Örkki

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Örkki
Orkki1.jpg
Örkkimiehiä matkalla jalkapallokisoihin.
Tieteellinen nimi:Orcis Orcis
Tosinimi:Orch
Voimakkuus:E
Vaarallisuus:D
Älykkyys:C/D
Luoja:Pahuus

Örkit (Orcis orcis) ovat alun perin Mahtien Mittelön aikana Pahuuden jalkasotilaiksi jalostettu ja sittemmin suureen osaan Universumia Keskiulottuvuuden takapajuisimmilta planeetoilta aina ylempiin ulottuvuuksiin asti levittäytynyt, kaikkiruokainen ja aggressiivinen humanoidivariantti. Örkit ovat hyvin tuttavallisia, ja hakeutuvat mielellään lähikontaktiin vierailijoiden kanssa - usein keihään, kirveen, moottorisahan tai plasmaleikkurin välityksellä.

Örkeille läheistä sukua ovat pseudohumanoidien joukkoon luokiteltavat peikot, joita tavataankin usein örkkiarmeijoiden vahvistuksina.

Fysiologia[muokkaa]

Örkit ovat yleismuodoltaan ihmismäisiä, rujoja humanoideja. Niitä tavataan kolmea päätyyppiä: rotevia ja rumia (örkiksi ork), luisevia ja rumia (örkiksi gob) sekä suuria ja hyvin rumia (örkiksi orgo). Hieman harvinaisempia ovat perusörkkiä pidemmät ja kurinalaisemmat sotilasörkit (örkiksi uruk). Näistä perusmalleista on olemassa lukemattomia eri tahojen kehittämiä paikallisia variantteja, jotka eroavat niistä vaihtelevan paljon. Varianteista mainittakoon eri elementaaliörkit ja kyberneettiset, lähes täysin koneistetut robörkit. Örkkien väritys on yleisimmin harmaa tai vihreä, mutta voi olla melkein mikä hyvänsä. Elementaaliörkkien väri sopii temaattisesti niiden elementtiin: tuliörkit ovat punaisia, vesiörkit sinisiä, jne. Ovelimmat örkit ovat väriltään violetteja[1].

Järjestäytyminen[muokkaa]

Omilleen jätettynä örkit harvemmin kehittävät kovin monimutkaisia tai vakaita yhteiskuntia, osaksi koska lähes kaikki muut rodut pitävät niitä voimakkuustasostaan riippuen joko uhkana tai orjina. Toisaalta örkkien sitkeys ja aggressiivinen kaikkiruokuus auttamat niitä selviämään ankarissakin oloissa, ja kaukaisesta erämaasta kerran sukupolvessa hyökyvät örkkilaumat ovatkin alhaisen teknologiatason valtakuntien yleinen ja useimmiten lähes kokonaan itseaiheutettu vitsaus. Tyypillisimmillään örkit muodostavat joidenkin satojen tai tuhansien yksilöiden kokoisia heimoja, joita johtavat vahvimmat, taistelukykyisimmät ja toisinaan jopa jonkinasteista sodanjohdollista kyvykkyyttä osoittavat yksilöt eräänlaisessa karkeassa stratokratiassa. Geneerisessä örkkiheimossa vallitsee karkea kastijako neljään: ylimpänä päällikkö ja sotaherrat, seuraavaksi muita örkkejä kovemmat, rumemmat tai ilkeämmät eliittisoturit, jotka omivat itselleen parhaat varusteet ja eniten ruokaa, kolmantena ne örkit, jotka käsityötaitojensa tai muun osaamisensa vuoksi saavat ensiksimainituilta erivapauksia, ja alimpana riviörkit, joita kaikki muut mopottavat armotta. Jos heimolla on shamaaneja, pappeja tai kultisteja, kuten usein on, ovat nämä todennäköisesti arvoasteikolla jossakin eliitin ja päällikkötason välissä. Tyypillisiä örkkien palvonnan kohteita ovat brutaalimmat Pahuuden, Kaaoksen, sodan tai kuoleman jumalat - sellaiset, jotka vaativat veriuhreja ja pääkalloja mutta eivät piittaa liturgiasta - sekä eri demoniherrat. Örkeillä on myös omia jumaluuksia, joko niiden uskosta syntyneitä tai örkkien joukosta jotakin kautta jumaluuteen askendoituneita. Nämä eivät eroa toisistaan juuri nimeksikään, ja tuntemattomasta syystä tilastollisesti täysin epäsuhtaisella määrällä niistä on vain yksi silmä.

Lisääntyminen[muokkaa]

Siemenestä alkunsa saanut uruk-tyypin örkki nousemassa mutakuopassa, jossa se on kasvanut.

Örkkien levinneisyyttä ja selviävyyttä on auttanut se, että "perinteisen tapaan" tapahtuvan suvullisen lisääntymisen lisäksi[2] niitä on mahdollista kasvattaa örkinsiemenistä. Tällainen siemen on eräänlainen maaginen alkio, joka sisältää örkin perimäaineksen, sieluaihion, sekä mukana tulevan ohjelmiston (taistelu- ja kielitaito). Örkin ruumiin rakennusaineena toimivaan biomassaan eli örkkilimaan, joka on helppo valmistella maakuopassa tai isossa kattilassa, istutettuna ja oikein loitsuin valmisteltuna siemenestä kasvaa lyhyessä ajassa parvi täysikasvuisia ja örkkiyden perustaidot (murahtelu, irvistely, aseiden kalistelu, kuparikolikoita sisältävien aarrearkkujen vartiointi keihäs kädessä luolastojen perukoilla ja sankoin joukoin karismaattisten sankarien tieltä lakoaminen) hallitsevia örkkejä. Örkinsiemeniä voi valmistaa oikeanlaisella taikuudella itse tai ostaa monilta eri jälleenmyyjiltä. Tilaa oma örkkiarmeijasi jo tänään!

Viitteet[muokkaa]

  1. Älä kysy.
  2. Örkkejä siis tosiaan on, niiden kanssa tekemisissä olevien ihmisvaltakuntien väitteiden vastaisesti, useampaa sukupuolta. Päinvastaiset luulot johtuvat puhtaasti näiden valtakuntien omista regressiivisistä sukupuolinormeista.