Deva

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Deva
Goddess by surimy.jpg
Tieteellinen nimi:Quasideus Daeva
Tosinimi:देव
Voimakkuus:B
Vaarallisuus:D/E
Älykkyys:A-
Harvinaisuus:C-

Devat (Quasideus Daeva, tos. देव) ovat osittaisjumalaisten fysiohenkien laji, jotka tosimuodossaan ilmenevät nelikätisinä, iholtaan sinisen-, vihreän, kullan- tai hopeanvärisinä, celestiaalisen kauniina ja kirkkaana loistavan sädekehän verhoamina kerrostalon korkuisina[1] jättiläisinä.

Olemus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Serkkujensa asuroiden tapaan devat ovat osittaisjumalaisia olentoja, jotka muinaisuudessa ovat erkaantuneet varsinaisista jumalista ja ottaneet pysyvän, aineellisen hahmon. Devat osoittavat asuroita enemmän jumalaisia piirteitä ja voivat oppia kanavoimaan osittaisia jumalvoimia. Siinä missä asurat ovat perustavanlaatuisella tavalla "leikattu irti" täydestä jumaluudesta, eivätkä voi saavuttaa sitä, devojen ja täysjumalten välillä ei ole selvää eroa: jumalaisten ominaisuuksien vahvistuminen on devoille usein voimiennousun luonnollinen seuraus, ja monet mahtavammat devat ovat luokiteltavissa puolijumaliksi tai ovat jopa askendoituneet täyteen jumaluuteen. Asurat epäilevät laajalti devojen jollakin tapaa huijanneen tai varastaneen heiltä heille kuuluneet jumalvoimat. Tämän ja muiden lajienvälisten epäkohtien vuoksi useimmat asurat pitävät devoja verivihollisinaan[2].

Fysiohenkinä devojen "ruumis" on heidän sielunsa korkealle asteelle tiivistyneestä ektoplasmasta koostuva jatke. Heillä ei näin ole varsinaisia ruumiintoimintoja tai edes todellisia sisäelimiä perinteisessä mielessä, vaan kaikki heidän näennäiset ruumiilliset toimintonsa ovat metafyysisten prosessien ulkoisia ilmentymiä. Tällaista ektoplasmaruumista eivät rajoita aineelliset luonnonlait, ja sellainen on fyysistä ruumista vahvempi, kestävämpi, ja helpommin regeneroitavissa.

Devojat ovat tavallisesti Suuntaumukseltaan Järjestykseen kallellaan ja useammin hyviä kuin pahoja, ja heitä pidetäänkin serkkujaan asuroita huomattavasti rauhallisempina ja joviaalimpina kavereina.

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Devat osoittavat huomattavia lahjoja kaikissa yliluonnollisten voimien haaroissa, ja monista muista mahtiolennoista, jotka keskittyvät vain yhteen tai kahteen, usein myös opettelevat niin magiaa, energianhallintaa kuin psioniikkaakin. Manatyyppien joukosta devat osoittavat tyypillisesti suurempaa affiniteettia elementaalimanoista valo-, salama- ja tuulimanoille Fyysisiltä voimiltaan devat eivät yllä asuroiden tasolle, mutta silti sellainenkin deva, jota ei ole erityisemmin salilla nähty, kykenee nostelemaan rakennuksia suorille käsille. Vaikka devoilla onkin maine viisaina, kärsivällisinä ja myötätuntoisina yliolentoina, he eivät ole ovimattoja. Taistelutaitoihin perehtyminen on devojen keskuudessa yleistä ja heiltä irtoaa armolla turpaan jos on tarve. Devojen jumalpiirteet ilmenevät vaihtelevasti, mutta he voivat kyetä vaihtelevan suuruisiin ihmetekoihin sekä pienen mittakaavan luomistyöhön. Toisin kuin varsinaisilla jumalilla, devoilla ei ole palvojia eikä jumalaista vastuualuetta, jota kontrolloida. Devojen hengelliset ruumiit eivät vanhene, ja he ovat näin tyypin 1 kuolemattomia.

Järjestäytyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten on Mahtiolentojen parissa yleistä, rakentuu devojen yhteiskunta ensisijassa erilaisten sukujen ja klaanien, joihin deva voi syntyjään tai adoption kautta kuulua, ympärille.

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asuroiden ja devojen suhteet ovat aina olleet kireät, sillä asurat epäilevät laajalti devojen jotenkin huijaneen tai varastaneen heiltä heille kuuluneet jumalvoimat, ja koska devat ovat useimpien muiden olentojen keskuudessa asuroita suositumpia. Lajienväliset suhteet kärjistyivät pian viimeisimmän alkuräjähdyksen jälkeen[3] tapahtuneessa selkkauksessa, jossa asurat saivat porttikiellon Limbus-vuorelle, jonne heillä ennen oli vapaa pääsy ja jolla Universumin suurin devapopulaatio asuu. Tämän jälkeen asuralordi Vemacitrinin johtamat asurajoukot liittolaisineen[4] ovat pitäneet yllä jatkuvaa piiritystä Limbuksen ympärillä, ja asuroiden ja devojen väliset taistelut ovat arkipäivää sen rinteillä.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Koko on devoille, kuten fysiohengille yleensäkin, tietyissä rajoissa valintakysymys, ja devat voivat halutessaan kutistua tavallisen ihmisen kokoisiksi tai kasvaa vuoren korkuisiksi. Tässä ei devojen näkökulmasta varsinaisesti ole kyse koon muuttamisesta, vaan hiukan eri tavasta ristetä sen kapean olevaisuuden siivun, jonka kuolevaiset käsittävät todellisuudeksi, kanssa.
  2. Devat taas eivät välttämättä pidä asuroita niinkään vihollisina, vaan ohjauksen tarpeessa olevina kovaäänisinä sukulaisina. Tämä vituttaa asuroita entisestään
  3. Kolmetoista miljardia vuotta ylittää moninkertaisesti jopa ylempien mahtiolentojen mediaani-iän, mutta lajien vanhimmat ovat lähes poikkeuksetta myös heistä vaikutusvaltaisimpia ja pitkävihaisimpia. Lisäksi kuten kaikki tietävät, polvesta verikosto paranee.
  4. Rakshasoja sekä kaikenkarvaisia demoneja, kummituksia, epäkuolleita ja mutantteja, joiden innokkuus lähteä kolmikymmenmetrisen, tulta uhkuvan epäjumalan matkaan ei riipu siitä, minne sotaretki suuntautuu.