Aurinkosiipi

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Aurinkosiipi
-
Tieteellinen nimi:Celestis Solaris
Tosinimi:celestim
Voimakkuus:E-
Vaarallisuus:E-
Älykkyys:D

Aurinkosiivet ovat sangen kummallisia, hieman keijukaismaisia avaruudessa eläviä olentoja. Ne ovat saaneet nimensä siitä, että ne käyttävät laajoja mutta ohuita siipiään nappaamaan aurinkotuulen säteilypaineen ja lentämään sillä avaruudessa samalla tavalla kuin ns. aurinkopurjeet. Aurinkosiivet saavat aineenvaihduntaan tarvitsemansa energian tähtien lähettämästä säteilystä, ja aineen avaruudessa leijailevista hiukkasista. Matkustaessaan eri tähtien välillä aurinkosiivet vaipuvat horrokseen, jossa niiden aineenvaihdunta pysähtyy lähes täysin; tähtienvälisessä avaruudessa tavatut aurinkosiivet saattavatkin vaikuttaa kuolleilta tietämättömälle tutkimusmatkaajalle.

Aurinkosiipien siivet ovat joillain planeetoilla olleet haluttua kauppatavaraa, sillä niitä voidaan erinomaisen vetolujuutensa takia käyttää erinomaisina aurinkopurjeen materiaaleina. Avaruuden Unioni kuitenkin on julistanut aurinkosiivet suojelluksi lajiksi Älyllisten Olentojen Suojelusäädöksen perusteella, sillä aurinkosiivillä on todettu olevan ainakin jonkin asteinen tietoisuus, vaikkakin kommunikointiyrityksistä huolimatta niihin ei ole onnistuttu saamaan toimivaa kontaktia.

Aurinkosiipiä tavataan kaikkialla Linnunradalla, mutta ne ovat kaikkein yleisimpiä tähtisumuissa, joissa niille riittää niin ravintoa kuin energiaakin. Spektronialaiset polveutuvat ilmeisesti aurinkosiivistä.