Arkkimondiitti

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Voimakkuus D-
Vaarallisuus D
Älykkyys B

Arkkimondiitit ovat mahtiolentojen laji, joka hallitsi ulottuvuuksien- ja galaksienvälistä valtakuntaa kymmenennen universumisyklin alkupuolella. Arkkimondiittivaltakunta hajosi sittemmin sisäisten ristiriitojen, muutamien onnettomien sotien, huonoon aikaan sattuneen askensiotrendin ja erinäisten muiden (arkkimondiittien kannalta) epäonnisten seikkojen seurauksena, mikä on johtanut arkkimondiittien nykyiseen alennustilaan. Laajan valtakunnan jälkeensä jättämä kattava portaaliverkosto, takapajuisille planeetoille hylätyt artifaktit ja eetteriin yksinään harhailemaan jääneet automatisoidut ulottuvuuksienväliset avaruusalukset jäivät aiheuttamaan hankaluuksia nuoremmille sivilisaatioille.

Arkkimondiitit sekoitetaan usein arkkimandriittoihin ja arkkimonneihin[1], mikä ärsyttää niitä tavattomasti.

Fysiologia[muokkaa]

Arkkimondiitit muistuttavat ulkomuodoltaan jonkin verran rauskuja. Ruumis on litteä ja soikiomainen, ja sen sivuilla on suuret, kolmiomaiset, siivenkaltaiset ulokkeet. Kuusi lonkeroiden kaltaista, neljään sormihaarakkeeseen jakautuvaa tarttumaelintä kiinnittyvät ruumiin alapinnan reunoille lähelle siipien tyviä, kolme kummallekin puolelle. Kolme silmää sijaitsevat ruumiin etuosassa ja osoittavat suoraan eteenpäin. Kukin silmä koostuu kolmesta erillisestä lohkosta, joista yksi aistii näkyvää valoa, yksi infrapunavaloa ja yksi ultraviolettivaloa. Kolmen silmän yhteisvaikutus mahdollistaa yliulotteisen havainnoinnin[2]. Ruumiinaukkoja on myös kolme: etummaista, heti silmien takana olevaa ruumiin alapinnalla olevaa käytetään hengittämiseen ja puhumiseen (arkkimondiitit tosin suosivat yleensä telepatiaa), keskimmäistä syömiseen ja takimmaista ulostamiseen ja lisääntymiseen. Pituudeltaan aikuinen arkkimondiitti vastaa suurikokoista ihmistä.

Arkkimondiitit liikkuvat tavallisesti hitaasti leijuen. Tavallisesti ne leijuvat ruumis pystysuorassa, vatsa keskustelukumppania kohti, pää taivutettuna hiukan eteenpäin ja siivet käärittynä ruumiin ympärille kartioksi, jonka reunat koskettavat maata, jolloin ne näyttävät jokseenkin pitkiin, hupullisiin kaapuihin pukeutuneilta kolmisilmäisiltä humanoideilta. Arkkimondiitit esiintyvät tällä tavoin erityisesti humanoidien kanssa vuorovaikuttaessaan[3] mutta myös muulloin.

Teknologia[muokkaa]

Arkkimondiittien teknologian keskeisin ja pisimmälle kehitetyin osa-alue on ulottuvuuksienväliseen matkustamiseen ja teleportaatioon käytetty teknologia. Tähän kuuluvat sekä henkilökohtaiset siirtymätekniikat, joita kaikki arkkimondiitit osaavat sekä niiden suurin teknologinen saavutus, arkkimondiset portaalit. Lepotilassa arkkimondiittinen portaalilaite näyttää kahdelta toisiinsa ohuilla liittimillä liitetyltä, useista jaokkeista koostuvalta metallirenkaalta. Kun laite aktivoidaan, renkaat alkavat pyöriä vastakkaisiin suuntiin[4], koko rakennelma kohoaa hitaasti ilmaan, ja renkaiden sisälle jäävä tila täyttyy hohtavaa usvaa tai savua muistuttavasta häiriökentästä. Aktiivisen portaalin renkaita voidaan suurentaa tai pienentää renkaiden jaokkeita säätämällä. Aktivoidun portaalin käyttäjä voi yhdistää portaalin yhteen tai useampaan muuhun arkkimondiittiseen portaaliin. Teknologian todellinen erikoisuus on, että paitsi että sama portaali voi yhdistyä useampaan muuhun portaaliin sallien kaksisuuntaisen läpikulun siinä missä yksinkertaisimmat portaalit sallivat liikkeen vain kahden pisteen välillä, se voi myös yhdistyä useampaan toiseen portaaliin samanaikaisesti. Yksi arkkimondiittinen portaali voi olla yhteydessä vaikkapa viiteen muuhun portaaliin, ja mistä tahansa näistä kuudesta portaalista voidaan siirtyä mihin tahansa viidestä muusta portaalista, myös samanaikaisesti jostakin muusta portaalista samaan pääteportaalin lähtevän kanssa. Suuri osa ennen kattavasta arkkimondisesta portaaliverkostosta on poistettu käytöstä, hylätty ja joutunut huoltamattomaksi. Toimivia portaaleja löytäneet muut olennot ovat kyllä keksineet niille käyttöä.

Toinen arkkimondiiteille keskeinen teknologian alue on nanoteknologia. Arkkimondiittien veri on täynnä symbioottisia nanobotteja, jotka antavat niille esimerkiksi regeneraatiokyvyn. Lisäksi suurta osaa arkkimondiittien teknologiasta ohjataan nanobottien avulla. Nanobottien ja arkkimondiittien biologisten komponenttien integraatio on viety niin pitkälle, että nanobotteja ei tarvitse injektoida vereen, vaan arkkimondiittien ruumiit tuottavat niitä itse. Nanobotit voidaan täten katsoa arkkimondiittien ruumiiden luonnolliseksi osaksi.

Ulottuvuusteknologian ulkopuolella arkkimondiitit ovat pääosin teknologisia opportunisteja, jotka omaksuvat kohtaamiensa sivilisaatioiden teknologian parhaimmat oivallukset ja mukauttavat ne omaan käyttöönsä. Esimerkiksi arkkimondiittien automatisoiduissa ulottuvuuksienvälisissä risteilijöissä käytetyt hyperajolaitteistot on ostettu InDimColta.

Viitteet[muokkaa]

  1. Tähän vaikuttavat nimien samankaltaisuuden lisäksi kaikkien kolmen samanltaiset tavat.
  2. Yksi silmä muodostaa kaksiulotteisen kuvan ja kaksi silmää kolmiulotteisen, joten loogisesti kolme silmää muodostaa neliulotteisen kuvan.
  3. Oudon laakson käsite on arkkimondiiteille outo.
  4. Liitinkappaleet pysyvät paikallaan. Tämä on mahdollista, koska portaalirenkaita rakennettaessa on hyödynnetty ylempiä ulottuvuuksia.