Vrilja

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Vrilja
Angel-alien.jpg
Tieteellinen nimi:Genus ventum
Tosinimi:vril-yā
Voimakkuus:D
Vaarallisuus:E+
Älykkyys:B
Harvinaisuus:C

Vriljat ovat Keskiulottuvuuden alueella vaikuttava, teknologisesti edistynyt askendantti rotu, jonka itseilmoitettu tehtävä on "primitiivisempien lajien opastaminen kohti korkeampaa hengellisen kehityksen astetta". Mitä tämä tarkalleen ottaen tarkoittaa on epäselvää[1], mutta käytännössä primitiivisempien lajien opastaminen näyttää koostuvan niiden satunnaisten edustajien asettamista kummallisille koetuksille, syvälliseltä kalskahtavien mutta epämääräisten aforismien viljelyä sekä runsaasti "Lajinne ei ole vielä tarpeeksi kehittynyt ymmärtääksenne" -tyyppistä sormenheristelyä. Kriitikot väittävätkin, että vriljojen todellinen päämäärä on brassailu.

Vriljat osallistuivat ensimmäiseen Universumin sotaan Ascendant Faction -liittouman riveissä.

Olemus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tosimuodossaan vriljalla on puhtaasta energiasta koostuva ruumis ja ektoplasmasta koostuvat siivet. Ruumiin yleismuoto on piirteettömän, sukupuolettoman humanoidin. Iho on hopeanvalkea, ja kasvot silmiä lukuunottamatta sileät, vailla nenää tai suuta. Pituus on kahden metrin luokkaa. Harteilta erkanevat siivet koostuvat fraktaalisesti pienempiin osiin jakaantuvista sulista, jotka hohtavat moninaisissa väreissä ja ovat reunoiltaan sumearajaiset. Ektoplasmasta koostuvina siivet ovat vriljan sielun ilmentymä, ja niistä näkee näin melko suoraan vriljan voimat: voimakkaammilla yksilöillä on suuremmat, monimutkaisemmat ja kirkkaammat siivet. Voimakkaat vriljat kykenevät kuitenkin "taittamaan" siipensä kätkeäkseen niiden todellisen koon (sekä mahtuakseen läpi avaruusalustensa oviaukoista).

Vriljat kykenevät muuttamaan muotoaan, ja voivat esiintyä myös ihmismuodossa, jolloin ne ovat tavallisesti pitkiä, hoikkia, vaaleaihoisia ja -hiuksisia sekä sinisilmäisiä ja pukeutuvat ihonmyötäisiin, yksiosaisiin univormuihin[2].

Siipiensä ja yleisen celestiaalisen olemuksensa vuoksi kokemattomat tarkkailijat sekoittavat vriljat toisinaan taivaanenkeleihin. Vriljat ja taivaanenkelit on kuitenkin helppo erottaa muutamista tuntomerkeistä: taivaanenkeleillä on sädekehä ja kasvot siinä missä vriljoilla ei, ne tapaavat pukeutua valkeisiin kaapuihin siinä missä vriljat eivät tosimuodossaan käytä vaatteita lainkaan, niiden siivet ovat valkeat ja höyhenpeitteiset, eivätkä ne, toisin kuin vriljat, useinkaan liiku avaruusaluksilla. Lisäksi kun vriljoilla suuremmat voimat merkitsevät suurempia siipiä, voimakkaammilla taivaanenkeleillä on siipien suuremman koon lisäksi enemmän kuin yksi siipipari.

Vriljat lisääntyvät partenogeneettisesti tai geenisekoittajalla. Lisäksi niillä on ihmismuodoissaan mahdollisuus hankkia jälkeläisiä "perinteiseen tapaan", ja niiden tiedetään myös käyttäneen sitä[3]. Kolmantena, eksoottisempana lisääntymismuotona vriljat kykenevät "rekrytoimaan" sellaisia kuolevaisia, joiden sielun ominaisuudet ovat kyllin lähellä vriljan sielua (useimmat ihmisvariantit käyvät, samoin muutamat muut rodut) kohottamalla nämäkin vriljoiksi[4]. Tämän metamorfoosin ja sen vaatimusten tarkkaa luonnetta ei tunneta, mutta prosessi ei ole helppo, yksinkertainen eikä kevyin perustein aloitettu, ja siksi harvinainen.

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vriljat harjoittavat kaikkia yliluonnollisia taitoja, mutta keskittyvät tavallisesti energiamanipulaatioon ja psioniikkaan taikuuden kustannuksella. Niillä on luontaisia telepaattisia voimia sekä hyvät valmiudet oppia erityisesti ylempien värienergioiden ja positiivisten tunne-energioiden käyttöä. Monet voimakkaammat vriljat opettelevat myös olevaisuusenergiaa. Vriljamaagit keskittyvät tavallisesti keskisiin manatyyppeihin. Lisäksi vriljoilla on luontainen kyky parantaa orgaanisia olentoja tuottamalla elinvoimaa amplifikoivia värähtelyjä. Näiden värähtelyjen sivuvaikutuksena on usein kohteen vajoaminen raukean tyytyväisyydentunteen tilaan, jossa tämä on hyvin altis suggestiolle.

Vriljoilla on keskisen alhaisen tason regeneraatio ja ne ovat tyypin 1 kuolemattomia.

Järjestäytyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vriljat noudattavat lajinlaajuista, seitsemänportaista arvoasteikkoa, jota ne nimittävät initiaatioiden hierarkiaksi. Vriljojen itsensä mukaan sijoittumisen hierarkiassa määrittää henkisen kasvun aste; käytännössä, kuten monilla mahtiolennoilla, ikä ja voimat näyttävät olevan ratkaisevat tekijät.

Sananda Amara
Vrilojen ylin johtaja, joka on hallinnut rotuaan koko sen tunnetun historian ajan. Hänellä on suvereeni asema ylimmällä asteella. Voimaluokitukseltaan hän on Midian Biskamatar.
Säteiden neuvosto
Välittömästi Sananda Amaran alaisuudessa kokoontuva seitsenjäseninen elin, joka tekee vriljojen koko lajia koskevia päätöksiä. Kullakin neuvoksella on lisäksi oma vastuualueensa, jonka alle kuuluvia toimia he valvovat. Vastuualueet on nimetty värien mukaan, ja ovat jokseenkin abstrakteja, mutta voidaan karkeasti eritellä seuraavasti:
  • Punainen säde: sota ja puolustus. Neuvos Morya Chohan.
  • Pinkki säde: diplomatia ja ulkosuhteet. Neuvos Ylarion Chohan.
  • Keltainen säde: teknologia, talous ja aineellisten resurssien hyödyntäminen. Neuvos Lanto Chohan.
  • Vihreä säde: askensio ja alempien lajien ohjailu. Neuvos Sarapsis Chohan.
  • Sininen säde: tutkimus ja tiedonkeräys. Neuvos Kuthumi Chohan.
  • Indigo säde: magia ja yliluonnolliset voimavarat. Neuvos Rakochi Chohan.
  • Violetti säde: hallinto ja oikeus. Neuvos Nada Chohan.
Säteiden neuvokset ovat voimaluokituksiltaan undremal biskamatareja ja ultimar biskatareja.
Suuret Viisaat
Ylempi johto. Sen jäsenet toimivat neuvoa-antavassa roolissa Sananda Amaralle ja Säteiden neuvostolle, johtavat keskushallinnon alaosastojen toimintaa Säteiden neuvoston jäsenten alaisuudessa, sekä koordinoivat kaikkien alempien tasojen toimintaa. Voimiltaan ultimar tai suprem biskatareja.
Komentajat
Operatiivinen johto, joka välittää keskushallinnon käskyt alemmille tasoille ja johtaa niiden toteutusta. Saattavat esimerkiksi komentaa laivastoja tai johtaa operaatioita yhdessä kokonaisessa maailmassa. Voimiltaan suprem tai elevam biskatareja.
Mestarit
Erityisen kokeneet ja pätevät vriljat, jotka paimentavat adepteja ja akolyyttejä, avustavat komentajia ja suorittavat kaikkein vaativimpia käytännön tehtäviä. Voimiltaan elevam tai alivam biskatareja.
Adeptit
Keskivertoa kokeneemmat, taitavammat, tai erityistä lahjakkuutta osoittavat vriljat, jotka huolehtivat erikoistuneemmista tai muuten tavallista vaativammista tehtävistä ja voivat johtaa pieniä akolyyttien ryhmiä. Voimiltaan vaihtelevia, mutta tyypillisesti alivam tai undremal biskatareja.
Akolyytit
Rahvas. Perustaso, ja hierarkian portaista jäsenmäärältään suurin. Suorittavat useimmat käytännön tehtävät. Voimiltaan undremal biskatareja.

Nimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vriljat käyttävät yksiosaisia, monitavuisia nimiä, jotka tavallisessa käytössä lyhennetään kahteen tai kolmeen ensimmäiseen tavuun. Henkilökohtaisen nimensä lisäksi korkea-arvoiset vriljat saavat nimensä perään toisen elementin, joka osoittaa heidän arvonsa: komentajilla Sheran, Suurilla viisailla Manu ja Säteiden neuvoston jäsenillä Chohan.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Askendanteille lajeille tyypilliseen tapaan vriljat eivät juuri selittele tekemisiään.
  2. Monilla korkealle kehittyneillä lajeilla on todella huono tyylitaju.
  3. Aina hengellisen kehityksen edistämisen nimissä, totta kai.
  4. Tässä on kyseessä harvinainen askension erikoistapaus: transkendentaalinen askensio, joka johtaa samaan lopputulokseen kuin aiemmin läpikäyty evolutionaarinen askensio.