E
Älykkyys:C

Plasmakeijut (Plasmus Celestis, tos. pholadi'i) ovat H II -tyypin interstellaarisissa kaasupilvissä tavattavia tiedostavia elämänmuotoja. Nimestään huolimatta niillä ei ole mitään tekemistä varsinaisten keijujen kanssa, eivätkä ne muistuta niitä vähäisimmässäkään määrin.

Plasmakeijujen ruumis koostuu sisäkkäisistä negatiivisesti ja positiivisesti varautuneista plasmakerroksista muodostuvista pallomaisista soluista. Aineenvaihduntaansa ne tarvitsevat vain sopivan koostumuksen omaavaa kaasua, jota normaalioloissa löytyy riittämiin niiden luonnollisesta elinympäristöstä. Solujen läpimitta ja sijainti muuttuvat paineen ja tilanteen mukaan, joten plasmakeijuilla ei voida katsoa olevan tiettyä muotoa tai tilavuutta.

Plasmakeijut ovat tyypin I kuolemattomia. Tästä ja korkeasta voimatasostaan[1] johtuen ne luokitellaan mahtiolennoiksi.

Koska pilvet, joissa plasmakeijut elävät, ovat yleensä olemassa vain muutamia miljoonia vuosia, ne joutuvat vaihtamaan asuinpaikkaa tasaisin väliajoin. Pilvien välillä ne siirtyvät niistä irrottamiensa, sähkömanipulaatiolla ohjattavien riekaleiden mukana. Plasmakeijut irrottavat pilvistään palasia myös sodankäynnissä: vihollisjoukot ahdistetaan pilven haarakkeeseen, joka sitten katkaistaan ja sysätään ajelehtimaan tyhjyyteen. Plasmakeijut pitävät tätä helpimpana ja humaanimpana tapana päästä eroon suurista lajitoveriensa joukoista. Periaatteessa ajelehtimaan jätettyjen plasmakeijujen olisi helppo kääntää kurssinsa ja purjehtia takaisin emopilveen, mutta matkan jatkamista johonkin toiseen, mieluiten asumattomaan pilveen pidetään yleensä paitsi järkevämpänä, myös kohteliaampana taistelun voittanutta osapuolta kohtaan.

Tarkalleen ei tiedetä, miksi valtavan kokoiset, lähinnä kirkasvärisiä, läpikuultavia sähköisiä palloja muistuttavat plasmakeijut on nimetty pieniä siivekkäitä ihmisiä muistuttavien keijujen mukaan, mutta yleensä koko tapausta pidetään varoittavana esimerkkinä joko siitä, miksi kannattaa varmistaa, että ahtaassa aluksessa vuosien mittaiselle matkalle harvaa kaasua tutkimaan lähetetyt kenttäastronomit ovat omistautuneita, kykeneviä viihdyttämään itseään ja varmasti vapaaehtoisia, tai siitä, mitä kulttuurilliselle käsitykselle erinäisten olentojen ulkomuodoista tapahtuu kun hallitus väittää hieman liian pitkään ja sitkeästi kaiken yliluonnollisen olevan vain säähavaintopalloja tai suokaasua.


  1. Plasmakeijut ovat luontaisia sähköenergian ja -manan käyttäjiä.