Maailmankäärme

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Maailmankäärme
Tieteellinen nimi:Serpentus Mundi
Voimakkuus:B, tosin rajoitetusti
Vaarallisuus:D
Älykkyys:C

Maailmankäärmeet (Serpentus mundi) ovat valtavan suuria, käärmeenkaltaisia olentoja, joita tavataan Keskiulottuvuuden alueella. Tyypillinen maailmankäärme on useiden kilometrien paksuinen ja joidenkin satojen kilometrien pituinen.

Maailmankäärmeilla on suprem biskatar -tason tuhokapasiteetti, sillä jo niiden läpikulku riittää tuhoamaan kaupunkeja ja kaatamaan vuoria, mutta niiden muut voimat eivät ole vastaavalla tasolla. Niillä ei ole sanottavia yliluonnollisia kykyjä lukuunottamatta telepatiaa, kykyä siirtyä maailmoista ja ulottuvuuksista toiseen ja kykyä olla musertumatta oman painonsa alle. Ne ovat kuitenkin hyvin kestäviä - niiden tuhoaminen ei käy helposti edes biskamatar-tason taistelijoilta, ja useimmat biskatar-tason hyökkäykset vain raapivat niiden suomupeitettä. Maailmankäärme voidaan kuitenkin pakottaa perääntymään tarpeeksi pitkäkestoisella keskitettyjen hyökkäysten sarjalla.

Maailmankäärmeiden regeneraatio on alhaista keskitasoa. Kaulan katkaiseminen tai pään tuhoaminen on ainoa keino tappaa ne lopullisesti. Maailmankäärmeen surmaaminen on myös logistinen ongelma, sillä viimeistään päättömästä maailmankäärmeestä valuva veri riittää hukuttamaan pieniä valtioita, ja houkuttelee paikalle paljon suuremman määrän raatokärpäsiä kuin minkä kanssa kukaan haluaa olla tekemisissä.

Häirittyinä maailmankäärmeet yleensä siirtyvät muualle ja vetäytyvät mieluummin kuin taistelevat, mutta joskus ne puolustautuvat hännällään, telepatiallaan, jonka magnitudi on niiden koon mukainen, ja suussaan olevista rauhasista erittämällään myrkyllä, joka tappaa liuttomalla kudoksia, vahingoittamalla aivan kaikkia elimiä ja hukuttamalla. InDimCo myy maailmankäärmeen myrkkyä pienissä tuhannen litran erissä ja tukkuhintaan kerta-annoksina.